Lyon znovu lovil v Gentu, Fofanu následuje útočník Orban

18.01., 18:59
Aktuality
Gift Orban (© AFP)

Olympique Lyon získal svou již čtvrtou lednovou posilu. Francouzský klub dal v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže jen sedmnáct branek a k vylepšení této bilance by měl výraznou měrou pomoci Gift Orban.

21letý střelec podepsal smlouvu platnou do června 2028 a jeho transfer vyjde na dvanáct milionů eur, dalších osm milionů může belgická strana vyinkasovat na základě bonusů. Orban se stane vůbec prvním nigerijským fotbalistou v historii, který oblékne dres Lyonu.

Orban strávil v Gentu jeden rok a konta soupeřů zatížil celkem 32 góly, na něž potřeboval 52 soutěžních startů. Na podzim dominoval v Konferenční lize, kde se i včetně předkol trefil celkem devětkrát, jednou byl v hlasování zvolen hráčem týdne.

O Orbana se před letošní sezonou zajímaly Fulham nebo Tottenham a dnes se stal čtvrtou zimní posilou Lyonu. Po stejné trase před několika dny putoval křídelník Malick Fofana, z brazilského Botafoga dorazili obránce Adryelson a brankář Lucas Perri.

Autor: Tomáš Pavlík / olweb.fr

Komentáře (12)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Tak na tohoto hráče jsem hodně zvědavý, věřím že se prosadí.

Reagovat
oli9

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Dron

Budoucí top hvězda

Reagovat
Seydou Doumbia

To je strašné těžko odhadnout v dnešní době, kdy každému člověku vymyjou hlavu sociální sítě, popřípadě sami hráči mají v hlavě povysavane. Ale i tak doufám že máš pravdu.

Reagovat
Dron

Určitě na to má obří potenciál. Čekal jsem, že skončí spíš v PL. Nechápu, jak se Lyonu povedlo ho přivést, a ještě k tomu za takovou částku, měl smlouvu ještě na 3 roky

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky jsem čekal věhlasnější adresu a větší částku. Ale pro něj lepší Lyon než nějaký Tottenham. Potřebuje hlavně stabilně hrát a dělat postupné kroky.

Reagovat
Strakosha

Trošku bych brzdil. Až v Lyonu se ukáže, jak velký je vlastně jeho potenciál. Letos v Gentu ani pravidelně nehrál v základní sestavě

Reagovat
O.Giroud

Lebo chcel odísť nie?

Reagovat
Thundeus

Hodně malá částka na to, že je mladý a obrovský talent.

Reagovat
oli9

Lyon slušně posiluje a rozumně..

No a hůř hrát nemůžou takže asi cajk

Reagovat
Bakary3

Tam vlevo sedí Eben, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele