SOUHRN LIGY MISTRŮ - ÚTERÝ

03.11.2004, 01:01
Aktuality
Úterní zápasy čtvrtého kola základních skupin Ligy mistrů byly na góly poměrně chudé. Až na jeden, v němž Brémy doma jednoznačně 5:1 přejely Anderlecht. Nejlákavější duel dne mezi Barcelonou a AC Milán vidělo na Nou Campu neuvěřitelných 95 tisíc diváků, souboj dvou českých reprezentantů v Moskvě vyšel lépe pro Petra Čecha, který vychytal další nulu. Dva týmy, Chelsea a Inter, mají jistý postup.


Skupina E

-    :

Arsenalu se v Lize Mistrů jako obvykle příliš nedaří. V utkání s Panathinaikosem sice šli kanonýři do vedení, když Thierry Henry s přehledem proměnil penaltu po faulu na Vieiru, ale pak se stáhli do obrany a dalších šancí měli pramálo. Francouzský ostrostřelec dal po hodině hry i druhý gól po krásném průniku Pirese, ale byl v ofsajdu. Hostům se nakonec podařilo vyrovnat. Nejprve sice Angelos Basinas zahodil penaltu, ale čtvrt hodiny před koncem srazil za záda gólmana Lehmanna střelu Vyntry Pascal Cygan.

-    :

Zápas plný šancí na obou stranách přinesl, bohužel pro diváky, jediný gól. V desáté minutě Philip Cocu nádherným dlouhým pasem vyslal amerického rychlíka DaMarcuse Beasleyho, ten za obranou míč zpracoval, obešel gólmana a zakončil do prázdné brány. O dvě velké šance Rosenborgu se postaral domácí gólman Zoetebier, když vyrobil dvě hrubky, ale hosté je potrestat nedokázali.

Tabulka:
1. PSV Eindhoven43014:29
2. Arsenal FC41305:46
3. Panathinaikos Atény41215:55
4. Rosenborg Trondheim40133:61

Favorit skupiny, Arsenal, nemá zdaleka nic jisté, v pátém kole jej čeká veledůležitý zápas na hřišti vedoucího PSV Eindhoven. Téměř bez šancí už je Rosenborg a pokud chce pomýšlet alespoň na třetí místo a Pohár UEFA, musí bezpodmínečně porazit Panathinaikos.


Skupina F


Od souboje těchto dvou gigantů se dalo čekat možná i víc. V opatrném začátku měla převahu Barcelona, ale bez šancí. Milánští naopak odpověděli důrazně, Pirlo vyslal do brejku Shevchenka a ten se tváří v tvář Valdésovi nemýlil. Domácí ale byli lepší a zaslouženě vyrovnali, Xavi parádní přihrávkou našel nabíhajícího Samuela Eto'o a Kamerunský střelec propálil Didu. Hosté ve druhé půli jen bránili remízu a málem jim to i vyšlo. Zahustili střed pole, Barca kraje hřiště téměř ignorovala, šance se rodily těžko. Až se ukázala genialita Ronaldinha, který minutu před koncem tělem oklamal celou obranu AC a krásnou ranou zajistil pro Barcu vítězství.

-    :

Zápas rozhodla chyba českého gólmana Jana Laštůvky. Podle názoru sudího totiž držel míč v rukou příliš dlouho, z čehož resultoval nepřímý kop uvnitř vápna. Do míče se po přiťuknutí od Petrova opřel Alan Thompson a propálil vše, co stálo v cestě do sítě. Hostům snahu o vyrovnání hodně zkomplikovala dvě vyloučení, za faul na unikajícího Camaru se šel ještě v první půli sprchovat kapitán Tymoschuk a po hodině hry jej za dvě žluté karty následoval Barcauan. Cetlic se však ani ve dvojnásobné přesilovce k pojistce nedopracoval a nakonec mohl být rád, že pár minut před koncem hlavou nevyrovnal Lewandowski.

Tabulka:
1. FC Barcelona43018:39
2. AC Milán43016:39
3. Šachťor Doněck41033:53
4. Celtic Glasgow41033:93

Situace ve skupině je jasná a přesně taková, jaká se očekávala. AC Milán a Barcelona jsou jednou nohou v osmifinále, ve zbývajících kolech ji stačí získat po bodu. Celtic a Šachťor se poperou už jen o Pohár UEFA a lépe je na tom ukrajinský tým, na jehož straně je vzájemná bilance. Za tři týdny Barcelona hostí Celtic a AC Milán fotbalisty Šachťoru.


Skupina G


Brémám se střelecky velmi daří nejen v Bundeslize, ale i v Lize Mistrů. V této sezóně zatím jen jednou, na San Siru proti Interu Milán, vyšel gólově naprázdno. Tentokrát si hráči Werderu s chutí zastříleli a odnesl to Anderlecht. Hrdinou zápasu byl chorvatský útočník Ivan Klasnic, který zaznamenal hattrick. První gól dal hned ve druhé minutě pěknou střelou z otočky, na 2:0 zvyšoval hlavou po rohovém kopu. Hosté po půlhodině hry zásluhou Iachtchouka snížili, ale o chvilku později na 3:1 zvýšil po akci dua Klasnic, Micoud reprezentant Miroslav Klose. Ve druhé půli už jen po pěkné rychlé akci Klasnic završil hattrick a na konečných 5:1 pečetil v závěru Daniel Jensen.


Kdo čekal zajímavý zápas plný šancí a gólů, ten byl asi zklamán. Inter před dvěma týdny vyhrál 5:1 na Mestalle, ale v odvetě na San Siru nepadl ani gól. Dvě dobré šance měl Obafemi Martins, ale tu v první půli po samostatném nájezdu mu zneškodnil Canizares a po změně stran po akci Davidse trefil břevno. Svou šanci měl i Adriano, jehož lob přes vyběhnuvšího gólmana z branky vyhlavičkoval Marchena. Brazilec se ale předvedl ještě jinak, v samotném závěru. Dostal se do potyčky s Caneirou, jemuž pěstí oplácel zásah rukou do obličeje, a sudí trestal – červenou kartou pro Adriana a žlutou pro Caneira. Mrzet to ale Adriana tolik nemusí, jeho tým má zajištěný postup.

Tabulka:
1. Inter Milán431010:210
2. Werder Brémy43019:59
3. Valencia CF41124:74
4. RSC Anderlecht40043:120

Nečekaně velké problémy s postupem má Valencia. Má jen čtyři body a pokud chce myslet na osmifinále, musí porazit Anderlecht a doufat, že Brémy nezískají tři body v domácím duelu s Interem. Ten je naopak již jistým postupujícím, Valencie se na něj sice může bodově dotáhnout, ale vzájemné zápasy mluví pro italský tým. Anderlecht je už vyřazen a s velkou pravděpodobností je i bez šancí na třetí místo.


Skupina H


Chelsea si jako první zajistila postup do osmifinále, když ani počtvrté nezaváhala. Úvodní aktivitu CSKA utnula 24. minuta a krásná gólová akce. Damien Duff elegantní patičkou našel Arjena Robbena, ten obešel obránce a přesně mířenou střelou do protipohybu nedal gólmanovi šanci. Domácí měli obrovskou šanci na vyrovnání po změně stran, ale brazilský útočník Vágner Love neproměnil penaltu. Snažil se i Jiří Jarošík, ale na Petra Čecha si nepřišel ani on, ani žádný z jeho spoluhráčů.

-    :

FC Porto ani zdaleka není co bývalo. Odchod několika opor v čele s Decem a trenérem Mourinhem je na obhájci trofeje hodně znát. V utkání nepříliš vysoké úrovně diváci moc šancí neviděli. Domácí sice byli aktivnější, rozhodčí jim možná upřel penaltu po zákroku na Derleie, ale Francouzi pozorně bránili a domácím chybělo trochu štěstí. PSG mohlo dokonce i vyhrát, ale největší šanci zápasu při brejku Mendyho zneškodnil Vítor Baía, který střelu střídajícího hráče vytěsnil mimo tyče.

Tabulka:
1. Chelsea FC44009:112
2. CSKA Moskva41122:34
3. Paris Saint-Germain41122:54
4. FC Porto40221:52

Chelsea má po čtyřech kolech plný počet bodů a jistý nejen postup, ale i prvenství ve skupině. O druhé místo se ještě bude bojovat, překvapivě nejhorší pozici má z trojice CSKA, PSG, Porto právě obhájce trofeje. V příštím kole Chelsea přivítá PSG a fotbalisté CSKA budou doma chtít odepsat postupové šance Porta.

Autor: Petr Starý

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal má problém s názvem Liga mistrů. Tyhle dvě věci se k sobě nehodí. Mají super tým hrají pěkný fotbal, ale LM je pro ně zakletá. Jinak ze záznamu musel být Adriano pořádně nas......, měli dostat červenou oba!!! Myslim že Adriano obdržel nespočítaně drobných faulů, asi jako dostává Koller!! Nu ale i vyrovnaá psychika dělá velkého hráče!

P.S. Čech je neskutečnej!!!!!! Podle mne nejlepší brankář na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho má ještě pořádně daleko.

Reagovat
HOST*Karlos

Přesně tak, nejlepší je totiž kyslík. Klídek, kyslíku

Reagovat
smazaný uživatel

Kyslík, Dr. Kyslík. ( s velkým ) .

Je ještě pár ( 5,6 ) lepších brankářů než on. Jestli si myslíte, že je Péťa lepší než Buffon, tak jste asi příliš silní vlastenci.

Reagovat
HOST*yarda

Jmenuj, prosím, určitě se tam vejde tvůj oblíbenec Caňizares, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Samo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vejde se tam i Casillas, Valdes, Buffon, Kirkland a stále se mi líbí van der SAar, ale ten už lepší není.

Reagovat
HOST*

prečo? Ja si myslím že je najlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

BArca-AC byl nádherná zápas, nečekal jsem víc od chvíle, ky Anchelloti ( už nevím, jak se to píše ) na tiskovce řekl, že AC bude jen bránit.

Škoda, že Cocu odešel, byl a je stále skvělý.

Doufám, že Valencie postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím číslem 5,6 bych nemohl souhlasit. Jestli není Čech nejlepší golman na světě tak se určitě vejde na bednu.... I když má Chelsea skvělou obranu bez tak skvělého brankáře by to nešlo... To co předvádí ted v Chelsea nemá konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, lepší než Čech je možná tak Buffon...ale neznám nikoho dalšího, o kom by se mohlo říct, že je ještě o krůček vepředu před Petrem...Kahn je za zenitem, o Barthezovi už skoro není slyšet a Casillas je maximálně stejně kvalitní jako Čech...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kahna s Barthezem jsem opravdu nemyslel.

Reagovat
exmafie

Já vím,myslel jsi Valdeze,že????

Reagovat
smazaný uživatel

No, toho zrovna taky ne, ale když o tom mluvíš, tak je minimálně na stejné úrovni. Tak a teď si klidně říkejte, co chcete, to je prostě fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže co se týče Čecha řekl jsem můj názor za kterým si stojím. Ty niance mezi nejlepšíma brankářema světa jsou tak malý že se to těžko porovnává. Samozřejmě že se nedá říct, ten je nejlepší gólman na světě, tak jako se nedá říct nejlepší útočník na světě. Ale znovu chci říct a souhlasit s Czaplárem, že Petr působí ohromně vyzrálým dojmem a něco na tom je,když říkal, že talent nestačí, musí fungovat hlava (Šimák, Pacanda, Urbánek a spol. tam to šlo těžce do pozadí- škoda jich)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele