základní část, 10. kolo
17.10.2009 18:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 4:0

Ajax si užil další poklidný zápas. S Tilburgem se ani nijak pořádně nenadřel a pohodlně dokráčel k dalšímu vysokému vítězství. Alespoň na malou chvíli se tak dostal do čela tabulky, zatímco Tilburg stále zůstává v tabulce na předposledním místě.

První poločas nebyl ze strany domácích úplně ideální. Místy se značně trápili a na urputně bránící hráče Willemu dlouhou dobu hledali způsob, jak je překonat. Povedlo se jim to až před přestávkou. Jak se později ukázalo, právě první gól byl klíčový, jelikož poté Ajax zcela jasně přebral otěže zápasu a s chutí si ještě zastřílel.

Již v úvodu poprvé nebezpečně zahrozil útočník Marko Pantelič. Jeho hlavička po centru De Zeeuwa ovšem letěla vedle. Také hosté si na konto připsali jednu nebezpečnou příležitost. Veloso si ovšem nevedl o nic lépe než srbský reprezentant.

Největší nebezpečí pro brankáře Aertse dnes znamenal pochopitelně útočník Luis Suárez, který se několikrát dostával do nebezpečných možností. Ani jednu z nich, včetně penalty, ale nevyužil. Do kabin šel však ve vedení Ajax. Po chybě obrany dokázal poslat míč za záda hostujícího gólmana záložník Enoh.

Po změně stran spustil domácí celek své představení naplno. Hostující obrana zcela přestala zvládat tempo zápasu, a tak se gólman Aerts pořádně zapotil. Nejprve se musel vypořádat s dělovkou De Zeeuwa, následně pouze sledoval nepřesný pokus Suáreze. V 64. minutě už ale musel lovit míč ze své sítě. Po rychle rozehraném přímém kopu se dostal k zakončení Sulejmani a nemýlil se.

V závěru se už sice jen dohrávalo, i přesto se však dokázal Ajax ještě dvakrát prosadit. V 82. minutě mířil do černého Marko Pantelič. V nastaveném čase naopak pečetil výhru na konečných 4:0 Luis Suárez, který se tak přeci jen dočkal a navýšil své vedení v tabulce střelců.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele