základní část, 11. kolo
16.11.2008 12:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 4:1

V 11. kole holandské Eredivisie přivítal v Amsterdam Areně domácí Ajax hosty z Eidhovenu. Atraktivní utkání a šlágr celého kola přinesl pět branek a dobrý fotbal.

Do utkání vstoupil lépe domácí tým a vypracoval si hned několik šancí. Žádná z nich se neujala, a proto diváci museli na první branku čekat až do 27. minuty, kdy se krásně trefil Luis Suárez.

Těsně před koncem prvního poločasu se znova ozvali domácí, konkrétně Gregory van der Wiel, ale svou šanci nevyužil a tak možnost vstřelit vyrovnávací branku dostali hosté. Ibrahim Afellay se dostal do slibné příležitosti, ale jeho střelu bez problémů lapil brankář Kenneth Vermeer.

Do druhé půle vstoupil lépe hostující PSV Eidhoven a Inrahim Afellay se polepšil a vyrovnal. Ovšem hned po vyrovnávací brance přešel Ajax do silného tlaku. V 74. minutě se domácí dočkali odměny, když střídající Miralem Sulejmani nekompromisně prostřelil Andreasa Isakssona a opět poslal Ajax do vedení.

Utkání jasně diktoval domácí celek a vše nasvědčovalo tomu, že si 3 body za vítězství vzít nenechají. Navíc v 78. minutě přišla smolná chvíle Erika Pieterse, který si srazil míč za vlastní brankovou čáru a daroval domácím dvougólového vedení 3:1. Konečnou podobu výsledku dal Leonardo, když v nastaveném čase zvýšil na 4:1.

Ajax deklasoval Eidhoven a přeskočil NAC Bredu na čele tabulky.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AJAX!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele