Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (4)

10.04.2012, 10:51
Názory a komentáře
Ve čtvrtém pokračování rubriky o francouzských objevech se podíváme do jedné z největších fotbalových bašt v zemi - přímořského města Marseille, kde se v dresu tamního Olympique po trávnících prohání letní posila za 3,5 milionu Euro, talentovaný stoper Nicolas N’Koulou.








Nicolas N‘Koulou (Olympique Marseille)

Věk: 22 let (27. 3. 1990)
Pozice: střední obránce / pravý bek / defenzivní záložník
Smlouva: do 30. 6. 2015
Odhadovaná cena: 7 milionů Euro

N’Koulou se do světa velkého fotbalu podíval už v létě 2008, kdy ho pod svá křídla vzalo Monako; tehdy mu bylo pouhých 18 let. Kdo by však čekal nějakou "dobu hájení", aklimatizace na lavičce či tribuně, mýlil by se: rodák z kamerunského hlavního města Yaoundé naskočil už v tak útlém věku do plného tempa a odehrál velkou část sezony. Tu následující byl potom už pevnou součástí základní sestavy, a svůj kredit příliš neztratil ani ve třetím a posledním roce stráveném v knížecím klubu, který toho jara neslavně sestoupil. Pokud připočteme všech 24 zápasů odehraných během letošní ligové sezony v Marseille, vyjdou nám úctyhodná čísla: nedávno teprve dvaadvacetiletý borec už má na svém kontě více než stovku startů ve francouzské nejvyšší soutěži, 4 roky patří prakticky do základní sestavy, a navrch "přihazuje" ještě 25 startů za národní tým, a to pokaždé od první minuty. A trenér Didier Deschamps se nebojí nasazovat ho i v okamžicích nejdůležitějších: v Lize mistrů letos nechyběl ani vteřinu. Co je vlastně Nicolas N’Koulou zač?

Pokud byste se zeptali novinářů z L‘Equipe, kteří známkují hráče v průběhu celé sezony, stačilo by jim ke stručné odpovědi nahlédnout do svých záznamů: čtvrtý nejlepší obránce ligy. Nebo nejlepší hráč Marseille společně s brankářem Mandandou, chcete-li. N’Koulou má pro podobně raketový start kariéry koneckonců slušné předpoklady: když si ještě jako malý kluk kopal s kamarády hadrovým míčem na branky z pohozených triček, vybrala si ho věhlasná akademie ve městě Douala, jíž prošli i Samuel Eto’o, Carlos Kameni či současný spoluhráč Stéphane M‘Bia. A pouhých 180 centimetrů měřící a 77 kilogramů vážící obránce chytil svoji šanci za pačesy od samého začátku.

N’Koulou je ortodoxní pravák, a přestože platí za univerzálního hráče, je jeho pozice vždy na pravé straně hřiště. V Monaku začal jako versatilní defenzivní záložník, aby se posléze zasunul na pravý kraj obrany a nakonec až na stopera, kde vydržel až dodnes (a v Marseille na jiných postech vůbec nenastupuje). První sezona ve velkém klubu mladého fotbalistu hodně ovlivnila: jestliže v Monaku se občas odhodlával i ke střelám zdálky nebo útočným výletům, v bílomodrém dresu se soustředí výhradně na obranu. Letos má koneckonců v tabulce kanadských bodů cifru 0+0. Co je ovšem podstatnější, je fakt, že se mu s postupným herním vyspíváním daří hrát čistěji: jestliže v začátcích kariéry platil za hráče, který se nebojí ostrých zákroků, momentálně je se statistikou pouhých 18 (!) faulů v lize za slušňáka. A to jde ještě o fauly taktické a plně účelné - většinou totiž končí kartou.

Už od svého debutu zaujal kamerunský pracant svojí nebývalou cílevědomostí, zarputilostí a vůlí se neustále zlepšovat. Zvykl si poučit se z vlastních chyb a neúnavně pracovat na jejich odstranění, což mu vysloužilo značný respekt mezi spoluhráči i protihráči; N’Koulou se skutečně konstantně zlepšuje a vypadá jako skutečný profesionál. Od fotbalového Boha pak do vínku dostal velkou herní inteligenci, slušnou rychlost, nebojácnost a perfektní krytí míče. Je také mimořádně těžké ho obehrát v soubojích jeden na jednoho - umí totiž precizně odebírat balony, čímž často vyprovokuje soupeře k útočnému faulu. Nebojácný, koncentrovaný, bystrý, silný ve vzduchu - to jsou jen některé z přívlastků, které si k heslu N’Koulou zapisují už několik let do deníčků skauti celé řady klubů.

Jenže je tu, přirozeně, i odvrácená stránka věci. Předně je kamerunský reprezentant prakticky nepoužitelný při hře dopředu - a nejde jen o střely, které mu skutečně nikdy nešly, ale i o rozehrávky na delší vzdálenost. Vlastně se dá říct, že jeho síla na míči spočívá hlavně v umění, jak ho odebrat a ubránit před dotírajícími útočníky; v samotné rozehrávce i přes slušnou technickou vybavenost relativně často "ustřelí", což má co dělat i s faktem, že se nebojí řešit herní situace s určitou mírou rizika. Občas působí až příliš snaživým dojmem, a může se tak stát, že špatně odhadne hru, zejména v situacích, kdy je nutné myslet dopředu; jako by si dokázal výborně poradit sám, ale místy mu dělalo problémy zapojovat do obrazu hry i spoluhráče. Už několikrát v letošní sezoně tak vedlo nedorozumění N’Kouloua se zbytkem obrany k pořádným zmatkům v zadních řadách Phocéens.

Nicméně, jak bylo zmíněno výše, mluvíme tu o hráči, jehož enormní soustředěnost, vůle a cílevědomost vede rok co rok k preciznímu odstraňování chyb. Přestup do velkoklubu v rámci téže ligy se ukazuje jako velmi dobrý krok, a pokud bude N’Koulou v podobném tempu pokračovat i nadále, nejde o poslední posun v jeho kariéře.


Prvních 10 hráčů:

1 Etienne Capoue
2 Kévin Théophile-Catherine
3 Benjamin Corgnet
4 Nicolas N‘Koulou
5 Mapou Yanga‘Mbiwa
6 Ryad Boudebouz
7 Willy Boly & Raphaël Calvet
8 Sébastien Corchia
9 Aléxis Thébaux
10 Aymen Abdennour


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (178)

Přidat komentář
Neuro

díky za takové články

Reagovat
Posledni Kovboj

Článek super. Akorát si vyprošuju to "pouhých 180 centimetrů", já nemám ani to

Reagovat
djiros

Tak na stopera to snad nejde napsat ani jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

to bude tím že ti je 10

Reagovat
Godwinson

Dost chabé. Jako by to snad s věkem souviselo.

Reagovat
Paul Anka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Já se zas směju když zahlásí že je nějaký fotbalista urostlý se stoosmdesáti pěti centimetry..

Reagovat
smazaný uživatel

Po dvou neznámých konečně někdo koho zase poznám.

Reagovat
Filip12

Nicolas ♥ z něj bude nový Thuram

Reagovat
JacoBee

Cameroon...Francie...Cameroon...Francie...Cameroon...sakra co mi tady nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

tak nový Rigobert

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

jo jo, a takovej Dzagoev bude novej Zidane co?

Reagovat
domingo

nereagujte na nej proboha, at si jde hrat jinam

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Godwinson

To je pro mě ten úplně nejžhavější artikl. Fantastickej hráč, špička ligy. Loni mě nadchl v Monacu a pokračuje v tom i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

jaká je šance že by se mohl v létě stěhovat?

Reagovat
Godwinson

Něco jsem o tom nedávno četl, takže je asi poměrně reálná. Tím spíše pokud by se Marseille nezadařilo v domácím poháru a byli pro příští sezónu bez Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mapou Yanga‘Mbiwa Líbil by se mi v Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,že v Monacu nedokázali s velmi perspektivním týmem pracovat .. on a vedle něj Mongongu .. špičková stoperská dvojice .. snad se AS Monaco brzo vrátí do Ligue 1 jinak N´Koulou a takový Newcastle nebo Arsenal .. nebyl bych proti :)

Reagovat
Kaze

Jak může vyhrávat hlavičkové souboje? proti takovému Diawarovi je to vyloženě prcek.

Reagovat
smazaný uživatel

7cm zas takovej propastnej rozdíl neni...ale na stopera je malej no

Reagovat
Kaze

7cm, ale Diawara je fakt korba, gorila, N'Kouloua jsem viděl třikrát a postavově nevypadá jako korba.

Reagovat
smazaný uživatel

výběr místa, výskok, pomáhání si tělem... viz F. Cananvaro s jeho 175 cm

Reagovat
Kaze

Jakou potenciální cenu může mít Sakho? A je jeho odchod reálný? Nesleduji Ligue 1 a nevím, jaká je situace v PSG

Reagovat
Godwinson

Kolem 20 mil. a o reálnosti se těžko spekuluje. V poslední době je to s tím jeho nasazováním takové všelijaké, kvalitou už tu ligu taky výrazně přerostl, zájem o něj měla Barcelona či AC, ale na druhou stranu, šejkové se takového hráče asi nebudou chtít jen tak zbavit. Uvidíme.

Reagovat
Kaze

Díky.

Reagovat
Kaze

Mimochodem, je to spíš rozehrávač nebo bořič? Na bořiče má nejspíš hubenou postavu. Já jsem ho viděl zatím jen na youtube a z toho nelze tolik usuzovat.

Reagovat
domingo

Jasny sef obrany, dirigent, rozehravac..

Reagovat
smazaný uživatel

M'kolou , Azpilicueta .. do PD s nimi

Reagovat
Godwinson

Lisandro Lopez je klíčovým hráčem Lyonu a u toho by mohlo zůstat i v následujících letech. "Mám v úmyslu zůstat, jednáme o prodloužení mé smlouvy minimálně o další rok. Máme na to stejný pohled, ale podepsáno zatím nic nebylo," sdělil argentinský útočník.

To je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se mu, i když zase na druhou stranu, kde by získal podobné angažmá v top klubu, že ano?

Reagovat
Langi

příznivci Serie A by ti vysvětlili kolik mají v Itáli TOP klubů

Reagovat
smazaný uživatel

Řezníci z Ajcacia ..po zásluze redka

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná mela se tam strhla. Snad to Saša rozchodí

Reagovat
domingo

Prasata jo? Pristi rok s nima asi hrajem v L2

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Takový tým plný M'bengueů

Reagovat
Langi

tak jak to kopem?? pustil sem to až ted, kvůli hokeji mi to uplně vypadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Během minuty Saša dostal naloženo přes kotníky ze zadu, teď se tam svíjí Dabo, no nějak to neunášejí ..........fuj teď to opakovali, po odehrání míče jej kopl do nohy (něco jako Totti - Balotelli). Prostě prasata, to snad není možné.

Reagovat
Langi

diky...stream už mam...to je hrůza tyhle týmy...jako jesi nám někoho zraněj na sobotu tak to bude pěkně v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně bychom to mohli vyhrát, už jsme mohli prohrávat 2:3 klidně, kdyby se proměnily šance a v brance nestál superHugo

Reagovat
Langi

bože...se třetiligovym...snad nejsme Montpellier

Reagovat
Godwinson

Ale jo, tenhle pohár je váš, ten sobotní Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby tenhle pohár nemělo Ajaccio

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Källström břevno, už druhé v zápase

Reagovat
Godwinson

Anži prý hodně stojí o M'Vilu. Tak to je na obzoru po Toulalanovi další průser :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

snad má rozum, ne jako Dzsudzsák, kterej se tam ve finále ani neprosadil

Reagovat
juninho8

toto musi byt postup v riadnom hracom aby sme sa pred sobotou zbytocne neunavili...ak nie tak neviem co spravim...s takymi drevorubacmi v druhom polcase im to tam treba rychlo vysvetlit

Reagovat
Langi

ty vole ste vadný nebo co klička mezi obráncema a trefí tyč...tohle je prosim 3. francouzská liga

Reagovat
juninho8

tycka...preboha...co to tam stvaraju

Reagovat
Langi

vy volové proti třetiligovýmu týmu, kterej hraje o deseti...to má bejt jak splašený TGV, prostě válec a hra na jednu bránu...a ne tohle vaše šudlání si myslíte že to ukopete na penalty??

Reagovat
juninho8

ja tiez na to len kukam asi takto ...si myslia ze im to prijde same

Reagovat
juninho8

ja tiez na to len kukam asi takto ...si myslia ze im to prijde same

Reagovat
Langi

já nevim...nám je fakt jedno proti komu hrajem...at je to Dijon, Real Madrid nebo tady to béčko AC Ajjacia...nepamatuju se že bysme vytvořili soustavnej tlak bez nějakejch velkejch chyb vzadu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

konecne....alex!!! ale nebolo mi vsetko jedno ked uz aj Lovren robi take minely

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jejich brankář ale taky neskutečně drží. Chytil asi 3 tutovky plus dvakrát mu pomohlo břevno. Neskutečná smůla

Reagovat
smazaný uživatel

SAŠAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Langi

3x sláva

Reagovat
juninho8

my aj z tohto este dokazeme spravit dramu...toho sa bojim

Reagovat
Langi

OT: ta reklama s tim koněm co maj na dresech v poháru to je otřes

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons už dostal naloženo asi potřetí...chudák

Reagovat
Langi

hlavně aby nikoho nezranili...

Reagovat
smazaný uživatel

No konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se lekl, že Lisandro to bude ještě někam přihrávat

Reagovat
Langi

no jo a je to

Reagovat
juninho8

LISANDROOOOO....sme vo finale....uz to hadam mozem napisat

Reagovat
juninho8

uz len sa nezranit a v sobotu si ideme po prvy pohar a potom aj po tento druhy

Reagovat
Langi

Grenier dej si už konečně góla ať maj holky z FB radost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

hmm sem si moh vsadit...jemu už sem ten gól přál delší dobu...co já vim tak jeho první za Áčko vůbec

Reagovat
juninho8

dievcata z FB ho teraz zaspamuju a uvidi ake to je

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že hned po zápase bude uploadovat fotky na svůj profil

Reagovat
Langi

nepochybuju

Reagovat
juninho8

teraz uz len dufat v jedno...ze OM sa nespamataju rovno v sobotu a po 11 zapasoch bez vyhry si ju nepripisu....ale keby aj co dufam ze sa nestane aspon budu v EL dvihat buduci rok koeficient

Reagovat
Langi

bože...to kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké kopyto? Nejlepší útočník Ligue 1 a adept na zlatý míč

Reagovat
Langi

Bafé sniper

Reagovat
juninho8

nedopustil aby sme dali 4 goly a on z nich ani jeden...dalo sa aj prihrat

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis

Reagovat
Langi

finále je doma

Reagovat
juninho8

misia splnena....postup a bez zraneni...mozem ist v klude spat

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím, že s Ajacciem asi kluci nebudou velcí kamarádi, ale nemají hrát jako prasata. Za co dostal Gomis tu žlutou?

Reagovat
Langi

vubec sem to nepostřeh...že by oslava gólu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné, bo tam se tam na něho zase sesypali

Reagovat
Langi

CLEMENT GRENIER MARQUE SON 1 er BUT AVEC LES PRO

Reagovat
smazaný uživatel

Moc me tyto clanky bavi.Kazdopadne napadla me otazka jestli by bylo mozne v budoucnu udelat stejne tema na spanelskou ligu,jelikoz i tam beha dle me spousta talentovanych mladiku

Reagovat
Godwinson

Na livesportu píší, že dnešní zápas Montpellieru vysílá Nova Sport To by si tedy šplhli.

Reagovat
Langi

mohli by dávat taky v sobotu finále poháru jako

Reagovat
Godwinson

Tak Nova Sport dává popáté Lyon - Auxerre. Už jsem myslel, že jednou nebudou kokoti. A livesport to samé ... :(

Reagovat
smazaný uživatel

To jako záznam?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi co jiného, že? No každopádně to je hodně smutné...

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, jak jinak, jejich výsadní disciplína

Reagovat
smazaný uživatel

Však taky koho zajímá boj o titul, že? Raději si vychutnáme zápas největšího klubu ve Francii

Reagovat
Godwinson

S tím bych souhlasil, kdybych si ten zápas tam už nevychutnal včera a předvčírem

Reagovat
smazaný uživatel

No jinak zatím ten zápas pěkná nuda, to bych se asi fakt podíval spíš na záznam Lyonu

Reagovat
Godwinson

Je to holomajzna, Montpellier až moc čeká, co ta dřevácká sestava Marseille vymyslí.

Reagovat
Langi

pěkně poskládaný...takhle by mohli nastoupit i v sobotu

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Langi

obávám se ale že Azpilicuetu, Rémiho a spol. šetřej naschvál na sobotu...o to víc mi neni jasný proč to je 1:1

Reagovat
Godwinson

Jj, Ayewa taky. Pro mě ani ne, tedy, proti Marseille jsem čekal větší nasazení, ale zatím je to klasický venkovní sranec :) Uvidíme. Ale s touhle Marseille,v této sestavě, ztratit ... no, snad ne :)

Reagovat
Langi

aha on hraje Jordan takže je to jasný...doufám že jim naložíte, nebylo by nic horšího než aby se před fínále zvedly ze dna

Reagovat
Godwinson

Nálož určitě ne, maximálně upachtěné vítězství, ale ani na to bych nesázel.

Reagovat
Langi

no já doufám že jo...jinak mi odepíšou tiket navíc Marseille další prohra neuškodí, výhra by je asi nakopla

Reagovat
Langi

twl ale dyt to měli psaný v programu normálně...věřit Nova Sport taky...divim se že nedávaj Chelsea TV

Reagovat
Godwinson

BELHANDA!

Reagovat
Godwinson

Bédimo, to je neuvěřitelný, ten je asi o tři třídy lepší než všichni ostatní beci v L1, pro mě naprostý zázrak, že se o něj stále nikdo nezajímá. To byl kauf jako víno, snad Nicollin v létě vykouzlí něco podobného.

Reagovat
domingo

vsak uz je docela stary, ne?

Reagovat
Godwinson

Relativně, ale bude mu 28, to je ideální věk. Ale tak, třeba je to jen ticho před bouří.

Reagovat
Langi

šupáci...Montpellier hrajem trochu

Reagovat
Godwinson

GIROOOUD!

Reagovat
Langi

Montpellier

Reagovat
domingo

Marseille 2012 = Bordeaux 2010

Reagovat
Langi

ale tehdy to byl snad ještě větší provar...Bordeaux vedlo ligu o parník ještě v lednu

Reagovat
Godwinson

Amalfitano s Valbuenou střídají společně :)) Ach jo, vyhoďte ho už.

Reagovat
Godwinson

Vypískaný Gignac odmítající si s Deschampsem podat ruku :) Ten tam skončil, jen doufám, že se neukáže jako debil a neskončí v nějakém prašivém Blackburnu či podobných .... týmech.

Reagovat
Godwinson

Ty píčo, Belhanda. Gól roku.

Reagovat
Langi

tak to si musim pustit sestřih

Reagovat
Godwinson

Pusť, stojí to za to. Bylo to něco podobného jako ty nesprávně neuznané Giroudovy nůžky proti PSG, jen lepší :)

Reagovat
Langi

Montpellier pěkně, ještě jeden nebo dva...pěkně je sražte do kolen

Reagovat
Godwinson

Jo! Důležité body.

Reagovat
Langi
Reagovat
smazaný uživatel

Pche. Gomis už takových dal...

Reagovat
Langi

to jo...ale naposledy ještě v juniorce ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
juninho8

tak akoby toho marseille nemali dost a este toto

Reagovat
domingo

A ta leva strana obrany tam byla jako k cemu? Tri hraci a stoji tam jako tvrdy Y

Reagovat
Langi

Rennes

Reagovat
Godwinson

Oni je dají, věřím jim. Už jeden klub z Rennes vyřadili.

Reagovat
Langi

hmm National...zřejmě silná soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jen aby se nehecli taky na finále

Reagovat
Langi

když to vidim tak je jedno kdo postoupí

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

Pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Quevillyyyyyyy

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Lyon včera zvítězil 4:0 na hřišti GFCO Ajaccio a postoupil do finále francouzského poháru, jeho útočník Bafetimbi Gomis ale nebude na utkání vzpomínat úplně v nejlepším, přestože svým gólem uzavřel skóre. "Po mé brance jsem zacpal uši, protože jsem po celý zápas slyšel rasistické nadávky a opičí zvuky. Dokonce po mě hodili banán, který poté někdo odnesl," řekl zkušený útočník.

Tak už víme, za co dostal tu žlutou na konci

Reagovat
juninho8

nie zeby boli ti fanusikovia radi ze tam mozu mat takych hracov(a teraz nemyslim len to ze to bol Lyon) ale oni idu robit toto

Reagovat
Langi

chátra ze třetí ligy....celej zápas bylo vidět že jim nejde o výsledek....

Reagovat
juninho8

inac dufam ze v sobotu marseille dorazime na uplne dno,potom sa pobijeme s lille o LM a dorazime to dufam peknym vitazstvom nad Quevilly v dalsom finale...mohlo by to tak nejako byt

Reagovat
Langi

letos to vidim na 3. místo v lize + oba poháry a Trophée des champions

Reagovat
juninho8

dobre to zacalo,zle pokracovalo ale stale to moze skoncit pomerne dost slusne a k spokojnosti

Reagovat
domingo

Ja uz vim jak to dopadne.

LM: Montpellier, Ropa, Lille

EL: Lyon, Marseille, Toulouse

Reagovat
juninho8

dufam ze niesi 100%-ny jasnovidec a prehodil si si tam nieco

Reagovat
domingo

Jestli ziskate LM, tak ma Quevilly jistou EL, ne? To odmitam pripustit

Reagovat
juninho8

no tak nad tym som nerozmyslal neziska to dalsi tym v poradi tabulky L1? ma to finalista pohara?

Reagovat
domingo

Hm, priznam se ze nevim a hledat se mi to nechce...

mist pro Evropu je 6, prvni 3 jdou do LM a do EL jde ctvrty tym + vitezove obou poharu, to je jasne

a dal jsem v pasti

Reagovat
Langi

v tomhle stavu mi to takhle stačí

Reagovat
Langi

co je víc...Coupe de la Ligue nebo Coupe de France??

Reagovat
domingo

Jak jako vic? V poharove logice oboje stejne, pro kluby samotny urcite CdF..

Reagovat
Langi

když skončíme 3. a vyhrajem oba poháry...jesi půjde do EL Marseille nebo Quevilly...

Reagovat
juninho8

to je zaujimava otazka z tohto som jelen teraz tieto pravidla su dobre vysvetlene vo football manageri sa mi zda ale ten nemam ale aj keby tam mal byt nejaky patoligista tak by som rad videl Lyon v LM

Reagovat
juninho8

nieco som sa docital ale to je asi blbost ze do EL sa kvalifikuje 4-6 tym z L1 + vitazovia poharov....tolko timov tam ani nemoze byt z jednej krajiny takze v tom maju asi aj oni zmatok

Reagovat
domingo

Podle me vys umisteny tym v lize.. cili Marseille (jenom asi o 45 mist)

Reagovat
domingo

Dalsi moznost je ze oba + 4. tym v lize.. pokusim se to najit nekde

Reagovat
Langi

kdyby Lyon prohrál obě finále poháru asi by nebylo co řešit ...takhle je to docela zajímavý, kdo vubec ty poháry bude hrát

Reagovat
domingo

Takze vitez CdL jde do 3. predkola, ctvrty tym ligy do 4. predkola, vitez CdF rovnou do skupiny.

Pokud se vitez CdF kvalifikuje do LM, postupuje misto nej do EL porazeny finalista, pokud se do LM nebo EL kvalifikuje z ligy i on, postupuje paty tym ligy.

Pokud se vitez CdF kvalifikuje do EL z ligy, postupuje misto nej do EL tym, ktery v lize obsadil prvni pozici za tema, kteri uz se kvalifikovali.

Vic jsem toho nenasel.. cili ve zkratce, lepsi pozici ma Quevilly, ktery postoupi, pokud vyhraje CdF nebo Lyon skonci do 3. mista a pak muze klidne dostat ve finale 15 golu a postupuje stejne. Marseille musi vyhrat a jde do tretiho predkola, pokud nevyhraje, tak papa.

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na Quevilly v EL. Koeficient zase jednou zapláče

Reagovat
Langi

no uvidíme...každopádně 7. Rusové jsou daleko...to Haló kolem nich snad už pominulo

Reagovat
Langi

hezký...díky

Reagovat
Langi

jinak řečeno Marseille nebo Quevilly ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Langi

očividně má...jenom doufám že se opět nebudem s někym přetahovat o hráče...Boudebouze ať si vezmou a nám nechaj aspon Martina

Reagovat
Langi

OT: nominace Marseille na finále poháru

S.Mandanda, Andrade, Bracigliano - Mbia, Fanni, N’Koulou, Morel, Dj.Traoré, Azpilicueta, Sabo – Kaboré, A.Diarra, Be.Cheyrou, Valbuena, M.Amalfitano, A.Ayew – Brandao, Gignac, J.Ayew, Rémy, Gadi

Reagovat
Langi

a tady nominace Lyonu:

Lloris, Vercoutre, Valverde, Dabo, Réveillère, Cissokho, Umtiti, Cris, Lovren, B.Koné, Fofana, Gonalons, Källström, Grenier, Pied, Bastos, Briand, Lacazette, Lisandro, Gomis.

Reagovat
Langi

až ted na tu nominaci pořádně koukám a vypadá to že v případu Ederson už je hotovo ...ach jo, kdybysme za něj aspon něco dostali

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
juninho8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele