Nulová tolerance. Tohle do fotbalu nepatří, fanoušky potrestáme, slíbil West Ham

08.06.2023, 16:22
Aktuality
Zraněný Cristiano Biraghi (© AFP)

Vedení West Hamu United po finále fotbalové Evropské konferenční ligy odsoudilo chování některých svých fanoušků, kteří během zápasu v pražském Edenu házeli na hřiště kelímky a způsobili kapitánovi Fiorentiny Cristianu Biraghimu krvavé zranění na hlavě. Viníky slíbilo potrestat. Prezident poraženého klubu Rocco Commisso označil příznivce "Kladivářů" za zvěř.

"Takovéto jednání do fotbalu nepatří a v žádném případě nereprezentuje hodnoty našeho klubu a drtivé většiny našich příznivců, kteří se tento týden v Praze chovali vzorně, stejně jako celé naše poslední dvě sezony v evropských pohárech," uvedl klub v prohlášení, které citovala agentura Reuters.

"V souladu s naším postojem nulové tolerance předáme policii informace o každém, koho se podaří identifikovat, a dostane zákaz na dobu neurčitou. Nebude smět na londýnský stadion a cestovat s klubem," oznámil čerstvý vítěz Konferenční ligy, jehož spolumajitelem je český miliardář Daniel Křetínský.

Chování fanoušků West Hamu ostře odsoudil šéf Fiorentiny Commisso. "Mluvil jsem s šéfem Premier League a řekl jsem mu, že jsou to všechno zvířata vzhledem k tomu, jak se chovali k našim fotbalistům. (Útočník Luka) Jovič má zlomený nos, potom Biraghi. Nebylo to fér," citovala italská média amerického miliardáře italského původu.

Zatímco Biraghiho zranili vhozeným předmětem fanoušci, Jovič dostal pár sekund před koncem prvního poločasu úder do nosu od protihráče. Srbský útočník za bezbrankového stavu doklepl míč hlavou do sítě, gól ale kvůli jeho ofsajdovému postavení neplatil. Do druhého dějství kvůli zranění už nenastoupil.

West Ham díky vítězství 2:1 získal první velkou evropskou trofej po 58 letech. Rozhodl o tom gól Jarroda Bowena z 90. minuty.

V noci po utkání se slavící fanoušci United v centru Prahy střetli s policií, která se jim snažila bránit v odpalování světlic. Ve středu odpoledne před zápasem policisté zadrželi 16 příznivců Fiorentiny, kteří napadli fanoušky West Hamu v baru a několik jich zranili.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
fenixLFC

velmi spravne. snad sa prida aj fiorentina a bude vysetrovat tych co tam prepasovali pyrotechniku+potresta fans co napadali ludi v meste, hadzali stolicky a podobne (ked maju u nich clenstvo)

inak skoda ze sa jednak necituje dodatok toho majitela fiorentiny podla ktoreho mala fiorentina vyhrat 3:0

Reagovat
JeséRodriguez

West Ham za tohle jinak pyrotechnika na zápasech je celkem běžná věc, a nevím, jak by měli dohledávat lidi, co dělali ve městě bordel. Kdyby něco provedli na zápase, tak by se k tomu postavit měli, ale kromě pyra, které je celkem v toleranci (navíc by se měl potrestat za to pořadatel, kterej to tam nechal pronést), tam nic nebylo.

Reagovat
fenixLFC

pyrotechnika na zapas nepatri a musi to byt postihovane rovnako. a tych co robili bordel- policia cast pozatykala a minimalne tych by mali kluby sankcionovat a zakazat im vstup na zapasy

Reagovat
JeséRodriguez

Třeba na tom zápase ani nebyli...kdybych já udělal někde v Plzni třeba bordel, zrovna tam hrála Sparta, ale na zápase jsem nebyl, tak by mě měla Sparta taky pokutovat za to, že jim fandím? Takhle to nefunguje...

Reagovat
fenixLFC

nemusia byt na zapase. ked maju clenstvo v danom klube, okamzite im ho zrusit a zakazat ucast na ich zapasoch. v tom tvojom priklade ked na sebe nosis oblecenie sparty, si s dalsimi fans sparty pocas zapasu sparty (este keby to bolo v inom state) tak by ta mali taktiez okamzite zbavit clenstva a moznsoti ucasti na ich zapasoch

Reagovat
JFT97

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
bobis21

West Ham by se absolutně nemohl divit, kdyby byl po tomto zápas kontumován. Měli velké štěstí, že na to rozhodčí neměl koule.

Reagovat
JeséRodriguez

zranit soupeřova kapitána, to nevím, co by mělo ještě víc vést ke kontumaci. Být to tým odjinud, tak se vsadím, že se to nedohraje, megakauza a obří pokuta.

Reagovat
Front hell

Za poslední větu

Reagovat
Zark

Kdyby to kontumoval, tak by nikdo neřekl ani popel. Ale "simulantský taloš" to ustál a ani tomu nic nepřidal, k udivení všech čtsportařů

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

finale proste nezkontumujou, kdyby to bylo v nejaky skupine tak mozna

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
KingMaster13

Ale na Milánské derby ve čtvrtfinále LM tenkrát koule měli

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Alespoň že se to řeší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele