základní část, 5. kolo
30.08.2009 16:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 0:3

Po dvou nepodařených zápasech si Ajax opět připisuje hodně důležité tři body. Ty získal na půdě Almela, kde se opět více jak hodinu nemohl střelecky prosadit. Nakonec ale zaúřadovali Alderweireld, Cvitanich a Aisatti, kteří zařídili výhru 3:0.

Prvních pětačtyřicet minut žádný extra líbivý fotbal nenabídlo. Ani jeden celek si nebyl schopný vypracovat nějakou pořádnou šanci a především hostující trenér Martin Jol častokrát jen nevěřícně kroutil hlavou, jak jeho svěřenci zahrávali některé akce.

V 10. minutě však mohl pochválit stopera Alderweirelda, který se nebal vypálit z dálky a nadělal gólmanu Pieckenhagenovi problémy. To první šance Almela přišla po necelé půlhodině hry. O zakončení se pokoušel mladík Bas Dost, jenže ani on nedopadl bůhvíjak dobře. S jeho pokusem si Stekelenburg, jenž se po většinu zápasu nudil, poradil. Obdobně si vedl těsně před přestávkou na hostující straně středopolař Aissati.

Ve druhé půli už jasně přebral otěže zápasu hostující Ajax, který domácí tým k ničemu vážnému nepustil. Navíc se mu povedlo vstřelit hned tři branky. I když si vypracoval řadu šancí, poprvé se prosadil až v 68. minutě. Po centru z rohového kopu hlavou zakončoval stoper Alderweireld a s pomocí břevna dostal míč do brány. Podle domácích hráčů však nebyl za čárou celým objemem. O dvě minuty přišel další diskutabilní moment. Po faulu na Suáreze totiž viděl druhou žlutou kartu Quansah a musel tak předčasně opustit hřiště.

Vše už sice nasvědčovalo tomu, že v utkání žádný gól nepadne, Ajax se ale nechtěl pouze s jednobrankovým vedením smířit, a proto hrál naplno až do konce. To se mu také vyplatilo. V 87. minutě vrátil míč zpátky do pokutového území po přetaženém centru Kennedyho Suárez, k hlavičce se dostal Cvitanich a úspěšně zakončil. Ani to ale nebyl konec. Zanedlouho se prosadil také mladík Aissati, který si všiml vyběhnutého gólmana Pieckenhagen a z hranice šestnáctky jej elegantně přehodil.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

Bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhém poločase hrál Ajax výborně, tři body si zasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele