základní část, 27. kolo
20.02.2011 13:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 3:0

Celtic udělal významný krok v cestě za ligovým titulem, když v nedělním derby porazil svého největšího rivala, Rangers. Úvodní dvě branky vsítil v první půli Gary Hooper a dvacet minut před koncem zápasu zvýšil na konečných 3:0 Kris Commons.

Kyle Bartley byl společně se Stevenem Naismithem a Nikicou Jelavičem jedním ze tří navrátilců do základní sestavy. Na druhé straně se v útoku znovu představil vedle Hoopera Georgios Samaras a především anglický útočník byl už od úvodu hodně vidět. V 17. minutě přišla první zajímavější příležitost, rychlonohý Hooper si poradil s Weirem a v souboji jeden na jednoho přesnou střelou překonal gólmana McGregora, 1:0.

Rangers se snažili srovnat, ale na Dioufův centr nedosáhl Edu ani Jelavič. Ve 28. minutě Izaguirre poslal míč napříč pokutovým územím, kam si naběhl Hooper a zvýšil na 2:0. Rangers se v dnešním utkání skutečně nedařilo, Davisovy centry do pokutového území postrádaly na přesnosti a Edua nebylo vidět vůbec. O poločasové přestávce nahradil kouč hostů zraněného Naismithe Laffertym, který připravil v padesáté minutě největší příležitost Rangers, Dioufovu střelu ale dokázal vytěsnit Forster.

Na druhé straně musel McGregor vyboxovat centr Samaras, míč ještě vracel před bránu hlavou Brown, ale do bezpečí ho dostal Papac. Rangers znovu zahrozili po centru Dioufa, ale Jelavič mířil těsně mimo bránu. Smith poté poslal místo Dioufa na hřiště Healyho, třetí gól však padl znovu do brány Rangers. Hooper přenechal míč Commonsovi, jenž se vyhnul Bougherrovi a překonal McGregora. Rangers se i přes třígólové manko snažili útočit, Lafferty poslal do šance Jelaviče, ten ale bránu netrefil. McGregor musel ještě zasahovat proti střele Kiho, jenž se svým Celticem slaví důležitou výhru 3:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme Rangers!

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic to zvládne 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele