o titul, 37. kolo
11.05.2008 13:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 2:0

Celtic zvítězil doma nad Hibernianem 2:0 a svůj náskok na Rangers opět navýšil na čtyři body. Domácí poslal do vedení ve 37. minutě McManus a v 87. minutě ještě zvýšil na 2:0 McDonald. Dva hráči Hibs byli vyloučeni.

V prvních minutách hry měli domácí několik šancí, Scott McDonald našel Vennegoora of Hesselinka, který mířil těsně vedle. O chvíli později testoval pozornost gólmana McNeila McGeady. Další šanci měl McDonald, ani on ale vedení Celticu nezařídil. Hibs přežili úvodní tlak a posléze se dostali k ohrožení brány soupeře. Shiels našel Fletchera, jehož střelu musel chytat Boruc. Další šanci měl Morais, Lee Naylor ale stačil míč odklidit. Do vedení se Celtic dostal ve 37. minutě. Nakamura uviděl volného McManuse, na jehož hlavičku byl McNeil krátký.

I druhou půli ovládali domácí, Nakamura zahrával volný kop, jeho střela přeletěla těsně nad bránou McNeila. V 60. minutě zahrával rohový kop Jones, přihrál Beuzelinovi a francouzský záložník vystřelil hodně nebezpečně. Boruc však stačil míč vyrazit. Další šanci měl Donaldson, Boruc znovu zasáhl a míč vyrazil. Hosté se stále snažili o vyrovnání a Moraisovu střelu také musel likvidovat Boruc. V 84. minutě Canning tvrdě fauloval Robsona a viděl druhou žlutou kartu, odcházel tak do šaten. Robson zahrával volný kop, našel McDonalda a ten hlavou upravil na 2:0. Hostům bylo jasné, že utkání prohrají a Ian Murray tvrdě zajel do McGeadyho. Murray ihned viděl červenou kartu. Celtic zvítězil 2:0.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele