Skotská Premier League souhrn - 37. kolo

10.05.2008, 15:32, aktualizováno 11.05.2008, 15:32
Komentáře a souhrny
Celtic porazil Hibernian a opět odskočil Rangers, kteří mají dva zápasy k dobru, na čtyři body. Boj o titul tak zůstává i nadále vrcholně dramatický. Motherwell porazil Aberdeen a na třetím místě se lehce utrhl. Ve skupině o záchranu uspěli Falkirk a Kilmarnock. Gretna uhrála další bodík v St. Mirrenu.
O titul

Rangers FC - Dundee United 3:1

10.05.2008 13:30

Góly: 7. Nacho Novo, 18. Nacho Novo, 90. Jean-Claude Darcheville - 76. Mark de Vries

Rangers díky dvěma brankám Nacha Nova porazili 3:1 Dundee United a nadále drží první příčku ligové tabulky. Vedoucí gól dal Novo v 7. minutě, v 18. minutě vedení Rangers ještě zvýšil. Hosté snižovali v 76. minutě, po trefě De Vriese, v nastavení si ale Rangers svoji výhru pojistili třetím gólem, tentokrát skóroval Darcheville.

První šanci ohrozit bránu hostí měl Kevin Thomson, při zahrávání volného kopu, místo střely ale poslal míč přesně na hlavu Nova, který už v sedmé minutě zajistil Rangers vedení 1:0. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Hunt, jeho střela orazítkovala tyč Alexanderovi brány. V 18. minutě hry vykopával od brány Alexander, Cousin prodloužil na rozběhnutého Nova, který nechytatelnou střelou podruhé překonal Zalusku. Chvíli před poločasem měli šanci hosté, De Vries ale Alexandera nepřekonal.

V 52. minutě odešel ze hřiště zraněný Thomson, kterého nahradil Dean Furman. Nebezpečně blízko brány Rangers se dostal Hunt, Weir na hráče Dundee dotíral a Hunt v pokutovém území upadl. Hosté žádali pokutový kop, rozhodčí byl ale proti. Hostitelé o chvíli později zahrávali volný kop, k němu se postavil nováček na hřišti Furman, přihrál Novovi, Španěl ale hattrick nevsítil, mířil totiž vedle. V 65. minutě se zahrával první rohový kop utkání a Daillyho zatočená střela, či spíše centr, udeřil do brankové konstrukce. Na druhé straně střílel nebezpečně Swanson, ale ani on nedal. V 75. minutě Cousin tvrdě fauloval Wilkieho a mohl být rád, že dostal jen žluté varování. United nakonec snížili, hlavou překonal Alexandera De Vries. Rangers si v nastaveném čase svoji výhru ještě pojistili. Ferguson našel Darchevilla, na jehož ránu byl Zaluska krátký. Rangers zvítězili nad Dundee United 3:1.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - Aberdeen FC 2:1

10.05.2008 16:00

Góly: 61. Darren Smith, 81. Chris Porter - 67. Sone Aluko

Motherwell dosáhl vítězství 2:1 nad Aberdeenem. Do vedení se domácí dostali v 61. minutě, po trefě Smithe. O šest minut později Aberdeen vyrovnal gólem Aluka, domácí ale nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. V 81. minutě vsítil vítěznou branku Porter.

Před startem zápasu byl minutový potlesk, pro nedávno zesnulé dvě bývalé hvězdy Motherwellu, Charlieho Aitkena a Matta Thomsona. První větší šanci zápasu měl Clarkson, do vedení ale svůj Motherwell nedostal, mířil těšně vedle. Už v 17. minutě hosté museli střídat, odešel zraněný Considine, kterého nahradil Dave Bus. Domácí o chvíli později zahrávali volný kop a Hammellovu nebezpečnou střelu musel vyrážet Langfield. Více se toho do konce nudné první půle nestalo.

McGhee o přestávce střídal, na hřiště poslal Smithe a na lavičku posadil Fitzpatricka. Po několika menších šancích na obou stranách přišel první gól zápasu v 61. minutě. Hughes přihrál Smithovi a dvacetiletý mladík zařídil domácím vedení. O pár minut později bylo vyrovnáno, na druhé straně se trefil ještě o rok mladší Aluko. Darren Mackie nahrál Sone Alukovi a na jeho střelu byl gólman Smith krátký. Za hosty mohl vstřelit gól Nicholson, Smith ale míč za svá záda nepustil. V 81. minutě padl rozhodující gól celého utkání. Hughes našel Portera, který přesným zakončením rozhodl o vítězství domácích v poměru 2:1.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Hibernian FC 2:0

11.05.2008 13:30

Góly: 37. Stephen McManus, 87. Scott McDonald

Celtic zvítězil doma nad Hibernianem 2:0 a svůj náskok na Rangers opět navýšil na čtyři body. Domácí poslal do vedení ve 37. minutě McManus a v 87. minutě ještě zvýšil na 2:0 McDonald. Dva hráči Hibs byli vyloučeni.

V prvních minutách hry měli domácí několik šancí, Scott McDonald našel Vennegoora of Hesselinka, který mířil těsně vedle. O chvíli později testoval pozornost gólmana McNeila McGeady. Další šanci měl McDonald, ani on ale vedení Celticu nezařídil. Hibs přežili úvodní tlak a posléze se dostali k ohrožení brány soupeře. Shiels našel Fletchera, jehož střelu musel chytat Boruc. Další šanci měl Morais, Lee Naylor ale stačil míč odklidit. Do vedení se Celtic dostal ve 37. minutě. Nakamura uviděl volného McManuse, na jehož hlavičku byl McNeil krátký.

I druhou půli ovládali domácí, Nakamura zahrával volný kop, jeho střela přeletěla těsně nad bránou McNeila. V 60. minutě zahrával rohový kop Jones, přihrál Beuzelinovi a francouzský záložník vystřelil hodně nebezpečně. Boruc však stačil míč vyrazit. Další šanci měl Donaldson, Boruc znovu zasáhl a míč vyrazil. Hosté se stále snažili o vyrovnání a Moraisovu střelu také musel likvidovat Boruc. V 84. minutě Canning tvrdě fauloval Robsona a viděl druhou žlutou kartu, odcházel tak do šaten. Robson zahrával volný kop, našel McDonalda a ten hlavou upravil na 2:0. Hostům bylo jasné, že utkání prohrají a Ian Murray tvrdě zajel do McGeadyho. Murray ihned viděl červenou kartu. Celtic zvítězil 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC37275583:2686
2.Rangers FC35264580:3082
3.Motherwell FC361751447:4556
4.Dundee United3714101353:4652
5.Hibernian FC3714101349:4352
6.Aberdeen FC371481548:5850
O udržení

Falkirk FC - Inverness CT 2:1

10.05.2008 16:00

Góly: 28. Michael Higdon, 68. Carl Finnigan - 90. Barry Wilson (pen.)

Důležité vítězství na honbě za sedmou příčku zaznamenal Falkirk, který doma porazil Inverness 2:1. Do dvou brankového vedení šli domácí zásluhou Michaela Higdona a Carla Finnigana. V poslední minutě pouze snížil z penalty Barry Wilson.

Velice aktivní Falkirk mohl jít do vedení už ve druhé minutě, když po centru Thomase Scobbieho hlavičkoval přímo do hostujícího brankáře Higdon. O pár minut později se ještě ve větší šanci ocitli hráči Invernessu. Rory McAllister vybídl k zakončení Barryho Wilsona, ten však z ostrého úhlu minul prázdnou bránu. Pak zaúřadovala opět spolupráce mezi Scobbiem a Higdonem. Druhý jmenovaný ale poslal míč opět do náručí brankáře Frasera. Higdon neuspěl ani v další šanci po přihrávce Pedra Moutinha. Ve 28. se už nejlepší střelec domácí týmu přece jenom dočkal. Poté, co mu adresoval míč z rohového kopu opět Moutinho, se Higdon prosadil na zadní tyči a vsítil už svůj devátý gól v letošní sezoně.

Falkirk na hřišti naprosto dominoval a do další příležitosti se dostal mladík Scott Arfield, jenž vyprodukoval slabou střelu, kterou Fraser v pohodě lapil. Nejnižší stupeň pohotovosti musel po dlouhé době vyhlásit před svou svatyní i Shane Supple, hlavička McAllistera, po centru Wilsona, byla však velmi špatná a mířila vedle. Do dvou brankového vedení šli The Saints v 68. minutě. Moutinho naservíroval balon na kopačky Carla Finnigana, jenž ránou pod břevno nedal Fraserovi šanci.

V nastaveném čase si hosté připsali alespoň čestný úspěch. Po faulu na Scobbieho uvnitř velkého vápna se ze značky pokutového kopu nemýlil Barry Wilson.

Jelikož Hearts nezvládlo utkání s Kilmarnockem se Falkirk dostal na vysněnou sedmou příčku, kterou bude chtít v posledním kole potvrdit.

Více informací k zápasu

Heart of Midlothian - Kilmarnock FC 0:2

10.05.2008 16:00

Góly: 74. Grant Murray, 83. Paul Di Giacomo

Zápas mezi Hearts a Kilmarnockem byl zajímavý až od 74. minuty, kdy padl vedoucí gól hostí. Vedení zařídil Kilmarnocku Murray, Hearts tlačili, soupeř ale v 83. minutě své vedení ještě zvýšil gólem Di Giacoma a došel si pro tři body.

Hearts se od začátku nedařilo, hosté ale začali naopak velmi aktivně. Volný kop Jamieho Hamilla skončil na hlavě Lilleye, který ale nemířil přesně. Na druhé straně střílel Cesnauskis, obrana ale míč zablokovala. První půle moc fotbalové krásy neukázala, ani jeden tým nechtěl inkasovat. Záložník Hearts, Laryea Kingston dostal míč, ani on ale bránu netrefil. Z hráčů Kilmarnocku byl nejnebezpečnější Dalglish, který poslal do pokutového území několik přesných centrů, nikdo ze spoluhráčů ale míč do brány nedostal.

Druhá půle začala a hosté byli znovu častěji u míče. Dalglish poslal centr Taouilovi, jehož střela ovšem mířila nad bránu. Na druhé straně našel Screpis Kingstona, kterého nebezpečná střela letěla velmi blízko tyče. V 74. minutě se diváci dočkali branky. Fernandez zahrál roh přesně k Murraymu, který dostal hosty do vedení. Domácí definitivně padli po druhé brance. V 83. minutě Dalglish přihrál Di Giacomovi, který zvýšil už na 2:0. Stejný výsledek vydržel do konce zápasu.

Více informací k zápasu

St. Mirren FC - Gretna FC 0:0

10.05.2008 16:00

Góly: -

Bezbrankové představení viděli diváci za slunečného počasí na St. Mirren Parku, kde domácí tým hostil Gretnu.

Jako první ohrozili branku soupeře tak trochu překvapivě hosté, když se ve třetí minutě opřel do míče z hranice velkého vápna Brendan McGill. Brankář St. Mirrenu Mark Howard však jeho pokus vyrazil nad bránu. Na druhé straně zahrozil po centru Andyho Dormana útočník Billy Mehmet, pro gólmana Fleminga nebyla jeho střela žádný problém. Skóre neotevřel ani v polovině první půle domácí Franco Miranda. Poté, po přihrávce veterána Jima Hamiltona, naprosto selhal ve vyložené šanci opět Miranda, když z osmi metrů přestřelil bránu.

V úvodu druhé půle se před brankou Gretny objevil domácí Craig Dargo, kterého poslední dobou opustila střelecká forma. Bývalý kanonýr Invernessu zpracovával míč uvnitř vápna tak dlouho, až mu Fleming skočil pod nohy a balon ukryl pod své tělo, ze šance tak opět nic nebylo. Dargo se o pár minut později ocitl v prakticky totožné situaci jako předtím, brankář Gretny byl ale opět úspěšnější. A když se do ofsajdových pastí chytli na obou stranách postupně McGill a Stephen McGinn utkání skončilo bez branek.

St. Mirren tak odmítl dotáhnout se bodově na Inverness a zůstává stále desátý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
7.Falkirk FC3713101444:4749
8.Heart of Midlothian371391547:5448
9.Inverness Caledonian371332151:6242
10.St. Mirren FC3610101626:5140
11.Kilmarnock FC379101837:5137
12.Gretna FC37482531:8310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

este posledny zapas a Rangers tu tam kde patria,na prvej priecke ...skoda,ze pokazili ten zapas kde remizovali...ale aspon to bude este napinave....Let´s Go Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

přeju to celticu... škoda že už s nima nehrajou takhle musí spolíhat na to že rangers zaváhaj

Reagovat
smazaný uživatel

no tak v poslední době s nima hráli hned 3x, takže tady si Celtic nemůže stěžovat. Měli vyhrát ten první z trojice v Ibrox Parku, kde prohráli jen 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

stěžovat si nemůžou ale je z toho maglajz když rangers měli i o 4 zápasy míň samozřejmě se nepočítalo s tim že dojdou až do finale UEFA

Reagovat
-Kopy-

To jsou řezníci v tom Skotsku.

Reagovat
M11

myslis tu posledni redku

Reagovat
-Kopy-

Jj.

Reagovat
M11

reznik hadra

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

rangers musi zavahat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele