Lyon vsadil na mládí, z Gentu koupil talentovaného Fofanu

10.01., 18:55
Aktuality

Olympique Lyon se protrápil první polovinou sezony a cestu z krize mu má ukázat také mládí. Nejnovější akvizicí francouzského klubu se stal Malick Fofana, osmnáctiletý křídelník přišel z belgického Gentu.

Mládežnický belgický reprezentant podepsal smlouvu na čtyři a půl roku a Lyon za něho zaplatil sedmnáct milionů eur. Dalších pět milionů bude ve hře díky bonusům, Gent navíc vyinkasuje dvacetiprocentní podíl v případě dalšího fotbalistova prodeje.

Fofana je považován za velký talent belgického fotbalu a na svém kontě má pět startů za tamní reprezentaci do 21 let. Za Gent během roku a půl odehrál 64 zápasů, dal pět branek a na deseti zásazích se podílel přesnou finální přihrávkou.

Lyon vyhrál závěrečné tři ligové zápasy minulého roku a alespoň částečně napravil dojem z nepovedeného podzimu, který jinak strávil na dně tabulky Ligue 1. Fofana je již třetí lednovou posilou, před ním přišli obránce Adryelson a brankář Lucas Perri (oba z Botafoga).

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (21)

Přidat komentář
Rudnevs

Kolko je tych Fofanov?

Reagovat
AjaxFans

Tak jako De Jongu

Reagovat
Rudnevs

Siem&Luuk, Frankie, Marcel a Nigel. Viac nepoznám

Reagovat
j_mrazik

To jsou takové vlny - Fofana, Keita,Touré.

Reagovat
smazaný uživatel

592 306, celosvětově jde o 891. nejčastější příjmení.

Reagovat
Thelvin

A všichni hrají fotbal

Reagovat
Remt

Reagovat
Gepiiik

Ten Lyon je nepoučitelnej… je krok od sestupu a místo aby vsazel na kvalitní zkušené hráče tak přivede dalšího teenegera… Laca to tam sam neutahne… Benzema naznacil nespokojenost v SA tak by se měli zaměřit spíše na něj… neříkám, že Fofana neni dobrý hráč ale vyspěje tak za 3-4 roky a to taky muže Lyon hrát Ligue 2

Reagovat
Seydou Doumbia

V Lyonu už dávno nikomu nejde o zájmy klubu. To ještě někde v prdeli je na hostování Amine Sarr, taky mladík co přišel, dost pár minut a pak ho poslali pryč, protože na tu úroven zatím neměl. Tady je názorně vidět že Lyon je majiteli volnej. Přivede do Lyonu za 7 mega dva nepotřebné hráče pochybné kvality, aby vyrovnal učetniství v Botafogu, kde získal na hostování i hráčskou kompenzaci v podobě Jeffinha, který do Lyonu přestupoval právě z Hovnofoga.

https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=1396909017565324&message_id=mid.%24cAAAAAEG4jimTHxyTpWM7ddISYSAh&thread_id=100003290435088

Reagovat
juninho8

Aj keď prišli za pochybných okolností, tak by som ich úplne neodpisoval. Aspoň teda Perriho. Lopes už dlhšie potrebuje minimálne konkurenciu ak nie náhradu, a brankár ktorý nakukol už aj do silnej Brazílskej repre by nemusel byť špatný. Brazílska brankárska škola sa v posledných rokoch ukazuje v dobrom svetle.

Čo sa týka Adryelsona tak to je otázne. Stopéri sa ťažko hodnotia len podľa nejakých štatistík. Taký O´Brien je pomaly náš najlepší hráč. Tiež je v OL síce len kvôli Textorovi, ale budiš.

Celkovo sa mi ale toto presúvanie hráčov medzi Textorovými hračkami nepáči. Som zvedavý kam sa s týmto dostaneme. Snáď to tento rok ešte vytiahneme do nejakého pokojného stredu tabuľky a nejako si to v lete sadne. Menšie pozitívum je, že Textor očividne trochu púšťa peniaze, keď sme si dovolili kúpiť tohto Fofanu za takú pálku.

Reagovat
Rudnevs

Čiže Botafogo je pre neho priorita a Lyon má ako takú malú európsku pobočku, s ktorou nemá žiadne veľké ambície okrem toho, že ju bude držať pri živote? No to ste teda dopadli...

Reagovat
Seydou Doumbia

Takhle nějak se to zatím jeví. Nějaké peníze do klubu asi pustí, ale nepočítám že by nás chtěl vytáhnout mezi stabilních 20 nejlepších evropských týmů světa, jako byl asi 5 let zpátky takhle představený projekt Lyonu, který se měl touto cestou ubírat.

Reagovat
Rudnevs

To je dosť zlé.. druhá Valencia. Pre toto mám rád 50+1. Pokiaľ do klubu príde majiteľ, ktorý to má len ako nejaky pasívny bočný tok peňazí a z klubu peniaze len vyberá, tak následne hádam ani neni čomu fandiť.

Reagovat
Gepiiik

A on Lyon a Botofago ma stejneho majitele?

Reagovat
juninho8

Lyon, Crystal Palace, Botafogo a Molenbeek = John Textor. Preto je v Lyone aj Nuamah napríklad. Veľakrát som nadával na Aulasa, ale boli to s ním staré dobré zlaté časy

Reagovat
AjaxFans

Molenbeek

Reagovat
juninho8

Tohto chlapca som videl hrať v auguste v ŽIline. Celkom solídne si vodil Žilinčanov. Len neviem či to bude stačiť aj na Ligue 1. Keby prišiel za 5 mega tak okej. Ale za túto cenu sa obávam ďalšieho prúseru. A že ich bolo v poslednej dobe.

Reagovat
Langi

no jako ta cena je hrůzostrašná...snad dopadne lépe, než Alveo, Nuamah a Baldé...stejně je strašně vtipný, že největší deal za poslední rok byl O'Brien za 1M

Reagovat
Kucka

Reagovat
juninho8

No tie posledné akvizície sú všetky skoro vtip. Pridal by som ešte Akoukoua a Clintona Matu. Je zázrak že aspon O´Brien sa nejako chytil ten káder s týmito v základe by bol naozaj zrelý na Ligue 2. Aspoň že tam zostalo pár schopných odchovancov ako Cherki, Caqueret, Lopes a Laca....inak by to bola čistá katastrofa. Snáď sa dobre chytia mladíci z akadémie a podobné nákupy sa nebudú robiť. Je tam pár nádejí ako Diawara alebo Sarr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele