Skotská Premier League - souhrn 2. kola

30.07.2011, 15:04, aktualizováno 31.07.2011, 17:52
Komentáře a souhrny
Hearts si na své konto připsali ztrátu, kterou znamená porážka od Dundee United. Rangers si připsali první vítězství v nové sezoně a zároveň poprvé naplno bodovali bod novým koučem Allym McCoistem, když v Perthu přehráli bezzubý St. Johnston. Tři body mají i Hibernian a St. Mirren, v Kilmarnocku se zrodila remíza...

Heart of Midlothian - Dundee United 0:1

31.07.2011 16:00

Góly: 38. Jon Daly

Fotbalisté Dundee United dokázali zvítězit v důležitém utkání s konkurenčním celkem Hearts a na konto si tak připsali velmi cenné tři body. Ve vyrovnaném utkání se diváci na Tynecastle Stadium dočkali pouze jedné branky, kterou vsítil už v 37. minutě Jon Daly. Hosté se tak po úvodní domácí remíze dostali na třetí místo tabulky, mají stejný počet bodů jako Motherwell a Jezdci z Rangers. Naopak Hearts prozatím kleslo do dolní poloviny tabulky.

Domácí tak nedokázali navázat na velmi slušnou remízu na Ibrox Stadium a maličko tak s největšími konkurenty ztratili kontakt. Navíc United se museli obejít bez své největší hvězdy, ostrostřelce Davida Goodwillieho, který zřejmě přestoupí buď do anglického Blackburnu Revers nebo do Rangers. Hosté k tomu prolomili dlouhou sérii bez vítězství na Tynecastle Stadium, která trvala dokonce sedm utkání.

Hosté vstoupili do duelu mnohem aktivněji a v první šanci se ocitl John Rankin. Ten ale po patičce Jona Dalyho mířil vedle. Hned na to stáhl Adrian Mrowiec na hranici vápna k zemi Willa Flooda a United se dožadovali pokutového kopu, ovšem hlavní rozhodčí po dohodě s asistentem odpískal přímý volný kop. K němu se postavil Rankin a kroucenou ranou trefil břevno. Hearts mohli jít do vedení o něco později, ale po přihrávce Dannyho Graignera neuspěl Stephen Elliott.

Po půl hodině hry přišla chvíle Dalyho. Nejprve sice předvedl brilantní zákrok Marian Kello, který zachytil ránu Dalyho z voleje po centru Paula Dixona. Nicméně hned poté irský špílmachr nezaváhal a v 38. minutě se trefil hlavou po rohovém kopu Willa Flooda. V dalším průběhu měli více šancí domácí, avšak na skvělého gólmana Dušane Perniše nevyzráli. I na druhé straně zachytil spoustu šancí Kello a duelu by nejspíše slušela remíza.

Hearts nepomohl ani střídající český krajánek Rudolf Skácel, který po zranění naskočil do hry v 70. minutě a odvedl průměrný výkon. Loňský třetí celek tabulky a účastník Evropské Ligy, ve které mimochodem ve čtvrtečním klání remizoval na půdě maďarské Paksi SE, si pokusí napravit reputaci příští neděli na půdě Motherwellu. Dundee United bude potvrzoval výhru na vlastním stánku proti relativně slabšímu St. Mirrenu.

Více informací k zápasu

Inverness CT - Hibernian FC 0:1

30.07.2011 16:00

Góly: 90. Garry O'Connor

Inverness může litovat několika neproměněných šancí v domácím utkání s Hibernianem, jenž toho dokázal využít a díky brance Garryho O'Connora z nastaveného času dokázal vyhrát 1:0. Inverness tak poněkud překvapivě zůstává po druhém kole jediným celkem ligy bez bodu.

Za domácí už nastoupili Owain Tudur Jones a Thomas Piermayr a právě druhý jmenovaný měl na začátku utkání střelu zdálky, ale míč letěl mimo bránu. Postupem času se ukázalo, proč manažer Terry Butcher znovu podepsal smlouvu se zkušeným Chrisem Hoggem, který zatím nemohl nastoupit. Domácí obrana byla hodně průchozí a jen díky zákroku beka Gilleta proti střele Sproulea držel Inverness remízu. Esson musel zasahovat proti dalekonosné ráně O'Connora a krátce na to byl po centru Sproulea u další šance, tentokrát trefil Essona do obličeje.

Butcher byl výkonem jeho svěřenců velmi znepokojený a hlasitě jim to dával najevo. K ojedinělé šanci se dostal Foran, ale jeho halfvolej mířil nad bránu. Domácí se poté dokonce radovali z Tadeova gólu, ale branka nebyla kvůli Foranovu ofsajdu uznána. Inverness se i po poločasové přestávce zlepšoval, do brankové příležitosti se ale na druhé straně dostal Murray, který sice vstřelil gól, ale z ofsajdu. Proti ráně Thornhilla se poté vytáhl domácí gólman Esson.

Těsně mimo bránu mířil Tansey, načež Aldred nedokázal proměnit centrovaný míč ve vedoucí branku. Gólman Hibs Graham Stack se vytáhl proti tvrdé střele Sutherlanda a Tansey nastřelil brankovou konstrukci, řada tak přišla na Hibernian, k míči se v nastaveném čase dostal O'Connor a jeho nepovedená střela i s trochou štěstí nějak skončila v Essonově bráně, hosté tak slaví vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Motherwell FC 0:0

30.07.2011 16:00

Góly: -

Utkání mezi Kilmarnockem a Motherwellem skončilo hlavně díky skvělému brankáři hostí Darrenu Randolphovi bezbrankovou remízou. Na straně domácích se ukazoval hlavně James Dayton, kterému rozhodčí upřel dva pokutové kopy.

Kilmarnock měl od prvních minut převahu a krátce po začátku hry se domácí dožadovali penalty, když Lasley zablokoval Daytona, rozhodčí George Salmond však jejich srážku viděl jako náhodnou a odmával pokračování hry. Do vedení mohl jít naopak Motherwell, když Hammell našel z rohového kopu Hutchinsona, jehož hlavička ale bránu těsně minula. Na druhé straně musel po půlhodině hry zasahovat Randolph, s nepříjemnou střelou Daytona z okraje pokutového území si však působivě poradil.

Těsně před koncem první půle se mohli do vedení dostat hosté, když se přes nejistou obranu dostal McHugh, Bell ale jeho zakončení vytěsnil nad bránu. Do druhé půle vstoupil Motherwell aktivně a Jennings zdálky otestoval Bellovy reakce, ten však míč dokázal vyrazit. Hosté se poté na druhé straně hřiště dopustili velkého zaváhání, když Hammell zahrál zpětný pas na Randolpha, který však ztratil kontrolu nad míčem a poslal ho pouze Kellymu, ten ale zbrkle přestřelil bránu.

Dayton se podruhé dožadoval pokutového kopu po kontaktu s Craiganem, ani tentokrát se však rozhodčí nerozhodl pro zahrávání penalty a Daytonovy protesty nebral na vědomí. Po příchodu na hřiště se ukázal náhradník David Silva, jenž na okraji pokutového území udržel pod tlakem míč a patičkou našel Fowlera, s jehož střelou si ovšem Randolph lehce poradil. Krátce na to se dostal ke střele sám Silva, ale Randolph byl i tentokrát bezchybný a utkání tak skončilo nerozhodně.

Více informací k zápasu

St. Mirren FC - Aberdeen FC 1:0

30.07.2011 16:00

Góly: 50. Nigel Hasselbaink

Jediný gól z kopačky Nigela Hasselbainka stačil domácímu St. Mirrenu k vítězství 1:0 nad Aberdeenem. Přestože hosté v prvním poločase přežili bez újmy několik šancí Buddies, na branku Hasselbainka nezareagovali a v novém ročníku tak ještě nevstřelili branku.

St. Mirren do utkání vstoupil aktivněji a po čtvrthodině hry se po rohovém kopu Tesselaara dostal k zakončení Thompson, nastřelil ale jen tyč brány Aberdeenu. Fanoušci hostí museli čekat až do 33. minuty, než se jejich tým dostal k první šanci, gólman Samson si však poradil se střelou Magennise.

Poté se poprvé ukázala také letní posila domácích, Nigel Hasselbaink, který se dostal do několika příležitostí. Nejprve se probojoval k hlavičce, která však letěla mimo bránu, poté podobně zahodil šanci po přihrávce Teala, ale v 50. minutě z okraje pokutového území prostřelil gólmana Gonzaleze a dostal St. Mirren do vedení 1:0.

Tato branka zdá se ještě nabudila domácí tým, který se pod vedením kouče Dannyho Lennona prezentuje atraktivním fotbalem, hosté byli dnes naopak zcela neviditelní a omezili se jen na neškodné nakopávané míče, nejčastěji zahrávané od Arnasona. Do menších šancí se na konci utkání dostali Paton a Vernon, k vyrovnávací brance se však hosté nezmohli a po prohře 0:1 tak svoji sérii bez vítězství v Paisley, která se datuje od května 2010, prodlužují o další zápas.

Více informací k zápasu

St. Johnstone FC - Rangers FC 0:2

30.07.2011 13:00

Góly: 31. Steven Naismith, 50. Nikica Jelavić

Rangers si bez větších problémů poradili se St. Johnstonem a vítězství 2:0 je nejen jejich prvním v nové sezóně, ale také prvním pod vedením Allyho McCoista. Rangers dostal do vedení po půlhodině hry hlavičkující Steven Naismith a v 50. minutě ještě zvýšil na konečných 2:0 Nikica Jelavič.

Vítězství trochu uklidnilo fanoušky Rangers po nejistém začátku jejich celku v této sezóně, což zapříčinila prohra v Lize mistrů s Malmo a pouhá remíza v zahajovacím kole s Hearts. Rangers do utkání vstoupili jako favorit, brzy vytvořili na soupeře tlak a Enckelman musel vyrážet střílený centr Whittakera. Po rohovém kopu zahrozila hlavou také nová posila a bývalý hráč Palerma Dorin Goian. Saints odpověděli během pár sekund a McGregor zasahoval proti nepříjemné střele Calluma Davidsona.

Po jedenácti minutách hry vystřelil i jeho jmenovec Murray, ale míč minul bránu. V 18. minutě musel znovu zasahovat Enckelman, když si na centr Papace naběhl Jelavič, gólman však dokázal jeho hlavičku vytěsnit. Ještě blíže vstřelení gólu byl Jelavič po centru Davise, ani tentokrát se ovšem neprosadil. Vedení se Rangers ujali po půlhodině hry, když se volný kop Wallace snesl na hlavu Naismithe, jenž překonal doposud bezchybného Enckelmana.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivněji, ale v 50. minutě ztratil míč David Robertson, Naismith ihned poslal dopředu Jelaviče, jenž si poradil s Callumem Davidsonem a zvýšil na 2:0. Saints se poté zmohli jen na několik centrů do pokutového území Rangers, které však k ničemu nevedly a na druhé straně se naopak dostal ke střele Naismith, Enckelman ale kolenem míč vyrazil. Připravenost gólmana McGregora ještě otestoval Morris, ale míč do brány nezamířil a Rangers tak své vedení 2:0 dotáhly až do vítězného konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Motherwell FC21103:04
2.Rangers FC21103:14
3.Dundee United21102:14
4.St. Mirren FC21101:04
5.Celtic FC11002:03
6.Hibernian FC21011:23
7.Kilmarnock FC20201:12
8.Dunfermline Athletic10100:01
9.Heart of Midlothian20111:21
10.Aberdeen FC20110:11
11.St. Johnstone FC20110:21
12.Inverness Caledonian20020:40
Zbývající zápasy
30.07. 16:00Celtic FC - Dunfermline Athletic

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Aldeano

Je sice teprve začátek soutěže,ale myslim, že titul vyhrajou zase Rangers... Kdyby Celtic alespoň koupil Lačnýho ,tak nejen se uleví nám fanouškům Sparty,ale jistě by i pobavil fans Celtiku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale v předkole ligy mistrů to byla bída...

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic uz o Lacneho nema zaujem. hral v stredu proti Wolves (0-2) ale po tomto zapase sa rozlucili, nic extra nepredviedol.

teraz sa zameraju na Bellamyho alebo Murphyho z Motherwellu.

u Bellamyho je problem ze ma v Anglicku prilis vysoky plat a ten Celtic prebrat nemoze (nechce) takze sa musia dohodnut ze to pojde pol/pol na co City zrejme nepristanu boli by blbi.

Reagovat
Aldeano

Jo vim, že už o něj nemají zájem.A právě mne to mrzí

Reagovat
smazaný uživatel

to je v Sparte tak tragicky? ja co si ho pamatam z Ruzomberka nebolo to nic moc. som prekvapeny ze sa dostal az do Prahy ja na nom nic nevidim

Reagovat
Aldeano

Já taky ne.... Hrál pár zápasů a vždy fakt extrémně strašnej... Jinak jak to bylo když ho chtěl Celtic poprvé? Protože u nás se to prezentovalo, že ho Celtic chce,ale on zvolil Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby maju hromadu skautov, na zapadnu europu, na vychodnu... mali o nom dobre referencie ale ako to uz chodi nikto nekupuje rad macku vo vreci. chceli ho vidiet tak tam bol a vtedy vraj zaujal, dal aj gol v modelovanom zapase. teraz zaujem oprasili ale proti Wolves sa nepresadil. podstatna vec ze ked tam bol prvy krat, na lavicke Celticu sedel Mowbray a tomu veru tie prestupy velmi nesli Po skuske sa uz neozvali s tym ze ho budu nadalej sledovat takze ani nemal nad cim rozmyslat a siel do Sparty.

podla mna na to Lacny nema a navyse Celtic potrebuje velke mena a hlavne skusenych hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo zrušili zapas celtic?

Reagovat
smazaný uživatel

hra v Dubline na medzinarodnom turnaji.

dnes proti Inter Milan a zajtra proti vyberu Irskej ligy.

kazdy klub dostal sancu odlozit si na zaciatku sezony 1 zapas.

buduci tyzden to vyuziju Rangers (proti Chelsea), Hibs (proti Sunderland) aj Kilmarnock (proti Blackburn)

Reagovat
smazaný uživatel

Super informace

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře FC St. Mirren !!!

Rangers už konečně berou všechny 3 body. Jiné cesty asi nebylo ....

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda HEARTS!!! Je to zklamání .... Bude to chtět stabilizovat výkony, jinak bude cesta do evropských pohárů dlouhá, natož prohánět Old Firms!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme sa prejavila zataz z narocneho tyzdna (na Rangers + pohar v Madarsku).

Chybali Hamill, Taouil + dlhodobo zraneny Kyle. Podla mna by sa mal Jefferies poobzerat este po jednom forwardovi k Suttonovi. Vsetky ostatne formacie maju konkurenciu ale utok nic-moc.

Pre mna este jedna zahada, a sice ze dnes uz nastupil aj Rudla Skacel

Pokial viem este sa nedohodli na novej zmluve a stara uz vyprsala takze prekvapko ale snad to znamena ze vzajomna dohoda je na blizku.

Dundee Utd bez Goodwillieho ktory vyjednava s Blackburnom, ponuka bola klubom akceptovana a zalezi teraz len ci sa dohodne on na tych svojich. Rangers poslali nanho uz 4 ponuky ale vsetky boli nizsie ako ta z Ewoodu. Snad sa este spamataju pretoze takyto hrac by sa na Ibrox velmi zisiel. V kazdom pripade pre Rangers den D je streda a odveta v Malmo.

follow follow.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ve středu v Malmö jsem na ně tedy zvědav. Pokud se to nepovede, bude to nebetyčná ostuda, navíc takhle brzo vypadnout .....

A jinak, zátěž - nezátěž, je přeci začátek sezóny, musí mít natrénováno, takže na to se nelze vymlouvat.

Reagovat
tulen

Hearts inak, neviete preco nikde nebolo mozne najst dnesny zapas ?

Reagovat
smazaný uživatel

lebo ho nevysielala ziadna TV. prava na live prenosy ma len Sky Sports, ESPN a BBC ALBA.

tento zapas v ich plane nebol, hral sa v nedelu len preto ze Hearts hrali vo stvrtok pohar.

Reagovat
tulen

dakujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele