základní část, 17. kolo
11.12.2009 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - NEC Nijmegen 3:0

Ajax nepřipustil žádné překvapení a opět bez větších potíží dokráčel ke třem bodům. Minimálně do sobotního večera se tak přiblížil Eindhovenu s Twente. Nijmegen naopak stále zůstává na předposlední příčce.

Hra se ze začátku neodehrávala v žádném velkém tempu. Amsterdamští hráči se dlouhou dobu nemohli dostat do zápasu, a proto také první šance patřila hostům. Goosens měl však k úspěšnému zakončení hodně daleko, jeho střela nebyla přesná.

Poté se však osmělil už také Ajax a začal defenzívu Nijmegenu pořádně zaměstnávat. Štěstí zkoušel Luis Suárez, jenže nedal ráně pořádnou razanci, a tak nikoho nemohla nijak výrazně překvapit. Zanedlouho ovšem zakončoval Siem De Jong, a ten už Gábora Babose pořádně vystrašil. Maďarský gólman musel vytáhnout ze svého arzenálu parádní zákrok, aby zabránil inkasování.

V 24. minutě mohl konečně poslat do vedení Ajax stoper Alderweireld. Po centru De Zeeuwa ale hlavičkoval přímo do náruče Babose a v jasné příležitosti tak zklamal. Vše už nasvědčovalo tomu, že se oba celky rozejdou do kabin za bezbrankového stavu, což znamenalo pro hosty báječnou zprávu. Proti byl však kanonýr Suárez, který v samotném závěru otevřel gólový účet tohoto střetnutí.

Po změně stran opět diktoval tempo hry Ajax. I přesto ale hrálo už ve větším klidu a do žádných riskantních situací se svěřenci Martina Jola zbytečně nehnali. Nijmegen totiž příliš nebezpečně nepůsobil, a tak se žádná gólová přestřelka očekávat nedala. To se nakonec také potvrdilo.

Druhá branka domácích přišla v 65. minutě. Pěkně zakombinovali Pantelič se Suárezem, následně vysunuli do báječné pozice mladého De Jonga, který jednoduše zakončil. Suárez dnes odehrál skutečně báječné utkání, což se potvrdilo i v 78. minutě. Z pravé strany hodně nečekaně přihrál ke kopačkám Donalda, jenž stanovil na konečných 3:0.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele