o udržení, 37. kolo
10.05.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Falkirk FC - Inverness Caledonian 2:1

Důležité vítězství na honbě za sedmou příčku zaznamenal Falkirk, který doma porazil Inverness 2:1. Do dvou brankového vedení šli domácí zásluhou Michaela Higdona a Carla Finnigana. V poslední minutě pouze snížil z penalty Barry Wilson.

Velice aktivní Falkirk mohl jít do vedení už ve druhé minutě, když po centru Thomase Scobbieho hlavičkoval přímo do hostujícího brankáře Higdon. O pár minut později se ještě ve větší šanci ocitli hráči Invernessu. Rory McAllister vybídl k zakončení Barryho Wilsona, ten však z ostrého úhlu minul prázdnou bránu. Pak zaúřadovala opět spolupráce mezi Scobbiem a Higdonem. Druhý jmenovaný ale poslal míč opět do náručí brankáře Frasera. Higdon neuspěl ani v další šanci po přihrávce Pedra Moutinha. Ve 28. se už nejlepší střelec domácí týmu přece jenom dočkal. Poté, co mu adresoval míč z rohového kopu opět Moutinho, se Higdon prosadil na zadní tyči a vsítil už svůj devátý gól v letošní sezoně.

Falkirk na hřišti naprosto dominoval a do další příležitosti se dostal mladík Scott Arfield, jenž vyprodukoval slabou střelu, kterou Fraser v pohodě lapil. Nejnižší stupeň pohotovosti musel po dlouhé době vyhlásit před svou svatyní i Shane Supple, hlavička McAllistera, po centru Wilsona, byla však velmi špatná a mířila vedle. Do dvou brankového vedení šli The Saints v 68. minutě. Moutinho naservíroval balon na kopačky Carla Finnigana, jenž ránou pod břevno nedal Fraserovi šanci.

V nastaveném čase si hosté připsali alespoň čestný úspěch. Po faulu na Scobbieho uvnitř velkého vápna se ze značky pokutového kopu nemýlil Barry Wilson.

Jelikož Hearts nezvládlo utkání s Kilmarnockem se Falkirk dostal na vysněnou sedmou příčku, kterou bude chtít v posledním kole potvrdit.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele