základní část, 1. kolo
02.08.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - AFC Ajax 0:2

Premiéra na lavičce Ajaxu Amsterdam Martinu Jolovi vyšla na jedničku. Jeho svěřenci s přehledem porazili Groningen a vykročili na pouť za titulem. Právě ten je totiž hlavním letošním cílem Ajaxu.

Ajax čeká na titul dlouhých pět let a právě od Martina Jola si fanoušci slibují, že by mohl konečně jejich miláčky dotáhnout na nejvyšší stupínek. Na Ajax dnes čekal loni šestý Groningen a byli to právě domácí, kdo prvně zahrozil. Goran Levre se ale v prvním zápase sezony teprve zastřeloval a branku netrefil. Od té chvíle už převzal kontrolu nad zápasem Ajax, což stvrdil ve 35. minutě úvodní brankou. Miralem Sulejmani si proklestil cestu do pokutového území a tam se jako správný útočník rychle zorientoval a bezpečně zakončil - 1:0. Chvilku nato mohl přidat po Suarezově centru a Rommedahlově sklepnutí druhou branku, ale tentokrát štěstí nestálo na jeho straně.

Groningenu se vývoj utkání nemohl líbit, a proto se s výsledkem snažil něco udělat v úvodu druhého dějství. Jenže v ofenzívě byli domácí žalostní a místo vyrovnání přišel další přesný zásah Ajaxu. Osmnáct minut před koncem prokázal vytříbenou techniku Suarez, když našel Rommedahla a ten si již lehce poradil s vybíhajícím brankářem. Výsledkem 0:2 nakonec zápas také skončil.

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Aissati jen střídal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Aisaati pouze střídal. Věřím trenéru Ajaxu, a doufám, že letos to konečně vyjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele