Fanoušci Fiorentiny v Praze napadli příznivce West Hamu, tři zranění

08.06.2023, 09:07
Aktuality
Fanoušci Fiorentiny (© AFP)

V baru v Rytířské ulici v centru Prahy ve středu odpoledne fanoušci Fiorentiny napadli příznivce West Hamu United. Zranění jsou tři lidé, policie zadržela 16 podezřelých. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Aktualizoval tak původní informaci o 12 zadržených. Italský a anglický fotbalový klub se dnes večer utkaly ve finále Evropské konferenční ligy na stadionu v Edenu, trofej získal po výhře 2:1 West Ham United.

Zranění jsou fanoušci West Hamu, příznivci Fiorentiny napadli také jednoho policistu, řekl Rybanský. "Na osobní svobodě jsme omezili 16 osob a v tuto chvíli celou událost prověřujeme," napsal mluvčí na twitteru. Při potyčce fanoušci házeli židle, některé z nich a také stolek se dostaly až do vozovky, je vidět na videu zveřejněném na facebooku. Italské fanoušky zadržela policie v obchodě s obuví, vyplývá z její fotografie na twitteru.

Pražská zdravotnická záchranná služba ošetřila tři lidi po potyčce v Rytířské ulici, potvrdila ČTK její mluvčí Jana Poštová. Dva z nich nebylo nutné odvážet do nemocnice, třetí tam byl převezen s lehčím poraněním hlavy, doplnila mluvčí.

Fanoušek, který napadl policistu, je podezřelý ze spáchání násilí proti úřední osobě, řekl Rybanský. Jiné incidenty před dnešním finálovým zápasem policie podle mluvčího nezaznamenala. Jen na Staroměstském náměstí fanoušci odpálili dvě dýmovnice, řekl a připomněl také možné problémy v automobilové i veřejné dopravě. Komplikace podle něj nastaly například kolem 17:30 v okolí stanice metra Muzeum, kde se nahromadili italští fanoušci, kteří se chystali do metra nastoupit.

Finálový zápas začal ve 21:00, skončil zhruba ve 23:00. Rybanský uvedl, že po odpoledním incidentu už policie žádné další narušení veřejného pořádku neřešila. "Jsme ale dále v pohotovosti, bezpečnostní opatření ještě rozhodně nekončí," uvedl mluvčí ve 23:30. Na pořádek a bezpečnost dohlíží několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie, připravení jsou i členové antikonfliktního týmu.

Pro příznivce obou klubů byly připravené fanouškovské zóny tak, aby se pokud možno nepotkali. West Hamu mohli fandit na Letenské pláni naproti stadionu Sparty, Fiorentině na Výstavišti.

Na sociálních sítích se vpodvečer objevila řada příspěvků, které upozorňovaly na to, že po fanoušcích zůstaly na Staroměstském náměstí haldy odpadků. Primátorova náměstkyně Jana Komrsková (Piráti) večer upozornila na to, že se nepořádek povedlo rychle uklidnit a za dobrou práci pochválila Pražské služby a Technickou správu komunikací hlavního města.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
netopier

Toto nikdy nepochopím. Pobiť sa s niekým kvôli tomu, že drží palce súperovi pri naháňaní bielej guličky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele