Šest klubů Premier League nepustilo Brazilce na reprezentaci

01.09.2021, 17:32
Aktuality
Šestice klubů anglické Premier League se rozhodla i přes hrozící sankce neuvolnit na reprezentační sraz brazilské hráče. Důvodem je, že by po návratu museli v Anglii do desetidenní karantény. Kluby by pak fotbalisty neměli k dispozici až na dva ligové zápasy, případně na první utkání v Lize mistrů.

Mezi rebelujícími kluby jsou Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Leeds United a Everton. Brazilská reprezentace, kterou v kvalifikaci MS čeká Chile, Argentina a Peru, by se musel obejít bez Thiaga Silvy, Roberta Firmina, Fabinha, Alissona Beckera, Edersona, Gabriela Jesuse, Freda, Raphinhy a Richarlisona. Všem jejich zaměstnavatelé dali instrukce neopouštět Velkou Británii.

Brazilská federace už proti tomuto postupu podala stížnost. Předseda FIFA Gianni Infantino požádal britskou vládu, aby fotbalistům udělila výjimku.

Pokud se situaci nepodaří vyřešit, čeká na zmíněné kluby a hráče s největší pravděpodobností trest od FIFA. Ten je ale pouze pětidenní, což by znamenalo, že kvůli trestu kluby o své hvězdy přijdou pouze na první zápas po reprezentační přestávce.

Autor: Jiří Fišara / marca.com

Komentáře (510)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele