základní část, 27. kolo
20.02.2011 15:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Hibernian FC 0:1

Fotbalisté Hibs zažívají návrat ze záhrobí a díky výhře na půdě jednoho z úhlavních rivalů se oddálili zóně sestupu jíž na čtrnáct bodů a nechávají souboj o titul právě St.Mirrenu a Hmailtonu. Hosté zvítězili potřetí v řadě a ukázali, že by se ještě rádi poprali o nejlepší šestku. V tuto chvíli zbývá do konce ročníku zhruba deset zápasů a v současné formě se dá několikabodové manko lehce stáhnout. St. Mirren si naopak zadělává na problémy.

Dlouho to vypadalo, že vítěz utkání znám nebude, a že se oba celky rozdělí spravedlivě o bod. Nicméně Hibernian potvrdil současnou vnitřní sílu a důležitý souboj nakonec převrhlo na svou stranu tři minuty před závěrečným hvizdem. Kdyby utkání skončilo opačným výsledkem asi by se nikdo nemohl divit. St. Mirren je stále jedenáctý s pětibodovým náskokem na Hamilton a s šestibodovým deficitem na desáté Hibs.

Hibernian ztrácí na devátý Aberdeen jen bod a ani další příčky už nyní nejsou příliš daleko na to, aby se nedaly dohnat. O jedinou trefu utkání se postaral Francis Dickoh. Hosté měli tlak téměř v celém zápase a vítězství si vzhledem k počtu vytvořených šancí rozhodně zasloužili. V duelu napálil útočník Martin Scott tyčku a hlavou se mu podařilo orazítkovat též břevno, branka z toho ovšem nebyla.

Po pauze ale St. Mirren ožil a hra se srovnala, domácí klidně mohli vsítit vedoucí gól. Jenže Craig Dargo pálil po hodině hry ve vyložené příležitosti o pár centimetrů nad branku. Poté Drago založil krásnou akci, na jejímž konci byl Michael Higdon. I tentokráte se však síť nerozvlnila. Po pasu Darga z třiceti metrů Higdon zazmatkoval a nepodařilo se mu ve skrumáži procpat balón do svatyně. Několik šancí měli též Paul McGowan, jenže vždy minul.

Hibs přitlačili na pilu v samém závěru a nakonec se mohli radovat z vítězné trefy. Po rohovém kopu hlavičkoval z koncové čáry na hranici vápna kapitán Hibs Paul Hanlon a Dickoh nasměroval svůj tým k potřebným třem korálkům. V příštím kole se Hibernian utká s nováčkem z Inverness a pokud zvítězí, výrazně se přiblíží horní polovině tabulky. St. Mirren bude bojovat na půdě Kilmarnocku, který se nyní nachází ve velmi špatné formě.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele