Souček a Coufal slavili po finále s českou vlajkou, utěšovali i Baráka

08.06.2023, 09:44
Aktuality
Vladimír Coufal a Antonín Barák (© AFP)

Záložník Tomáš Souček s bekem Vladimírem Coufalem se na stadionu v Edenu bouřlivě radovali z výhry 2:1 nad Fiorentinou ve finále Evropské konferenční ligy a zisku první vítězné trofeje v soutěžích UEFA v kariéře.

Čeští reprezentanti se po závěrečném hvizdu zabalili do národní vlajky a s fanoušky West Hamu si vychutnali oslavy před severní tribunou, kde sídlí "kotel" Slavie, odkud do londýnského klubu zamířili. Zároveň utěšovali krajana z Fiorentiny Antonína Baráka, který po porážce plakal.

Když španělský rozhodčí Carlos del Cerro Grande ukončil zápas, vběhlo na trávník stadionu v Edenu, který poprvé hostil finále velkého evropského poháru, několik desítek neukázněných fanoušků West Hamu. Příznivci "Kladivářů" se nevyvarovali excesů ani během utkání. V první půli několikrát zaházeli soupeřovy hráče kelímky a ve 33. minutě jedním z nich způsobili krvavé zranění hlavy kapitánovi Fiorentiny Cristianu Biraghimu.

Zatímco pořadatelé připravovali pódium pro slavnostní vyhlášení a předávání medailí s pohárem, česká dvojice se oddávala oslavám. Coufal v euforii burcoval fanoušky West Hamu pod severní tribunou, kde v minulosti zažil řadu "děkovaček" s příznivci Slavie.

Stejně jako Souček přes sebe přehodil českou vlajku a oba také utěšovali zklamaného Baráka, jenž se neubránil slzám smutku. Záložník Fiorentiny na rozdíl od dvojice z West Hamu nastoupil až v nastavení jako střídající. Barák se tentokrát s krajany nesejde v reprezentaci, trenér národního celku Jaroslav Šilhavý vysvětlil jeho absenci v nominaci na červnový sraz nevhodným chováním v týmu.

Součkovi s Coufalem gratuloval přímo u plochy předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. V hledišti se z triumfu "Kladivářů" bouřlivě radoval vlastník rivala ze Sparty Daniel Křetínský, který je spolumajitelem West Hamu. Na stadion pražského konkurenta z Edenu zamířil vůbec poprvé.

Čeští hráči ovládli některou z pohárových soutěží UEFA po třech letech. V roce 2020 brankář Tomáš Vaclík získal s FC Sevilla trofej v Evropské lize. Ve finále však nechytal a zůstal mezi náhradníky.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
db18

Mají víc rozumu jak Šilhavý.

Reagovat
kilobyte

To nic Tondo, zpravíš si chuť na repre srazu.

Reagovat
Lemond Laws

spravíš

Reagovat
vilp

Coufal nakonec včera díky těm autům snad nejnebezpečnější hráč na hřišti, fakt hodně kvalitní zápas.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
O.Giroud

Ešte ho príde provokovať s tou vlajkou.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Mass

Ahoj na repre srazu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele