základní část, 27. kolo
19.02.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Dundee United 2:1

Napínavý zápas až do závěrečného hvizdu byl k vidění na hřišti Heart od Midlothian, domácí porazili 2:1 Dundee United. Hosté přitom šli brzy do vedení gólem Douglase, ještě do konce poločasu však stihl srovnat Skácel a tři body vystřelil domácímu celku v posledních minutách hry Zaliukas.

United do utkání vstoupili skvěle a již po dvou minutách se radovali ze vstřelené branky, rozhodčí však Goodwillieho gól neuznal, údajně si pomáhal rukou. V 6. minutě naopak Goodwillie nacentroval před bránu, kde Douglas hlavičkou překonal gólmana Kella a dostal United do vedení. Hosté byli i nadále lepším týmem a mohli přidat další branky, Dixon hledal v pokutovém území Goodwillieho, Kello však stihl zasáhnout.

Obrana Hearts v úvodu hry skutečně nefungovala, tentokrát získal Douglasův centr Kenneth, ale jeho hlavička se odrazila mimo bránu. Kenneth poté hluboko na své polovině ztratil míč, vše ale zachránil Perniš. Slovenský gólman skvěle zasáhl proti Skácelově střele a vyrazil ji mimo bránu. Domácí museli krátce po půlhodině hry střídat, Wallace si obnovil zranění a nahradit ho musel Thomson. Hosté však také museli před koncem poločasu provést změnu, zraněného Kennetha nahradil van der Meulen. Provizorní obrana United zklamala, střelu Elliotta ještě Perniš vyrazil, ale van der Meulen nedostal míč do bezpečí a Skácel srovnal na 1:1.

United ovládli i začátek druhé půle, Buaben však nastřelil jen postranní síť a pokus van der Meulena mířil nad bránu. Po hodině hry dostal Buaben příležitost zahrávat volný kop, bránu však netrefil. Poté se utkání poněkud rozkouskovalo a příležitostí ubylo. Hru oživil po svém příchodu až Driver, který ostřeloval bránu United. První pokus zablokoval van der Meulen, druhý zastavil Perniš a třetí letěl mimo.

Poté ovšem přišel rohový kop Thomsona a Zaliukas hlavou otočil stav na 2:1. United přesto mohli bodovat, Robertson byl v pokutovém území faulován Palazuelosem, jenž uviděl červenou kartu. K pokutovému kopu se v nastaveném čase postavil Goodwillie, ale Kello penaltu chytil a zajistil svému týmu tři body.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ranoth

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele