základní část, 31. kolo
19.04.2009 16:30 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 6:2

V jednoznačnou záležitost se změnilo utkání mezi PSV a Ajaxem Amsterdam. Domácí zasadili hostům těžký direkt v podobě drtivého vítězství 6:2.

Od prvních minut bylo jasné, který tým bude nedělnímu podvečeru vládnout. PSV bylo lepší ve všech herních činnostech, ale gólu se dočkalo až v 22. minutě. Mendéz napřáhl z dvaceti metrů a jeho projektil se zastavil až v brance Ajaxu. O devět minut později se skóre měnilo podruhé, Afellay dokázal bez problémů dorazit do branky míč, jenž se k němu odrazil po střele Amrabata, kterou gólman Vermeer vyrazil pouze před sebe.

Jako v tragikomedii si musel připadat brankář Vermeer u třetího gólu. Z rohu malého vápna nakrátko rozehrával míč, domácí obrana ho ale stihla "nahrát" Amrabatovi dříve, než se Vermeer stihl vrátit do branky a 22letý útočník PSV uklidil míč do prázdné branky - 3:0. Těsně před poločasovým hvizdem za hosty snižoval Suarez, který povedeným volejem stanovil poločasové skóre na 3:1.

Čtvrtý přesný zásah ze strany domácích přišel po hodině hry, Čulina si udělal ze dvou obránců Ajaxu slalomové tyče a střelou do protipohybu gólmana nechal explodovat domácí fanoušky už počtvrté. Pátý a zřejmě nejhezčí gól zápasu přidal v 65. minutě Dzsudzsák, který z osmnácti metrů z přímého kopu vymetl horní růžek branky Ajaxu.

Druhý "čestný" úspěch hostů přidal v 76. minutě Sulejmani, který tváří v tvář technickou střelou k tyči překonal brankáře PSV Isakssona. Tečku za utkáním udělal v 90. minutě Bakkal, který stál na konci akce na jeden dotek a z otočky tvrdou ranou stanovil konečný účet zápasu na 6:2.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
cerwi

Reagovat
Stiksxx

taky na to čumim jako blázen.Jak jim nasypali??! JO!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele