základní část, 14. kolo
22.11.2009 14:30 CET
5 : 1
(5:1)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:1

Ani dnes Ajax nezahálel a na konto si připsal další typickou výhru. Heerenveen potupil v poměru 5:1. Vše podstatné se událo již v první půli.

Od začátku byl Ajax o několik tříd lepším týmem na hřišti, což se také nakonec projevilo na poločasovém stavu. Dozajista svěřencům kouče Jola pomohl také rychlý gól, který vstřelili již v sedmé minutě, kdy se do střeleckých listin zapsal De Zeeuw. Amsterdamští borci bušili do obrany Heerenveenu i nadále a v 24. minutě své vedení navýšili na rozdíl dvou branek. Demy De Zeeuw dostal parádní pas od van der Wiela, pohrál si s Nielsenem a v poklidu zakončil.

Uběhlo pár momentů a domácí fotbalisté přidali další branku, čímž v podstatě tak rozhodli tento zápas. Pantelič společně s Emanuelsonem předvedli krásnou akci, přičemž prvně jmenovaný počkal na správný okamžik a následnou střelou překonal bezmocného Vandenbusscheho.

Defenzíva Heerenveenu dnes skutečně neměla svůj den, což se potvrdilo také v 34. minutě. Assaidi vcelku zbytečně fauloval v pokutovém území Suáreze, který následnou penaltu také proměnil. Hostům se povedlo alespoň snížit. Nádhernou ranou se prosadil Popov, Stekelenburg byl bez šance. Ajax však odpověděl stejnou mincí. Na 5:1 zvýšil bez problémů Aissati, kterému v podstatě stačilo jen trefit prázdnou bránu.

Ihned po změně stran měl druhý gól Heerenveenu na kopačkách Papadopulos, jenže v jasné situaci selhal a nechal pouze vyniknout gólmana Stekelenburga. V 52. minutě naopak pálil Suárez, ovšem nedopadl o nic lépe než jeho protihráč. Ve druhém poločase se už nehrálo v tak strhujícím tempu, mnohem častěji se však do zajímavých momentů dokázali dostávat také hosté.

Přesto se málem prosadil opět Ajax. Po rychlém protiútoku chyběl kousek Panteličovi, který dokázal přelobovat Vandenbusscheho, ale míč poslal pár centimetrů vedle tyčky. Zápas už byl dávno rozhodnutý, a tak se domácí borci do žádného bezhlavého útočení nehnali a v klidu si užívali poslední minuty zápasu. I když chtěli vstřelit ještě šestý gól, už se jim to nepodařilo. Velmi blízko byl v 86. minutě Anita, avšak jeho střela k tyčce byla chycena. Vandenbussche zlikvidoval o malou chvíli později i dělovku Suáreze.

Autor: Tomáš Honajzer / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

1:3

Reagovat
afc ajax

sorry 3:1

Reagovat
diastan

vadi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele