základní část, 15. kolo
29.11.2009 12:30 CET
1 : 5
(1:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 1:5

Ajaxu je zřejmě skutečně jedno, zda hraje doma, nebo venku. Svou vynikající formu potvrdil také na Vitesse, kde bez problémů dokráčel k výhře 5:1. Hattrickem se blýsknul kanonýr Marko Pantelič.

Po výhrách PSV i Twente si nemohl dovolit Ajax nějaké bodové zaváhání. Z Arnhemu bez vítězství nechtěl odjíždět, jenže jeho plán dostal velmi rychle vážné trhliny. Domácí fotbalisté totiž do zápasu vstoupili velmi dobře a brzy se ujali vedení. Ve 4. minutě se dostal k centru Kaya, našel Stevanoviče, jenž pravačkou vyslal na bránu Stekelenburga nechytatelnou pozemní ránu.

Amsterdamský celek se ovšem nenechal zlomit, vrhl se do útoku a výsledkem byl poměrně rychlý gól. Pantelič převzal Suárezovu přihrávku, otočil se a dokázal propálit Rooma, jenž minutu předtím střídal jedničku Velthuizena. Ani vyrovnaný stav ale Ajaxu nevyhovoval, a tak dělal vše pro to, aby vstřelil druhou branku. Na ní čekal pouhé čtyři minuty. Poté opět zaúřadoval hvězdný Pantelič. Ten se tentokrát dostal k centru Anity a přesně mířenou hlavičkou nedal domácímu gólmanovi šanci.

Vzápětí mohl vedení ještě pojistit Luis Suárez. Uruguayský reprezentant se ocitl zcela osamocen před bránou, jeho střela mu ale nesedla a postrádala přesnost. Jak se později však ukázalo, mrzet jej to příliš nemuselo. Stav se do přestávky už nezměnil.

Po změně stran potvrdil Ajax svou suverenitu. Velmi brzy dokonal svůj hattrick Marko Pantelič, který byl dnes k neudržení. V 50. minutě dostal míč od stopera Alderweirelda, udělal si pozici ke střele a z velké míry rozhodl toto střetnutí. Vitesse na nepříznivý stav už nijak zareagovat nedokázalo a navíc ještě dvakrát inkasovalo.

Čtvrtý gól za zády gólmana Rooma přišel v 69. minutě. Kennedy byl sice na hřišti jen pár sekund, i to mu však stačilo k tomu, aby se zapsal mezi střelce. Podle domácích však branka platit neměla, jelikož údajně padla z ofsajdu. To však ještě nebyl konec. Definitivní podobu dal výsledku Aissati, který dorážel míč do prázdné brány po vyražené střele Suáreze.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele