Fantasy Boost: Triple kapitán Haaland se Kostelanům vyplatil, v kurzu je Díaz

16.08.2023, 21:18
Názory a komentáře
Fantasy Premier League

První prodloužený víkend s Premier League je minulostí. Fanoušci na vyprodaných stadionech tleskali fotbalistům, kteří se radovali z úvodních gólů a bodů v sezoně, což platí i pro 571 trenérů ve Fantasy Premier League (FPL) minilize na našem webu. Nejlepším koučem byl Pavel Jelínek, jehož tým Kostelani v čele s triple kapitánem Erlingem Haalandem zapsal 95 bodů. V nové rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Jelínkova strategie s triple kapitánem v prvním kole není ve FPL ojedinělá. Spousta z více než 11 milionů trenérů po celém světě uvažovala podobně a nutno podotknout, že fenomenální Nor jejich důvěru dvěma brankami a maximálním počtem bonusových bodů splatil. Na druhou stranu nelze nezmínit fakt, že většina koučů si schovává zmíněného "žolíka" na tzv. double gameweek, kdy se fotbalistům započítává skóre ze dvou utkání.

Zisk 95 bodů je ale pochopitelně hoden uznání. Jelínek skvěle zvolil zejména ofenzivní trojzubec - Haalanda (£14.0m, aktuální cenovka ve FPL) v něm doplnil taktéž dvougólový Alexander Isak (£7.6m) z Newcastlu a João Pedro (£5.5m) z Brightonu, který rozvlnil síť jednou. Volba těchto útočníků je z hlediska FPL ukázková. Přesná trefa z pokutového kopu je totiž hodnocena úplně stejně jako každá jiná a všichni zmínění penalty zahrávají.

Pro další kolo se v Jelínkově sestavě kromě nezastavitelného Haalanda, jenž bude bezesporu stálou hrozbou i ve šlágru s Newcastlem, nabízí v roli kapitána Mohamed Salah (£12.5m). Egyptského "faraona" čeká domácí střetnutí s Bournemouthem, ve kterém si velmi reálně může spravit chuť po frustraci z nečekaného střídání na Stamford Bridge. Výsledek 9:0 z loňského vzájemného měření sil na Anfieldu k tomu přímo vybízí.

Boost pro 2. kolo

Možná i proto zaměřili trenéři ve FPL svou pozornost mimo jiné na Luise Díaze (£7.5m). Rychlonohému Kolumbijci, jenž v úvodním kole skóroval na Stamford Bridge, našlo během tohoto týdne dle webu FPL místo v sestavě více než 172 tisíc z nich. Zmíněná cenovka proto před pátečním startem druhého kola velmi pravděpodobně vzroste. A aby těch důvodů ke koupi Díaze nebylo málo, loni se pod demolici Cherries podepsal dvěma brankami.

Ve víceméně navlas stejné pozici jsou na přestupovém FPL trhu aktuálně i Alex Disasi (£5.0m), João Pedro (£5.5m), Nathan Aké (£5.0m) a James Maddison (£7.5m). Čekání na páteční deadline se naopak už jistě nevyplatilo potenciálním vlastníkům šestice William Saliba (£5.1m), Pervis Estupiñán (£5.1m), Rodri (£5.6m), Bukayo Saka (£8.6m), Ben Chilwell (£5.6m) a Alexander Isak (£7.6m). Všichni jsou už na základě hojného zájmu o jejich služby dražší než před startem anglické nejvyšší soutěže.

Série razantních zásahů do sestav se ale i přes možné zklamání v úvodním kole očekávat nedá, tedy minimálně od zkušených FPL stratégů. Základní patnáctičlenný kádr se přece jen netvořil pár minut a trpělivost s hráči, kterým se poprvé nezadařilo dle představ, je na místě.

S tímto tvrzením by naopak nesouhlasilo více než 110 tisíc bývalých vlastníků Eberechiho Ezeho (£6.5m). Nad záložníkem Crystalu Palace totiž "zlomili hůl" po nulovém příspěvku v Sheffieldu. Navzdory faktu, že se osmkrát pokusil o střelu a sedmkrát vymyslel na Ostrovech velmi sledovanou klíčovou přihrávku. Po pondělním londýnském derby s favorizovaným Arsenalem čekají Eagles utkání s Brentfordem, Wolverhamptonem, Aston Villou a Fulhamem. To nezní jako špatný los, že?

Více než 100 tisíc Fantasy trenérů prodalo i Ollieho Watkinse (£8.0m), patnáctigólového snajpra Aston Villy z loňského ročníku, přestože při ostudném debaklu birminghamského celku v Newcastlu zapsal asistenci. Po nezištném pasu Moussy Diabyho (£6.5m) sice zahodil stoprocentní šanci, nicméně doma s Evertonem si může reputaci napravit. I vzhledem k bilanci 1+2 z posledních dvou vzájemných zápasů. Oproti Ezemu a spol. mají ale Villans o poznání těžší soupeře v dalších týdnech.

Zajímavou alternativu v útoku představuje také Nicolas Jackson (£7.0m) z Chelsea, který navzdory nulové bodové potenci zahrál proti Liverpoolu velmi dobře. Na titulní stránky britských deníků se i kvůli zákrokům Alissona (£5.5m) nedostal, ale permanentní hrozbou byl. O místo v základní sestavě pravděpodobně nepřijde ani v duelech proti West Hamu, Lutonu a Nottinghamu, což může v kontextu s nadprůměrnou výkonností v letní přípravě (2+3) nejednoho FPL kouče zaujmout.

Atraktivní los má kromě Chelsea i Arsenal v čele se Sakou, Martinem Ødegaardem (£8.5m), Gabrielem Martinellim (£8.0m) a Eddiem Nketiahem (£5.5m), ale také Manchester City, jenž se po magnetu s Newcastlem střetne s Sheffieldem United, Fulhamem, West Hamem, Nottinghamem a Wolverhamptonem. V kádru obhájců titulu lze vedle Haalanda zmínit například Johna Stonese (£5.5m), který vynechal páteční předehrávku v Burnley, ale pro Superpohár UEFA se Sevillou už byl k dispozici.

TOP hráči dle Fantasy Premier League v 1. kole

- 1. Raphaël Varane (£5.0m) - 14 bodů
- 2. Erling Haaland (£14.0m), Rodri (£5.6m), Alexander Isak (£7.6m) - všichni 13 bodů
- 3. Bernd Leno (£4.5m), Aaron Wan-Bissaka (£4.5m) - oba 12 bodů

- 1. místo: Pavel Jelínek (95 bodů)
- 2. místo: Alexander Horvát (94 bodů)
- 3. místo: Jiří Valenta (89 bodů)
- 4. místo: Ondřej Axmann (88 bodů)
- 5. místo: Ondřej Průcha (87 bodů)
- 5. místo: Bořek Doček (87 bodů)
- 5. místo: Luboš Sikola (87 bodů)
- 5. místo: Marek Hála (87 bodů)
- 5. místo: Lubomír Sklenský (87 bodů)
- 10. místo: Matúš Bialko (86 bodů)

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (32)

Přidat komentář
forrest

Reagovat
RKBoy

dávať tripla na prvé kolo.

Reagovat
Freedo

Týmy s boosty bych za vítěze kola nevyhlašoval, pokud by ho nevyhrály i bez boostu. Stejně to dělá i sama FPL.

Reagovat
Jakub Vaněk

To máš pravdu s takovou bych v článku velmi pravděpodobně chválil každý týden někoho s triplem nebo s jiným žolíkem. Od druhého kola si to pohlídám. Tímto se i omlouvám Alexanderu Horvátovi a jeho 94bodovému TFK Trajan. Klobouček!

Reagovat
Busby babes

vsak se mu to vyplatilo, ne?

Reagovat
Horcmen

Reagovat
fenixLFC

sotva. triple sa viac vyplati na DGW, idealne proti dvom slabsim superom. respektive to ci sa to oplati uvidime prave podla tychto kol. obecne ale nedava zmysel ho vyplytvat na prve kolo, este k tomu vonku

Reagovat
Busby babes

hele me tu logiku rikat nemusis, ale tady dal hrace, co dal 2 goly. Jo, je mozny, ze pak nekdy pozdeji da 5 golu a bude to jeste ruzovejsi, ale vetsinou to byva tak nejake 2 goly ve dvou zapasech a moc lepsi nez tech 39 bodu to neni. Navic letos nejake DGW budou jen ke konci sezony, kdy uz treba City bude hodne rotovat kvuli pozdejsim fazim LM.

trefit 2 goly na triple kapitana je dobry.

Reagovat
O.Giroud

Hej no tie DGW kde dá 1 gól lebo v ďalšom zápase nemusí byť v základe. Jedna vec je povedať, že je rozumnejšie to dať v DGW, ale druhá že sa mu to nevyplatilo lebo borec chytil na triple len 13 bodov.

Reagovat
fenixLFC

13 bodov na triplea nie je uplne uspech ale whatever

Reagovat
Horcmen

15+ je skvělý výsledek, 10+ je úspěch

Logicky je TC na 1.kolo samozřejmě blbost, ale vyšlo mu to a nemusí řešit strategii, kdy ho využije, v DGW využije jiný chip. Navíc letos těch DGW tolik nebude.

Reagovat
Mastný Chobot

možno si myslel, že sa to dá na každé kolo

Reagovat
Miguel19

Ziyech prej neprošel zase zdravotní prohlídkou

Reagovat
shitcool

Reagovat
Miguel19

Fake news

Reagovat
LyEX

Práveže prvý krát prešiel

Reagovat
SunFells

To by bylo famózní kdyby chelski ještě prodala Halla

Reagovat
bandwagoner

Byli bychom za neskutecny hlupaky Snad se stane zazrak a radsi jim tam posleme Kukurici.

Reagovat
iamek

Newcastle working on deal to sign Lewis Hall. After multiple bids rebuffed, new offer in. Chelsea preferred #CPFC loan but 18yo favours permanent to play #UCL & under Howe. #CFC have left-back depth + Hall grew up a #NUFC fan. Price ~£35m @TheAthleticFC

Wow. Newcastle suverénně nejlepší přestupy

Reagovat
O.Giroud

mohli ich zbaviť Cucurellu a miesto toho im ponúknu Halla

Reagovat
M0rb1D4S

Jo jo, my jsme jim totiž nabídli Halla. Umíš aspoň číst, co se tam píše?

Reagovat
O.Giroud

Tak už včera bol na predaj, prišiel hate tak to zaboobalili, že chcú hosťovanie a on odísť

Reagovat
M0rb1D4S

Tak očividně do toho nevidíš vůbec, ale svůj názor sis už udělal no. Zbytečně s tebou ztrácet čas.

Reagovat
O.Giroud

A ty áno? Kľudne ti poviem ako to bolo, prišli za Chelsea ohľadom Cucurellu, ale chceli hosťovanie prípadne ponúkali nejakú almužnu tak to zmietli zo stolu, tak im povedali ok, čaká nás ešte stretnutie s Arsenalom ohľadom Tierneyho a zrazu ich zastavili, že máme tu ešte Halla a bum.

Včera, predvčerom ste tu plakali prečo chcú predávať Halla a dnes sa napíše, že by mal vážne odísť, ale Chelsea veľmi preferovala hosťovanie a Hall si chce zahrať LM a zrazu už má každý jasno

Reagovat
M0rb1D4S

Ano, ty to víš lépe, než Simon Johnson z Athleticu. A záměrně ignorovat ten fakt, že už se ho v předchozích týdnech a měsících snažil Newcastle podepsat je taky asi nad tvoje chápání.

Reagovat
O.Giroud

Tak on tam pri tom asi tiež nebol. Nehovorím, že mu nebolo povedané, že Chelsea údajne preferovala hosťovanie, ale dobre vieme, že Chelsea potrebuje peniaze tak im za Halla padnú peniaze vhod. Číst síce umíš, ale niekedy nestačí len to, ale aj trochu pri tom rozmýšľať. Ale tak keď už si so mnou nechcel strácať čas a zrejme si zmenil názor tak mi tu ešte niečo o mne napíš.

Reagovat
icka

dobrá blbost

Reagovat
Busby babes

suverenne nejlepsi prestupy? no, uvidime jak se chytne Tonali, prvni zapas mel super.

Reagovat
Grahf

35 za hráča, čo ešte nič neodohral? A naše talenty z akademie idú za párek a pivo

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Boli časy, keď som bol vášnivým hráčom Fanty, stále som kalkuloval ako obmeniť káder a reálne som sledoval každý Match Day PL, potom však prišli nejaké rodinné starosti a povinnosti a dnes je to už iba pekná spomienka...

Reagovat
shitcool

Děkujeme za info, tady máte klíčenku

Reagovat
shitcool

Top 5 transfers in:

Isak (Newcastle) - As the second highest points scorer in GW1 at 13 points, perhaps no surprise he’s the most transferred in and has already seen a price rise . That said, he remains not a guaranteed starter (and is likely to share minutes with Wilson) and faces a tough upcoming run of games including Man City this week. Avoid for now but worth monitoring

Chilwell (Chelsea) - Many people avoided going there in the first week given the Liverpool fixture, and planned to bring him in for Chelsea’s plum run from GW3. An assist in GW1 has helped his popularity too. A good option if you have an obvious defender to transfer out

Saka (Arsenal) - the second most owned player in the game at 65%. A fairly obvious transfer in if you don’t own him already. Hit double digits in GW1.

Rodrigo (Man City) - Classic knee-jerk reaction. 13 points in GW1. Wasn’t a player anyone was seriously looking at prior to that. Needs more than 1 GW of data before becoming a viable option. Avoid

Estupinan (Brighton) - the game’s most owned defender. Got an assist in GW1. Decent couple of fixtures but the run from GW4-9 looks a bit trickier. Still worth getting on if you don’t own him.

Top 5 transfers out

KDB (Man City) - Injured, looks to be for months, confirmed by Pep. Unless you want a 10.5m player on your bench, he’s an easy transfer out

Stones (Man City) - missed GW1 due to a hip injury. Uncertain whether he plays GW2. Wouldn’t necessarily be rushing to get rid, but understand people going there

Mings (Villa) - picked up a nasty injury in week 1 and looks set to be out for some time. An easy transfer out

Kane (None) - left the league. Kinda crazy people went there in the first place but clearly a transfer out now

Gabriel (Arsenal) - surprisingly didn’t start GW1 after >70 consecutive league starts for Arsenal. Feels a bit of a knee jerk reaction, could easily start GW2, particularly with the Timber injury. Would monitor for now personally

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele