základní část, 2. kolo
22.08.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Motherwell FC 0:1

Motherwell si připsal první body v tomto ročníku a naznačil, že by chtěl hrát podobně vysoko jako v loňském roce. V těžkém utkání s Kilmarnockem rozhodla jediná branka v prvním poločase, kterou vsítil útočník Nick Blackman. Hráč, který hostuje z Blackburnu, dal svou první branku po svém příchodu. Hosté tak napravili první prohru s Hibernian před vlastními fandy a posunuli se do horní poloviny tabulky. Kilmarnock je bez bodu předposlední.

Killie ovšem prohráli podruhé v řadě velmi těsně a s papírovými favority rozhodně drží krok. Po odchodu Kevina Kyla do Hearts to vázne především v útoku, ovšem časem se vše může změnit. Domácí totiž měli rozhodně dostatek možností srovnat a nebýt zahozených šancí, určitě by alespoň bod získali. Po celou dobu skvěle chytali oba gólmani Darren Randolph i Cameron Bell. Domácí se dostali do dobré možnosti hned v úvodu.

Po průniku a následném centru Davida Silvy to zkoušel hlavou James Dayton, branku však netrefil. Na druhé straně vyslal dobrou ránu Blackman, nicméně mířil příliš vysoko. O něco později měl dvě dobré možnosti Silva, ani jedna ovšem mezi třemi tyčemi neskončila. Při druhé šanci zasáhl skvěle po hlavičce Silvy obránce Steven Saunders. Jenže byli to hosté, kteří převrhli misku vah na svou stranu.

Po přihrávce Estebana Casagoldy vyslal perfektní centr Chris Humphrey a na zadní tyči ho dopravil do sítě Blackman. Killie tento moment příliš neovlivnil a stále se tlačili dopředu. Z voleje dobře pálil Craig Bryson, jenže na brankové čáře na poslední chvíli odvrátil do bezpečí obránce Jonathan Page. V závěru půle ještě domácí mohli zahrozit z přímého volného kopu a to bylo, co se týče první půle, všechno.

Hned zkraje té druhé předvedl dobrý zákrok domácí Strážce Cameron Bell, když zlikvidoval pokus Marca Fitzpatricka. Pak už se ovšem více činil gólman Randolph. Ten brilantně chytil střelu Daytona, hned na to držel balón pevně v náručí po hlavičce Dannyho Invincibileho. V samém závěru chtěl ještě hlavou srovnat střídající Liam Kelly, na druhé straně nepřekonal Bella záložník Hateley a stav se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele