základní část, 21. kolo
03.02.2009 20:15 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 2:2

Ajax znovu nedokázal vyhrát a vidina titulu se mu ztrácí. Dnes to s ním v domácím duelu s Heraclesem vypadalo po prvním poločase velice špatně, ale nakonec se Ajax nevzdal a v nastavení sahal dokonce po vítězství.

Přesto je remíza 2:2 další obrovskou ztrátou v boji o titul. Ačkoliv dnes Ajax prohrával po poločase už 2:0 a vše doháněl až ve druhém dějství. Alkmaar může zítra navýšit svůj náskok na čele tabulky už 11 bodů.

Přitom Ajax dnes mohl mít rychle vystaráno, kdyby v úvodní desetiminutovce dvakrát proti Suarezovi dobře nezasáhl brankář Pieckenhagen. Proto bylo překvapením, když se hosté po dvanácti minutách ujali vedení. Gólmana Stekelenburga překonal Ricky van den Bergh. Aby toho nebylo pro Ajax málo, po půlhodině hry zvýšil na 2:0 český legionář ve službách klubu z Almela Vojtěch Schulmeister.

Ajax nakonec našel odpověď až dvacet minut před koncem, když snížil Miralem Sulejmani. Heracles se nechal sevřít na vlastní polovině a míč na tu soupeřovu příliš nevyvážel, jednoduše neměl možnost. Další rána přišla hned vzápětí, o dvě minuty později. Hostující brankář fauloval v pokutovém území Siema De Jonga a Ajax kopal penaltu. Tu se štěstím proměnil Suarez, když Pieckenhagen vystihl směr střely. V poslední minutě nastavení Ajax završil dokonalý obrat, jenomže branka Sulejmaniho nebyla uznána pro ofsajd.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele