Šestá zimní posila pro Lyon, z Nottinghamu si vypůjčil Mangalu

01.02., 22:59
Aktuality
Orel Mangala (© Olympique Lyonnais)

Zimní posilování Lyonu, který je v Ligue 1 prakticky od začátku sezóny plně namočený do sestupových starostí, pokračuje. Pětadvacetiletý záložník Orel Mangala se stal již šestou novou tváří Les Gones, do Francie přicestoval z Nottinghamu formou hostování do konce tohoto ročníku. Výpůjčka přitom nepatří mezi nejlevnější, bude OL stát 10 miliónů liber.

Francouzský celek se při představování rodáka z Bruselu nezdráhal zveřejnit všechny podrobnosti o transferu. Hráče mimochodem může vykoupit na základě opce, pokud by přitom opravdu byla uplatněna, dostane účastník Premier League dalších 15 miliónů. Do toho by pak ve hře byly ještě bonusy ve výši 3 miliónů, přičemž Forest by inkasovali ještě 10 procent z další sumy za toho předpokladu, že by Lyon v budoucnu prodával belgického středopolaře na jinou adresu.

Mangala je v žebříčku zimních posil celku z Auvergne-Rhone-Alpes, tedy v kontextu výše přestupových částek, na třetím místě. O něco více stál ještě Gift Orban, přičemž nejdražším rekrutem se stal Malick Fofana. Do klubu ještě v průběhu ledna dorazily brazilské akvizice Adryelson s Lucasem Perrim, střed hřiště vyztužil ještě zkušený pětatřicetiletý srbský záložník Nemanja Matič.

V dresu Nottinghamu byl Mangala vlastně stabilním článkem sestavy, za anglický výběr odehrál během roku a půl úctyhodných 47 utkání v Premier League. Postupně se začíná prosazovat také čím dál více do belgického nároďáku, za něhož si zatím připsal 12 startů. Co se cenných trofejí týče, v roce 2015 na světovém šampionátu do 17 let v Chile získal pod vedením kouče Boba Browaeyse bronzovou medaili.

Autor: Patrik Sandev / ol.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
Langi

Uz jsem se lekl, ze je to Eliaquim Mangala…to by totiz, s ohledem na inteligenci Lyonskych skautu, davalo smysl stejne jako ten Matic

Reagovat
Seydou Doumbia

V poslední den přestupku přijde hráč na pozici kterou potřebujeme, no hlavně že přišel

Reagovat
Langi

Tak Lyon tuhle paniku umi ze jo…utratili bambilion za dost nekoncepcni hrace…ten kadr je zraly na zestihleni tak o 30%…az spadnou i tak, tak uz to bude jen tresnicka

Reagovat
Langi

A propo, ja ze srce nesnasim hostovani…ale to se tu obecne vi…to uz to totiz tu nekoncepci jenom dokresluje…uz vidim jak se ta opce uplatni

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak já počítám s tím že když je hostovačka za 10 tak jen rozložili naklady oproti zimě a létu aby ted dali 10 a v létě 15 a měli v létě peníze i na další přestupy, tu opci beru prakticky jako povinost pokud ne tak 10 mega zbytečně vyhozených

Reagovat
To som ja

Ty vole,za 3 a pol mesačné hosťovanie vysoliť 12 melka to si žijú v tom Lyone.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele