základní část, 2. kolo
21.08.2010 13:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Heart of Midlothian 0:4

Hamilton po dvou kolech nemá rozhodně žádný důvod k oslavě, a pokud nezmění svůj herní styl, bude se letos v silné konkurenci jen těžko dostávat z posledního místa zaručující sestup o patro níže. Minulá porážka na půdě Aberdeenu v poměru 0:4 nebyla až zase tak katastrofální vzhledem ke třem penaltám, domácí výsledek z New Douglas Parku však bije na poplach. Hamilton totiž před domácími fandy podlehl shodně 0:4 bojovníkům z Hearts.

Accies se tak nacházejí suverénně na poslední pozici s osmi inkasovanými trefami a teď už mají opravdu co napravovat. Hearts si naopak po úvodní remíze připsalo na konto první výhru a určitě si zvedlo sebevědomí do dalších duelů, díky nimž by se chtělo probojovat po delší době do pohárové Evropy. Utkání se tentokráte neobešlo bez červené karty na každé straně. Hearts bylo lepší po celý zápas, pouze na chvíli ztratilo kontrolu.

Jedním z rozhodujících momentů byla 74. minuta. Domácí totiž hráli v početní výhodě a ještě mohli čtvrthodiny před závěrečným hvizdem myslet na bodový zisk. Avšak tyto ambice se nemohly vyplnit po zákroku Martina Canninga. Ten totiž musel zatáhnout za záchranou brzdu ve vápně a bez předchozího varování se pakoval do sprch. Hostům se vyvedl začátek zápasu, do vedení se dostali již v 6.minutě.

Reprezentant Skotska do jedenadvaceti let Elliot napřáhl z dobrých 22 metrů a vymetl v horním rohu Černého branky všechny pavouky - 0:1. O necelých dvacet minut později poslal Hamilton do kolen Templeton. Po centru do vápna od Mensinga zpanikařil ve vápně český gólman Černý a nechal se přeskočit nabíhajícím Templetonem. Ten pak bez větších problémů poslal balón do sítě - 0:2. Hamilton dostal naději v 62. minutě.

Do té doby hosté kontrolovali hru, jenže v tento moment dostal druhou žlutou kartu Ruben Palazuelos a Hearts hráli v deseti. Jenže čtvrthodiny před koncem stáhl Canning ve vápně k zemi Caluma Elliota a šel bez větších pochybností do sprch. Nařízenou penaltu proměnil Kyle a bylo rozhodnuto. Stav zápasu upravil čtyři minuty před koncem svou druhou trefou hrdina utkání Elliot, když pravačkou z vápna zakončil k levé tyči - 0:4.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele