základní část, 2. kolo
30.07.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 1:0

Jediný gól z kopačky Nigela Hasselbainka stačil domácímu St. Mirrenu k vítězství 1:0 nad Aberdeenem. Přestože hosté v prvním poločase přežili bez újmy několik šancí Buddies, na branku Hasselbainka nezareagovali a v novém ročníku tak ještě nevstřelili branku.

St. Mirren do utkání vstoupil aktivněji a po čtvrthodině hry se po rohovém kopu Tesselaara dostal k zakončení Thompson, nastřelil ale jen tyč brány Aberdeenu. Fanoušci hostí museli čekat až do 33. minuty, než se jejich tým dostal k první šanci, gólman Samson si však poradil se střelou Magennise.

Poté se poprvé ukázala také letní posila domácích, Nigel Hasselbaink, který se dostal do několika příležitostí. Nejprve se probojoval k hlavičce, která však letěla mimo bránu, poté podobně zahodil šanci po přihrávce Teala, ale v 50. minutě z okraje pokutového území prostřelil gólmana Gonzaleze a dostal St. Mirren do vedení 1:0.

Tato branka zdá se ještě nabudila domácí tým, který se pod vedením kouče Dannyho Lennona prezentuje atraktivním fotbalem, hosté byli dnes naopak zcela neviditelní a omezili se jen na neškodné nakopávané míče, nejčastěji zahrávané od Arnasona. Do menších šancí se na konci utkání dostali Paton a Vernon, k vyrovnávací brance se však hosté nezmohli a po prohře 0:1 tak svoji sérii bez vítězství v Paisley, která se datuje od května 2010, prodlužují o další zápas.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobře FC St. Mirren!!!

Povedený start do nové sezóny je vždy důležitý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele