základní část, 2. kolo
22.08.2010 16:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Inverness Caledonian 0:4

Nováček soutěže se postaral o největší překvapení kola a asi i o největší překvapení dosavadního průběhu SPL. Po úvodní prohře dokázalo Inverness vyloupit Tannadice Stadium takovým způsobem, že na to domácí příznivci hodně dlouho nezapomenou. Letošní účastník evropských pohárů obdržel hned čtyři branky a nedokázal vsítit jediný gól. V tabulce se tak nachází na deváté příčce a úvod sezóny proti outsiderům se mu v žádném případě nepovedl.

Inverness možná překvapilo i samo sebe a po roční pauze si tak na konto připisuje první výhru. Hosté ukázali, že záchrana by nemusela být jediným cílem, a pokud v těchto výkonech budou pokračovat i s rovnocennějšími partnery, klidně se mohou poprat o nejlepší šestici. Dobré světlo nováček soutěže zanechal již v souboji s Celticem, kde prohrál pouze o branku. O výhře hosté rozhodli na začátku druhého poločasu.

Tady totiž dokázali během dvou minut navýšit skóre již na 3:0 a bylo prakticky po zápase. Zajímavostí je, že se hrálo naprosto bez karet a že nikdo z domácích neoslabil zbytečně svůj mančaft do dalších soubojů. Vyrovnané klání výrazně ovlivnila hned 34. minuta. Přesně v tento moment totiž napřáhl z dobrých 30 metrů Kevin McCann a trefil se přímo do horního levého rohu. Slovenský gólman Dušan Perniš pouze zaplaval vzduchem.

Od této chvíle si hosté začali věřit a rozhodně nepolevili s útočnou aktivitou. To naopak The Terrors byli jako opaření a do konce půle nezmohli nic. Navíc jim pořádně utekl začátek druhé půle. Po pěti minutách hry totiž před vápnem Dundee skvěle zapracoval Eric Odhiambo a vyzval ke skórování Adama Rooneyho. Ten nemohl zblízka minout. O dvě minuty později pocuchal nervy Perniše vychytralou střelou Russell Duncan.

Duncan dokázal vyběhnuvšího slovenského gólmana přelobovat asi z dvaceti metrů a zasadil třetí kaňku na naprosto zdecimovaný domácí kádr. Dundee pak mělo náznaky šancí a chtělo alespoň ještě zkorigovat stav, to se mu ovšem nepovedlo. Ba právě naopak. Deset minut před koncem ve vápně poslal Garry Kenneth k zemi Rooneyho a sudí byl naprosto nekompromisní - penalta. Sám postižený ji bez problémů proměnil a přidal svůj druhý gól v zápase.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele