Je to skvělý, geniální hráč, řekl Kováč o sparťanovi Krejčím

03.12.2023, 20:24
Aktuality
Ladislav Krejčí (© AFP)

Trenér pardubického týmu Radoslav Kováč ocenil sparťanského kapitána Ladislava Krejčího, který v dnešním vzájemném zápase 17. kola první ligy po dvou nábězích před branku rozhodl dvěma góly o vítězství Pražanů 2:1. Kouč Východočechů řekl, že nezná na světě hráče, který by měl podobně fantastické načasování jako český reprezentant, jehož považuje za geniálního. Krejčího na tiskové konferenci pochválil také dánský trenér Letenských Brian Priske.

Krejčí poprvé skóroval v 19. minutě, kdy si naběhl na centr Adama Karabce a hlavou se nemýlil. Po změně stran za stavu 1:1 se v 65. minutě znovu objevil ve vápně a na zadní tyči zužitkoval přihrávku střídajícího Lukáše Haraslína.

"U prvního gólu jsme udělali díru, Ládík to vycítil, hned tam naběhl a dal gól. Kara (Karabec) mu to samozřejmě skvěle dal. Ládík je v tomhle geniální. Neznám v Evropě nebo na světě hráče, který by byl lepší v tomhle aspektu a v téhle dovednosti," prohlásil Kováč.

"Umí si to najít a má fantastické načasování. Je až neuvěřitelné, co takový rozdílový hráč dovede udělat s celým týmem. Proto je to kapitán. Je to skvělý, geniální hráč," doplnil bývalý hráč a asistent trenéra Sparty.

Krejčího ocenil také Priske. "Odehrál dobrý zápas i ve čtvrtek proti Betisu. Známe jeho kvality, o tom se tu nemusíme moc bavit. Dnes hrál velmi dobře do obrany a vstřelil dva důležité góly. Do týmu a kabiny přináší unikátní mentalitu," uvedl šestačtyřicetiletý Dán.

Odchovanec brněnské Zbrojovky dal v lize první gól od 29. července, mezitím se třikrát zapsal mezi střelce v evropských pohárech. "Dlouhé čekání (na ligový gól) to bylo, ale snažím se pracovat pořád stejně za jakékoli situace. Ať se daří, nebo nedaří herně či gólově," uvedl Krejčí.

"Jsem přesvědčený o tom, že když pořád děláte věci, o kterých jste přesvědčený, že jsou správné, tak to pomůže týmu, ať už herně nebo výsledkově. Dnes jsem pomohl výsledkově, předtím jsem pomáhal jinak, nebo to vzal na sebe někdo jiný. Jsme první v tabulce, to je nejdůležitější," konstatoval čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál, jehož tým vede neúplnou ligovou tabulku o pět bodů před Slavií.

Po návratu z marodky, na níž strávil více než měsíc, odehrál třetí soutěžní zápas, z toho druhý v základní sestavě. "Vždy to může být ještě lepší. Zatím jsem odehrál jen necelé tři zápasy, ale cítím se hodně dobře," podotkl Krejčí.

Sparta neprohrála v lize ani osmý zápas s Pardubicemi a posedmé zvítězila. "Nebylo to určitě nic jednoduchého. Pardubice se každým zápasem proti nám zlepšují, chtějí hrát fotbal. Klobouků dolů před nimi a i celkovou správou stadionu, jak dali do kupy hřiště. Jako jedni z mála jsme odehráli tohle kolo," připomněl Krejčí, že šest z osmi původně plánovaných zápasů 17. kola bylo odloženo kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
delfin

Reagovat
Mass

Ládík letos v lize jeden gól z penalty proti Zlínu a dva góly Pardubicím. Spíš neumíte bránit, Radku, a za to můžeš ty.

Reagovat
Infeld Prácheňský

"U prvního gólu jsme udělali díru, Ládík to vycítil, hned tam naběhl a dal gól. Kara (Karabec) mu to samozřejmě skvěle dal. Ládík je v tomhle geniální. Neznám v Evropě nebo na světě hráče, který by byl lepší v tomhle aspektu a v téhle dovednosti," prohlásil Kováč.

To je prohlášení, že bych brečel. Jak když komentuje výkon svýho syna fotr u lajny.

Reagovat
vacin

Tak kdo ví jestli se Kováč ve 20 někde v Brně nezapomněl.

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Front hell

Tak už je jasné komu Ládík leští tyčku

Reagovat
h8_sfatto

hlavinka trochu labilní, ale oproti Kuchtovi je to pan hráč, českej Verratti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele