Skotská Premier League - souhrn 26. kola

19.02.2011, 17:59, aktualizováno 20.02.2011, 17:40
Komentáře a souhrny
Glasgowské derby se stalo jasnou záležitostí Celticu, který doma porazil rivala Rangers 3:0 a pojistil si první místo. Třetí zůstávají Hearts po výhře nad Dundee United, Aberdeen doma nadělil pět branek Kilmarnocku, tři body mají i Invernees, Motherwell a Hibernian...

St. Mirren FC - Hibernian FC 0:1

20.02.2011 15:45

Góly: 87. Francis Dickoh

Fotbalisté Hibs zažívají návrat ze záhrobí a díky výhře na půdě jednoho z úhlavních rivalů se oddálili zóně sestupu jíž na čtrnáct bodů a nechávají souboj o titul právě St.Mirrenu a Hmailtonu. Hosté zvítězili potřetí v řadě a ukázali, že by se ještě rádi poprali o nejlepší šestku. V tuto chvíli zbývá do konce ročníku zhruba deset zápasů a v současné formě se dá několikabodové manko lehce stáhnout. St. Mirren si naopak zadělává na problémy.

Dlouho to vypadalo, že vítěz utkání znám nebude, a že se oba celky rozdělí spravedlivě o bod. Nicméně Hibernian potvrdil současnou vnitřní sílu a důležitý souboj nakonec převrhlo na svou stranu tři minuty před závěrečným hvizdem. Kdyby utkání skončilo opačným výsledkem asi by se nikdo nemohl divit. St. Mirren je stále jedenáctý s pětibodovým náskokem na Hamilton a s šestibodovým deficitem na desáté Hibs.

Hibernian ztrácí na devátý Aberdeen jen bod a ani další příčky už nyní nejsou příliš daleko na to, aby se nedaly dohnat. O jedinou trefu utkání se postaral Francis Dickoh. Hosté měli tlak téměř v celém zápase a vítězství si vzhledem k počtu vytvořených šancí rozhodně zasloužili. V duelu napálil útočník Martin Scott tyčku a hlavou se mu podařilo orazítkovat též břevno, branka z toho ovšem nebyla.

Po pauze ale St. Mirren ožil a hra se srovnala, domácí klidně mohli vsítit vedoucí gól. Jenže Craig Dargo pálil po hodině hry ve vyložené příležitosti o pár centimetrů nad branku. Poté Drago založil krásnou akci, na jejímž konci byl Michael Higdon. I tentokráte se však síť nerozvlnila. Po pasu Darga z třiceti metrů Higdon zazmatkoval a nepodařilo se mu ve skrumáži procpat balón do svatyně. Několik šancí měli též Paul McGowan, jenže vždy minul.

Hibs přitlačili na pilu v samém závěru a nakonec se mohli radovat z vítězné trefy. Po rohovém kopu hlavičkoval z koncové čáry na hranici vápna kapitán Hibs Paul Hanlon a Dickoh nasměroval svůj tým k potřebným třem korálkům. V příštím kole se Hibernian utká s nováčkem z Inverness a pokud zvítězí, výrazně se přiblíží horní polovině tabulky. St. Mirren bude bojovat na půdě Kilmarnocku, který se nyní nachází ve velmi špatné formě.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Rangers FC 3:0

20.02.2011 13:30

Góly: 17. Gary Hooper, 28. Gary Hooper, 70. Kris Commons

Celtic udělal významný krok v cestě za ligovým titulem, když v nedělním derby porazil svého největšího rivala, Rangers. Úvodní dvě branky vsítil v první půli Gary Hooper a dvacet minut před koncem zápasu zvýšil na konečných 3:0 Kris Commons.

Kyle Bartley byl společně se Stevenem Naismithem a Nikicou Jelavičem jedním ze tří navrátilců do základní sestavy. Na druhé straně se v útoku znovu představil vedle Hoopera Georgios Samaras a především anglický útočník byl už od úvodu hodně vidět. V 17. minutě přišla první zajímavější příležitost, rychlonohý Hooper si poradil s Weirem a v souboji jeden na jednoho přesnou střelou překonal gólmana McGregora, 1:0.

Rangers se snažili srovnat, ale na Dioufův centr nedosáhl Edu ani Jelavič. Ve 28. minutě Izaguirre poslal míč napříč pokutovým územím, kam si naběhl Hooper a zvýšil na 2:0. Rangers se v dnešním utkání skutečně nedařilo, Davisovy centry do pokutového území postrádaly na přesnosti a Edua nebylo vidět vůbec. O poločasové přestávce nahradil kouč hostů zraněného Naismithe Laffertym, který připravil v padesáté minutě největší příležitost Rangers, Dioufovu střelu ale dokázal vytěsnit Forster.

Na druhé straně musel McGregor vyboxovat centr Samaras, míč ještě vracel před bránu hlavou Brown, ale do bezpečí ho dostal Papac. Rangers znovu zahrozili po centru Dioufa, ale Jelavič mířil těsně mimo bránu. Smith poté poslal místo Dioufa na hřiště Healyho, třetí gól však padl znovu do brány Rangers. Hooper přenechal míč Commonsovi, jenž se vyhnul Bougherrovi a překonal McGregora. Rangers se i přes třígólové manko snažili útočit, Lafferty poslal do šance Jelaviče, ten ale bránu netrefil. McGregor musel ještě zasahovat proti střele Kiho, jenž se svým Celticem slaví důležitou výhru 3:0.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - Hamilton Academical 1:0

19.02.2011 16:00

Góly: 36. John Sutton (pen.)

Fotbalisté Motherwellu potvrdili vítězství na půdě Aberdeenu a opět se přiblížili vytoužené účasti v nejlepší šestce. Na výhru nad posledním Hamiltonem se sice velmi nadřeli, nakonec jim ale těsná výhra 1:0 zařídila potřebné tři body. Hamilton se tak stále více přibližuje pádu do druhé ligy a pokud se situace rapidně nezlepší, zřejmě se po dvou sezónách v SPL vrátí zpátky o patro níže. Nicméně nikterak hrozný výkon svěřenci Billyho Reida nepředvedli.

Hamilton se nyní v tabulce nachází na poslední pozici s pětibodovým mankem na St. Mirren. Do konce základní části oběma celkům chybí ještě devět kol, Accies tedy rozhodně mají šanci situaci zvrátit. Motherwell se ziskem čtyřiatřiceti bodů okupuje pátou pozici a dotahuje se už na čtvrtý Kilmarnock. O jedinou branku zápasu se postaral necelých deset minut před pauzou John Sutton ze značky pokutového kopu.

Přitom Hamiltonu kromě bodů šlo také o čest, v tzv. Lanarkshire derby chtěl svého rivala zdolat kvůli fanouškům. Nebýt pokutového kopu, tak se to Accies možná i povedlo. Hosté vstoupili do zápasu lépe, pokus Flavia Paixaa skvěle chytil gólman Darren Randolph. Hned na to po centru Jona Routledge pronikl do vápna domácích Jim McAlister, svou hlavičku ale namířil příliš vysoko, i když měl dostatek času na to svůj pokus umístit přesně.

Nicméně po těchto příležitostech se probudili také domácí. Po přímém volném kopu Toma Hateleye na bližší tyč nepřesně střílel David Elebert, hned na to po rohovém kopu hlavičkoval mimo Gavin Gunning. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací. Po přímém volném kopu Rosse Forbese hlavičkoval prudce Francis Jeffers, nicméně naprosto brilantní zákrok předvedl gólman Tomáš Černý. Tlak Motherwellu ale nakonec vyvrcholil ve vedoucí gól.

Po centru Keitha Lesleyho srazil Martin Canning ve vápně unikajícího Suttona, byl potrestán žlutou kartou a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Sutton a poslal gólmana Černého na druhou stranu - 1:0. Hned na to se Černý musel vytáhnout proti pokusu Jamie Murphyho, vyrazil též přímý volný kop Forbese. Na začátku druhé půle se probudili hosté, vyrovnat se jim však nepodařilo a s přibývajícím časem jejich šancí ubývalo, domácí tak nakonec udrželi těsný náskok až do závěrečního hvizdu.

Více informací k zápasu

Heart of Midlothian - Dundee United 2:1

19.02.2011 16:00

Góly: 45. Rudolf Skácel, 88. Marius Žaliūkas - 6. Barry Douglas

Napínavý zápas až do závěrečného hvizdu byl k vidění na hřišti Heart od Midlothian, domácí porazili 2:1 Dundee United. Hosté přitom šli brzy do vedení gólem Douglase, ještě do konce poločasu však stihl srovnat Skácel a tři body vystřelil domácímu celku v posledních minutách hry Zaliukas.

United do utkání vstoupili skvěle a již po dvou minutách se radovali ze vstřelené branky, rozhodčí však Goodwillieho gól neuznal, údajně si pomáhal rukou. V 6. minutě naopak Goodwillie nacentroval před bránu, kde Douglas hlavičkou překonal gólmana Kella a dostal United do vedení. Hosté byli i nadále lepším týmem a mohli přidat další branky, Dixon hledal v pokutovém území Goodwillieho, Kello však stihl zasáhnout.

Obrana Hearts v úvodu hry skutečně nefungovala, tentokrát získal Douglasův centr Kenneth, ale jeho hlavička se odrazila mimo bránu. Kenneth poté hluboko na své polovině ztratil míč, vše ale zachránil Perniš. Slovenský gólman skvěle zasáhl proti Skácelově střele a vyrazil ji mimo bránu. Domácí museli krátce po půlhodině hry střídat, Wallace si obnovil zranění a nahradit ho musel Thomson. Hosté však také museli před koncem poločasu provést změnu, zraněného Kennetha nahradil van der Meulen. Provizorní obrana United zklamala, střelu Elliotta ještě Perniš vyrazil, ale van der Meulen nedostal míč do bezpečí a Skácel srovnal na 1:1.

United ovládli i začátek druhé půle, Buaben však nastřelil jen postranní síť a pokus van der Meulena mířil nad bránu. Po hodině hry dostal Buaben příležitost zahrávat volný kop, bránu však netrefil. Poté se utkání poněkud rozkouskovalo a příležitostí ubylo. Hru oživil po svém příchodu až Driver, který ostřeloval bránu United. První pokus zablokoval van der Meulen, druhý zastavil Perniš a třetí letěl mimo.

Poté ovšem přišel rohový kop Thomsona a Zaliukas hlavou otočil stav na 2:1. United přesto mohli bodovat, Robertson byl v pokutovém území faulován Palazuelosem, jenž uviděl červenou kartu. K pokutovému kopu se v nastaveném čase postavil Goodwillie, ale Kello penaltu chytil a zajistil svému týmu tři body.

Více informací k zápasu

Inverness CT - St. Johnstone FC 2:0

19.02.2011 16:00

Góly: 28. Ross Tokely, 62. Russell Duncan

Inverness nezaváhal na domácím hřišti v utkání se St. Johnstonem a zvítězil 2:0, díky čemuž se udržel mezi šesti nejlepšími celky soutěže. Domácí dostal do vedení krátce před půlhodinou hry Tokely a ve druhém poločase ještě pojistil výhru Invernessu Duncan.

Utkání začalo opatrně a první zajímavější moment byl k vidění až po deseti minutách hry, Millarova dalekonosná rána však mířila nad bránu. O tři minuty později odpověděl na druhé straně Doran, ale bránu ani zdaleka nenašel, stejně jako Murray Davidson. Ve 28. minutě měl Inverness první větší příležitost, na rohový kop Dorana si naběhl Tokely a hlavou dostal domácí do vedení 1:0.

Hosté ještě před koncem první půle střídali, Millara na hřišti nahradil Novikovas. Krátce po startu druhé půle byl na vzdálenější tyči volný Doran, ale gólovou příležitostí pohrdl a vystřelil vysoko nad bránu. Po hodině hry se přesto domácím podařilo zdvojnásobit vedení, když si Duncan naběhl na přihrávku Forana a míč postrčil kolem gólmana Enckelmana do brány.

Domácí stále navyšovali svůj tlak, střely na bránu měli Sutherland a Rooney, Enckelman byl však připraven. Deset minut před koncem utkání mířil Novikovas pouze do postranní sítě a další příležitosti si hosté nevypracovali. Na druhé straně se ještě ke střele dostali McDonald a Sutherland, mířili však mimo bránu.

Více informací k zápasu

Aberdeen FC - Kilmarnock FC 5:0

19.02.2011 16:00

Góly: 14. Scott Vernon, 25. Sone Aluko, 59. Chris Maguire (pen.), 70. Rory McArdle, 82. Josh Magennis

Fotbalisté Aberdeenu ukázali, že když nehrají v početní nevýhodě, tak dokáží zahrát opravdu skvěle. Jejich forma tak zřejmě tentokráte mávnutím kouzelného proutku nezmizela. Přesvědčil se o tom Kilmarnock, který po celou sezónu hraje ve slušné formě, nyní ovšem na Pittodrie Stadium zcela vyhořel. Obdržel hned pět branek a od samého začátku nemohl myslet na žádné body, spíše se modlil, aby nedostal ještě větší výprask.

Kilmarnock si tak připsal druhou, nepříliš očekávanou prohru v řadě. A i když je prozatím na čtvrtém místě tabulky se šestatřiceti body, začíná se jeho náskok zmenšovat a do konce základní části zbývá ještě odehrát jednu čtvrtinu zápasů. Aberdeen zůstává devátý s šestadvaceti body, zachoval si ale naději na umístění v horní polovině tabulky. O své sobotní výhře rozhodl již v první půli.

Přitom v první možnosti se ocitli hosté, když po centru Alexeie Eremenka střílel Kieran Agard, gólman Dons Jamie Langfield odvrátil balón do bezpečí až za pomoci obránce Zandera Diamonda. Eremenko poté mohl skórovat z přímého volného kopu, proti byl skvělý Langfield. Pak už ale úřadovali domácí. Nejprve po necelé čtvrthodině hry skóroval Scott Vernon. Přízemní centr Ryana Jacka nedokázal zastavit obránce Frazer Wright a Vernon prostřelil z hranice vápna bezmocného Camerona Bella.

Za jedenáct minut Dons zvýšili vedení, když se k odraženému míči dostal Sone Aluko a bez větších problémů rozvlnil síť podruhé. Poté mohl do pauzy navýšit ještě Chris Maguire, ovšem to se mu nepovedlo. Hosté po pauze udělali dvě změny, ty jim však vůbec nepomohly. Po necelé hodině hry zvýšil na uklidňujících 3:0 právě Maguire. Ten byl ve vápně sražen Wrightem a s přehledem pak poslal střelou z penaltového puntíku na opačnou stranu gólmana Bella.

Za dalších deset minut se urodila čtvrtá pohroma pro hosty, po zpětném centru Aluka hlavičkoval přesně Rory McArdle. Hosté chtěli duel už v klidu dohrát, nicméně Aberdeen byl stále při chuti a v 82. minutě dokončil gólovou smršť. Po obrovské hrubce Garryho Haye se ocitl osamocen před Bellem Josh Magennis a nemohl minout - 5:0. Kilmarnock bude mít v příštím kole šanci na reparát doma se St. Mirrenem, Aberdeen se utká s Hearts.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC26204259:1564
2.Rangers FC24182453:2356
3.Heart of Midlothian26173641:2254
4.Kilmarnock FC261061038:3336
5.Motherwell FC261041229:3434
6.Inverness Caledonian2689936:3333
7.Dundee United2278727:3029
8.St. Johnstone FC24851117:2929
9.Aberdeen FC25821529:4426
10.Hibernian FC26741526:4325
11.St. Mirren FC25471421:4219
12.Hamilton Academical24281414:4214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ICT

Reagovat
smazaný uživatel

Rudovi to v Hearts prostě sedí. , ale stejně jsem doufal, že je Dundee obere alespoň o bod. Aberdeen kočka myš a zítra zápas víkendu = "Old firm"

Reagovat
smazaný uživatel

Kello chytil Goodwilliemu v nadstavenom case penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Kello

Reagovat
Kenneth

27 bodů rozdíl mezi 1. a 5. týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

v roku 2004 bol na konci 45

Reagovat
FC Porto FC

v Portugalsku je to 28 :D

Reagovat
$dolar$

To je proste nehorazny jak Skacelovi sedi tenhle klub

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to okrem kvality aj psychikou.

Hearts je klub fungujuci na rodinnej baze, velmi dobra atmosfera, verni fanusikovia atd...

To sa potom hra inak ako ked po tebe hadzu paradajky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ABERDEEN!!!! STAND FREE!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

trochu ma prekvapilo preco nechal Brown sediet Blackmana

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on se sice uvedl poměrně dobře, ale zase žádnej zázrak to taky neni...

Reagovat
smazaný uživatel

navíc je to úplně fuk, Aluko je zpátky a to je přesně ten rozdílový hráč! Ten hráč, se kterým Aberdeen může udělat první šestku! TOP hráč SPL

Reagovat
smazaný uživatel

uz to budete mat tazke zostava len 8 zapasov a tych kandidatov na 3 "volne" miesta je az 6.

Netreba pritom zabudat ze na Killie stracate 10 bodov a trebars Dundee Utd ma 3 zapasy oproti vam k dobru. Podla mna je to uz v haji, nadavat mozete na McGheeho a tych hlavajov hore co ho tam tak nezmyselne dlho drzali.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký netěžký, zvládout se to dá No hlavně, že se nehraje o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je že tohodle kluka BÍLEK přehlíží a přitom by určitě zahrál lépe jak nějakej např. Polák.... Bravo Rudy

Reagovat
stas87

ano a polak je lavy zaloznik vsak?

Reagovat
Godwinson

Není, ale hraje tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Já byt fanouškem Rangers tak po tomhle výkonu sežeru šálu.

Reagovat
smazaný uživatel

akým systémom sa to vlastne hra po kolkokych kolach sa rozdelia a kolko bude potom zapasov?Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná vyhra 3:0 :-) po 33 kolech se rozdělí tabulka na dvě půlky a prvních 6 týmu hraje proti sobe a posledních 6 proti sobě, celkem každý tým ještě 5 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

len 5? a ako a urči kto s kým doma a kto vonku?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to popravde nevim, ale asi by to mohlo byt podle toho kdo hral za tech 33 kol 2x doma. ten by pak hrali s tim tymem venku

Reagovat
smazaný uživatel

to znie rozumne

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdepak mame ty skalni Huny,pred zapasem bylo plno silnych slov

Ale nase vitezstvi nejde povazovat za stastne ci nahodne,jsem spokojeny s vykonem a samozrejme i s vysledkem.

Reagovat
Vasil

Docela jsem čuměl jak "fotbalově" kvalitní ten zápas byl. Derby co jsem vždycky viděl se hrálo na krev a o nějakým fotbalu nebylo moc řeč. Dneska si hrál Samaras na Messiho, celkově Celtic zahrál dost na úrovni. Sice mi není sympatický jak Lennon tahá do mančaftu Izraelce, Hondurasany a kdoví co ještě, ale v poslední době ta kvalita jde nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

neni vubec dulezity odkud jsou ti hraci,ale snad jak hraji.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Bony gooooooooooooooool!!!!!!!!!!!!! Mazackej kousek. Prvni zapas a hned fika. Bude moooc chybet

Reagovat
FC Porto FC

1.Celtic 2.Heart

Reagovat
FC Porto FC

1.Celtic 2.Heart

Reagovat
Godwinson

Skvěle Celtic.

Reagovat
Ferguson6

Neviem či sa to zdalo len mne, ale jediný hráč Rangers, ktorý sa aspoň trochu snažil bol Diouf... Chápem, že ho Walter stihaol kvôli riziku červenej karty, ale to mohol radšej poslať Weissa a Healyho namiesto Jelaviča... Ten bol dnes jalový. U weira bolo ťažké počas zápasu zaznamenať pohyb a a čo si pamätám bol namočený v prvých dvcoh góloch. Keby som nevidel začiatok 2. polčasu ani by som nevedel, že niekde na ihrisku je Lafferty. Dnes jednoducho hrôza... Ešte stále máme 2 zápasy k dobru, ale ani to nám už nieje nič platné. Ďalšie derby sa musí bezpodmienečne vyhrať...

Reagovat
smazaný uživatel

Davis hral tiez dobre ale je v strede na vsetko prilis sam.

Weir nahradza chybajucu rychlost a vybusnost takticky ale to proti rychlym utocnikom spickovych muzstiev uz nestaci.

Sklamal ma Jelavic, on si vie najst miesto v 16-tke ale dnes mu chybal doraz a nasadenie.

Niekto by povedal treba na tento zapas cim skor zabudnut ale ja vravim treba si ho stale pripominat aby sme sa nabuduce niecoho podobneho vyvarovali.

Lebo v tych zostavajucich 3 derby uz pojde priamo o trofeje a titul.

Reagovat
Ferguson6

Na Davisa som zabudol... Ale dnes bol z našich najlepší jasne Diouf, po jeho odchode sme prakticky neboli na polovici Celticu. Mna najviac sklamal Lafferty. Proti Sportingu zahodil šance na 3 góly a teraz ako keby ani nebol na ihrisku. Od neho očakávam viac. A už nám nepomôžu ani tie 2 zápasy k dobru. Ale verím, že zvyšné derby už budú všetky pre nás a na konci sezóny ostane titul na správnej strane Glasgowa

Reagovat
smazaný uživatel

ak vyhrame vsetky svoje zapasy tak mame titul my.

nezabudaj ze v nadstavbe hrame proti Celticu doma.

Reagovat
smazaný uživatel

El-Hadji Diouf

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
vodka

nejjebnutější hráč, co znám...

Reagovat
smazaný uživatel

ty nepoznas Mascherana a Materazziho?

Reagovat
smazaný uživatel

slabej odvar

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Diouf je uplne na jine urovni demence, nez Masch.

Reagovat
Ferguson6

napríklad?

Reagovat
smazaný uživatel

Co napriklad? Mam ti tady vykladat, jak mlati svou zenu?

Reagovat
Ferguson6

Už so ti chcel vynadať, že čo nadavaš na Mascherana.... Potom som si spomenul,ž e to nieje Marchena

Reagovat
smazaný uživatel

mám raději Skácela než Belaida

Reagovat
Ferguson6

mám radšej modrú, ako zelenú

Reagovat
smazaný uživatel

to sme dva

Reagovat
smazaný uživatel

Zasluzene vitazstvo Celticu, Rangers najhorsi vykon v derby od navratu Smitha na lavicku v roku 2007.

Tazko povedat ci to je nasledok prehusteneho kalendara ale kedze islo uz o tretie derby v tomto roku v ktorom sme boli jasne horsim timom tak ten pes bude zakopany asi niekde inde...

Netreba ale rozhodne skladat zbrane, cakaju nas este 3 derby v sezone a vsetko mame stale vo svojich rukach.

Follow follow.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele