Souhrn sobotních zápasů evropské kvalifikace MS 2010

06.06.2009, 19:05, aktualizováno 06.06.2009, 22:45
Komentáře a souhrny
Nizozemsko jako první evropský tým postupuje na MS, oranjes získali jistotu po výhře nad Islandem. Portugalsko v závěru vydřelo výhru nad Albánií, Chorvatsko remizovalo s Ukrajinou. Naopak žádné pochybnosti nepřipustili Slováci či Angličané.
Skupina 1

Švédsko - Dánsko 0:1

06.06.2009 20:00

Góly: 22. Thomas Kahlenberg

Ve skandinávském derby zvítězilo hostující Dánsko a upevnilo si tak pozici na čele první kvalifikační skupiny. Naopak situace Švédska se stává stále více beznadějnou - na čelo ztrácí už propastných deset bodů. Vše tak napovídá velkému překvapení, zprvu jasně tipovaní jako postupující Švédsko a Portugalsko notně ztrácejí na dvojici Dánsko a Maďarsko a postup si překvapivý lídr s druhým již těžko nechají uzmout.

Již v první minutě se domácí mohli ujmout vedení, Ibrahimović zkoušel štěstí z přímého kopu, na Sorensena však nevyzrál. Dánský brankář znovu zachránil své spoluhráče o deset minut později. Švédi na hřišti dále dominovali, nebylo jim to však nic platné - gól vstřelili hosté. Jmenovitě se o něj postaral Thomas Kahlenberg, jež zdárně využil hrubé chyby domácího obránce, který mu gól připravil perfektní přihrávkou patičkou.

Za pět minut zkoušel, z nedostatku invence, Sorensenovu pozornost Källstrom, dánský gólman byl tam, kde být měl. Poté se ojediněle blesklo na druhé straně, Rommedahl náhlé příležitosti k zdvojnásobení dánského vedení nevyužil. První poovina se pak jen líně dohrávala.

Na začátku druhé půle hrozil po Larssonově přiťuknutí Elmander. Další příležitost si připsal Ibrahimović, znovu po příhře Larssona. Všechny neproměněné šance domácích mohl potrestat Bendtner, ani jemu se však nevedlo a utkání tak více než jeden gól nenabídlo. Dánsko, ač nepříliš zaslouženě, odváží ze Švédska jednogólovou výhru.

Více informací k zápasu

Albánie - Portugalsko 1:2

06.06.2009 20:45

Góly: 29. Erjon Bogdani - 28. Hugo Almeida, 90+2. Bruno Alves

Portugalci nemají první kvalifikační skupinu rozehranou vůbec dobře, blízko dalšímu nezdaru byli v Albánii. Domácí srdnatě bojovali proti velkému favoritovi, jeho blamáž odvrátil až gól Bruna Alvese v závěru zápasu.

Favorit přitom začal zápas dobře, držel míč a snažil se soupeře dostat pod tlak. A navíc z první příležitosti skóroval. V osmadvacáté minutě centroval Bosingwa, k míči se dostal Almeida a po jeho hlavičce se poprvé rozvlnila síť.

Jenže vedení si Portugalci užívali necelé dvě minuty. Skela poslal vysoký míč do vápna, kde svedli hlavičkový souboj Alves s Bogdanim. Mnohem úspěšnější byl domácí útočník, který usměrnil míč za záda brankáře Eduarda.

Favorit ve zbytku zápasu držel míč, ale šance si vytvářel ztěžka. To se zlepšilo po několika střídáních ve druhém poločase, přesto to vypadalo, že domácí cenný bod uhrají. Portugalci spálili několik šancí, až ve třetí minutě nastavení dokázal dát gól Alves.

Albánie zůstala pátá se šesti body, má už odehráno osm zápasů. Vítězové udrželi postupové šance. Na vedoucí Dány sice ztrácejí sedm bodů, druhé místo je ale mnohem blíž, Maďaři jsou nyní lepší o čtyři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko651013:216
2.Maďarsko64118:213
3.Portugalsko62318:49
4.Švédsko51312:26
5.Albánie81344:86
6.Malta70160:171
Skupina 3

Slovensko - San Marino 7:0

06.06.2009 17:30

Góly: 3. Marek Čech, 12. Peter Pekarík, 32. Marek Čech, 35. Miroslav Stoch, 42. Ján Kozák, 63. Martin Jakubko, 68. Ľuboš Hanzel

Slovensko zvládlo zápas proti trpaslíkovi ze San Marina na jedničku a připsalo si povinné tři body, díky nimž se posunulo do čela tabulky třetí kvalifikační skupiny. Slováci si navíc vylepšili skóre, soupeři totiž nasázeli sedm branek.

Našemu východnímu sousedovi vyšel ideálně start do zápasu. Již ve třetí minutě přiťukl Kozák míč Čechovi a jeho střela si našla místo přesně u levé tyče - 1:0.

Rychlá branka domácí uklidnila možná až příliš, nepřesné rozehrávky Hamšíka ale hosté využít nedokázali, dobrým obranným zákrokem se blýskl Karhan. Jinak se ale hrálo výhradně podle slovenských not a ve 12. minutě to bylo o dva góly. To se na polovině hřiště ujal míče Pekarík, v poklidu s ním proběhl až do střelecké pozice a následně přesně zamířil - 2:0.

Střelecké štěstí poté neúspěšně zkoušel Kozák, Čechovi zase pokazil radost brankář Simoncini. Ve 20. minutě po centru Stocha hlavičkoval nepřesně Jakubko. Až poté se ke slovu dostali i hosté, jmenovitě Selva. Jediný vysunutý útočník nejprve pálil nad, proti jeho pokusu z trestného kopu pak musel zasahovat brankář Mucha. Poslední čtvrthodina první půle ale patřila jasně domácím a ti dokázali přidat další tři góly. Ve 32. minutě sice nebyl pískán faul na Vitteka, míč ovšem důsledně sledoval Čech a dal svou druhou branku v utkání. O tři minuty později se z první reprezentační branky po narážečce od Vitteka radoval Stoch a ve 42. minutě připravil Čech střelu pro Kozáka a ten trefil parádně - 5:0.

Po první půli bylo rozhodnuto a v té druhé se diváci těšili na další branky v síti fotbalového trpaslíka. Obraz hry se také vůbec nezměnil, domácí kontrolovali hru a vytvářeli si další šance. Ve 48. minutě mířil nepřesně Stoch, kopec smůly pak měl Jakubko, který během krátké chvilky nastřelil obě tyče - nejprve patičkou po centru Nováka, následně hlavou po asistenci Kozáka.

Jakubko si ovšem ze smůly nic nedělal a nakonec se dočkal také on - v 63. minutě usměrnil hlavou do sítě centr Pekaríka - 6:0.

Vedle Stocha se premiérově v reprezentačním dresu trefil ještě Hanzel. Ten vystihl na vlastní polovině nepřesnou rozehrávku, směle si to namířil až k bráně a svůj únik zakončil přesnou střelou - 7:0. Hanzela tak čeká platba dvojího zápisného, jelikož se jednalo o jeho debut v národním týmu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slovensko650117:615
2.Severní Irsko741212:613
3.Polsko631218:710
4.Česko62226:48
5.Slovinsko62225:48
6.San Marino70071:320
Skupina 4

Ázerbájdžán - Wales 0:1

06.06.2009 17:00

Góly: 42. David Edwards

Wales působil v Baku po celý zápas velice unaveným dojmem, přesto však gól Davea Edwardse z ojedinělé příležitosti stačil na hubené vítězství nad Ázerbájdžánem v poměru 1:0.

Navzdory výhře má Wales malé šance k postupu na šampionát v Jižná Africe, teď už by potřeboval menší zázrak. První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl, Wales působil nezkušeně a ani Ázerbájdžán nevyužil jeho slabších chvilek. První vážnější akce přišla až na konci poločasu a zrovna byla gólová.

Obrana Ázerbájdžánu zaspala a neodrazila míč letící po centru Earnshawa. K balónu se dostal Edwards a prostřelil gólmana domácích. Na druhé straně střílel Zeynalov, gólman Hennesey ovšem míč vyrazil mimo bránu. Ve druhé půli měl Hennesey více práce a nebezpečný byl zejména pokus Subasice.

Snadnější bylo chytit střelu Bakshiyeva, naopak na druhé straně byl Wales slabším týmem. Favoritovi utkání se nedařilo a dostat se přes obranou hráz Ázerbájdžánu bylo téměř nadlidským úkolem. I tak si Wales došel pro výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Finsko - Lichtenštejnsko 2:1

06.06.2009 18:00

Góly: 33. Mikael Forssell, 71. Jonatan Johansson - 13. Mario Frick

Lichtenštejnsko přijíždělo na půdu favorizovaného Finska s malou nadějí na úspěch. Po vyrovnaném výkonu však z Helsinek odjíždí z těsnou porážkou 1:2.

A byli to právě podceňovaní hosté, kdo začal diktovat tempo hry. Lichtenštejnsko moc dobře vědělo, že nemůže nic ztratit a tak se do utkání vrhlo s patřičnou vervou. Míše se zmocnil Beni Fischer a vytvořil skvělou příležitost pro Maria Fricka. Ten svou možností nepohrdl a vstřelil tak vůbec první branku Lichtenštejnů v kvalifikaci.

Hosté tedy vedli 0:1 a řada byla na Finech. Ti se po dvaceti minutách konečně dostali k iniciativě ve hře a začali dominovat. Poté přišla 33. minuta a skvělá souhra Alekseie Eremenka a Mikaela Forssella, při které druhý jmenovaný vyslal nechytatelnou střelu na branku Petera Jehleho a srovnal stav utkání.

Ve druhém poločase domácí tahali za delší konec provazu a proti odporujícím Lichtenštejnům jen ztěží dokázali vymyslet nějakou brankovou příležitost. Ta se přesto dokázala objevit a v 71. minutě zvýšil na konečných 2:1 Jonatan Johansson. Finsko tedy dokázalo zvítězit 2:1 a splnilo tak roli favorita. Hosté však domů mohou odjíždět s dobrým pocitem z vyrovnané hry proti favoritovi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo651018:416
2.Rusko54019:312
3.Finsko53118:710
4.Wales73045:79
5.Ázerbájdžán50140:51
6.Lichtenštejnsko60151:151
Skupina 6

Kazachstán - Anglie 0:4

06.06.2009 17:00

Góly: 40. Gareth Barry, 45+1. Emile Heskey, 72. Wayne Rooney, 77. Frank Lampard (pen.)

Již osm bodů činí náskok Anglie před druhým Chorvatskem v šesté kvalifikační skupině. O tři body jej dneska navýšila v zápase na půdě Kazachstánu, kde bez problémů vyhrála 4:0.

Očekávaný scénář, podle kterého bude udávat tempo hostující Anglie a gólmana Mokina pořádně zaměstná nepříjemnými pokusy, se v úvodních minutách příliš nenaplnil. Už po pouhých patnácti sekundách měl Kazachstán na svém kontě skutečnou gólovku. Po Johnsonově zaváhání nacentroval míč před bránu talentovaný záložník Kukejev. K zakončení se snažil prodrat Ostapenko, jenže neuspěl.

Ovšem domácí hráči překvapovali i nadále, drželi mnohem častěji míč na svých kopačkách a Angličany do žádných velkých šancí nepouštěli. Proto to zkusil z 25 metrů středopolař Frank Lampard, jenže jeho pokus se s úspěchem nesetkal. Podobně jako hlavička Matthewa Upsona. V 16. minutě navíc viděl žlutou kartu Gareth Barry a pro příští utkání s Andorrou tak bude pod disciplinárním trestem.

O minutu později rozvášnil stadión domácí útočník Ostapenko, jenž se dokázal střelecky prosadit. Radost bohužel neměla dlouhého trvání, jelikož gól padnul z ofsajdu, a tak být uznán pochopitelně nemohl. Aktivní Ostapenko bohužel musel již v prvním poločase ze hřiště dolů. Kvůli zranění kolene jej nahradil Ibrajev. První zajímavá šance Anglie přišla v 29. minutě. Ke střele se dostal útočník Emile Heskey a jeho ránu zastavila až branková konstrukce.

Zdálo se, že první poločas, podobně jako minulé vzájemné měření sil, gól nenabídne, vše ale dokázal změnit Gareth Barry. Po rohovém kopu zahraném nakrátko se míče zmocnil Gerrard, poslal míč právě k nové posile Manchesteru City, která bez problémů rozvlnila síť za bezmocným Mokinem. Angličané se ale nechtěli s pouze jednogólovým vedením spokojit a v nastaveném čase udeřili podruhé. Velkou zásluhu na další brance měl opět Steven Gerrard, úspěšným střelcem se ale stal Emile Heskey.

Trenér Fabio Capello se rozhodl o přestávce sáhnout k jedné změně. Rychlonohého Theo Walcotta nahradil Shaunem Wright-Phillipsem. V 50. minutě vyzkoušel své štěstí s dalekonosným pokusem Rooney, příliš úspěšný ale nebyl. Podobně si vedl také na druhé straně, o několik minut později, Skorich, jemuž scházelo hodně přesnosti k tomu, aby si Robert Green na míč alespoň sáhl.

Hra se neodvíjela v bůhvíjakém tempu, oběma celkům bylo totiž jasné, jak tento duel dopadne, a podle toho také hrály. Kazachstán do žádné ofenzívy nehnal a na obranu Albionu recept najít nedokázal, za celý zápas vyslal na bránu Roberta Greena jedinou přesnou střelu.

V 73. minutě naopak hosté udeřili potřetí. Prvního pokus Rooneyho sice ještě dokázal Mokin vyrazit, jenže s následnou dorážkou už nemohl nic udělat. Ani čtvrtý gól nenechal na sebe příliš dlouho čekat. Za další čtyři minuty se faulu na Heskeyho v pokutovém území dopustil Abdulin a rozhodčí Jakobsson nařídil pokutový kop. Ten dokázal proměnit Frank Lampard. Zápas se v poklidu dohrál a Anglie dokráčela k dalšímu povinnému vítězství.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Andorra 5:1

06.06.2009 18:00

Góly: 1. Henadz Bliznjuk, 44. Cimafej Kalačow, 50. Sjarhej Karnilenka, 65. Sjarhej Karnilenka, 76. Henadz Bliznjuk - 90+3. Ildefons Lima (pen.)

Bělorusko podruhé za sebou zvítězilo 5:1, po Kazachstánu to tentokráte odnesla Andorra. Bělorusové tak mají devět bodů a stále mohou pomýšlet na postup na světový šampionát na úkor Chorvatska a Ukrajiny.

Zápas měl zcela jednoznačný průběh, čemuž hodně napomohla již třetí minuta. V ní centroval z pravého křídla Shitov a Bliznyuk hlavou mířil přesně - 1:0.

Domácí svého soupeře nepouštěli do hry a jasně diktovali tempo zápasu. V první půli ovšem přidali již jenom jeden gól. Minutu před odchodem do kabin Bliznyuk oslovil svou přihrávkou Kalacheva a ten se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Bliznyuk byl klíčovou postavou Bělorusů, pět minut po změně stran z jeho práce vytěžil třetí branku Kornilenko. Tentýž muž se v 65. minutě mohl radovat znovu, Yurevich mu vytvořil prostor a Kornilenko zvyšoval svou střelou již na 4:0.

Bliznyuk a Kornilenko byli hodně vidět a znovu o sobě dali vědět v 75. minutě, jejich spolupráci tentokráte zakončil první jmenovaný a bylo to 5:0.

Andorra ce téměř celý zápas jenom bránila, přesto se jí podařilo skórovat. V samém závěru byl v pokutovém území faulován Sonejee a Lima se z následné penalty nemýlil.

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Ukrajina 2:2

06.06.2009 20:15

Góly: 2. Mladen Petrić, 68. Luka Modrić - 13. Andrij Ševčenko, 54. Oleksij Haj

Chorvatsko si na stadionu Maksimir rozdělilo s Ukrajinou po bodu za remízu 2:2. V dlouho vyrovnaném utkání sahalo díky tlaku v poslední dvacetiminutovce po třech bodech domácí mužstvo, ale místo gólů v ukrajinské síti zvonily pouze tyče.

Chorvati mající v zádech vydatně podporující stadion Maksimir, vlétli do utkání s elánem a už ve druhé minutě lovil brankář Pjatov míč ze svojí svatyně. Ukrajinský gólman neudržel prudkou střelu Srny z přímého kopu a dorážející Petrič měl snadnou práci.

Svěřenci trenéra Alexeje Michailičenka se z úvodního tlaku Chorvatů dokázali oklepat a začali zlobit defenzívu domácího mužstva. Ve 13. minutě bylo vyrovnáno, na centr Ruslana Rotana z levé strany si neohroženě naběhl kapitán Andrej Ševčenko a hlavou nekompromisně rozvlnil síť. Radost ze vstřeleného gólu však Ševčenkovi zhořkla o pár minut později, zkušený útočník si totiž přivodil zranění a musel ze hřiště.

Chorvaty vyrovnání evidentně zaskočilo a hned o minutu později málem hosté přidali druhou branku. Milevskij obehrál Runjeho, ale zároveň se vytlačil ze střeleckého úhlu a ze slibně se rozvíjející příležitosti nic nebylo. Ve zbytku prvního poločasu bylo k vidění naprosto vyrovnané utkání, ve kterém se oba týmy prezentovaly sympatickou útočnou hrou.

Plány domácích přiblížit se vítězstvím k postupu do na mistrovství světa v 54. minutě významně zkomplikoval Gai, který si naběhl na standardní situaci zahranou Nazarenkem a hlavičkou na první tyč dostal Ukrajinu do vedení.

Chorvatům opět trvalo nějaký čas, než se otřepali z dalšího zásahu a z hlediště stadionu Maksimir začínal být slyšet pískot. Rozradostnit chorvatské tváře se pokusil tvrdou střelou Olič, gólman Pjatov míč vyrazil na roh. Letní posila Bayernu Mnichov Olič byl pak vystřídán Mandžukičem a útočník Dinama Záhřeb se mu v 68. minutě odvděčil přispěním na vyrovnávající brance. Mozek domácího mužstva Modrič nastartoval akci uprostřed pole, narazil si s Mandžukičem, vnikl jako nenasytná šelma do pokutového území a s přispěním nešťastné teče obránce Čyhrynského dostal Maksimir do extáze.

Domácí hráči se rázem dostali na koně a hnali se za vítěznou brankou, která by je výrazně přiblížila ke druhému místu ve skupině. Proti však byla koncovka, kterou bude balkánské mužstvo ještě dlouho proklínat...

Nejblíže gólu byla ofenzivní esa Modrič s Petričem, oba však v poslední desetiminutovce nastřelili tyč. Ukrajina tak závěrečný tlak se štěstím ustála a připisuje si bod, který by mohl mít v konečném zúčtování cenu zlata.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie660020:418
2.Chorvatsko632112:611
3.Bělorusko530214:79
4.Ukrajina52217:58
5.Kazachstán61056:203
6.Andorra60062:190
Skupina 7

Litva - Rumunsko 0:1

06.06.2009 20:00

Góly: 39. Ciprian Marica

Nový trenér Rumunska Razvan Lucescu se těší z vítězného startu na lavičce národního týmu. Jeho svěřenci uhráli nejtěsnější výhru na půdě nebezpečné Litvy a trochu si vylepšili špatnou bilanci v kvalifikační skupině.

Hosté začali aktivně, už ve třetí minutě se Marica natahoval po Ghioaneho centru, scházely mu centimetry. Na druhé straně hřiště střílel z dobré pozice Stankevicius, jeho pokus ale byl zblokován obranou.

Rumuni byli v první půli o něco lepší, aktivní byl především Marica. Po čtvrthodině hry se prokličkoval až k pokutovému území, předložil míč kapitánu Chivuovi a jeho střela cíl jen těsně minula. Po další čtvrthodině vystřelil nebezpečně i sám Marica, brankář Karcemarskas ale byl na místě.

Útočník Stuttgartu byl gólově odměněn za svoji snahu v devětatřicáté minutě. Jeho střela z dvaceti metrů nebyla nijak prudká, ale šla přesně k tyči a brankář na ni nedosáhl. Ve druhém poločase Rumuni s přehledem hlídali své vedení a domácí k ničemu nepustili. Marica naopak mohl ještě zvýšit, tentokrát se vyznamenal Karcemarskas.

Rumunsko se díky výhře dostalo na sedm bodů, což pořád není vůbec dobrá bilance. Na barážové místo nyní ztrácí tři body, Francie má však zápas k dobru. Domácí mohou litovat ztráty všech bodů, situace ve skupině pro ně už není tak nadějná, jako před zápasem.

Více informací k zápasu

Srbsko - Rakousko 1:0

06.06.2009 20:30

Góly: 7. Nenad Milijaš (pen.)

Srbsko si pohlídalo vedení v sedmé kvalifikační skupině, když o gól porazilo Rakousko. Jediná branka padla už v úvodu zápasu z penalty Milijase.

První šanci zápasu měli hostující Rakušané. Maierhofer z dálky hezky napřáhl a jen těsně minul branku. Branky docílili až v sedmé minutě domácí. Rozhodčí nařídil po faulu Stranzla na Lazoviče penaltu, kterou Milijas chladnokrevně proměnil.

Ve zbytku poločasu se diváci poněkud nudili. Oba týmy se soustředily především na bránění a hru bez chyb, nebyly tak schopny dostat se do vážnější šance. Jedinou výjimkou byl Srb Vidič, který se čtyři minuty po úvodní brance prosadil při rohu, mířil ale nad břevno.

I ve druhém poločase se jako první ukázal Maierhofer, tentokrát byl gólu ještě blíž. Jeho střelu odvracel až z brankové čáry obránce Rukavina, který o přestávce nahradil zraněného Vidiče.

Domácí hráli trpělivě a snažili se soupeře dostat pod tlak, do šancí se ale nedostávali. Blízko gólu byl už jen v devětapadesáté minutě Jankovič, který z přímého kopu nastřelil tyč. A tak si hosté málem odvezli bod, o dalších osmnáct minut později trefil Janko nádhernou střelou břevno.

Srbové tak těsnou výhru uhájili a mají na kontě už patnáct bodů, což jim zajišťuje pohodlné vedení. O pět bodů zpět je s jedním zápasem k dobru Francie. Rakušané jsou čtvrtí se sedmi body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Srbsko650113:515
2.Francie53117:610
3.Litva73046:69
4.Rakousko62137:97
5.Rumunsko62137:107
6.Faerské ostrovy40131:51
Skupina 8

Kypr - Černá Hora 2:2

06.06.2009 19:30

Góly: 14. Michalis Konstantinou, 45. Chrysis Michael (pen.) - 65. Dejan Damjanović, 77. Dejan Damjanović

Velkou šanci propásl Kypr, který doma pouze remizoval s Černou Horou. Hráči z ostrovního státu přitom po prvním poločase vedli o dvě branky.

Domácí začali aktivněji a ve 14. minutě se také zaslouženě ujali vedení. Aloneftis našel svým centrem Konstantinoua a ten hlavičkou z malého vápna nedal Polekšičovi šanci - 1:0.

Černohorská obrana nenašla recept a domácí ofenzivní hráče a těsně před odchodem do kabin kapitulovala podruhé. Konstantinou a Polekšič si zopakovali souboj ze čtrnácté minuty, hostující brankář si pomohl faulem a kopala se penalta, kterou dokázal proměnit Mihail - 2:0.

Oba týmy během první půle přišly o jednoho hráče. Domácího brankáře Antonise Giorgallidiho nahradil Michalis Morfis, hostujícího útočníka Drinčiče zase zastoupil Damjanovič.

Domácí se po změně stran chystali svého soupeře dorazit a vytvořili si hned několik dobrých šancí. Tu první neproměnil Konstantinou, stejně neúspěšní byli i Aloneftis a Makridis. Za neproměněné šance Kypr krutě zaplatil v 65. minutě, Vučinič našel dlouhým pasem Damjanoviče, který si míč zpracoval a následně jej poslal do sítě - 2:1.

Damjanovič se stal klíčovým mužem druhé půle, v 75. minutě ho v pokutovém území nedovoleně zastavil Charalambous a možnost zahrávat penaltu dostali i Černohorci. Odpovědnost na sebe vzal Mirko Vučinič, jenomže selhal a hrdinou okamžiku se stal Morfis. Hrdinou ovšem byl opravdu jenom na chvíli, o dvě minuty později totiž z dálky napříhl Damjanovič a jeho parádní ránu zastavila až síť - 2:2.

V závěru zápasu již nikdo vítězný gól dát nedokázal, a tak na sebe upozornil pouze domácí kouč Angelos Anastasiadis. Jeho chování nepřehlédl rozhodčí Carlos Velasco Carballo a Anastasiadise vykázal na tribunu.

Více informací k zápasu

Bulharsko - Irsko 1:1

06.06.2009 19:30

Góly: 29. Dimitar Telkijski - 24. Richard Dunne

Irsko si z bulharské Sofie odváží cenný bod za remízu 1:1. Do vedení dostal Irsko ve 24. minutě Richard Dunne, o pět minut později však udělal velkou chybu Kilbane a Dimitar Telkiyski vyrovnal na konečných 1:1.

Irsko bylo zpočátku lepším týmem a Ivankov musel zasahovat po Huntově hlavičce i pokusu Folana. Na druhé straně hřiště se dostal k hlavičce útočník Berbatov, ale ani on neměl střelecké štěstí. Průlom přišel po čtyřiadvaceti minutách hry, kdy zahrál Hunt volný kop a Dunne hlavou překonal gólmana Bulharska.

Vedení si však Irsko užívalo jen pět minut, poté totiž špatně zasáhl míč Kilbane a Telkiyski srovnal na 1:1. Gól na první pohled nabudil Bulharsko k větší aktivitě a nebezpečný byl zejména pokus Bojinova, jenž však hlavičkou vytěsnil Dunne. O pár minut později měl Bojinov další šanci, ale neproměnil ji.

Irsko se zatáhlo do obrany a soupeře pouštělo do šancí jen velice zřídka. Jednu z mála střel si připsal v 77. minutě z přímého kopu Georgiev. Když v závěrečných minutách hry neproměnil svoji příležitost ani McGeady, skončilo utkání nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie64209:314
2.Irsko73408:513
3.Bulharsko61506:48
4.Kypr61236:95
5.Černá Hora60425:84
6.Gruzie70344:93
Skupina 9

Makedonie - Norsko 0:0

06.06.2009 17:45

Góly: -

Norsko ani napočtvrté nedokázalo získat v deváté kvalifikační skupině tři body, nakonec ale může být rádo alespoň za jeden. Soupeř z Makedonie byl totiž doma ve Skopje nebezpečnější, své šance ovšem neproměnil, a tak se oba reprezentační týmy rozešly bez gólu. Přesto není postup alespoň na barážovou druhou příčku ani pro jednoho ze soupeřů nesplnitelným úkolem.

Makedonci začali lépe a vedení domácím mohl zajistit nejprve Aco Stojkov. Ten si skvěle poradil s bekem Hangelandem, nakonec však proti jeho střele zasáhl včas gólman Knudsen. Norsku dělala vůbec balkánská rychlost a nebojácnost obrovské potíže, především díky skvělé práci Gorana Panděva nedokázalo v první půli prakticky udržet míč ve středu hřiště.

Až John Carew dvěma pološancemi hostujícím fanouškům naznačil, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Zkusit strhnout vítězství na stranu seveřanů se pokoušel ještě Pedersen ve spolupráci s Carrewem, ovšem většinu hry hosté bránili spíše jen bezbrankový výsledek. Norsko, jenž má o zápas méně než všechny týmy ve skupině, se tak neodpoutalo z posledního místa tabulky, Makedonie zůstává předposlední s tříbodovou ztrátou na druhé Skotsko.

Více informací k zápasu

Island - Nizozemsko 1:2

06.06.2009 20:45

Góly: 88. Kristján Sigurdsson - 10. Nigel de Jong, 17. Mark van Bommel

Nizozemsko se stalo první evropskou zemí s jistotou postupu na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Svěřenci Berta van Marwijka k postupu dokráčeli tím "nejjednodušším" možným způsobem, když vyhráli šest zápasů ze šesti. Na domácí půdě Nizozemce nezastavil ani Island.

Hosty posadila do sedla již devátá minuta - centroval Van der Vaart a míč pohodlně uklidil hlavou do sítě De Jong - 0:1.

Zdvojnásobit nizozemské vedení mohl po akci Robina van Persieho Arjen Robben, který nakonec pálil těsně mimo. Chvíli poté mířil z dálky nad Van der Vaart. Tulipány to ovšem příliš dlouho mrzet nemuselo, v 16. minutě napřáhl z dvaceti metrů Mark van Bommel a jeho střela znamenala vedení 2:0.

Na hřišti dlouho existovalo jenom jedno mužstvo a potvrdil to i Rafael van der Vaart, který během pěti minut dvakrát ohrozil islandskou svatyni. Domácí si svou první šanci nechali až na 27. minutu, Eiriksson z hranice pokutového území mířil příliš vysoko. Na druhé straně se musel činit Gunnleifsson. Toho nejprve zaměstnal Van Persie, jenž si dělal zálusk na gól i nadále a jeho další pokus pak skončil na tyči. Tečku za první půlí udělala střela Robbena a úspěšný zákrok Gunnleifssona.

Druhý poločas odstartovala žlutá karta pro De Jonga a nepřesná střela Robbena. To ovšem bylo z nebezpečných momentů na dlouho vše, po změně stran se totiž nehrál nikterak záživný fotbal, jemuž pochopitelně chyběly šance. Čekání ukončila až 87. minuta, trestný kop Smarasona a přesná hlavička Sigurdssona - 2:1. Tento gól ale znamenal pouze kosmetickou úpravu, na postupu Nizozemců již nic nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko660014:218
2.Skotsko52124:67
3.Island61146:104
4.Makedonie51132:74
5.Norsko40312:33

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (288)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska je to kvalifikační nuda, snad jen zápas Chorvatska s Ukrajinou stojí za to sledovat. To bude boj o druhé místo ve skupině za Anglií jako víno, už jenom jedna hoďka..

Reagovat
smazaný uživatel

Ani srbsko s rakouskem nemusi byt zlleee

Reagovat
C0br

Wazza krasny gol.

Reagovat
fabec1222

Slovensko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, vyklepli jste san marino, to je u vas zas jednou svatek

Reagovat
božský John

To zas budou jednou mít místo brambor čalamádu..no prostě maj svátek..

Reagovat
božský John

ale jinak pro Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(to byl takovy vtip nebo spis zaryti)

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak jasný, no, ono je San marino opravdu slabý a na mém přesvědčení, že tam Slotovi chlapci ještě nejsou se nic moc nemění

Reagovat
smazaný uživatel

tjn

Reagovat
smazaný uživatel

niekto tu vyklepal maltu

Reagovat
božský John

Mariáne koukej mazat na trénink nebo ten Stanley cup zas nevyhraješ (sice vedete 3:2...)

Reagovat
Xavi8

Stoch

Reagovat
Benesse

Reagovat
Xavi8

dnes bol vynikajuci

Reagovat
smazaný uživatel

No už v Praze byl ppo vystřídání výbornej, úplně jinej hráč, než ten zbytek, jeho hra bez míče je neuvěřitelná na takovýho mlaďocha.

Reagovat
Xavi8

pravda, aj dnes sa skoro stale ukazoval, pytal si loptu do volneho priestoru...

som zvedavy na nasu zostavu proti vam

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš jestli na to má fyzičku?

Hm... bejt tebou, byl bych spíš zvědav, jestli je faktor "bojíme se velkého bratra" už opravdu za váma.

Reagovat
Xavi8

fyzicku na to podla mna ma....a ten faktor je len v hokeji

Reagovat
smazaný uživatel

No mladí v čele s Hamšíkem už tím asi opravdu netrpí... ale protožee žiju pátým rokem v bratislavě, vím, že ten faktor rli dříve hrál.

Reagovat
Xavi8

no hej, inac bol si dnes na zapase?

Reagovat
smazaný uživatel

ono sa to postupom casu meni na zdravu rivalitu...uz to nie je to co byvalo

Reagovat
božský John

Lichtenštejnsko

Reagovat
GEGE

Švédi jsou teda zatím marní.Dáni mají pevnou obranu Kjaer s Aggerem jsou velmi dobří Ibra se přes ně vůbec nemůže prosadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho to překvauje?

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko da San Marinu 7:0 a Cesi Malte sotva 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak vona je malta přece jenom silnější, takže Slováci jsou možná tak dvaapůlkrát lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se směje naposled, ten se .... Abyste ten úsměv na tváři měli aj po zápase s nama

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nejsem slovak

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pošklebek zněl až podezřele slovensky,omlouvám se

Reagovat
smazaný uživatel

bodaj by portugalci skončili v tabulke až tretí

a anglicko už prakticky postúpilo, v stredu vo wembley proti andorre, to už bude 21 bodov

Reagovat
GEGE

Švédi by si vyrovnání za to co předvádějí zasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

V první půli si zasloužili hlavně druhej gól

Reagovat
$dolar$

Ukrajina zatim paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoch je zase uzasnej ....

Reagovat
$dolar$

Hlavne paradne hral Ševa , akorat se zranil

Reagovat
C0br

A Slovaci si zase myslej, ze jsou lepsi nez Cesi.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentáálně bezpochyby jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Isto si to nemyslíme veď uvidíme čo bude ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že Brazílie poprvé v historii vyhraje soutěžní zápas na Centenariu

Reagovat
smazaný uživatel

0-3, Luis Fabiano... vypadá to, že Dunga bude první brazilskej trenér, co dobude Centenario, to mě teda podržte

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay hraje všechny své domácí zápasy na tomhle stadionu? Nebo jak je to s tou úspěšností Brazilců v Uruguay?

Reagovat
smazaný uživatel

... vyhráli tam po 30letech !!!

Reagovat
smazaný uživatel

No na Centenariu ještě nikdy nevyjráli soutěžní zápas, jen dva přáteláky - teď to teda už neplatí.

Tak to tehdy asi bylo na jiným hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

... tak jsme toho Forlána s Uruguayem dost přechválili, s takovou se do Afriky nepodívaj po 30letech dobrý výklep

Reagovat
GEGE

Švédi měli dneska smůlu dostanou smolný gol a v druhém poločase asi 5 tutovek zazdí.Jak jsem chválil obranu Dánů v prvním poločase tak ve druhém pěkně hořeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat, hrál Belaid za Tunisko?

Reagovat
smazaný uživatel

nene, seděl celej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinci se v druhém poločase sotva dostali za půlku, k remíze přišli jako slepí k houslím. Bylo to jasně v režii Chorvatů, jen ta smůla v koncovce...

Reagovat
$dolar$

Co si vymyslis Ukrajina byla i v 2. polocase daleko lepsi dali gola potom byli porad lepsi a kdyz Chorvatsko stastne vyrovnalo tak od ty doby bylo lepsi. Ale celkove Ukrajina lepsi 60 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nemohli v tomhle zápase prohrát všichni

Reagovat
$dolar$

No smat se muzes akorat sobe

Reagovat
smazaný uživatel

Co dneska spálilo Chorvatsko by si dnes Ukrajina nevytvořila za 270 minut. První poločas byl vyrovnaný, v tom druhém, hlavně po gólu na 2:2, Ukrajinci takřka nevylezli za půlku, jen místo třepotání míče se v síti zvonily tyče...

Reagovat
$dolar$

To nikde nezpochybnuji, ale do vyrovnani na 2:2 byla Ukrajina lepsi, potom zalezla a snazila se branit

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina nebyla lepší. Byly tam chvilky, kdy byli na koni, protože Chorvati vždycky po inkasované brance psychicky odešli a trvalo jim nějaký čas než se zase vrátili, (holt balkánci, no...). Ale tak do sedmdesáté minuty to bylo vyrovnané utkání, potom začal festival chorvatských zahozených šancí a ukrajinské betonády.

Reagovat
$dolar$

No dobre s odstupem casu ti dam za pravdu, jeste bych rekl ze Ukrajina mohla vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim no, videl sem druhej polocas a prislo mi taky, ze vetsinu druhy pule hrali akorat Chorvati... a v konci zapasu meli smulu na ty tyce a ukrajina byla rada nakonec ze udrzeli stav 2:2. I komentatori mluvili o tom, ze s remizou urcite budou spokojenejsi hoste.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se můžou Chorvati zlobit jen sami na sebe, to měli vyhrát a měli by už mistrovství světa prakticky v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Což si ale nikdo nepřeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemluv za ostatní. Já je tam uvidím rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... tak jinak - slušnej a ne nevzdělanej člověk si je tam nemůže přát.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozveď...

Reagovat
smazaný uživatel

No já si prostě myslím, že ten stát je ostuda Evropy a neměl by existovat, ale to je asi můj problém. Tým maj dobrej. Promiň, tohle jsem sem neměl tahat, ale prostě je nesnáším

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je to ostuda Evropy? Nevím, ptám se..

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se zamyslet nad chorvatskou minulostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale rozvádět to nebudem

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, taky bych jim dal palec doklů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ustašovce musí mít každej rád, co? hrozně sympatická země, to ti povím.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý ať si o tom udělá obrázek sám. Ustašovci byli samozřejmě jedna z nejhorších organizací, která byla, ale proč kvůli tomu hanit celej národ?

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, ale nemuseli by se k tomu (široký skupiny) hrdě hlásit a v podstatě se tak i chovat, ostaně polož si otázku, kdo rozbil Jugoslávii.

Reagovat
smazaný uživatel

Jugoslávie byl uměle vytvořený stát s národy, které se neměli rádi.. To by padlo i bez Chorvatů a Slovinců. To, že by se hrdě hlásili k ustašovcům to teda opravdu nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já se s tím setkal (ono je to tam podobný, jako láska k tomuhle období národní minulosti v pobaltí, na ukrajině a tady na slovensku).

Není tak úplně pravda, že by se ty národy neměly rády. Přinejmenším spolu dokázaly dlouho koexistovat, ale pak někdo považoval za vhodný ten stát rozbít.

A chorvati si opravdu neměli na co stěžovat, vzhledem k tomu, že většina tehdejší politický reprezentace byla chorvatská.

Ale mě docela stačí billboardy s nápisy typu Ante Gotovina je národní hrdina. Ano, já vím, že srbové jsou v tomhle částečně stejní. Ale vůči srbům byla spáchána neuvěřitelná sviňárna prakticky cellým světem, takže jejich nacionalismus se dá pochopit.

Reagovat
smazaný uživatel

Odkad beres ty znalosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký, proboha?

Ještě k tomu Chorvatsku... já vím, že bych to tak brát neměl, ale prostě nemám Chorvaty rád a nepřeju jim.

Reagovat
smazaný uživatel

Coto ??ja to myslel dobre ze to tak vse vis

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, ale já si zas nemyslím, že mám kdovíjaký znalosti, kdovíjaký znalosti má můj otec ale to už je jiná pohádka.

Reagovat
smazaný uživatel

Co mas vystudovany?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zatím nic ale brzo bych už něco měl mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ta válka je strašně zajímavá, protože v ní v podstatě nikdo nevyhrál, a tak se neví kdo byl vlastně dobrý a kdo ne Srbové byli sice v menšině, ale nakonec dostali co chtěli. Tady jsou zase podobné názory jako vystěhování cikánů, nebo jejich odříznutí od společnosti. Miloševič taky nebyl až taková zrůda jak se o něm píše, sice to byl hnusák, ale jiní (kteří válku jakoby vyhráli) dělali třeba ještě zrůdnější věci. Těžko říct kdo mohl za to, že vznikla ta válka. Oni Srbové si o to dost řekli zvolením Miloševiče, který už tehdy měl názory asi jako Sládek u nás

Jugoslávie byla jedna časovaná bomba, která jenom čekala na to až vybouchne. Oni spolu možná žili pohromadě, ale nesnášeli se. Něco podobnýho (i když ve větším měřítku) se dělo i ve Rwandě kde se nesnášeli Tutsiové a Huthové.. Žili spolu pohromadě po staletí a nesnášeli se. Což nakonec vyústilo v tu hroznou genocidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Například Srebrenica zřejmě se vůbec neodehrála tak, jak ji popsala západní média, no... Miloševič sám o sobě právě až takovej nácek nebyl, respektive do toho byl částečně vmanévrovanej. přinejmenším jeho verze toho, co se dělo, je zajímavá a něbude celá nepravdivá. Samozřejmě Bosna byla velký svinstvo, ale z obou stran a tam imo on ani hlavní roli něměl a přinejmenším od roku 1998 to už bylo o něčem jiném a celá Kosovská pohádka byla holt o něčem jiném, než si tu všichni myslíme.

Hm, já si právě nemyslím, že to byl sud prachu, to je přinejmenším uměle vytvořený. Vždy´t si vem, že Chorvati fakt tvořili skoro kompletní politickou reprezentaci toho státu. Jasně, že tam byla stále rivalita, ale ta válka v 90. letech vznikla do značný míry i na náboženském základě a to nikoliv z pravoslavný strany. Hlavně ale někteří konkrétní politikové na západě měli zájem na tom, aby tam ta válka vznikla, to je celkem jasný.

A pak to vede ovšem k neskutečný nenávisti na obou stranách a třeba i šaškárnám jako je chorvatština a srbština.

Jinak Rwanda je zajímavej příklad... tam totiž vůbec nedošlo ke genocidě, respektive rozhodně ne založené na kmenový příslušnosti. Tam šlo o koltan, o přístup k surovinovejm zdrojům v Kongu a ta válka stále pokračuje a podle nejstřízlivějších odhadů od roku 1998 má cca 6 milionů mrtvých obětí. Ostatně Carla Del Ponte tehdy chtěla postavit před mezinárodní soud i představitele tutsiů, ale bylo jí to znemožněno, byla okamžitě odvolána a jako žalobkyně tribunálu pro býv. jug. už pak dělala to, co se od ní chtělo.

Btw. na jezeře Idjwi je vojenská základna, čí asi a proč asi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ctu si ty vase prispevky reknu vam ze se tady dozvim vice nez ve skole

Reagovat
smazaný uživatel

Oni hlavně hledali viníka, kterému by mohli dát vyžrat všechnu špínu a Miloševič byl nejvhodnější kandidát. Ta jeho obhajoba se mi zdála dost nadnesená, ale určitě na každém šprochu.... Já vidím všechny účastníky tak nějk stejně, protože sem v té válce nebyl a informace mám zprostředkovaná jen z médií, ale i tak je vidět, že některé věci se odehráli úplně jinak než se stali. Srebrenica je hlavně vina obou.. Ta nenávist k muslimům musela být obrovská, když Srbyv okolí vraždili..

S tou Rwandou. Tam je problém, že si každý myslí, že jen Huthuové jsou ti zlí, ale ona to nemusíme být samozřejmě pravda. Tutsiové byli po dlouhé staletí vykořisťovatelé Huthů. Jakmile se pomalu dostávali k moci i Huthuové, tak jejich jediný cíl byl je povraždit. Tam se odehrálo tzv. zfanatizování davů, které má velkou spojitost právě třeba se Srebrenicou. Tutsiové dělali ale tzv. preventivní vraždění v okolích, aby je nezabíjeli oni. Tam ta občanská válka opravdu neskončí dokud jeden z národů už v oblasti nebude. Hlavně nesmíme zapomenout na OSN, která tu válku ziniciovala a Huthuům připravovali orné pole k tomu, aby mohli zabíjet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím jsem chtěl říct, že došlo ke genocidě, akorát OSN to v podstatě zrežírovala, aby se měla volnější přístup k diamantům a jiným surovin..

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoliv OSN, ale konkrétně hlavně USA+Belgie / Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Belgie a Francie, státům, který kolonizovali tyto oblasti.. Ale pod záštitou OSN.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... no já mám řekněme jiné informace... OSN ale dělá nadále všechno proto, aby se ten konflikt neuklidnil, to samozřejmě. nejlepší je na tom jak se OSN postavila k návrhu na rezoluci odsuzující překupníky s koltanem.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Jak se k tomu postavila? S tím OSN-Francie a Belgie tyhle země kolonizovali a i když mají svoji suverenitu, tak jsou jakoby opd záštitou těchto dvou zemí jménem OSN. Alespoň takhle jsem to pochopil, protože jiné země než Francie, Belgie.. a pak Amerika, ale to vinnou novinářů a veřejným mínění v Americe, které je do toho vložit prostě donutilo.

Reagovat
smazaný uživatel

... se o to nezajímali.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... samozřejmě, že tady šlo i o koloniální zájmy (ostatně Lumumba zařval zřejmě na to, že "urazil" krále Baudouina). Ale pokud jde o snahu získat kontrolu nad zdroji surovin - přinejmenším v Kongu jde hlavně o tohle - to není jen o Belgii a Francii, to jsou malé figurky.

Ad ta rezoluce... OSN odhlasovala rezoluci, odsuzující kritiku těch překupníků. Mimochodem jedním z překupníků byla i banka Lehman, ta je teď docela známá

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Belgie a Francie jsou hlavně zavlečení do tý Rwandy, jak je to v Kongu to nevím, ale těch překupníků (to samozřejmě můžou být i nadnárodní společnosti) je tam mnohem víc. Jinak OSN má z tohoto asi jeden z největších příjmů jinak si tohle nedokážu vysvětlit. V podstatě se jedná o organizovanej zločin ještě k tomu takhle viditelně. Je škoda, že lidi v Evropě a Americe prostě tihle černoši nezajímají, kdyby ano, tak by OSN musela tím tlakem přestat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tam zřejmě opravdu nešlo ani tak o huty a tutsie (respektive prapůvodně), ale o jednotlivý bojůvky a o strategickej přístup ke Katanze, respektive spíš už Kivu.

Btw. v Kongu v jednu chvíli figurovalo cca 30 válčících stran

Reagovat
smazaný uživatel

To si právě myslím, že není pravda. OSN jen prostě využila napětí mezi oběma národy a lehce se dostala k těm přírodním zdrojům. Vcholným politikům určitě nešlo o to, že chtějí jeden či druhej kmen vyvraždit, ale lidem to takhle říkali a zfanatizovali.. Pak uý v podstatě pro svůj prospěch a své nadité peněženky.

Reagovat
smazaný uživatel

No ano, přesně to si myslím i já. Respektive zfanatizovat davy už zvládli místní hajzlové. Ale popravdě obě / všechny "armády" masakrovaly příslušníky obou etnik, viděl jsem dobrou dokumentaci a přesvědčivý argumenty. Navíc to dává smysl, zvlášť, když je tenhle problém dodnes součástí konžských událostí a "tutsiové" v Kongu vraždí i tutsie a samozřejmě nejen vraždí.

Jinak jak to, že do toho natolik vidíš?

Btw. už vím, co jsem špatně vyjádřil... nevadí mi Chorvati, ale Chorvatsko, ne ti lidé, ale ten stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tohle mě celkem zajímá. Historie, mediální zprofanovanost atp. Prostě rád se v tom hrabu a dělám si obrázek sám. Svým způsobem to mám jako detektivku

Reagovat
smazaný uživatel

Njn. Tak to je fajn, že aspoň někoho to zajímá.

Ale do týhle diskuze to tématicky trochu nepatří, tady se především nadává na Diega. Každopádně jsem rád četl tvůj názor, ale teď jdu spát. Zdar.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Taky to tak nevině začalo, že jsme nechtěli ani jeden Dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. v tomhle ohledu byla hodně peprná gruzínská letní epizoda... myslím co všechno novináři dokážou zaměnit/otočit... a komický je, když se snažej zaměnit ruštinu a gruzínštinu

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mi prosím tě řekni jak si se k těm informacím dostal ty..

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... mě to taky zajímá jsem zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy jsem měl názor , že v "této politice" šlo o byznys ... a tady jste mi to potvrdili a to dokonalým rozborem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli si viděl nějaký film o Rwandě, tak ti to muselo být jasný už jenom z toho..

Reagovat
smazaný uživatel

.. něco vím z mise o Kongu.. nebo boje o "cestu k ropě" na "východě" ...

Reagovat
Shevchenko

Snad baráž, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Švédové parádní skóre, po 5 zápasech 2:2, třeba proti tý Maltě se Ibrahimovič trefí, holt když mu za góly neplatí tolik jako v Interu, proč by se je vlastně snažil dávat

Chorvati zas v zápase jasně dominovali, ale jen co se týče válení sudů, vyhrál ten borec s asi osmi otočkama

Anglie s přehledem, parádní gól Wayna Rooneyho

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati, ach jo...

Reagovat
Tomanatura

A jedeme, Diego vytasil se TŘEMI obránci, z toho 2 jsou už pár roků mimo!

0:4 Kolumbie.

Reagovat
smazaný uživatel

To není poprvý, co hraje na 3 beky. Kolumbie na to naštěstí asi nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Brazílie měě dneska docela překvapila, takovou produktivitu bych od ní nečekal. uruguay zklamala.

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě že to není poprvé. Třeba teď ve Venezueli se takto mohlo hrát, jelikož tam nikdo kromě Aranga neumí hrát fotbal. Ale stejně hrál v obraně Zanetti, Angeleri a Heinze. Dneska to bude Diaz, Demichelis a Heinze.

Jsem hlavně zvědav na Falcaa, Zapatu, Vargase a spol. Zvlášť, když zase bud hrát ten nekopa Gago...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím, že je Venezuela horší, než Kolumbie.

Reagovat
Tomanatura

Šak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis a Heinze... ještě, že se dneska nehraje ve vysoký nadmořský

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Lorcan

dáš sem prosím kompletní sestavu Argentiny? moc dík

Reagovat
smazaný uživatel

Andújar - Diaz, Demichelis, heinze - Gago, mascherano - Gutierez, Veron - Messi, tevez, Aguerro

Reagovat
$dolar$

Riquelme?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Verón JE momentálně lepší. (Vlastně už pár let, takže si to zaslouží.) Lavice: Burdisso, maxi, Zanetti, milito, carrizo, battaglia, montenegro...

Celkem luxuxs, nevzít Cambiassa

Reagovat
Tomanatura

Proti Riquelmemu hovoří akorát to, že tento půlrok hrál strašně málo zápasů, jelikož byl zraněný... Veron není lepší vůbec v ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale noták. Verón je lepší. Viděl jsem ho letos několikrát a jeho přehled, čtení hry, rozehrávka i finální přihrávka jsou bezkonkurenční. Estudiantes na něm naprosto stojí, Braňa je sice dobrej "komplic", ale bez Juana Sebastiana by byli poloviční. Navíc Riquelme opravdu nemá formu, což jistě potvrdíš, oba jsme tu přece trnuli při tý ostudě s Defensorem.

Reagovat
Tomanatura

Proti Defensoru nastoupil asi po měsíci, první ostrý zápas. Podívej se na Bocu bez Romána a s ním. A teď na jaře odehrál hodně málo zápasů a podívej se, na jakém místě se Boca nachází.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ano, jenže Verón už několik let stejně tak dělá Estudiantes. Navíc Boka, když budeme pedanti, měla v CL pomalu lepší výsledky bez R. Přinejmenším se nedá říct, že je R. jednoznačně lepší, než V., akorát uznávám, že povolával V. v jeho 35 letech

Ale vem si, že V. byl po návratu snad dvakrát vyhlášen hráčem ligy a jednou hráčem JA, což potvrzuje, že něco stále umí.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně by si dneska hrát zasloužil Daniel Montenegro.

Reagovat
Tomanatura

Tak Riquelme 2 roky zpět byl ještě ve Villarrealu. Zrovna včera jsem se koukal na zápas proti Interu, to co předváděl, bylo nad všechny Verony. teď je situace možná jiná, no.

To vykládej Maradonovi. Nejlepší střelec ligy a on sedí a hrají takový šašci... Jinak, jak se tak dívám, tak ARG opět neví, co má hrát. myslíš, že dojde svazu trpělivost?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju. Ačkoliv jestli dneska rupnou - a nemožný to není... kdo ví.

Podle mě měl klidně nechat sedět Messiho nebo Aguerra, ani jeden z nich nemá moc formu. A měl by přestat experimentovat s tímhle rozestavením, se kterým by třeba proti Španělsku mohl leda tak počítat góly.

Reagovat
Tomanatura

Maradona knows...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě ke všemu mi vypadává stream... ty nějakej funkční máš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Andujar dneska dobrej, zatím povedenej debut.

Reagovat
Tomanatura

Mám sopcast. sop://broker.sopcast.com:3912/6099

Reagovat
smazaný uživatel

tak kolumbie už měla stopro šanci

Reagovat
Tomanatura

Gago už je zase nejhorší na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

jak překvapivé... to by musel hrát Guti, aby gago nebyl nejhorší

Reagovat
Lorcan

dík

Reagovat
Tomanatura

Brazílii jsem nekoukal, nejelo mi připojení. Sestava tragická, čekal jsem, že to Uruguay zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to já taky, záloha Kléber - Beton (Gilberto Silva) - Malta )Elano) - Kaká... slibovala slušnou šnci pro domácí, kteří navíc na centenariu s brazílií nikdy neprohráli soutěžní utkání!

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie 4. gól, kaká z pecky, takhle se Dungy asi nezbavěj.

Reagovat
Tsigi

dunga je největší mor fotbalu, dneska jsem to neviděl, ale když se člověk koukne na to rozestavení, tak by mu dal facku

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, sestava byla dneska velmi srandovní, ale bohužel fungovala. takhle Brazílie v klidu dojde na šampionát a tam může mít problémy třeba taky ve skupině

Reagovat
Tsigi

já si právě myslím, že s tím svým hnus fotbalem dojde poměrně daleko

na minulý copě taky vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, možná máš pravdu, ale Evropská špička bude mnohem dál a navíc Brazílie mívá posl. dobou spíš problémy i se slabšími soupeři, dneska je to trochu výjimka.

Reagovat
Tsigi

tak ono není těžký bejt dál než tým ve kterým hraje kléber se silvou

momentálně je nejsilnější řadou Brazílie obrana a to je na tom to hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, samozřejmě. Dneska dala obrana dva první góly. A útok nemůže bejt ani tou řadou, když ho tvoří vlastně jen lusi fabiano

Reagovat
Tomanatura

Nejhorší na tom je, že tomu Dungovi budou takové sestavy procházet. Po dnešku... Kdo to dneska zařídil?

Reagovat
smazaný uživatel

Imo přehaný očekávání domácích a štěstí brazílie v koncovce v první půlce. První gól dal Dani Alvés ze 40 metrů

Reagovat
$dolar$

Portugalsko gooool v 93. minute a ja krasne chytil kurz 7

Reagovat
Tsigi

aby se Portugalci nedostali na MS

Reagovat
Tsigi

kurva dali branku

Reagovat
smazaný uživatel

uf ještě že tak

Reagovat
$dolar$

Taky bych jim to nepral, ale sazka je sazka

Reagovat
Tsigi

chápu, tak budem společně doufat že příště prohrajou

Reagovat
$dolar$

Presne tak

Reagovat
C0br

Portugalci si zahravaji s ohnem zpusobem skodicim zdravi jejich fanousku.

Reagovat
smazaný uživatel

to mi povidej

Reagovat
smazaný uživatel

Když si vezmeš, kdo je trenér, člověk se ani nediví...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kristián by byl fakt hezká holka

Reagovat
smazaný uživatel

holka mozna ale jeptiskou by moc dobrou nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Bysme se ještě divili..

Reagovat
smazaný uživatel

no sice ho znam jen z medii ale myslim ze ten by to pekne rychle porusil

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Pellisier

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Portugalce

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci jsou hrozní, Carlos Queiroz je dobrý tak akorát jako trenér mládežnických reprezentací, ale seniorský fotbal očividně není pro něj. Navíc tam není ze strany Portugalců takový zápal do hry, se ani není čemu divit, když se z toho pomalu stává Brazilíe číslo 2.

Reagovat
$dolar$

Je dobry asistent

Reagovat
Tsigi

tak se Simaem na lavici a Boa Mortem v základu, to asi dokazuje že Queiroz nebude nějakej mega trenér

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě bych zmínil nedostatek dobrých hrotových útočníků, obrovským plusem tak alespoň je absence Nuna Gomese, který se spíše než na své výkony soustředil na neustále upravování si vlasů...

Reagovat
smazaný uživatel

nemel Simaö ted nejaky rodinny potize?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně moc neměl formu

Reagovat
smazaný uživatel

No ja vim ze nekdo v jeho blizkem okoli zemrel....

Reagovat
homeles8

[reagovat]

Reagovat
$dolar$

Reagovat
homeles8

tak sorry, už jsi na to přišel, já že už je to tvoje 3. reakce/nereakce

Reagovat
homeles8

Doufám že Slovensko postoupí na MS! Ti si to (narozdíl od svých ''silnějších'' sousedů ) zaslouží.

Reagovat
C0br

Njn Madari jeste od Portugalcu dostanou.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale madari maju brankara co im nedaruje gol v 93 minute

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Čechy, Poláky, Maďary nebo Ukrajince?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
vanGomm

Tak Slováci 4 kola před koncem v čele nad námi náskok už 7 bodů.Pokud nás Slováci v příštím kole porazí budou již téměř na MS.Myslím ale,že se to v naší skupině ještě zamotá.Já nejvíc věřím Polsku.Naše skupina bude mít nejspíš smůlu v tom,že druhému týmu po odečtení 6 bodů se San Marinem nezbude ani ta baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Což by bylo rozhodně jen spravedlivý

Reagovat
smazaný uživatel

Venezuela vede.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu pěknej vlastňák Bolívie.

Reagovat
smazaný uživatel

... Venezuela hraje s U-20 jako připravu na MS, kam(na rozdíl od ARG!)postoupili .. docela dobrá budoucnost pro tuhle zemi .. na MS-2014 ji určitě uvidíme !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že postoupli, namísto Kolumbie. Že hráli s U-20 a vyhráli v Bolívii?

To maj teda dobrou fyzičku, kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

podle tabulky prohánějí Uruguay, teď s ním hrají doma.. i los mají docela výhodný, takže se o svou historickou účast ještě mohou poprat(záleží jak k tomu přistoupí)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já vím, ale je tam ještě i nemastnej neslanej Ekvádor se spoustou zkušeností.

Ale Venezuela může těžit z domácího prostředí, zejména FC Caracas byl letos v Copa Libertadores doma neporazitelný a smetl tam třeba i Lanús, který vysoce pravděpodobně vyhraje argentinskou ligu.

Každopádně to bude ještě nabitý a já se bojím, že to zas urve nudnej Ekvádor.

Reagovat
smazaný uživatel

..tak 4 je poměrně jasná.. a teď se Uruguay,Venezuela, i ten nezáživný Ecuador pobijí o tu baráž... sleduju, že máš přehled o jihoamerických ligových mančaftech..

Reagovat
smazaný uživatel

ten diego je kouc na prd, nenominovani cambiassa, postaveni tir beku a neschopen zalohy je desne

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš neschopnýho útoku, když už.

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive absentujícího, no... a záloha s Gagem a Mascheranem je taky vtipná, to máš pravdu.

Reagovat
Tomanatura

Měním názor. Nejhorší hráč je ten směšný obránce dobrý leda tak pro Gambáč ligu. Díaz, nebo tak nějak...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obraná trojka celá neví, která bije... kdyby byli kolumbijci co k čemu, tak tam po křídle můžou lítat jak chtěj.

Daniel Díaz... tak to víš, getafe mělo letos vynikající formu

Reagovat
smazaný uživatel

messi teď mohl klidně dostat červenou

Reagovat
smazaný uživatel

co udelal nepeknyho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ohnal se loktem po protihráči přímo před očima rozhodčího. Nutno dodat, že to kolumbijci takhle zkoušej, verbálně provokujou, ale Messi za to aspoň žlutou dostat měl. Kolumbijec dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych do Messiho nerekl, vzdy vypada tak klidne

Reagovat
Tomanatura

Jojo, bitkař Nejvíc mě pobavilo, že nedostal ani žlutou, kdežto Marin jo

Reagovat
smazaný uživatel

ty v***, to je hra, teď mohla bejt klidně pecka pro Kolumbii, Verón chudák musel stíhat protihráče po křídle, při jeho rychlosti

Reagovat
smazaný uživatel

Taky uz to neni zadny mladicek

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale aspoň se poctivě vrací a docela dře, což se o jinejch říct nedá... ale ty díry na křídlech jsou šílený tam kdyby naběhl trochu schopnej soupeř, tak se Argentina dávno vaří.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď mohl Mascherano dostat druhou, sakra, kdyby se rozhodčí nebál Monumentalu, mohla mít Argentina pomalu po nadějích.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdzy te tak posloucham nepiska to Ovrebo?

Reagovat
Tomanatura

Hrozně se bojí, to je pravda. Messi měl mít min žlutou, pecka měla být a ještě dává ARG přímáky.

Reagovat
smazaný uživatel

No a nadto je Kolumbie zatím nebezpečnější a v závěru poločasu pochopila, že dneska nemusí jen bránit.

Reagovat
Tomanatura

Co jsem říkal před začátkem?

Reagovat
smazaný uživatel

A to bude voda na mlyn pro Argentinu a uderi a zvitezi

Reagovat
smazaný uživatel

zatím je to voda na kolumbijský mlýn.

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano ptz ten argentinsky se nejak zadrhl a rozjizdi se pomalu ale jak se rozjede tak to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy jsem viděl, jak se rozjel v bolívii... jsem zvědavej, jak se rozjede tady

Reagovat
smazaný uživatel

utok je slozeny ze 3 skritku, ale nema podporu od zalohy je uplne odstrihnuty, ten herni system diega je tragicky, aspon ze uz pujde milito

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nepostoupíme na MS budu brečet Ale jak vidím Švédsko a Portugalsko na tom taky nejsou nejlépe

Reagovat
smazaný uživatel

To uz asi muzes zacit brecet chlapce

Reagovat
minoLFC

no hádam sa Diego ešte uzmieri s Riquelmem, Veron sa mi tam vôbec nelubi( o gagovi ani nehovorim)..hodil by sa nejaky vysoký striker, mať troch typovo rovnakých utočníkov je blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

Už tam je Milito.

Reagovat
Tomanatura

No, kdyby byl argentinský svaz co k čemu, tak už teď o poločase Maradona letí! Pro manažera by přece mělo být úplně nejlehčí trénovat Argentinu. Stačí jenom vykoumat, jak můžou hrát hvězdy spolu. A on není schopný ani tohoto Tak obrovský potenciál jsem v životě u žádné repre neviděl a oni si ho pohřbí tím, že tam dají týpka, co by měl v FM2009 taktické znalosti - 1

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná to tak vypadat. Já teda v první řadě nechápal, jak ho tam mohli dát a považoval za jasný, že bude někdo z pozadí tahat za nitky, ale vypadá to, že to tak ani není.

Reagovat
Tomanatura

Já jsem se do toho FM09 podíval a on ty taktické znalosti 1 má!

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel, že myslíš -1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je ted celkem ozehave tema u reprezentacniho trenera zda typicky fotbalovy znalec ci takovy dabel, motivator ci znama tvar

Reagovat
smazaný uživatel

V první řadě trenér, což ani jeden z těch, který máš na mysli, nesplňuje. Když bude nadto taky motivátor, jako Guardiola, nikdo se zlobit nebude, ale musí to bejt taky trochu trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si videl video, kterym naburcoval mancaft ve finale co?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, povedený moc nebylo, já bych u toho před zápasem asi usnul

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nwm zda bych pred finale LM usnul ale taky se mi to zdalo tako mdly na to ze tam psali jak byli z toho vsichni dojati....

Reagovat
smazaný uživatel

z argentiny a maradony-trenera je mi na bliti. zabit tym s nejvetsim potencialem na svete (a jeste k tomu muj oblibeny) chce uz poradnou davku talentu

Reagovat
smazaný uživatel

Zas aby to nebylo jen o něm - on není zdaleka první, komu se tohle podařilo, konečně taky se na to místo z nějakýho důvodu dostal.

Imo Argentina zas tak dobrej tým nemá. Schází kreativní záložník a asi i stoper, jako byl Ayala (nebo Passarella - šéf obrany). jasně, že maj skvělý hráče na křídla/ss, výborný DM a dokonce i pár solidiních CF, ale to je zase tak všechno. Vždyť pprávě ani ti krajní beci nejsou nic moc.

Argentina má neskutečný množství vynikajících hráčů na pár pozic, ale z nich ještě fungující tým neuděláš.

Reagovat
Tomanatura

Schází kreativní záložník? Riquelme, Lucho i ten Veron, dorůstá Buonanotte... Koneckonců by ten kreativní záložník být ani nemusel, ale ve středu by museli být týpci jako Cambiasso, Mascherano, Battaglia (později Banega) a podobně.

Reagovat
Tomanatura

Týpci, co umí dát přihrávku. Ne tak odstrašující příklady, jako Gago...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, mascheerano, Cambiasso, případně Battaglia, to by bylo řešení. Lucho by taky mohl něco přinést, ale Fabrégas/Xavi/Iniesta to holt není. Riquelme Argentinu nedotáhne daleko a Buonanotte je spíš křídlo, ne?

Ale ten Lucho by mohl bejt dobrej, na něj jsem zapoměl.

Reagovat
Tomanatura

Ne, spíš je ten kreativník. Teď je turnaj ve Francii, ARG U21, hraje tam toho záložníka. I když on s jeho fyzičkou běhá všude (A náramně)

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem je proti Egyptu... radši jsem se něměl koukat

Hm... tak on na tom postu může v podstatě hrát i Messi, že jo, ale nebude to ono.

Nevím, na tenhle post Arrgentina světovýho hráče nemá, snad jedině toho Romána, kdyby se vrátil do formy, jakou míval. U toho Samuela si taky nejsem jistej, je fakt, že Inter vůbec nesleduju.

A co na kraje obrany?

Reagovat
Tomanatura

Emiliano Papa. Za ARG jsem ho viděl 2x líbil se mi, i když v klubu jsem ho snad ještě neviděl. Dál tak z hlavy neřeknu, musel bych se podívat. Jenom mě napadá Monzón, ale ten prý v Betisu moc nehraje. Škoda, byl by ideální.

A napravo zatím furt Zanetti, on je nezdolný. Ten je jistojistá jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nevis kde a jak hraje Moralez?

Reagovat
Tomanatura

Ve Velezu. Ale jak, to netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

To je v Argentine ze zrejme. Ale on je spis druhej messi co nez nakej tvurce ja si ho pamatuju na dvacitkach tam byl skvelej

Reagovat
smazaný uživatel

sel hrozne po nevydarenem angazma v fk moskva dolu, za druheho messiho bych jej rozhodne neoznacil

Reagovat
smazaný uživatel

ja to napsal pekne nesikovne to je pravda chtel sem ho prirovnat k messiho stylu

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode, ja vedel jak jsi to myslel. to nic ovsem nemeni, ze jeho kariera dostala angazma v fk moskva velikou ranu a je otazka, jak se z toho doma v argentine ve velezu vyhrabe. doufejme, ze dobre, talentu ma na rozdavani a na dvacitkach se mi libil spolu s banegou naprosto nejvice ze vsech hracu

Reagovat
smazaný uživatel

jeste jsem zapomnel aguera, ale toho jsem znal uz dele a vedel, co od nej cekat

Reagovat
smazaný uživatel

No Massimiliano se po Moskvě moc neprosadil ani v Racingu (Avellaneda, nikoliv Santander) a ve Velezu pokud vím momentálně hraje základ a cca v 70. minutě bývá střídán. Velezu se s ním v sestavě ale velmi daří.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapoměli jste na Insuu z Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

ten na to jeste nema, v budoucnu urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Samuel je nejlepší stoper Interu. Podává stabilní výkony a je na něj spoleh. Jen škoda, že se mu nevyhýbají zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by se jim stat Sosa ale to by musel vice hrat v Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

No ona má Argentina na tuhle pozici spoustu talentů, ale právě zatím jen talentů.

Reagovat
smazaný uživatel

riqulme a maradona nejdou dohromady, lucho vylozeny tvurce neni, veron starne a ztraci kvality a klasicky tvurce to taktez myslim neni

Reagovat
Tomanatura

Ten Lucho by byl více než ideální... Prostě stačí týpek, co umí dát balon dopředu dobrým způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, ze chybi vylozeny sef obrany a tvurce hry, muzou ale vyuzit nejakeho rozestaveni, kde toho vylozeneho tvurce hry nepotrebuji (treba to co hraje shodou okolnosti atletico)

ten zpusob, jakym maradona sklada tym, je ale hrozny, to je neco neuveritelneho

Reagovat
Tomanatura

A stoper je Gabi Milito a Samuel. Jen smůla, že Gabi je furt zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

vidis, walter mi uplne vypadl

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Samuel, ale to právě není šéf obrany. Demichelis je taky schopnej odehrát si svý, když je vedle něj Lucio, ne?

Reagovat
Tomanatura

V Interu tím šéfem je...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevi nekdo jak si dnes vedl Santon?

Reagovat
Tomanatura

Výborně. I na parádičky došlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky a opet se potvrdilo ze z nej roste skvely fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Od goalu dostal osmičku = spolu s G. Rossim nejlepší na hřišti.

Reagovat
$dolar$

200. pro Kolumbii aby vyrovnala !!!!

Reagovat
Tomanatura

To mě poser... Diaz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale ku*evsky dobrej volej

Reagovat
smazaný uživatel

Pockat to je ten Diaz z Getafe?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vsechna cest

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://weto.blog.cz/

Reagovat
Kongo

Srbsko je mim cernym konem na MS .Ted se da rict, ze uz si postup nenechaji vzit

Reagovat
Kongo

Svedsko me tam bude hafo chybet.Portugaslko jeste musi prejet Madarsko

Reagovat
božský John

Portugalci ať radši zůstanou doma...

Reagovat
Kongo

Herne si to nezaslouzi, ale uz ty nekteri hraci me tam budou chybet.Napr:Moutihno,Almeida,Bosingwa,Simao.

Reagovat
božský John

Já se bez nich obejdu...radši tam budu mít kluky maďarský,který dřou..

Jinak Maďaři maj snovej los:

D Švédsko

V Portugalsko

D Portugalsko

V Dánsko

Reagovat
Kongo

Portugalci u nich budou remizovat a doma uhraji 3body a bude to vsechno hned jinak

Reagovat
božský John

Jo,všechny předeženou Švédi...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, fandim tam madarom

Reagovat
božský John

Já taky

Reagovat
Kongo

Uheraci

Reagovat
božský John

Já bych se nesmál,kdyby "Uheráci" hráli s náma,tak si s náma vytřou zadek...

Reagovat
smazaný uživatel

No oni uheráci měli nejlepší reprezentaci všech dob, ale už je to nějakej pátek, každoádně bychom s nima měli dneska problémy, to bezesporu.

Reagovat
smazaný uživatel

sloveska reprezentacia odohrala proti san marinu nadherny kombinacny zapas.ukazali ze ked hraju na nahravky presne na nohu ze sa lahsie strielaju goly superom.ten zapas bol pastvou pre oci.bol by som rad keby hrali takto do konca kvalifikacie.

Reagovat
smazaný uživatel

zase neprehanajme, ved to bolo San Marino

Reagovat
Kongo

Pekne si ho ztlumil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

som zvedavy co budes pisat po zapase s bratmi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele