Trenér Kováč potvrdil, že od nové sezony povede Liberec

25.05., 22:23, aktualizováno 25.05., 22:51
Aktuality
Radoslav Kováč (© FK Pardubice)

Pardubický trenér Radoslav Kováč po dnešní výhře 1:0 na stadionu Bohemians 1905 v závěrečném pátém kole ligové nadstavby oznámil, že od nové sezony povede fotbalisty Liberce. Čtyřiačtyřicetiletý kouč na tiskové konferenci potvrdil spekulace médií, podle nichž ho severočeský klub ze smlouvy platné do příštího roku vykoupil uplatněním výstupní klauzule.

Kováč ve Slovanu, který v této ligové sezoně obsadil po základní části sedmé místo a pak neuspěl v nadstavbové skupině o Evropu, nahradí Luboše Kozla. Bývalý český reprezentant byl na pardubické lavičce od předloňského září, premiéru si tehdy v nejvyšší soutěži odbyl právě v Ďolíčku porážkou 0:1. Mužstvo opouští s ligovou bilancí 20 vítězství, osmi remíz a 30 proher.

Kováč prozradil, že smlouvu se Slovanem uzavřel už před začátkem nadstavby, kdy ještě Pardubice zdaleka neměly jistotu, že v lize zůstanou. "Před nadstavbou se mi těžko spalo. Byl jsem už podepsaný v Liberci a byl jsem snadný terč, ten tlak od vedení byl velký," řekl Kováč.

Jeho pardubičtí svěřenci se definitivně zachránili po minulém kole a vítězství 4:0 nad Karvinou. "Oddechl jsem si až po Karviné, když jsme věděli, že jsme z toho venku. Jako trenér jsem se tady hodně naučil. Máme s hráči fantastický vztah, na kluky tady budu rád vzpomínat," prohlásil Kováč.

Během své hráčské kariéry získal český titul s pražskou Spartou. Později hrál ruskou ligu za Spartak Moskva, anglickou za West Ham United a švýcarskou za Basilej. Nasbíral také 30 startů za českou reprezentaci.

Trenérskou práci zahájil jako asistent ve Spartě, pak pracoval jako hlavní kouč v druholigových klubech v Opavě a Táborsku. Do Liberce se vrátí po 10 letech, tehdy tam strávil jednu sezonu ještě jako hráč. Nyní ho do Slovanu přilákal nový klubový majitel Ondřej Kania.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele