základní část, 25. kolo
01.03.2009 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 0:2

Ajax potvrdil roli mírného favorita a časně odpoledne dokázal v Utrechtu proti tamnímu FC zvítězit v poměru 0:2.

Hosté přijeli na Nieuw Galgewaard Stadion s jasným cílem zvítězit. To začali svěřenci Marco van Bastena plnit ihned o začátku utkání. Do první velké šance se totiž již v deváté minutě dostal Gregory Van Der Wiel zásluhou výborné přihrávky Miralema Sulejmaniho. Ten svou šancí nepohrdl a z první velké akce poslal hosty do vedení.

Poté se do slibné šance dostal Luis Suarez, který mohl vedení svého týmu v 21. minutě ještě navýšit. Svůj střelecký pokus však poslal těsně nad branku Michela Vorma.

Blížil se konec prvního poločasu a do slibné šance se konečně dostali i domácí. K míči se dostal Simon Cziommer a svou ranou z pětadvaceti metrů vylekal všechny příznivce hostujícího celku.

Cziommer se dostal do další šance i o pár minut později. Tentokrát však jeho pokus byl mnohem přesnější, avšak Kenneth Vermeer v brance hostí byl na místě.

Druhý poločas začal v trochu mdlém tempu. Iniciativu spíše držel hostující celek a pomalu se dostával do souvislejšího tlaku. Uběhlo osmnáct minut z druhé půle a do slibné šance se dostal Jan Vertonghen a svým pokusem poslal hosty již do dvoubrankového vedení.

Hosté poté jako by přestali hrát. Utkání ztratilo na atraktivitě a oba celky si jen vyměňovali míč ze strany na stranu. Toho se poté snažil využít domácí Utrecht. Do dobrých pozic se postupně dostali Ali Boussaboun, Sander Keller a Cedrik van der Gun, ale ani jeden nedokázal prostřelit hostujícího brankáře.

V závěrů utkání pak zahrozila na hostující straně dvojice Thomas Vermaelen a Kennedy Bakircioglu, ale ani oni nepřidali další branky. Utkání poté skončilo vítězstvím Ajaxu 0:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele