základní část, 13. kolo
30.11.2008 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 1:1

Ajax nedokázal využít příležitost posunout se na druhé místo Eredivisie a doma s Utrechtem ztratil, když pouze remizoval 1:1.

Do utkání překvapivě lépe vstoupili hosté a zdálo se, že Ajax spíše vyčkává na chyby svého protivníka. Ty ovšem nepřicházely, a tak se do konce prvního poločasu hrálo spíše ve středu hřiště.

Trenér domácích Marco van Basten doufal, že se v tomto utkání dostanou jeho svěřenci zpět na vlnu vítězství po prohře 0:2 s Alkmaarem. To mohl naplnit již po sedmi minutách Jan Vertonghen. Jeho přímý kop však skončil nad brankou Michela Vorma. To bylo od domácích však vše.

Deset minut před přestávkou překvapil celou Amsterdam Arenu centr, který vyslal Leroy Georgie. Na ten si nejvýše vyskočil Sander Keller a rázem hosté vedli.

Vyrovnat mohli domácí těsně před odchodem do kabin, avšak střelu Luise Suareze z velmi blízké pozice Vorm chytil.

Ve druhém poločase začali lépe domácí. Jejich honba za vyrovnáním byla znatelná již od prvních minut druhého poločasu. Vlnu radosti vytvořil po skvělé individuální akci Miralem Sulejmani. Ten se uvolnil a utekl směrem na bránu Utrechtu. Se zakončením si nelámal hlavu a po zemi vyrovnal na 1:1.

Ale byl to v závěru Utrecht, kdo mohl vyhrát. Jeho tlaku se však domácí ubránili a zklamaně museli přijmout remízu a zisk pouze jednoho bodu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele