základní část, 7. kolo
20.09.2009 14:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AFC Ajax 0:4

Z Ajaxu začíná jít pomalu velký strach. Po posledních dvou vysokých výhrách pokračoval v nastoleném tempu také na hřišti Venla. I když byl místy pod nepříjemným tlakem, nakonec bez problémů zvítězil 4:0, když všechny góly vstřelil Luis Suárez. Ten si tak upevnil vedení v tabulce střelců.

Pouhé tři minuty stačily k tomu, aby uruguayský kanonýr zaúřadoval poprvé. Cvitanich poslal na Suáreze přesný pas a 22letý kapitán hostů hlavou poprvé rozvlnil síť. Venlo si na konto v prvním poločase sice připsalo pár slušných šancí, ale ke gólu mělo daleko. První skutečně nepříjemnou střelu musel Stekelenburg řešit zhruba až po více jak půlhodině, kdy se pokoušel o vstřelení gólu Ruben Schaken.

V úvodu druhého poločasu hráli domácí fotbalisté nadmíru dobře. Ajax dostali nezvykle pod velký tlak a snažili se skórovat. Vytoužený vyrovnávací gól ale vstřelit nedokázali. Do pokutového území Stekelenburga sice létal jeden centr za druhým, jenže žádný efekt tato taktika neměla. Nejblíže k přesnému zásahu byl Calabro, jeho střela po rohovém kopu Hondy byla ale zblokovaná.

Po hodně slabých dvaceti minutách hry hosté přeci jen zvedli hlavy a opět ukázali, že jsou na jiné úrovni než Venlo. Hrdinou dnešního zápasu byl jednoznačně Suárez, který ve druhém poločase hýřil aktivitou. Na 2:0 se mu podařilo zvýšit z ničeho nic v 68. minutě, kdy už gólman Gentenaar jeho střelu při cestě do brány zastavit nedokázal.

Pro Ajax měl tento gól nesmírnou cenu, jelikož Venlo po něm přestalo hrát a vypadalo, jako by se smířilo s porážkou. V 70. minutě si Suárez potřetí v zápase pohrál s domácími obránci a střelou pod břevno dokončil hattrick. Ani zdaleka však neřekl poslední slovo. V poslední minutě předvedli Amsterdamští pohlednou akci, na jejímž konci byl opět Suárez, který tentokrát zakončoval do prázdné branky.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

suarez jenom 4 nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele