základní část, 28. kolo
20.03.2011 12:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - AFC Ajax 3:2

Sen o titulu se dnes v případě Ajaxu pravděpodobně rozplynul. Svěřenci trenéra De Boera byli před zápasem v pozici, kdy si nemohli dovolit žádnou ztrátu. Jenže na půdě Haagu hned třikrát prohrávali, dvakrát sice dokázali zareagovat a vyrovnat, na poslední gól Derijcka už odpovědět ale nedokázali, a proto domů odjíždějí s porážkou 2:3.

Přitom hostující fotbalisté nezačali nikterak špatně. Hned na úvod si vypracovali zajímavou příležitost. Eriksen vyslal výbornou přihrávkou do šance Daria Cvitaniche, jenže u míče byl nakonec jako první domácí gólman Coutinho, který jej schoval do své náruče. Podobně si vedl také při zakončení Miralema Sulejmaniho z deváté minuty zápasu.

Tím však šance Ajaxu neustaly. Z přímého kopu se snažil domácí bránu ohrozit mladíček Christian Eriksen, ovšem míč nakonec poslal těsně vedle tyčky. Okolo třicáté minuty dal o sobě vědět také Haag. Hlavičku Immerse sice dokázal Anita ještě z brankové čáry vykopnout, už o malou chvíli později se ale fanoušci mohli začít radovat. Bulykin trefil pouze břevno, míč se však dostal ke Kubíkovi, jenž dokázal hlavou skórovat.

Do druhé půle tak pochopitelně vstoupil Ajax s obrovskou touhou na nepříznivý stav rychle zareagovat a pokusit se o obrat. K vyrovnání ale došlo poměrně pozdě, konkrétně až v sedmdesáté minutě, kdy dělovka stopera Jana Vertonghena zaplula do sítě za zády Coutinha. Jenže nerozhodný stav příliš dlouho nevydržel. Centru Verhoeka využil záložník Lex Immers a poslal Haag znovu do vedení.

Pět minut před koncem se ale prosadil aktivní Christian Eriksen a opět to bylo nerozhodně. Domácí hráči se ovšem jenom s bodem nespokojili a závěru zápasu šli za výhrou. Tu pro domácí vystřelil Timothy Derijck.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
afc ajax

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele