základní část, 2. kolo
30.07.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Hibernian FC 0:1

Inverness může litovat několika neproměněných šancí v domácím utkání s Hibernianem, jenž toho dokázal využít a díky brance Garryho O'Connora z nastaveného času dokázal vyhrát 1:0. Inverness tak poněkud překvapivě zůstává po druhém kole jediným celkem ligy bez bodu.

Za domácí už nastoupili Owain Tudur Jones a Thomas Piermayr a právě druhý jmenovaný měl na začátku utkání střelu zdálky, ale míč letěl mimo bránu. Postupem času se ukázalo, proč manažer Terry Butcher znovu podepsal smlouvu se zkušeným Chrisem Hoggem, který zatím nemohl nastoupit. Domácí obrana byla hodně průchozí a jen díky zákroku beka Gilleta proti střele Sproulea držel Inverness remízu. Esson musel zasahovat proti dalekonosné ráně O'Connora a krátce na to byl po centru Sproulea u další šance, tentokrát trefil Essona do obličeje.

Butcher byl výkonem jeho svěřenců velmi znepokojený a hlasitě jim to dával najevo. K ojedinělé šanci se dostal Foran, ale jeho halfvolej mířil nad bránu. Domácí se poté dokonce radovali z Tadeova gólu, ale branka nebyla kvůli Foranovu ofsajdu uznána. Inverness se i po poločasové přestávce zlepšoval, do brankové příležitosti se ale na druhé straně dostal Murray, který sice vstřelil gól, ale z ofsajdu. Proti ráně Thornhilla se poté vytáhl domácí gólman Esson.

Těsně mimo bránu mířil Tansey, načež Aldred nedokázal proměnit centrovaný míč ve vedoucí branku. Gólman Hibs Graham Stack se vytáhl proti tvrdé střele Sutherlanda a Tansey nastřelil brankovou konstrukci, řada tak přišla na Hibernian, k míči se v nastaveném čase dostal O'Connor a jeho nepovedená střela i s trochou štěstí nějak skončila v Essonově bráně, hosté tak slaví vítězství 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
celticz

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele