základní část, 8. kolo
29.10.2008 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 1:3

Dvě branky Klaase Jana Huntelaara pomohly Ajaxu k první výhře na půdě soupeře v této sezoně. Heracles však dohrával zápas bez vyloučeného Bergha.

Hosté vstoupili do utkání s velkou chutí vyhrát poprvé na cizím hřišti a hned ve první minutě se radovali z úvodní trefy. Tu obstaral Luis Suaréz krásnou střelou z hranice vápna. Šancí bylo v první třetině utkání hry poskrovnu, přesto se však domácí dočkali v 28. minutě vyrovnání zásluhou Wuytense. Vedení na stranu favorita mohl těsně před přestávkou vrátit opět Suaréz, jenže jeho hlavička mířila nad břevno domácí brány.

Ve stejném duchu jako skončil první poločas, začal ten druhý. Svěřenci kouče Van Bastena se hned po čtyřech minutách dostali do velké příležitosti. Siem De Jong poslal dlouhý míč do běhu na Pressase, ten vběhl až do vápna, zbavil se obránců Heraclesu, ale tváří v tvář gólmanu Pieckenhagenovi neuspěl. Mohlo tak platit staré známé: Nedáš, dostaneš. Velké štěstí totiž stálo při fotbalistech Ajaxu přesně po hodině hry, když přímý kop Van den Bergha zastavilo až břevno Vermeerovy klece.

Vedení tak na svou stranu strhli hosté. V 76. minutě poslal Suaréz krásnou přihrávku na osamoceného Huntelaara, který se z dobré pozice nemýlil. Šance Heraclesu na bodový zisk ještě klesly o dvě minuty později. Červenou kartu uviděl za hrubý zákrok směrem k Suarézovi Van den Bergh a oslabil svůj celek. Ten ještě jednou inkasoval, když střela Huntelaara z dobrých dvaceti metrů skončila až v síti domácí branky. Ajax se tak díky výhře 3:1 posunul na šesté místo tabulky a o jednu příčku předběhl právě fotbalisty z Almela.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele