Skotská Premier League - souhrn 2. kola

21.08.2010, 14:53, aktualizováno 22.08.2010, 17:55
Komentáře a souhrny
V neděli se dařilo Rangers, kteří díky hattricku Millera odvezli všechny body ze hřiště Hibernianu. Městského rivala pronásleduje Celtic, který jasně vyhrál. St. Mirren si odváží čtyřgólový debakl. Iverness nastřílelo čtyři góly v Dundee a bere tři body. Venku vyhrál i Motherwell. Včera Hamilton dostal čtyři branky od Hearts, s nulou vyhrál Aberdeen.

Dundee United - Inverness CT 0:4

22.08.2010 16:00

Góly: 34. Kevin McCann, 51. Adam Rooney, 53. Russell Duncan, 82. Adam Rooney (pen.)

Nováček soutěže se postaral o největší překvapení kola a asi i o největší překvapení dosavadního průběhu SPL. Po úvodní prohře dokázalo Inverness vyloupit Tannadice Stadium takovým způsobem, že na to domácí příznivci hodně dlouho nezapomenou. Letošní účastník evropských pohárů obdržel hned čtyři branky a nedokázal vsítit jediný gól. V tabulce se tak nachází na deváté příčce a úvod sezóny proti outsiderům se mu v žádném případě nepovedl.

Inverness možná překvapilo i samo sebe a po roční pauze si tak na konto připisuje první výhru. Hosté ukázali, že záchrana by nemusela být jediným cílem, a pokud v těchto výkonech budou pokračovat i s rovnocennějšími partnery, klidně se mohou poprat o nejlepší šestici. Dobré světlo nováček soutěže zanechal již v souboji s Celticem, kde prohrál pouze o branku. O výhře hosté rozhodli na začátku druhého poločasu.

Tady totiž dokázali během dvou minut navýšit skóre již na 3:0 a bylo prakticky po zápase. Zajímavostí je, že se hrálo naprosto bez karet a že nikdo z domácích neoslabil zbytečně svůj mančaft do dalších soubojů. Vyrovnané klání výrazně ovlivnila hned 34. minuta. Přesně v tento moment totiž napřáhl z dobrých 30 metrů Kevin McCann a trefil se přímo do horního levého rohu. Slovenský gólman Dušan Perniš pouze zaplaval vzduchem.

Od této chvíle si hosté začali věřit a rozhodně nepolevili s útočnou aktivitou. To naopak The Terrors byli jako opaření a do konce půle nezmohli nic. Navíc jim pořádně utekl začátek druhé půle. Po pěti minutách hry totiž před vápnem Dundee skvěle zapracoval Eric Odhiambo a vyzval ke skórování Adama Rooneyho. Ten nemohl zblízka minout. O dvě minuty později pocuchal nervy Perniše vychytralou střelou Russell Duncan.

Duncan dokázal vyběhnuvšího slovenského gólmana přelobovat asi z dvaceti metrů a zasadil třetí kaňku na naprosto zdecimovaný domácí kádr. Dundee pak mělo náznaky šancí a chtělo alespoň ještě zkorigovat stav, to se mu ovšem nepovedlo. Ba právě naopak. Deset minut před koncem ve vápně poslal Garry Kenneth k zemi Rooneyho a sudí byl naprosto nekompromisní - penalta. Sám postižený ji bez problémů proměnil a přidal svůj druhý gól v zápase.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Motherwell FC 0:1

22.08.2010 16:00

Góly: 37. Nick Blackman

Motherwell si připsal první body v tomto ročníku a naznačil, že by chtěl hrát podobně vysoko jako v loňském roce. V těžkém utkání s Kilmarnockem rozhodla jediná branka v prvním poločase, kterou vsítil útočník Nick Blackman. Hráč, který hostuje z Blackburnu, dal svou první branku po svém příchodu. Hosté tak napravili první prohru s Hibernian před vlastními fandy a posunuli se do horní poloviny tabulky. Kilmarnock je bez bodu předposlední.

Killie ovšem prohráli podruhé v řadě velmi těsně a s papírovými favority rozhodně drží krok. Po odchodu Kevina Kyla do Hearts to vázne především v útoku, ovšem časem se vše může změnit. Domácí totiž měli rozhodně dostatek možností srovnat a nebýt zahozených šancí, určitě by alespoň bod získali. Po celou dobu skvěle chytali oba gólmani Darren Randolph i Cameron Bell. Domácí se dostali do dobré možnosti hned v úvodu.

Po průniku a následném centru Davida Silvy to zkoušel hlavou James Dayton, branku však netrefil. Na druhé straně vyslal dobrou ránu Blackman, nicméně mířil příliš vysoko. O něco později měl dvě dobré možnosti Silva, ani jedna ovšem mezi třemi tyčemi neskončila. Při druhé šanci zasáhl skvěle po hlavičce Silvy obránce Steven Saunders. Jenže byli to hosté, kteří převrhli misku vah na svou stranu.

Po přihrávce Estebana Casagoldy vyslal perfektní centr Chris Humphrey a na zadní tyči ho dopravil do sítě Blackman. Killie tento moment příliš neovlivnil a stále se tlačili dopředu. Z voleje dobře pálil Craig Bryson, jenže na brankové čáře na poslední chvíli odvrátil do bezpečí obránce Jonathan Page. V závěru půle ještě domácí mohli zahrozit z přímého volného kopu a to bylo, co se týče první půle, všechno.

Hned zkraje té druhé předvedl dobrý zákrok domácí Strážce Cameron Bell, když zlikvidoval pokus Marca Fitzpatricka. Pak už se ovšem více činil gólman Randolph. Ten brilantně chytil střelu Daytona, hned na to držel balón pevně v náručí po hlavičce Dannyho Invincibileho. V samém závěru chtěl ještě hlavou srovnat střídající Liam Kelly, na druhé straně nepřekonal Bella záložník Hateley a stav se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Celtic FC - St. Mirren FC 4:0

22.08.2010 16:00

Góly: 5. Joe Ledley, 23. Shaun Maloney, 69. James Forrest, 81. Sung-yueng Ki

Celtic dokázal potvrdit úvodní vítězství a naznačil hlavnímu konkurentovi Rangers, že svou kůži rozhodně zadarmo neprodá. Po těsné výhře nad Inverness se opět ukázaly nové posily a díky nim zelenobílí smetli Saints 4:0. Góly si přitom rozdělili do pravidelných úseků a soupeře přehrávali po celou dobu hry. V tabulce proto poskočili na vedoucí pozici, o kterou se dělí s Aberdeenem. St. Mirren se s jedním bodem dělí o devátou pozici s Dundee United.

O osudu utkání bylo rozhodnuto už v první polovině zápasu, skóre se upravovalo v druhé půlce závěrečného dějství. Celtic nakročil ke třem bodům v 5. minutě. Po dlouhém pasu Berama Kayale ze strany zapomněla obrana Saints na Joea Ledleyho a ten bez sebevětších problémů překonal naprosto bezbranného Paula Gallacher. Tlak Celticu sílil každou minutu a další branka byla prostě a jednoduše nevyhnutelná.

Ve 23. minutě výborně spolupracoval Marc-Antoine Fortune se Shaunem Maloneym. Maloney pak trefil obránce Davida van Zantena a balón nešťastně pro hostujícího beka skončil v síti - 2:0. Až do konce úvodního poločasu se situace na hřišti uklidnila a domácí kontrolovali průběh. Hned na to mohl Maloney náskok navýšit, jenže ani on ani dorážející Fortune nedokázali balón dopravit do klece. Dít zajímavé věci se poté začaly až po pauze.

Hned po ní vypálil mimo Scott Brown, následně vychytal Georgiose Samarase výborný gólman Gallacher. Následně vyslal výborný centr z přímého kopu Maloney, obránce Hooiveld ale hlavičkoval nepřesně. Dvacet minut před koncem se gólově prosadila vycházející hvězdička James Forrest. Ten tvrdou ranou prostřelil všechno před sebou po nádherně založené akci Fortuneho.

St. Mirren se pokusil snížit o několik minut později, nicméně útok opravdu neměl nejmenší šanci se prosadit. Přímo na gólmana Zalusku vypálil Sean Lunch, avšak ten neměl se střelou moc práce a uprostřed branky balón pokryl. Definitivní podobu výsledku dal deset minut před závěrečným hvizdem střídající Ki Sung-Yeung, který pokořil bezmocného Gallachera po dlouhém průniku. V příštím kole přivítají Saints Hibernian, Celtic jede do Motherwellu.

Více informací k zápasu

Hibernian FC - Rangers FC 0:3

22.08.2010 13:15

Góly: 64. Kenny Miller, 69. Kenny Miller, 90. Kenny Miller

Jezdci z Rangers předvedli v duelu s Hibernian mnohem lepší výkon než minulý týden a jasně naznačili, že budou chtít obhájit titul. Namlsaným Hibs dávali šanci dobrou hodinu, jenže pak se v plné krásně ukázal Lee Miller. Ten totiž zařídil všechny branky svého mančaftu a připsal si tak na konto hattrick. Rangers se nacházejí na třetím místě o skóre za Celticem a Aberdeenem, Hibs klesli na sedmé místo a spadli tak do dolní poloviny tabulky.

V utkání sudí udělil dvě červené karty ještě v prvním poločase. Za strkanice na hřišti se musel bez předchozího varování pakovat do sprch v domácím týmu Kevin McBride a za Rangers Kyle Lafferty. Jezdci pak dokázali využít více prostoru na hřišti a dvěma trefami v rozmezí šesti minut položili soupeře na kolena. Kromě Millera se stal postavami zápasu Steven Davis a hlavně Vladimir Weiss. Slovenský záložník totiž střídal v 66.minutě a o čtyři minuty později zařídil vítěznou branku.

Do první šance se však probojovali domácí. V 9. minutě se ocitl v zakončení Derek Riordan a pořádně vystrašil gólmana Alana McGregora. Ten si nakonec s jeho hlavičkou poradil. Po celý zápas sváděl Riordan s McGregorem velký souboj, který vyvrcholil v roztržku. Ještě v první půli v hněvu chtěl udeřit McGregora do tváře. Ten se ihned začal svíjet v bolestech. Ovšem televizní záběry odhalily, že se Riordan McGregora ani nedotkl. Sudí situaci neviděl.

I přesto trenér nechtěl riskovat jeho vyloučení a proto ho deset minut po začátku druhé půle stáhl ze hry. Jezdci si vytvořili první vážnější možnost pět minut před pauzou. Do hlavičky se dostal Steven Davis, gólman Mark Brown ovšem dokázal za pomoci Sola Bamby situaci vyřešit. Následně po jednom ze soubojů nakopl McBride zblízka balón do Laffertyho a záchvěvy hněvu skončili vyloučením této dvojice.

Dvacet minut po přestávce přišla první chvíle Millera. Po střele Sasy Papac vyrazil gólman Brown pouze před sebe a James Beattie předložil pro něj lahůdku. O dvě minuty ho střídal Weiss a ten Beattieho napodobil. Sebral balón na levé straně a pomocí Davise přihrál Millerovi - 0:2. Miller zkompletoval hattrick v třetí minutě nastaveného času. Po centru od Davise zamířil přímo do vzdálenějšího levého rohu - 0:3.

Více informací k zápasu

St. Johnstone FC - Aberdeen FC 0:1

21.08.2010 16:00

Góly: 86. Darren Mackie

Aberdeen v loňském ročníku zklamal všechny odborníky, fanoušky i příznivce. Skončil hluboko v poli poražených a vypadalo to s ním špatně. Nyní se ale zdá, že slabší soupeří z úvodu sezóny by mohli dát Dons dobrý impuls a ti se tak povezou na vítězné vlně. Aberdeen totiž dokázal vyhrát i v druhém zápase v řadě za sebou a společně s Celticem vévodí prozatím celé SPL. St. Johnstone v současnoti okupuje osmé místo.

Přitom hosté ukazují v tomto ročníku to, co jim chybělo po celou minulou sezónu. Dokážou totiž zabrat v ten rozhodující moment a umí se psychicky vyrovnat s těžkou situací. Dons dlouhou dobu nemohli vyzrát na defenzívu předloňského nováčka, nakonec ale čtyři minuty před koncem rozhodl o třech bodech Darren Mackie. A jsou to v každém případě velmi cenné tři body, na stánku McDiarmid Park se nevyhrává moc často.

V úvodní desetiminutovce se celky pouze rozkoukávaly, první možnost změny stavu měli na kopačkách Saints o něco později. Po centru do vápna se natahoval po balónu Marcus Haber, avšak na poslední chvíli přispěchal se skvělým obranným zákrokem Zander Diamond. Diamond ihned pokusil rozvlnit síť na druhé straně, avšak hlavičkoval nepřesně. Sanits opět hrozili ze standardek. Jednu z nich zahrával Cleveland Taylor, jenže po chybě hostující obrany přesně nezakončil Kevin Rutkiewicz.

Následně se musel o svou neprůstřelnost bát Mark Howard. Řítící se Taylor však o milimetry horní roh branky netrefil. Největší příležitost úvodního dějství spálil Chris Maguire. Ten napřáhl ze středu vápna, jenže gólman Enckelman brilantně vytáhl balón mimo tři tyče. V druhé nastavené minutě prvního poločasu ještě dobře hlavičkoval Haber, brankář Howard však dokázal včas balón zachytit a do kabin se šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

V druhém dějství se šance střídaly na obou stranách. Pět minut po přestávce Murray Davidson neuvěřitelně zblízka přestřelil. V 67. minutě netrefil hlavou branku ani Parkin, o tři minuty později těsně neskóroval po ráně z přímého kopu Hartley. Nakonec se Dons dočkali v 86.minutě. Zleva centroval Aluko a mužem na správném místě ve správný čas byl Mackie. Stačilo už jen dopravit balón z malého vápna do poloprázdné klece - 0:1.

Více informací k zápasu

Hamilton Academical - Heart of Midlothian 0:4

21.08.2010 13:00

Góly: 6. Calum Elliot, 24. David Templeton, 76. Kevin Kyle (pen.), 81. Calum Elliot

Hamilton po dvou kolech nemá rozhodně žádný důvod k oslavě, a pokud nezmění svůj herní styl, bude se letos v silné konkurenci jen těžko dostávat z posledního místa zaručující sestup o patro níže. Minulá porážka na půdě Aberdeenu v poměru 0:4 nebyla až zase tak katastrofální vzhledem ke třem penaltám, domácí výsledek z New Douglas Parku však bije na poplach. Hamilton totiž před domácími fandy podlehl shodně 0:4 bojovníkům z Hearts.

Accies se tak nacházejí suverénně na poslední pozici s osmi inkasovanými trefami a teď už mají opravdu co napravovat. Hearts si naopak po úvodní remíze připsalo na konto první výhru a určitě si zvedlo sebevědomí do dalších duelů, díky nimž by se chtělo probojovat po delší době do pohárové Evropy. Utkání se tentokráte neobešlo bez červené karty na každé straně. Hearts bylo lepší po celý zápas, pouze na chvíli ztratilo kontrolu.

Jedním z rozhodujících momentů byla 74. minuta. Domácí totiž hráli v početní výhodě a ještě mohli čtvrthodiny před závěrečným hvizdem myslet na bodový zisk. Avšak tyto ambice se nemohly vyplnit po zákroku Martina Canninga. Ten totiž musel zatáhnout za záchranou brzdu ve vápně a bez předchozího varování se pakoval do sprch. Hostům se vyvedl začátek zápasu, do vedení se dostali již v 6.minutě.

Reprezentant Skotska do jedenadvaceti let Elliot napřáhl z dobrých 22 metrů a vymetl v horním rohu Černého branky všechny pavouky - 0:1. O necelých dvacet minut později poslal Hamilton do kolen Templeton. Po centru do vápna od Mensinga zpanikařil ve vápně český gólman Černý a nechal se přeskočit nabíhajícím Templetonem. Ten pak bez větších problémů poslal balón do sítě - 0:2. Hamilton dostal naději v 62. minutě.

Do té doby hosté kontrolovali hru, jenže v tento moment dostal druhou žlutou kartu Ruben Palazuelos a Hearts hráli v deseti. Jenže čtvrthodiny před koncem stáhl Canning ve vápně k zemi Caluma Elliota a šel bez větších pochybností do sprch. Nařízenou penaltu proměnil Kyle a bylo rozhodnuto. Stav zápasu upravil čtyři minuty před koncem svou druhou trefou hrdina utkání Elliot, když pravačkou z vápna zakončil k levé tyči - 0:4.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Aberdeen FC22005:06
 Celtic FC22005:06
3.Rangers FC22005:16
4.Heart of Midlothian21105:14
5.Inverness Caledonian21014:13
6.Motherwell FC21013:33
7.Hibernian FC21013:53
8.St. Johnstone FC20111:21
9.Dundee United20111:51
 St. Mirren FC20111:51
11.Kilmarnock FC20021:30
12.Hamilton Academical20020:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aberdeen FC len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Stand Free whereever you may be!

Reagovat
smazaný uživatel

...coz we are famous Aberdeen

Reagovat
smazaný uživatel

ještě mám teda rád "we hate glasgow rangers, we hate celtic too,..." ale s tou provokací počkáme až jak se to vyvine

Reagovat
smazaný uživatel

we hate Fergie´s sons

we hate crazy Dons

Reagovat
smazaný uživatel

no vida jak může bejt i v tak podřadný (minimálně pro EF) sekci krásně dusno a to máme začátek sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

Aberdeen je po Celticu najnenavidenejsi klub pre vsetkych Rangers fans.

Ja osobne to tak sice neberiem (dokonca nie som ani fanaticky anti Celt) ale je to skratka tak.

Pesniciek proti tymto dvom u nas jesto fura

Reagovat
smazaný uživatel

hmm evidentně takový vražedný trojúhelník ...no koukám že jsem "konvertoval" do pěkný party...

Reagovat
smazaný uživatel

...nie je nahodou najvacsia nenavist Aberdeen versus Hibernian ? .. ved pred niekolkymi rokmi medzi ich fandami bolo dost dusno a pri ich stretoch nechybali ani Molotovove koktajly

Reagovat
smazaný uživatel

ne... Aberdeen má největší rivaly Rangers a Dundee UTD...

Reagovat
smazaný uživatel

jj to je dobrý a ještě potom we hate dundee united... Jebat old firm, jedině New Firm derby!

Reagovat
smazaný uživatel

You are a weegie,

A fuck*ng weegie.

You're only happy on Giro day.

Your dad's a stealer,

Your mam's a dealer,

Oh please don't take my hubcaps from me!

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss

Reagovat
Kovi81

hral?

Reagovat
Bennhy

striedal, okolo 65. minuty, nahral famozne na druhy gol a celkovo myslim ze pekny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

hral od 65. min, po jeho akcii dal Miller gól na 2:0, potom mal ešte zopár pekných okamihov a aj centrov

Reagovat
smazaný uživatel

celkom jasná výhra, ale do prvého gólu Rangers slabota

Reagovat
Xavi8

Weiss nadherna akcia na 2:0 inac velmi dobry vykon

Reagovat
FuckT

jj inac celkovo hral moc dobre ...Millerov Hatrick :D prve dva goly musel dat aj slepy ...kredit mu davam len za ten treti,kde musel nieco aj prebehnut ...

btw:Weiss si podla mna jasne vybojoval dnes zaklad ...nestratil ani jednu loptu,po peknom preniku vystrasil brankara strelou,potom si krasne narazil a nahral na 2 gol Millerovi na prazdnu branu...potom vybojoval standartku a sam ju nacentroval presne jednemu z Rangers na hlavu a skoro z toho bol gol :)

Reagovat
smazaný uživatel

dopredu výborný, ale keď mužstvo stratí loptu, Vlado sa zasekne a stojí poprípade véééľmi pomaly sa presúva späť... toto keď si uvedomí a začne makať aj smerom dozadu (potenciál na to má), vtedy bude z neho pán hráč... som celkom zvedavý, ktorý tréner mu to vtlčie do hlavy

Reagovat
vodka

dneska se ale vracel docela dost... navíc on tam šel místo útočníka Beattieho, a mela pravdepodobne byt utocna trojka Weiss - Miller - Naismith...

Reagovat
vodka

+ vybojoval minimálne 2 balony co si vybavuju...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ja som myslel skôr celkovo jeho herný prejav... a čo sa týka dnešného výkonu, tak na to, že došiel na 25 - 30 min, mohol byť v pohybe viac... inak ale súhlasím, výkon nadpriemerný

Reagovat
FuckT

ked sa tu niekto chce pobavit,precitajte si diskusiu na profutbal.sk :D jeden IQ 40 zase ukazal svoju mudrost...zevraj Zilina by dala Hibernianu 7:0 a tiez Rangers by od Ziliny dostali tak 3,4 kusky :D a zevraj slovenska liga je kvalitnejsia ako skotska :D

Reagovat
2miguel1

ono zas skotska liga nieje až tak dobrá ...sú tam 2 celky ktoré su dobré ale ostatok ligy je fakt mizéria ...na slovensku je slovan a žilina a ostatok ligy mizéria ...

Reagovat
FuckT

ale ta skotska mizeria je lepsia ako ta slovenska mizeria ...a tie 2 skotske celky su lepsie ako slovenske ...

Reagovat
2miguel1

nemyslím si ..možno len o trochu ma skotska navrch ..myslím futbalovo ...zázémim je o 3 triedy vyššie

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, navyše pred rokom Maribor vyradil z európskej ligy Hibernian a to úplne bez problémov

Reagovat
smazaný uživatel

...asi uz zijes v roku 2011 ...tento rok (pred niekolkymi dnami) NK Maribor vyradil Hibs

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers by dostali 4 kusky od Ziliny ?? no nech sa nepoeeejem od smiechu ... porazia Spartu a uz sa pomaly zilincania vidia ako vitazi Ligy Majstrov ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska krasnej bojovnej zapas Sice sem Weissovi moc neveril, ale presvedcil me ze to je urcite dobra posila, ktera nam pomuze v jak v bojii o titul, tak v zakladni skupine LM stejne jako Beattie a o Kennym Millerovi asi mluvit nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers s tymu Gers sa mi najviac pozdava Kenny Miller kt by mal tento rok suverennym kralom strelcov .... Beattie je skvela posila a Weiss vyzeral velmi slubne .... snad Rangers obhajia titul,pridaju k tomu nejaky domaci pohar a uhraju neco v LM

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
FC Porto FC

Celtic dotoho !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To co Hibernian neproměnilo to bylo neuvěřielný... Škoda hibies...

Reagovat
smazaný uživatel

Hibs 0 Rangers 3

Prvy polcas z oboch stran premotivovany, futbalu pramalo.

Ten sa ako tak zacal hrat po prestavke ale mozno skonstatovat ze napokon to aj tak nebol zapas na ktory by sa dalo pozerat, obaja vedia zahrat daleko lepsie.

Rozhodla nepremenena tutovka De Graafa (a hlavne skvely zakrok Bougherru) a strelecky den Kennyho Millera. Zda sa ze naozaj moze ist v golovych stopach Krisa Boyda (aj ten dal dnes gol - ale za Boro).

Maly Vladko zapadol do zapasu akoby hraval SPL uz par rokov, jeho debut mozno oznacit ako vyborny. Vypracoval druhy gol, predviedol niekolko skvelych prienikov, teda presne to kvoli comu ho Walter do timu bral. A bol som sokovany ked ho pustili zahravat aj standardky a rohy...

To sa len tak nevidi, aby mlady striedajuci novacik bral loptu starym mazakom.

Dnes to neslo Davisovi (prvy zapas po chorobe) takze da sa to chapat aj tymto smerom.

Celkovo moze byt Weiss spokojny, je dolezite aby hrac pri svojom debute nabral sebavedomie nielen tym ze muzstvo vyhralo ale aj tym ze sa on pricinil aj on sam. A presne to sa dnes stalo, a tak sa moze v pohode pripravovat na svoje dalsie vystupenia.

Co sa tyka toho bujaka Laffertyho, musim povedat ze toto je moj jediny neoblubeny hrac v Rangers a uz 2 roky cakam kedy sa ho zbavime. Toto kopyto by som neposlal na ihrisko aj keby sme mali hrat 10-ti. Dufam ze dostane poriadny distanc a na jeho mieste sa chyti prave Weiss alebo mlady Fleck.

Buduci tyzden by mal Nikica Jelavic dostat pracovne povolenie a v sobotu proti St Johnstone absolvovat svoj debut. Sam som zvedavy ako bude Walter riesit zlozenie utocnej formacie.

Trojzaprah Miller - Beattie - Jelavic asi stavat nebude, 4 - 3 - 3 nehraval nikdy.

Miller je isty a mam dojem ze Nik vytlaci Beattieho zo zakladu. Tak uvidime o tyzden.

Reagovat
FC Porto FC

Ja podle mě by měl hrat Beattie v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna bude Jelavic lepsi a golovejsi. James mi pripada trochu tazkopadny v kombinacii, je to skor typicky 16-kovy hrac, len na moj vkus dava malo golov.

Jelavic minuly rok v lige 21, v pohari dal Celticu 3. Naviac je pomerne mlady (24) a stal 4 mil.

Je to najdrahsia posila klubu od cias Mikela Artetu (2002). A to musis uznat ze takyto hrac sa nekupuje na lavicku.

Reagovat
smazaný uživatel

uz teda vsichni vime ze Hunove meli dobry den. Vladko se ukazal a kdyby ted nebyl na druhe strane Glasgow,byl bych mu to i pral.

nutno vsak podotknout ze i my budeme letos silnejsi a snad tedy pozvedneme uroven SPL zase o trosku vic nahoru.Zvlaste dobry pocit mam z naseho noveho Srbsko-Svedskeho brouska,presne takovou bestii v tymu potrebujeme a pokud se chyti Juarez,tak spolecne s Brownem,Kayalem a Samarasem budou tvorit novou osu tymu.

Boj o Skotsko by tedy letos mohl byt opet o neco zajimavejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten McGeady, to zamrzí ne?

Reagovat
smazaný uživatel

urcite,ale ta cena byla na Skotsko proste neodolatelna,boli i odchod Holy Goalie,ale tym letos vypada opravdu dobre,uz chybi jen ten Keano

Reagovat
smazaný uživatel

Weissinho "kľučka-sem-kľučka-tam...kde mám sa*ra loptu!"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele