Stroppa ztratil důvěru vedení, Crotone přebírá Cosmi

01.03.2021, 22:24
Aktuality
Giovanni Stroppa (© AFP)
Crotone je na posledním místě tabulky italské nejvyšší soutěže a vedení se dnes podle očekávání rozhodlo dodat kabině nový impuls na základě odvolání trenéra. O práci přišel Giovanni Stroppa, jehož ve zbytku sezóny nahradí Serge Cosmi...

"Crotone FC oznamuje, že ze své funkce trenéra byl propuštěn Giovanni Stroppa. Jedná se o konec jedné báječné cesty, která trvala necelé tři roky a neobešla se bez složitých momentů, ale vyústila v povedené období a především ve druhý postup do Serie A v historii. Prezident a celý klub si přejí popřát panu Stroppovi a jeho týmu všechno nejlepší do dalších částí jejich kariér," oznámilo Crotone v oficiálním prohlášení.

Stroppa se kormidla Crotone ujal v létě 2018 a po půlroce byl propuštěn, aby se za dva měsíce na lavičku vrátil. Letos se týmu nedaří a ze 24 zápasů vytěžil jenom 12 bodů, na pozice zaručující záchranu v Serii A ztrácí už osm bodů.

Nový impuls má Crotone dodat Serge Cosmi, jenž podepsal smlouvu do konce sezóny. Dvaašedesátiletý kouč má za sebou hodně bohatou trenérskou kariéru, během které působil výhradně na Apeninském poloostrově, kde si vyzkouší již 15 celek. Nejdéle působil v Perugii, kterou podruhé vedl i na jaře minulého roku.

"Jsem hrdý, že jsem se stal novým trenérem Crotone. Serie A už mi chyběla," řekl Cosmi, jehož čeká ostrá středeční premiéra na hřišti Atalanty Bergamo.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
TheTopFootbaler

Postup do Serie A se ukázal jako jeho stroppa.

Reagovat
Rudnevs

Postup bol ich stroppa

vypadol aj z coppa

chce to skúsiť Kloppa

snáď príde aj droppa

vôbec netuším čo robím úprimme

Reagovat
TheTopFootbaler

To je mega dobrý.

Reagovat
Beči

Reagovat
Kucka

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
jack_donaghy

omedzenie socialneho zivota sa zacina prejavovat :D

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Inter Eterno Amore

Droppa

Reagovat
Inter Eterno Amore

lepšie ako Rytmus

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
10

redakce je v karanténě, nebo proč tady není preview?

Reagovat
Kily

člověk musí upřednostnit urgentnější věci a hned takové nařčení, navíc já jsem jediný z rodiny a přidané rodiny, který nebyl pozitivní/nemusel do karantény požaduji omluvu a vzhledem k narušení jinak klidné diskuze taky básničku, jinak můžeš očekávat články o tom, jak vedení Juve nepočítá s hráči jako Rabiot nebo Ramsey, což vzhledem ke známým polibkům smrti předznamená fakt, že v Juventusu zůstanou až do konce smluv

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

že já nedržel hubu...

Reagovat
ED91

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele