základní část, 6. kolo
13.09.2009 14:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

AFC Ajax - NAC Breda 6:0

Ajax sice navázal na poslední vítězství z Heraclesu, ale tentokrát se proti Bredě příliš nenadřel. Ta si nakonec odvezla z Amsterdamu rovných šest branek a tento hrůzostrašný zápas bude její hráče děsit zřejmě ještě hodně dlouho. Hattrickem se blýskl útočník Dario Cvitanich.

Breda až dosud patřila k celkům, u kterých byla naděje, že na půdě Ajaxu nebude jen výhradně bránit. Bohužel ani ona ale nakonec nic nepřevedla, a proto se v první půli spíše jen řešila otázka, kolik gólů se podaří domácím hráčům nastřílet. Ti se nakonec se zastavili až na čísle čtyři, což však bylo vzhledem k nespočtu tutových šancí poměrně překvapující.

Pouhých deset minut stačilo všem přihlížejícím, aby dospěli k názoru, kdo že to bude v tomto klání tahat za kratší konec provazu. Ajax si udělal ze zápasu exhibici, zatímco přímo chaotická defenzíva Bredy se jen modlila, kdy už bude konec. Velké chyby se dopustila již při úvodním gólu. Kennedy sice se svou střelou z velkého úhlu neuspěl, se štěstím se ale dostal opět k míči, zbavil se bránícího hráče a před bránou našel volného Cvitaniche, který už tak zakončoval do prázdné brány.

Uběhlo osm minut a nádhernou ranou se prezentoval Vertonghen, jenž přitom neměl do zápasu kvůli zranění vůbec zasáhnout. Jeho dělovka po rozehrání přímého kopu letěla přesně do rohu brány, kde už na ní nemohl gólman Rouwelaar dosáhnout.

Po tomto momentu se brankostroj Ajaxu poněkud zadrhnul a na další přesné zásahy si museli diváci počkat až na závěr prvního poločasu. I když viděli řadu zajímavých příležitostí, míč propasíroval do brány až v 43. minutě Suáreze, jenž se zbavil Penderse a střelou k tyči zvýšil na 3:0. V nastaveném čase naopak dodělal dílo zkázy Cvitanich, jenž se ocitl ve vápně trestuhodně neobsazený a v poklidu skóroval. Ani na jeden gól se tak příliš nenadřel.

Absolutní potupa přišla pro Bredu hned na začátku druhého dějství. Po dlouhém pasu De Zeeuwa na Suáreze se snažil uruguayského kanonýra zastavit včasným vyběhnutím gólman Rouwelaar, jenže svému týmu rozhodně nepomohl. Suárez si s ním totiž pohrál v blízkosti rohového praporku, poslal centr do pokutového území, kde hlavičkoval do prázdné brány Kennedy. Za tuto akci sklidili hráči Ajaxu bouřlivý potlesk.

Hosté byli z průběhu utkání skutečně frustrování, což dávali najevo svým agresivním chováním. V 63. minutě navíc dokončil svůj hattrick Dario Cvitanich, jenž se probil k zakončení a s přehledem zvýšil na rozdíl šesti branek. Svou souhrou se Suárezem ale bavil diváky i v následujících minutách. Jedna z mála možností Bredy na snížení přišla v 80. minutě, kdy se snažil Leonardo prokličkovat až ke střele, ale nakonec byl od míče odstaven. Zápas již následně dospěl ke konci bez jediné změny.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
afc ajax

ajax je naj

6:0

Reagovat
AjaxFans

Slušná smršt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele