základní část, 2. kolo
22.08.2010 13:15 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Rangers FC 0:3

Jezdci z Rangers předvedli v duelu s Hibernian mnohem lepší výkon než minulý týden a jasně naznačili, že budou chtít obhájit titul. Namlsaným Hibs dávali šanci dobrou hodinu, jenže pak se v plné krásně ukázal Lee Miller. Ten totiž zařídil všechny branky svého mančaftu a připsal si tak na konto hattrick. Rangers se nacházejí na třetím místě o skóre za Celticem a Aberdeenem, Hibs klesli na sedmé místo a spadli tak do dolní poloviny tabulky.

V utkání sudí udělil dvě červené karty ještě v prvním poločase. Za strkanice na hřišti se musel bez předchozího varování pakovat do sprch v domácím týmu Kevin McBride a za Rangers Kyle Lafferty. Jezdci pak dokázali využít více prostoru na hřišti a dvěma trefami v rozmezí šesti minut položili soupeře na kolena. Kromě Millera se stal postavami zápasu Steven Davis a hlavně Vladimir Weiss. Slovenský záložník totiž střídal v 66.minutě a o čtyři minuty později zařídil vítěznou branku.

Do první šance se však probojovali domácí. V 9. minutě se ocitl v zakončení Derek Riordan a pořádně vystrašil gólmana Alana McGregora. Ten si nakonec s jeho hlavičkou poradil. Po celý zápas sváděl Riordan s McGregorem velký souboj, který vyvrcholil v roztržku. Ještě v první půli v hněvu chtěl udeřit McGregora do tváře. Ten se ihned začal svíjet v bolestech. Ovšem televizní záběry odhalily, že se Riordan McGregora ani nedotkl. Sudí situaci neviděl.

I přesto trenér nechtěl riskovat jeho vyloučení a proto ho deset minut po začátku druhé půle stáhl ze hry. Jezdci si vytvořili první vážnější možnost pět minut před pauzou. Do hlavičky se dostal Steven Davis, gólman Mark Brown ovšem dokázal za pomoci Sola Bamby situaci vyřešit. Následně po jednom ze soubojů nakopl McBride zblízka balón do Laffertyho a záchvěvy hněvu skončili vyloučením této dvojice.

Dvacet minut po přestávce přišla první chvíle Millera. Po střele Sasy Papac vyrazil gólman Brown pouze před sebe a James Beattie předložil pro něj lahůdku. O dvě minuty ho střídal Weiss a ten Beattieho napodobil. Sebral balón na levé straně a pomocí Davise přihrál Millerovi - 0:2. Miller zkompletoval hattrick v třetí minutě nastaveného času. Po centru od Davise zamířil přímo do vzdálenějšího levého rohu - 0:3.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele