Technické závady zapříčinily prodlevy při rozhodování. Mrzí nás to, vzkázala komise sudích

16.05., 12:20
Aktuality
Systém VAR (© AFP)

Komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) mrzí prodlevy u přezkoumávání sporných situací videorozhodčím, které nastaly ve středečním šlágru 3. kola ligové nadstavbové skupiny o titul mezi Slavií a Plzní. Komise na sociální síti X uvedla, že za ně mohly technické závady na záznamovém zařízení, které využívá VAR. Ke sporným situacím v zápase se nevyjádřila.

V 47. minutě sudí Karel Rouček po zákroku Igoha Ogbua na Jhona Mosqueru nařídil penaltu. Po konzultaci s videorozhodčím Jan Petříkem a přezkoumání situace ze záznamu však nakonec pokutový kop pro hosty odvolal. Od odpískání penalty po konečný verdikt se nehrálo šest minut.

V osmé minutě nastavení Václav Jurečka stanovil konečný výsledek 3:0 pro domácí. Tři minuty se však řešilo, jestli slávistický útočník nezahrál před vstřelením branky rukou. "Zmíněné závady se přes veškerou snahu společnosti O2, která poskytla technické zabezpečení VAR v tomto utkání, nepodařilo odstranit v celém průběhu utkání," uvedla komise.

Sporné situace neokomentovala. Vedle již zmíněných dvou akcí, jimiž se VAR zabýval, vzbudil kontroverzi už ve druhé minutě zápasu souboj Ogbua s unikajícím Mosquerou, po němž plzeňský hráč upadl. Slávistický stoper byl posledním hráčem Pražanů. Podle hlavního sudího ani videorozhodčího však o faul a případnou červenou kartu nešlo.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
tortuga
Reagovat
ACSMan

Reagovat
ACSeRw!n

ve Svedsku zruseno, v PL se ted bude hlasovat a az to zrusi i tam, tak to bude padat stat po state a bude klid.. akorat zbytecne vyhozeny prachy za vec, ktera ty zapasy akorat muze vic a vic zmanipulovavat

Reagovat
smazaný uživatel

Co zrušeno? Var? Podle mě v top ligach to bude už navždy.

Reagovat
ACSMan

Taky si myslím, že v PL to třeba neodhlasuje dostatečný počet. A kdyby se to zrušilo vadilo by to vůbec někomu? V konečném důsledku se stejně řeší chyby rozhodčích i s VARem.

Reagovat
kilobyte

Tak se někdy koukni, co prochází v nižších ligách, kde není VAR. Nepřijde mi, že by tam byly méně zmanipulované zápasy.

Reagovat
Luka3enko

já nechápu ten obecný hate na VAR, vždyť je to technologie a chybující prvek je tam vždycky ten člověk. To že si to komise neumí nastavit to užívání, respektive naučit ty sudí s tím dělat je úplně jiná záležitost….

Reagovat
Petr325

Reagovat
kilobyte

Je otázka, jestli někteří lidi ve vedeních asociací tomu nehází klacky pod nohy. Dost lidí bylo proti VAR od začátku a často jsou to lidi, kteří teď určují jeho používání.

Úplně přesně nevím, ale přijde mi, že poslední dobou se dost komplikují pravidla, což pak odnáší VAR i když za to nemůže.

Reagovat
Luka3enko

Sorry, že reaguju až teď, ale stačí se podívat na výklad pravidel co se teď děje a za to fakt VAR nemůže. Já už upřímně nejsem schopen rozpoznat co se pískne a nepískne za penaltu, za co se dá nebo nedá červená karta. Tak před 10 lety bych to snad pokaždé trefil. Ještě každý rozhodčí to píská trochu jinak. Samozřejmě vrchol je když přijde komise rozhodčích a řekne pískl to ok, kdyby to nepískl tak je to taky ok....Z těch pravidel se udělal takový guláš, že si každý obhájí co chce a řeší se tu problém VARu. Viz červená Baníku proti Spartě a nečervená pro Ogbua proti Plzni, což mi teda přišlo jako hodně podobné zákroky.

Reagovat
kilobyte

Mě přijde, že dřív se to zas tolik neřešilo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
verv

Reagovat
guzman

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Firkraag

Hodně vtipnej titulek, co z toho je podmět ?

Reagovat
guzman

Snad nedopadnou jako Sunderland

Reagovat
kilobyte

Zas pro příběh by to bylo zajímavější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele