Kováč po sezoně odejde z Pardubic. Byla aktivována výstupní klauzule, potvrdil majitel

22.05., 16:42
Aktuality
Radoslav Kováč (© Profimedia)

Trenér Radoslav Kováč skončí po sezoně v Pardubicích. Na setkání s fanoušky to potvrdil majitel klubu Vladimír Pitter. Prozradil, že nejmenovaný ligový tým aktivoval výstupní klauzuli v jeho smlouvě. Mrzí ho ale, jak celá situace okolo bývalého reprezentanta probíhala. Řekl také, že vedení řeší složení nového realizačního týmu.

Čtyřiačtyřicetiletý Kováč se ujal pardubického mužstva v září 2022, kdy opustil druholigové Táborsko. V obou sezonách dovedl Východočechy k záchraně, v té první se mu to povedlo v baráži s druholigovou Příbramí.

Tentokrát si Pardubice zajistily prvoligovou příslušnost kolo před koncem nadstavbové skupiny o záchranu, když v neděli doma porazily nováčka Karvinou 4:0. Kováč po zápase na tiskové konferenci nepřímo potvrdil, že tým po konci ročníku opustí. Definitivně to v následném rozhovoru s novináři potvrdil autor hattricku Ladislav Krobot, podle něhož Kováč už před časem hráčům oznámil, že po sezoně skončí. Východočechy naposledy povede v sobotu na hřišti pražských Bohemians 1905.

"Trenér Kováč v Pardubicích končí. Odchází, ačkoliv jeho kontrakt byl platný do roku 2025. Součástí smlouvy byla totiž výstupní klauzule, která hovoří o tom, že za konkrétní částku může být aktivována. To se v minulých dnech ze strany jednoho ligového klubu stalo," řekl Pitter.

O Kováčově odchodu se spekulovalo delší dobu. Podle médií by měl jít do Liberce, který opustil Luboš Kozel. "Osobně mě mrzí, jakým způsobem to probíhalo. Situaci totiž samozřejmě provázela velká mediální masáž. Tu kabina pochopitelně vnímala a podle mého se to odrazilo v určitém období i na výkonech," mínil Pitter.

"Na to reagovali sportovní ředitel Vít Zavřel se sportovním manažerem Martinem Shejbalem tím, že si s trenérem domluvili termín, do kterého jim měl sdělit, jak bude situaci řešit. Jakmile bylo jeho stanovisko dané, domluvili se s trenéry, že situaci oznámí kabině. Ta se tak ještě v průběhu základní části ligy dozvěděla, jaká je situace," uvedl jednapadesátiletý podnikatel.

Poté, co Kováč oznámil konec, začalo vedení řešit složení nového trenérského týmu. Spekuluje se, že na lavičku Pardubic by mohl usednout Jiří Saňák, jenž dnes oficiálně skončil v Olomouci, kterou dočasně vedl od února.

"Nebylo možné čekat na konec sezony, protože víme, že 17. června začne příprava na novou. Moc si přeji, aby nám tato změna přinesla další posun kupředu. Aby volba padla na realizační tým, který nás posune především po sportovní stránce, a tým bude svými výkony bavit fanoušky," řekl Pitter.

Příznivce ujistil, že záložník Michal Hlavatý není na odchodu. "Za mě by musela přijít unikátní nabídka, která by náš klub oslovila a žádná taková neleží na stole. Pak si umím představit, že bychom Michalovi v odchodu nebránili. Ale je pro nás, stejně jako Tomáš Solil, s nímž jsme nedávno prodloužili smlouvu, důležitým stavebním kamenem, a to nejen nyní, ale i směrem do budoucna. Není pro nás prioritní řešit jeho prodej," podotkl předseda klubového představenstva.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Grupma

By mě výše té výstupní klauzule docela zajímala. Jestli si tím třeba vydělali na nějaké lepší posily.

Reagovat
Kily

já bych v tomhle ohledu možná začal jinými údaji a chtěl vědět, kdy tam tu klauzuli dali, jestli včera, nebo předevčírem

Reagovat
Axelrose

No, vzhledem k tomu, že tu smlouvu má u sebe logicky i Kováč, si myslím, že tam byla od začátku.

Nějak si nedovedu představit, že by jí doplnili jenom do toho svého "exempláře".

Reagovat
skteel

Mě překvapil, je šikovný podle mě

Reagovat
skteel

Konečně svěží vítr po neustálém točení starých trenérskych vykopavek

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Axelrose

Jj, šikovný je. Viděl jsem ho sekat zahradu a docela mu to šlo od ruky

Reagovat
Spalovač šancí

Do Jablonce

Reagovat
roman1978

To je mi ale překvapení

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Odvedl dobrou robotu. Se Sanakem to nebude dlouho trvat a půjdou dolů. Zvlášť jestli odejde Plech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele