základní část, 2. kolo
08.08.2009 18:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - RKC Waalwijk 4:1

Ajax potvrdil formu z minulého kola a dokázal zvítězit také ve svém druhém zápase. Před domácími fanoušky vyprášil Waalwijk 4:1 a usadil se dočasně na čele tabulky, to může klidně přetrvávat i po odehrání všech zbývajících duelů. Přitom Ajax hrál s houževnatým soupeřem dvacet minut před koncem nerozhodně 1:1. Pak ovšem proměnil penaltu Luis Suarez a v nastaveném čase dokonce završil svůj hattrick, hrdina byl tak na světě.

Přitom Waalwijk nepředvedl špatný výkon a dokázal i srovnat stav, nicméně v závěru chyběly jak síly, tak i zkušenost. K tomu hráli hosté právě v poslední dvacetiminutovce v deseti a to se proti takovému sokovi, jakým je Ajax, opravdu nevyplácí. Domácí se dostali do vedení již v 10 .minutě, kdy po spolupráci s Dario Cvitanichem využil rychlých nohou vycházející star Gregory van der Wiel a zakončil jako zkušený mazák - 1:0.

Waalwijk byl stále pod tlakem, ovšem dokázal z brejku po půl hodině udeřit. Z dálky po zemi vypálil Benjamin De Ceulaer a i když si zkušený Maarten Stekelenburg na balón sáhl, jeho dokutálení se do sítě už nezabránil. Poté hosté zabetonovali pokutové území a úspěšně bránili celých 40 minut. Ovšem poté přišel faul v pokutovém území, když Wouter Gudde poslal k zemi právě Suareze a po druhé žluté kartě se musel pakovat do kabin.

Suarez s přehledem penaltu proměnil a poslal Ajax do vedení, které už vydrželo. K tomu se předvedl o 12 minut později, kdy vypálil z neuvěřitelných 25 metrů a točený balón zapadl přesně do pravé šibenice. Svůj hattrick zkompletoval uruguayský zabiják v první minutě nastavení. Hrubku totiž udělal gólman Jurgen Wevers a přímo nabídl Suarezovi gólovku, Suarez s přehledem brankáře vyškolil a udělal tak za utkání hezkou tečku pro většinu příznivců.

V příštím kole bude chtít Waalwijk získat první body doma proti mistrovi z Alkmaaru, Ajax bude hájit neporazitelnost ve šlágru možná celého podzimu s věčným rivalem PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alf da Gama

Ajaxu se letos v lize bude dařit, tipuju snadnou výhru 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Over 2,5, dufam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele