Serie A - souhrn 33. kola: Inter se stal mistrem

19.04., 20:30, aktualizováno 22.04., 22:55
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Interu (© AFP)

Inter zvládl milánské derby a po vítězství 2:1 dal definitivní jistotu zisku mistrovského titulu. Bologna uspěla na hřišti AS Řím a je blízko Lize mistrů. Další tvrdý direkt v boji o evropské poháry schytala Neapol, která prohrála na hřišti Empoli. Jedinou branku mohli vidět diváci v Janově při prohře tamějšího CFC s římským Laziem. Juventus prohrával na půdě Cagliari už 0:2, nakonec ale získal bod za remízu 2:2.

AC Milán - Inter Milán 1:2

22.04.2024 20:45

Góly: 80. Fikayo Tomori - 18. Francesco Acerbi, 49. Marcus Thuram

Fotbalisté Interu vybojovali jubilejní 20. titul, když porazili ve 33. kole Serie A v milánském derby rivala AC 2:1. O jejich vítězství a celkovém prvenství v ligovém ročníku rozhodl ve 49. minutě Marcus Thuram po pěkné individuální akci. Rossoneri tak neoddálili titulové oslavy městského soupeře a kromě šesté porážky v Derby della Madonnina v řadě také dovolili, aby Nerazzurri získali o jedno historické Scudetto více, než mají oni sami.

Na San Siru bylo jen málokdy v sázce tolik jako v tomto městském soupeření. AC čelilo pravděpodobně největší ostudě, jakou mu může hlavní rival uštědřit. Inter totiž dělila od zisku mistrovského titulu v Serii A jediná výhra, a to navíc v třaskavém Derby della Madonnina s pořadovým číslem 239. Pět posledních proher s úhlavním nepřítelem jen zvýšilo šanci hostů na zisk dalšího domácího titulu. Zároveň se dosud nikdy nestalo, aby byl ligový mistr znám bezprostředně po vzájemném měření sil.

Opatrný začátek první půle narušila v 18. minutě přesná hlavička Francesca Acerbiho, který se po rohovém kopu ocitl v malém vápně zcela nehlídaný a bez problému překonal Mikea Maignana. Zvýšit vedení mohl Lautaro Martínez, přihrávku do malého vápna však dostal přímo mezi nohy a nedokázal se srovnat k přesnému zakončení. První nebezpečná situace domácích přišla až před půlhodinou hry, jenže Rafael Leao střílel pouze do náruče Yanna Sommera. A tak zahrozili znovu hosté, Thuram ovšem těsně minul pravou tyč. Ke konci poločasu se výbornými zákroky blýskli oba gólmani, a do kabin tak odcházeli spokojenější hráči Nerazzurri.

Hned zkraje druhého dějství poslal černomodré do dvoubrankového trháku Thuram, jenž si navedl balon na osu hřiště a zakončil přesně k levé tyči. Takřka vzápětí mohl odpovědět Theo Hernández, pozorný byl ovšem znovu Sommer. Trápení Rossoneri v koncovce protrhl až stoper Fikayo Tomori, který se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a uklidil ho do sítě. O pár chvil později mohl vyrovnat Noah Okafor, jeho pokusu však chyběla větší razance. V samotném závěru viděli po vzájemné roztržce červenou kartu Hernández a Denzel Dumfries a po ruce také Davide Calabria.

Inter tak úkol splnil a po jeho vítězství nad městským rivalem mohou propuknout titulové oslavy. Oba celky sehrají další ligový zápas 27. dubna. Rossoneri vyzvou Juventus, čerstvý mistr změří síly s Turínem FC.

Více informací k zápasu

AS Řím - Bologna FC 1:3

22.04.2024 18:30

Góly: 56. Sardar Azmoun - 14. Oussama El Azzouzi, 45. Joshua Zirkzee, 65. Alexis Saelemaekers

Fotbalisté Bologni zvítězili v pondělní dohrávce 33. kola Serie A na hřišti AS Řím 3:1. Vlci nedokázali navázat na úspěch z Evropské ligy, kdy přešli přes AC Milán do semifinále, a v lize své fanoušky nepotěšili. Římané totiž namísto gólů sbírali v první půli pouze žluté karty. Naopak Rossoblu ukázali svému sokovi efektivní zakončování, když proměnili všechny střely na branku. Nejprve skóre otevřel Oussama El Azzouzi, jenž následně asistoval u vítězné trefy Joshuy Zirkzeeho.

Hráči Bologni letos prožívali životní sezonu, když se jejich tým mohl těšit ze skvělého čtvrtého místa, a pomalu vyhlíželi účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Radost před klíčovým utkáním měli ovšem i Římané, kteří se po postupu do semifinále Evropské ligy nacházeli jen o pozici za svým soupeřem. I přesto však potřebovali před vlastními fanoušky uspět, neboť jim na záda dýchala nevyzpytatelná Atalanta.

Od úvodního hvizdu sledovali diváci zápas ve vysokém tempu. V první velké příležitosti se v deváté minutě objevil Stephan El Shaarawy, ovšem jeho střela mířila nad horní tyč. O pár okamžiků později se na druhé straně nádhernou trefou prezentoval Oussama El Azzouzi. Marocký záložník si našel centr Riccarda Calafioriho a výstavními nůžkami rozvlnil síť. Další branku mohl krátce před koncem prvního poločasu vstřelit Alexis Saelemaekers, z přímého kopu však orazítkoval břevno. Chrti se druhého gólu ještě před přestávkou nakonec dočkali zásluhou Joshuy Zirkzeeho, jenž z rohu malého vápna procedil míč za záda Mileho Svilara.

Po změně stran pálil nebezpečně znovu El Shaarawy, skórovat mu ovšem nedovolil na brankové čáře postavený Stefan Posch, který jeho dělovku schytal do tváře. Naději na lepší výsledek dal Vlkům v 56. minutě střídající Sardar Azmoun, jenž až napotřetí protlačil míč za Lukasze Skorupského. Dlouho se však domácí neradovali, po uklouznutí Paula Dybaly se totiž do samostatného úniku dostal Saelemaekers a hezkým lobem vrátil Rossoblu dvougólové vedení. Tento stav nezměnil ani závěrečný tlak domácích a nad branku střílející Lorenzo Pellegrini.

Klíčový duel dvou tabulkových sousedů tak nakonec ovládla hostující Bologna. Giallorossi budou již tento čtvrtek dohrávat poslední minuty s Udinese, se kterým se utkání přerušilo, kvůli kolapsu Evana Ndicky. Bologna změří síly 28. dubna rovněž s Bianconeri.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Atalanta Bergamo 1:2

21.04.2024 20:45

Góly: 89. Daniel Maldini - 44. Charles De Ketelaere, 72. El Bilal Touré

Atalanta, která ovládla všechny tři předcházející prvoligové duely proti Monze, vyhrála ve 33. kole Serie A na hřišti tohoto soupeře 2:1. Úvodní gól měl ve 44. minutě na svědomí Charles De Ketelaere, jenž se na přelomu roku pyšnil fantastickou formou, avšak zásah na stadionu Brianteo se stal jeho prvním po více než dvou měsících. Od utkání hraného 11. února čekal na branku také El Bilal Touré, jeho vítězná trefa ze druhé půle byla však teprve druhou v ročníku. Tříbodový zisk udržel Orobici v kontaktu s AS Řím, který zaujímá poslední příčku zaručující místenku v dalším ročníku Ligy mistrů.

Bergamo přijíždělo do Monzy posilněno postupem do semifinále Evropské ligy přes Liverpool a stále živilo naději na první evropské finále v historii. V italské nejvyšší soutěži však Orobici neoplývali nejlepší formou, když v posledních sedmi zápasech dokázali zvítězit pouze jednou. Pomoci jim vylepšit umístění v Serii A mohl například Teun Koopmeiners, jenž vstřelil devět z posledních 11 ligových gólů na hřištích soupeřů.

O první vzruch se ve třetí minutě postaral hráč domácího celku Samuele Birindelli, který se ve vápně soupeře skácel k zemi, ale vyfasoval pouze žlutou kartu za simulování. Na druhé straně se krásným průnikem prezentoval Sead Kolašinac, důležitý zákrok si však připsal pozorný Michele Di Gregorio. Činit se ve 36. minutě musel i jeho protějšek Marco Carnesecchi proti střele Alessia Zerbina. Skóre tak otevřel až De Ketelaere přesnou hlavičkou po centru Ademoly Lookmana od rohového praporku.

Byl to právě Nigerijec Lookman, kdo po pauze jako první prověřil Di Gregoria. O vyrovnání se pokoušel v 69. minutě Matteo Pessina. Střela, kterou se prezentoval, však mířila vysoko. A tak přišla radost fotbalistů Bergama. Lookman si připsal další asistenci, když našel přesným pasem ve vápně Tourého a 22letý útočník střelou do horního růžku splatil důvěru trenéra. Naději dal bíločerveným v 89. minutě střídající Daniel Maldini, jenž vzal zodpovědnost na sebe, utekl protihráčům a zakončil k pravé tyči.

Atalanta tak opět porazila Monzu a drží se na příčkách zajišťujících Ligu mistrů. V dalším kole přívítá 28. dubna na domácím hřišti Empoli, Brianzoli se představí ve stejný den na stadionu Lecce.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - ACF Fiorentina 0:2

21.04.2024 18:00

Góly: 80. Christian Kouamé, 90+5. Jonathan Ikoné

Hráči Fiorentiny vyhráli ve 33. kole Serie A na hřišti Salernitany 2:0. V základní sestavě hostů se na hrotu objevil Antonín Barák, jenž v uplynulém týdnu pomohl Fialkám vyřadit z Konferenční ligy Plzeň, během odvetného duelu s Viktorií mu však byl vykraden dům. O vyloupení stadionu v Kampánii se ale nakonec zasloužil jeho spoluhráč Christian Kouamé, na jehož hlavičku z 80. minuty Granata odpovědět nedokázala. Český reprezentant odehrál 87 minut, a přispěl tak k vítězství svého týmu.

Výkony Fiorentiny v Konferenční lize a Serii A byly jako nebe a dudy. Zatímco na evropské půdě se mohly Fialky po vydřeném postupu přes Plzeň těšit na druhou semifinálovou účast za sebou, v domácí soutěži čekaly na tříbodový zisk od konce února. Ideální příležitost k přerušení série pěti ligových nezdarů měly na půdě Salernitany. Ta totiž v celém ročníku zvítězila jen dvakrát a směřovala k jasnému sestupu.

Dle předpokladů byli hosté od úvodních minut aktivnější a po většinu času drželi míč na svých kopačkách. Dokázali se kombinační hrou dostat do nadějných pozic, trápili se ovšem v předfinální fázi, a tak brankář soupeře neměl příliš práce. Největší příležitost prvního poločasu přišla ve 42. minutě, kdy skvělý výběr místa předvedl Jonathan Ikoné, když se dostal uvnitř vápna k odraženému míči, jenže svůj střelecký pokus vyslal kousek od pravé tyče.

Záhy po změně stran zahodil Riccardo Sottil obrovskou příležitost, když si skvěle zaběhl za obranu soupeře a upaloval sám na domácího gólmana. Útočník Fialek proti dobře vyběhnutému Guillermu Ochoovi zvolil razanci doprostřed brány, se kterou si mexický reprezentant zkušeně poradil. Až v 80. minutě dokázala Fiorentina překonat zodpovědně hrající defenzivu soupeře. Vítězství svému týmu zajistil povedenou hlavičkou Kouamé, když si na zadní tyči vyskočil nejvýše a uklidil míč do sítě. V nastavení utkání už zlomené domácí hráče po odrazu ve vápně překonal bez problému Ikoné.

Fiorentina tak v Salernu zvítězila a přiblížila se pohárovým příčkám. V dalším kole přivítá 28. dubna Sassuolo, Granatu čeká tentýž den výjezd na stadion Frosinone.

Více informací k zápasu

Turín FC - Frosinone Calcio 0:0

21.04.2024 15:00

Góly: -

Turín FC nedokázal ve 33. kole Serie A zdolat na domácí půdě Frosinone, když s outsiderem pouze remizoval 0:0. Soupeře, bojujícího o záchranu, nedokázal výrazněji ohrozit a naopak musel několikrát spoléhat na zákroky Vanji Milinkoviče-Saviče. Boj domácích o pohárovou Evropu si tak nečekaně zkomplikoval, když potřetí v řadě nebodoval naplno.

Frosinone přijíždělo na hřiště Turína jako celek, který ze všech posledních sil bojoval o udržení se v nejvyšší italské soutěži. I přes tři remízy po sobě se silnými soupeři však jeho postavení nebylo přívětivé, jelikož mu patřila první sestupová příčka. Do karet mu příliš nehrál ani fakt, že Býci doma prohráli jen jedno z předchozích 11 střetnutí, přičemž už třikrát v řadě neinkasovali.

Navzdory rozdílnému postavení v tabulce hrály od začátku utkání oba celky poměrně vyrovnanou partii. Jako první dokonce zahrozili hosté, když Matías Soulé po individuálním průniku vyslal střelu, která jen těsně minula zařízení. Stejně dopadl i pokus Duvána Zapaty na druhé straně. Kolumbijský forvard těsně před odchodem do kabin zahrozil ještě jednou, ale střelou doprostřed brány gólmana Kanárků nenachytal.

Druhá půle začala v duchu dosavadního průběhu zápasu, tedy v dosti vlažném tempu. Fanoušky na Stadio Olimpico však v 58. minutě pořádně vystrašil stoper Adrien Taméze, který na půli hřiště podklouzl a vyslal do samostatného úniku Walida Cheddiru. Ten ovšem nedokázal šanci zužitkovat a nechal vyniknout brankáře Býků Milinkoviče-Saviče. Nepříznivý výsledek mohl pro domácí zvrátit v nastavení opět Zapata, který ale v nadějné pozici poslal míč nad břevno.

Frosinone tak protáhlo sérii remíz a z Turína si odvezlo další bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 28. dubna. Býci změří síly s Interem, Giallazzurri se utkají se Salernitanou.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - US Lecce 0:3

21.04.2024 12:30

Góly: 11. Valentin Gendrey, 15. Patrick Dorgu, 61. Roberto Piccoli

Fotbalisté Lecce si připsali druhou venkovní výhru v sezoně, když zvítězili na hřišti Sassuola 3:0. Týmu z jihu Itálie stačilo k vytvoření klíčového náskoku pouhých 15 minut, během nichž se střelecky prosadili Valentin Gendrey a Patrick Dorgu. Neroverdi tak kvůli hrozivému startu nevyužili na první pohled přívětivého soupeře a po pátém střetnutí bez tříbodového zisku v řadě zůstávají v tabulce na předposlední příčce. V dalším zápase navíc budou postrádat pilíř svých ofenzivních řad, jelikož Armand Laurienté obdržel ještě v úvodní půli pátou žlutou kartu v ročníku.

Úvodní duel nedělního programu italské nejvyšší soutěže byl opět klíčovým pro domácí Sassuolo. Neroverdi se stále nemohli vyhrabat z herní krize, která je dostala až do sestupového pásma. V posledním kole hned dvakrát vedli o dva góly proti AC Milán, nakonec však získali již potřetí v řadě pouze bod. Tentokrát je čekal papírově slabší soupeř z Lecce, jenž z předchozích 10 klání vyhrál jen třikrát.

Nelichotivá venkovní statistika se na Giallorossi vůbec neprojevila. První příležitost ke skórování měl stoper Alexis Blin, když v šesté minutě tvrdě hlavičkoval těsně nad bránu Andrey Consigliho. Gólová radost poprvé přišla v 11. minutě, kdy se hlavou prosadil Gendrey po centru z přímého kopu Rémiho Oudina. Hráči Lecce neusnuli na vavřínech a o čtyři minuty později přidali druhou trefu. Antonio Gallo rozjel po levém křídle útočnou akci a přízemním centrem do vápna našel osamoceného Dorgua, který uklidil míč do levé části brány. Sassuolo se následně opticky zvedlo, snížení se však domácí příznivci do konce první půle nedočkali.

Neroverdi nevstoupili ani do druhého poločasu tak, jak by si přáli a v 61. minutě prohrávali už o tři branky. Nikola Krstovič našel průnikovou přihrávkou ze středu pole nabíhajícího Roberta Piccoliho, který dokázal pláchnout dotírajícím obráncům a v situaci jeden na jednoho překonal Consigliho střelou doprostřed brány. O pět minut později mohl italský útočník ještě prohloubit debakl domácích ranou z hranice šestnáctky, brankář Sassuola však tentokrát svůj tým podržel.

Sassuolo tak v boji o záchranu opět zaváhalo a doma nezískalo ani bod. Oba celky odehrají další zápas 28. dubna. Neroverdi svedou bitvu s Fiorentinou, Giallorossi se utkají s Monzou.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Udinese Calcio 1:0

20.04.2024 20:45

Góly: 90+3. Diego Coppola

Verona přehrála v přímém záchranářském souboji 33. kola Serie A na vlastním stadionu Udinese 1:0. Ještě pár desítek vteřin před koncem na šance dlouho skromného utkání se zdálo, že se týmy rozejdou smírně, v 93. minutě však poslal domácí fanoušky do varu přesně hlavičkující Diego Coppola. Mastini se tak po trefě 20letého obránce vzdálili sestupovým vodám už na rozdíl čtyř bodů.

Sobotní večer patřil v Itálii souboji celků bojujících o záchranu. Verona měla po minulém kole smíšené pocity, neboť ještě po poločase vedla v Bergamu o dvě branky, nakonec však získala jen remízu. I ta měla ovšem ve vyrovnaném spodku tabulky velkou váhu, neboť právě jeden bod dělil Mastini od sestupové propasti. Naprosto totožně na tom bylo i hostující Udinese, které ještě bude v náhradním termínu dohrávat poslední minuty remízového duelu s AS Řím.

První poločas souboje celků s minimem bodů nabízel stejnou bilanci i v počtu vytvořených šancí. Fotbal především mezi hranicemi vápen přinesl první pořádné zakončení až ve 27. minutě, kdy po přízemním rohu pálil ve vápně Lorenzo Lucca přímo do gólmana. Domácí o sobě dali vědět před brankou Maduky Okoyeho v závěru první půle, kdy po stejném typu standardní situace hlavičkoval Tijjani Noslin do tyče.

Zkraje druhého dějství si Kingsley Ehizibue nabíhal v malém vápně na centr Hassaneho Kamary, sám před gólmanem ovšem míč netrefil. Hned po následném rohu pak hlavičkoval těsně vedle Jaka Bijol. Po hodině hry sice dostal míč do sítě Roberto Pereyra, jeho trefě ale předcházel jasný ofsajd. V 70. minutě se odrazil balon ve vápně na Juana Cabala, ten ovšem ránu z voleje nasměroval přesně do brankáře. Z následné rozehrávky se hnal sám na branku Ehizibue, i proti jeho zakončení ale dobře vystoupil gólman. Rozhodující okamžik tak přišel až ve třetí minutě nastavení, kdy se po rohu do malého vápna vyšplhal nejvýše skórující Coppola.

Záchranářskou bitvu tak nakonec ovládla Verona. Oba celky sehrají další ligový zápas 28. dubna. Mastini změří síly s Laziem, Bianconeri se utkají s Bolognou.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol 1:0

20.04.2024 18:00

Góly: 4. Alberto Cerri

Fotbalisté Empoli porazili ve 33. kole Serie A hosty z Neapole 1:0 a v neúplné tabulce si vytvořili čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. Zatímco v listopadovém duelu pod Vesuvem rozhodli Azzurri o své těsné výhře až těsně před koncem, na domácím hřišti vstřelil vítěznou branku už ve čtvrté minutě Alberto Cerri. Útočník patřící druholigovému Comu se mezi italskou elitou prosadil poprvé po třech letech. Radost mu však záhy zkazilo zranění, kvůli kterému musel předčasně střídat.

Nejhorší útok Serie A z Empoli sice po čtyřech porážkách bez přesného zásahu před dvěma týdny nasázel tři góly Turínu FC, v minulém kole se však vše vrátilo do zajetých kolejí. Azzurri po mdlém výkonu bez zakončení na branku padli v Lecce a nad sestupovým pásmem se drželi o jediný bod. Vzpruhu pro domácí mohla před utkáním s osmou Neapolí představovat alespoň pozitivní vzájemná bilance, když z posledních pěti zápasů proti Partenopei tři vyhráli.

Empolesi zaskočili favorita hned po čtyřech minutách. Velký podíl na tom měl Emmanuel Gyasi, jenž nejprve ustál důležitý souboj na polovině hřiště a posléze našel nadýchaným centrem hlavu Cerriho, který uklidil míč mimo dosah Alexe Mereta. Gólový hrdina se však o chvíli později smolně zranil a v zápase nemohl pokračovat. Úřadující mistr působil poněkud bezradně, což dokládal i fakt, že první střelu na branku zaznamenal až po půlhodině hry. Byl u toho Victor Osimhen, nicméně jeho akrobatické zakončení skryl pohodlně do rukavic Elia Caprile. Na druhé straně předvedl technické dovednosti střídající M’Baye Niang. Ten po skvělém uvolnění vyzval ke skórování Nicolu Cambiaghiho, jenž ale nastřelil pouze spojnici.

Po změně stran dal na odiv technické dovednosti Khvicha Kvaratskhelia. Gruzínský křídelník se skvělou zasekávačkou zbavil svého strážce, posunul si míč do prostoru a tvrdě vypálil. Jeho projektil nakonec vytěsnil jen konečky prstů Caprile. O chvíli později vyčinil svému spoluhráči Sebastiano Luperto. Domácí stoper měl totiž po nepřesné přihrávce problémy s dotírajícím Osimhenem.

Empoli tak porazilo obhájce titulu i podruhé v sezoně a přiblížilo se záchraně. Další zápas odehraje 28. dubna na půdě Atalanty, Neapol ve stejný den vyzve AS Řím.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Juventus FC 2:2

19.04.2024 20:45

Góly: 30. Gianluca Gaetano (pen.), 36. Yerry Mina (pen.) - 62. Dušan Vlahović, 87. Alberto Dossena (vl.)

Fotbalisté Cagliari remizovali ve 33. kole Serie A s Juventusem 2:2. Domácí v první půli těžili z neukázněnosti hostů ve vlastní šestnáctce. Během šesti minut úvodního dějství se totiž z bílého puntíku prosadili postupně Gianluca Gaetano i Yerry Mina. Favorit z Turína však po hodině hry snížil a nerozhodný výsledek zařídil tři minuty před koncem základní hrací doby nešťastným vlastním gólem Alberto Dossena.

Ačkoliv svěřenci Claudia Ranieriho stále zdaleka neměli setrvání mezi italskou elitou zaručené, jejich nedávné výsledky dávaly domácím příznivcům v boji o záchranu velké naděje. Cagliari totiž za poslední dva měsíce padlo jen jednou, přičemž v minulém kole uhrálo na San Siru remízu 2:2 se suverénním Interem. O další překvapení se chtělo pokusit proti Juventusu, který zářnou formou rovněž neoplýval, což naposledy potvrdila bezbranková remíza na hřišti městského rivala Turína FC.

Úvodní minuty utkání nabídly vyrovnanou partii, větší příležitostí měli domácí. Ve druhé minutě si pár kroků před šestnáctkou udělal prostor Zito Luvumbo, který pálil těsně nad břevno. Podobně branku přestřelil v deváté minutě Eldor Shomurodov, jemuž se ve vápně odrazil balon přímo na nohu. Vyrovnané první dějství rozsekly až dva verdikty sudího, když v krátkém časovém sledu dvakrát ukázal na penaltový puntík. Identicky k levé tyči se z něj prosadili nejprve Gaetano a poté i kolumbijský obránce Mina.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích, šancí bylo poskrovnu. V 60. minutě však těsně před pokutovým územím fauloval Uruguayec Nahitan Nández. Že z toho nebyl pokutový kop jako na druhé straně Juventus nemuselo mrzet, z hranice vápna se prosadil Dušan Vlahovič. Srbský forvard mohl v 83. minutě vyrovnat, svými nůžkami po centru ze strany hrací plochy však vysoko minul. Vyrovnání přišlo nakonec v 87. minutě, kdy si přihrávku do vápna srazil za záda vlastního gólmana obránce Dossena.

Cagliari tedy znovu zaskočilo velkého favorita a remizovalo. O další body zabojuje 28. dubna v Janově, Juventus přivítá ve stejný den AC Milán.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 0:1

19.04.2024 18:30

Góly: 67. Luis Alberto

Fotbalisté Lazia zvítězili v předehrávce 33. kole Serie A na půdě Janova 1:0, a čtvrtým triumfem z posledních pěti ligových duelů tak udělali významný krok vstříc příčkám zajišťujícím pohárovou Evropu v příští sezoně. V první půli byli nicméně nebezpečnějším týmem domácí, kteří však žádnou z nebezpečných akcí nedotáhli k vedoucí brance. Po změně stran už otěže přebral favorit z Říma, což v 67. minutě vyústilo v gól Luise Alberta. Španělský středopolař, jenž minulý týden oznámil, že navzdory smlouvě trvající do roku 2027 nemá zájem v klubu po konci sezony pokračovat, tak alespoň drobně napravil svou pověst u příznivců Lazia.

Příkladem velmi solidní první sezony Janova po postupu ze Serie B mohla být několik dní stará remíza na půdě Fiorentiny, ale také srpnová výhra z úvodního vzájemného střetnutí s Laziem. Římané měli ve zbytku sezony za cíl získat místenku do jakéhokoliv evropského poháru. Spoléhat při tom ještě mohli na dlouholetou oporu Felipeho Andersona, pro nějž šlo o poslední měsíce v Evropě před návratem do rodné Brazílie.

Naladit návštěvníky Stadio Luigi Ferraris na kvalitní fotbal se již v páté minutě podařilo reprezentantovi Ghany Calebu Ekubanovi, svůj perspektivní průnik však zakončil pouze přízemní ranou těsně vedle pravé tyče. Pohledná patička Alberta Gudmundssona umožnila střílet z hrany vápna Mateu Reteguiovi, ten ovšem poslal balon nad břevno. Římanům zjevně chyběl zraněný dlouhodobě nejlepší střelec týmu Ciro Immobile, Biancocelesti totiž během první půle ani jedinkrát nezasáhli branku soupeře. Potrestat jejich bídný ofenzivní výkon se nepodařilo v nastaveném čase Ekubanovi, brejk tři na jednoho se rozhodl řešit sám a svůj projektil poslal vedle vzdálenější tyče.

Po změně stran se již favoritovi podařilo získat herní převahu, což v 67. minutě dokázal svou pátou brankou v sezoně potvrdit Luis Alberto. Španělský forvard musel děkovat za svou trefu Daičimu Kamadovi, jehož parádní pas ho našel prakticky nebráněného kousek od hranice malého vápna. Janované nedokázali navázat na vydařený první poločas a cestu Římanů za třemi body již nikterak nekomplikovali.

Janov tak na pátý zápas v řadě bez porážky nedosáhl. V příštím kole přivítá 28. dubna Cagliari, na hřiště Lazia přijede tentýž den Verona.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
33
27
5
1
79 : 18
86
2
AC Milán
33
21
6
6
64 : 39
69
3
Juventus FC
33
18
10
5
47 : 26
64
4
Bologna FC
33
17
11
5
48 : 26
62
5
AS Řím
32
16
7
9
57 : 38
55
6
Atalanta Bergamo
32
16
6
10
59 : 37
54
7
SS Lazio
33
16
4
13
42 : 35
52
8
SSC Neapol
33
13
10
10
50 : 41
49
9
ACF Fiorentina
32
13
8
11
45 : 36
47
10
Turín FC
33
11
13
9
31 : 29
46
11
AC Monza Brianza
33
11
10
12
35 : 43
43
12
Janov CFC
33
9
12
12
35 : 40
39
13
US Lecce
33
8
11
14
30 : 48
35
14
Cagliari Calcio
33
7
11
15
36 : 56
32
15
Hellas Verona
33
7
10
16
31 : 44
31
16
Empoli FC
33
8
7
18
26 : 48
31
17
Udinese Calcio
32
4
16
12
30 : 48
28
18
Frosinone Calcio
33
6
10
17
40 : 63
28
19
US Sassuolo
33
6
8
19
39 : 65
26
20
Salernitana Calcio
33
2
9
22
26 : 70
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
Il Architetto

Gratulace Cagliari.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Doufam, ze je Ranieri fakt zachrani.

Reagovat
Salfovic

Koukám, že mu je 72, netušil jsem, že je mu už tolik. Není nejstarším trenérem v top5 ligách ?

Reagovat
10

po konci Hodgsona asi jo

Reagovat
stuff

Na toho som sa chodil pozerat jak dava do laty CP. Jeden z najtazsich jobov na svete a davat to v takom veku. Neuveritelne

Reagovat
Pozor skluz!!!

Claudio je pán.

Reagovat
Salfovic

Juve za posledních deset zápasů 11 bodů a pořád je třetí

Reagovat
10

Calzona už má bodovej průměr jak Walter (1.27 - 1.24)...řekl bych, že to nadšení v Neapoli zase rychle opadlo

Rudi měl 1.75, když ho hnali vidlema...v teoretický rovině - to by teď stačilo na LM

Reagovat
Salfovic

Klasické nové koště. A vyhazov Rudiho byla děsná kravina. Jestli měl ten bláznivej Laurentis v plánu obhajobu či co.

Reagovat
mastakillah

Je to katastrofa. Už nemám sílu se na to ani dívat. Dnes jsem těch 90 minut doslova protrpěl.

Bohužel mi přijde, že tohle už není o trenérech, jak spíše o hráčích …

Reagovat
10

ryba smrdí od hlavy, všechno začíná u ADL, to pod ním už je jen odraz jeho kroků a prostředí, který vytváří

Reagovat
mastakillah

No jo, něco na tom bude

Reagovat
Raffaello

Říkám to pořád, že Neapol táhne do prdele on, stejně jako Lotito Lazio. Proto jsou to provinční kluby bez koncepce a žijí z jedné trofeje desítky let. Diletanti zavšivení.

Reagovat
mastakillah

Diletanti zavšivení říká někdo od klávesnice počítače. Ještě, že jim, kteří něco dosáhli je tenhle tvůj názor úplně u zadele ...

Loni jste tady jeden vedle druhého byli z Neapole posraní a teď si hrdině jdete všichni kopnout. To je sport, jednou jsi dole jednou nahoře ...

Na to jaký máme rozpočet oproti ostatním velkoklubům ze severu se držíme hodně statečně. Stejně jako v byznyse jsou prachy ve sportu šíleně důležité a určují úspěch. Mluvit tady o diletantství v tomhle je šíleně bláhové. Právě naopak, ADL ten klub postavil z popela a v poměru cena/výkon to dělá nadmíru dobře

Reagovat
Alberto Aquilani

Mne teda príde, že nikto tu ani z Neapola tú minulú sezónu posraný nebol. Skôr sa tu šiel konštantný názor, že ste nemali konkurenciu - myslené doslova, že tam nebol nikto boja schopný. Čím nechcem znižovať kvalitu minulosezónneho Neapola, ale tie limity sa začali ukazovať už takto pred 13-14 mesiacmi.

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/-662451/?forum=1#post14750635

Neapol to válcovala do doby, než si stihla uvědomit, že hraje o titul a dostala doma čtyřku od AC, od tý doby už to válec nebyl a není...a Spal by na tom imho nic nezměnil

Reagovat
mastakillah

To je ta druhá část pohledu. To, že jsme nevydrželi po celou sezónu tu obrovskou kvalitu z roku 2022 je logické v tom počtu zápasů. První krize přišla po porážce od Interu, ale vzápětí jsme přejeli Juve 5:1 a dokázali ty zápasy vyhrávat či remizovat dál vlastně po celý zbytek sezóny. Ta kvalita hry byla pořád stejná, jen se na nás ty týmy už lépe připravovaly a věděli proti komu hrají ...

Reagovat
Nuno čomes

Vůbec ho neber vážně. Uz jen podle toho, ze opravdový fanoušek by nikdy ve skrytu duše nepřestal fandit. Ale evidentně si změnit nick a pak vsechno hejtovat je taky cesta

Reagovat
Raffaello

Jojo, stejně jako je u zádele názor všech, kdo píše na tenhle web, včetně tebe.

Pokud soustavně zasahuješ do práce lidem, kteří spoustě věcí rozumí lépe než ty - Spal a Giuntoli - a během roku zničíš veškerou práci, kterou odvedli - ano, to oni odvedli tu práci, ne ADL - tak jsi diletant, ať se to líbí kdejakému kryplovi z Česko-Slovenska. Klidně se tu dál ukájej tím, jak ADL postavil Neapol na nohy. Tohle je přesně ten provinční způsob myšlení. Pokud překonáš laťku, dlouhodobě hraješ nahoře v TOP 4, tak tvůj cíl nemůže být nižší a cokoliv mimo TOP 4 je kolosální průser. Stejně jako to bylo a je u Juve, stejně jako to bylo a je Říma nebo bylo u Interu. Už není rok 2010, aby se v Neapoli mohli přemýšlet jak připosraný.

A o dilentantech budu klidně mluvit i v případě Juve, Interu, Milánu nebo Římu (u všech zmíněných to jsou taky majitelé - v Juve je krásnou ukázkou opojené ego mocí frajera Agnelliho, který to, co Marotta budoval, spláchnul spolu s Paraticim a Nedvěd do hajzlu - kryplové to jsou, nic jiného), je mi to úplně u prdele. Protože pokud někdo posílá italský fotbal do hajzlu, pak jsou to často lidé z těchto klubů. A to že někoho zachráníš, nebo máš kupu peněz, z tebe nedělá kompetentního člověka.

ADL je diletant, protože veškerou práci, kterou za něj lidi odmakali, aby se on mohl tlouct do prsou, spláchnul do hajzlu. A mě to kurva sere, protože lidi v Neapoli, jak žijí fotbalem, si něco takové nezaslouží.

Reagovat
mastakillah

Nepotřebuji tu ADL obhajovat, všichni víme co je zač. Jen ten podíl úspěchu jde i za ním. To co se v Neapoli buduje vlastně od návratu do Série je jeho zásluha a ten titul byl jen logickým vyústěním toho, jak jsme poslední roky hráli. A pak mi tady někdo napíše takovou sračku, že patříme mimo tom 4. Letos ano, jsme marní. Ale za poslední roky tam prostě patříme, ať se to někomu líbí nebo ne.

2012/2013 - 2. místo

2013/2014 - 3. místo

2014/2015 - 5. místo

2015/2016 - 2. místo

2016/2017 - 3. místo

2017/2018 - 2. místo

2018/2019 - 2. místo

2019/2020 - 7. místo

2020/2021 - 5. místo

2021/2022 - 3. místo

2022/2023 - 1. místo

Ano Spal i Giuntoli udělali obrovský kus práce, ale není to jen jejich zásluha. Prostě si to tak nějak všechno sedlo a byl to náš rok. Tak to ve sportu je - jednou jsi dole, jednou nahoře. My nejsme ten velkoklub s obrovským rozpočtem, ale přesto tu práci děláme dobře. Nakupuje hráče za rozumné peníze, děláme z nich hvězdy a pak je střelíme za ranec do větších a bohatších klubů. I přes to dokážeme rok co rok bojovat s těmi nejlepšími a to nejen v Calciu.

Chápu, že ADL je neoblíbený skrze své vystupování, některá rozhodnutí a chování. Taky mě mnohdy štve, ale on je ten co za celým projektem SSC stojí a dokázal nás vrátit, kam patříme. Mezi nejlepší klub v Itálii a do Evropy. A oproti jiným majitelů tu práci dělá "jinak" a svým stylem, což je tak cesta. Ať se to lidem líbí nebo ne.

Ne není to žádný provinční styl myšlení. Určité kluby mají dlouhodobou značku a investují do toho úplně jiné finance než Neapol a přesto s nimi dokážeme soupeřit. A ten cíl je pořád stejný, hrát do top 4, což se nám poměrně daří (viz. výše). A v Neapoli se přemýšlí jak připsaní? Kde jsi na to přišel. Vždyť každý rok je cíl stejný, hrát ligu mistrů. Tam se nic nemění. Za málo peněz hodně muziky.

Zrovna ADL Italský fotbal do hajzlu opravdu neposílá a snaží ose ho spíše pozvednout.

Jediné v čem s tebou vlastně souhlasím je ta poslední věta "A mě to kurva sere, protože lidi v Neapoli, jak žijí fotbalem, si něco takové nezaslouží". Tohle je sakra pravda a letošní sezóny by se měli vyvodit závěry a jasné kroky do budoucna, že takhle teda ne. Chyby jsou všude. Ať už to začíná chybným výběrem trenéra na začátku sezóny (chyba ADL), špatný výběrem posil v létě, absolutním podceněním sehnání adekvátní náhrady za KIMA, udržení motivace všech hráčů týmu (protože u mnohých jsou ty výkony oproti loňsku horší o 50% a více) - to bohužel byla chyba Garcíi, že je nedokázal trošku zkrotit a mysleli si jaké nejsou hvězdy, když vyhráli jeden titul (většina do té doby nic pořádně nevyhrála), vystupování ADL během celé sezóny a atmosféra kolem něj, opětovná špatná volba trenérů a celkové rozpoložení týmu a deka co na hráče padla po pár neúspěších.

Rozhodně bych z těch hráčů nedělal nějaké nazdárky, nekopy a průměráky, jak se tady opět zmiňuje ... hráči to mohou být sebelepší, ale když se nedaří, tak to nelepí a jde to vše od 10 k 5. Celá tahle sezóna je pro SSC špatně, ale je potřeba se z toho poučit a odrazit se zpět tam, kam patříme, protože SSC je kvalitní značka ve fotbalové evropě a zaslouží si respekt

Reagovat
Pozor skluz!!!

Spal je proste jinde jako trener, tak to je.

Ale kdyz odesel i Guintoli, ktery cely kadr postavil a do vseho keca ADL, hraci uz podle me neudrzi koncentraci, Osimhen se vidi v PSG, Kvara mozna zmeni nazor a taky pujde, nekdo ty prachy da, nedivil bych se kdyby Bayern prodal Gnabryho a sel po Kvarovi, o Lobotku bude zajem, Anguissu bych jim klidne vyfouknul, ma posledni rok smlouvy a pokud to chapu spravne, musi on i klub odsouhlasit prodlouzeni. Zielinski konci, obrana je slaba na vsech postech, Meret je nanejvýš lehky nadprumer, mozna ani to ne. Na lavicce nikdo.

Neapol se vraci kam patri..

Reagovat
Raffaello

provinční klub

Reagovat
mastakillah

Jasně, prodáme všechny. Všichni jsou najednou slabí a špatní. Pořád to jsou ale ti kluci, kteří tady loni válcovali celou Itálii. Di Lorenzo byl nejlepší pravý bek v Calciu, Rrahmani s Kimem úplně jinde než teď, Meret ve formě reprezentační jedničky a teď jsou podprůměr a všichni špatní. To rozhodně nejsou. A že na lehce je nikdo snad ani nebudu komentovat, to je úplná blbost. Jsou tam pořád ti stejní hráči, akorát v daleko horší formě. Je to odraz prostředí a nastavení v hlavě. Letošní sezóna je pro ně těžký vystřízlivění, že pokud nebudou dál makat, tak zůstane u jednosezóního úspěchu.

Ano, vracíme se kam patříme, což potvrzujeme dlouhodobě cca. posledních 10 let. Vám to kouzlo DDR taky dlouho nevydrží, takže ta konferenční liga bude maximum

Reagovat
Pozor skluz!!!

ADL je toho schopen

Spal je + 20 %, jeho fotbal je cheat code, byl to overachievement který se nedá zopakovat, stejně jako poslední titul AC. Vážně si myslíš, že Di Lorenzo je tak dobrý? Já na něm nic nevidím, Maggio over him any day of the week. O Ruiovi a Jesusovi snad nebudeme diskutovat, Rrahmani je dobrý, ale bez Kima poloviční, Ostigard nic moc neukázal zatím, ne?

Kvara + Osimhen, zdravý Anguissa a Lobotka v určitém druhu fotbalu jsou výborní hráči, pak je tam garnitura nevýjimečných, ale solidních Politanů, Di Lorenzů, Rrahmaniů, Meretů a zbytek je slabý.

Meret má zcela průměrná čísla, loni těžil z toho, že na něho šlo málo střel, chytí, co má, nic navíc - v celkovém součtu, samozřejmě. Asi jako De Sanctis za trojkou Benatia/Castan/DDR.

Di Gregorio má být dvojkou za Dollarummou, kdo to zpochybňuje, je buď zaslepený nebo nerozumí fotbalu.

To říkáš, protože tomu věříš nebo se mi teď mstíš?

Reagovat
mastakillah

Ano. Co se týká Di Lorenza, tak si myslím, že dobrý je. Teda letos je to velký špatný, ale ty kvality má. Měl by být i na euru v základu repre. Spal si to obhájí. Pro něj to je klíčový hráč.

I ten Rui byl loni velmi kvalitní (těch asistencí bylo spousta a spolupráce s Kvarou taky šlapala) ikdyž o jeho limitech by se daly vést sáhodlouhé eseje. Vlastně z té základní sestavy byl asi nejslabším článkem.

Jesus je kvalitní náhradník. Bohužel to, že za Kima nepřišla plnohodnotná náhrada a hraje tam Jesus je špatně. Na tom se shodneme.

Ostigard měl určité náznaky, ale rozhodně to není hráč do základu.

To označení zbytek slabý. No nevím. Furt je tam Raspa, který ty solidní momenty má, Ngonge je za mě také dobrý hráč. Simeone také. Lindstrom je zvláštní úkaz.

S nekvalitou mohu souhlasit u záložní řady. Vlastně ta trojka Anguissa, Lobotka, Zielu nemá plnohodnotnou náhradu.

No a k tomu Meretovi. Občas pustí lehký gól, ale v té mistrovské sezóně nás mnohokrát podržel a tu reprezentační formu měl. Klidně i na to posadit Dolarumu (který teda taky není bezchybný). A i letos v rámci toho co předvádíme patří k těm lepším.

Di Greg je super, ale osobně vidím výš Vicaria. Di Greg asi jako třetí golman na úkor ostatních být může.

A ne nemstím. Píšu co si myslím. DDR mi přijde jako Franz Straka. Dokáže to namotivovat na několik prvních zápasů, ale do dlouhodobé koncepce to nebude …

Tu LM už letos dáte o tom bych už skoro ani nepochyboval

Reagovat
Pozor skluz!!!

Na Raspu jsem zapomněl, ale pořád se trochu hledá, je to zvláštní typ útočníka.

OK, Vicario je fér.

Dani jako Franz, ok. On ještě na hřišti koučoval víc než všichni Vaši letošní trenéři dohromady. Samozřejmě je stále velmi nezkušený, ale pozvedá tým, je tam neustálý progres, má jasnou představu (Di Fra ji taky měl, jasne). Během několika týdnů se zlepšila i kondice, takže ten trenérský tým nějak funguje. Máme nejpomalejší zálohu na světě a bez Joyi jsme celkem nahraní, ale už to neplatí absolutně. Navíc hrajeme fotbal, což se o Strakových týmech nedá říct.

Já bych s LM ještě počkal, bude se o ni hrát až do konce.

Reagovat
10

takhle podle mě nemluví ani jeho agent

Reagovat
Pozor skluz!!!

Je to vetsi extrem nez prirovnani ke Strakovi?

Reagovat
10

To zase ne

Reagovat
Raffaello

Di Gregoria ti budu zpochybňovat, respektive ano, má být za Gigiem, ale oba jsou až za Vicariem. To on je aktuálně nejlepší italský brankář.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Sešel z očí, sešel z mysli. Samozřejmě to uznávám.

Reagovat
10

a to je kam?

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ne boj o top 4 :)

Reagovat
mastakillah

to by mě teda zajímalo, kdo z těch týmů tam teda patří, když ne my ...

Reagovat
stuff

A nema toho Rudiho este pod zmluvou? To by bola sranda

Reagovat
Alberto Aquilani

Mňa bavilo ako hneď každý písal, že to je koniec Calzonu u slovenskej repre. IMO má už De Laurentis dávno na jún booknutého Edyho Reju.

Reagovat
10

přesně, zase se bude 2 měsíce psát o Contem, Gasperinim a spol., a pak podepíše Edy...asistenta mu bude dělat Walter

Reagovat
Jason_

Pre slovensku repru je neuspech Neapolu teraz prioritou

Reagovat
Tomanatura

Sassuolo Ted uz jim v zachranu nikdo verit nemuze

Reagovat
10

jim to může jenom prospět

Reagovat
Kucka

šílené spadnout s takovým kádrem, ale dokud tam nebude pořádný trenér, který je naučí bránit, bude se hrát blbě

Reagovat
Truffaldino

Dneska to Daniele v prvé půli nezvládl, tým vypadal podráždělně a nervózně, zároveň Motta v minulosti ukázal, že je potřeba na ně nalézt a Bologna začne dělat chyby v rozehrávce. My se v prvé půli rychle stahovali na půlku, pressing byl sporadický, zároveň střed pole nefungoval. Ve druhé půli se situace zlepšila a hráli jsme slušně, s lepším pohybem, výše, bohužel manko bylo veliké. Nicméně na gólové šance to bylo dnes 5:3, Bologna vše proměnila, Svilar němel zákrok. Naproti tomu ElSha 2x, Paredes a Pellegrini nedali.

De Rossi samozřejmě vykazuje znaky hypsterství, ale musím se ho zastat. Je pravda, že většina poločasů v lize z naší strany nebyla dobrá, nicméně dost často to bylo dáno kombinovanou sestavou. Dneska jsme šli do utkání s téměř ideální sestavou, zároveň Bologna není 4. jen tak náhodou, jsou skvělí fyzicky a na denšní utkání byli skvěle koncentrováni. I tak jsme nakonec ve šech statistikách lepší, mj. xG 2.08 ku 1.08.

Stále je potřeba si připomenout, v jakých sračkách nás přebíral. Z devátého místa, tym, který dva a půl roku nakopával a odkopával a po dva roky před tím nebyl schopen, vyjma zápasů s Ajaxem, odehrát slušné utkání se silným soupeřem. K tomu přebral tým, který byl fyzicky ve špatném stabu a třeba prvý zápas s AC ukázal, že stále nemáme dostatečnou fyzickou kondici a trenér musí rozvrhnout síly na celý zápas. Tohle může být rovněž příčina dnešní špatné první půle. I tak bych ho pochválil za slušně ováděnou práci, bodový průměr je stále super.

Pořád platí, že nemáme lavičku, Azmoun byl dnes skvělým oživením, Danielovi bych tady vytkl nedostatečné zapojování Baldanziho, stále není sžitý s týmem, jak už být mohl. Dneska nechci úplně natírat Cristanteho, v druhé půli nehrál tak zle, stále je to ale nejslabší člen zálohy. Dle SkySport patřil loni k top pěti hráčům ohledně naběhaných kilometrů, jenže v jeho případě to přichází na zmar. Není důrazný, není dynamicky, nejde mu osobní bránění, do útoků se nezapojuje. Potřebovali bychom kvalitní osmičku. Celik je pro mě záhada, zahraje jeden zápas a v dalších dvou je příšerný. Po žních ho poslat domů a už o něm nemluvit.

Teď je potřeba zvládnout 20 min pro Udine, stále máme dobrou šanci skončit pátí. DDR nezačnu kritizovat dřív než po pořádné přípravě, chtěl bych vidět někoho, kdo by v jeho situaci dostal z týmu víc.

U Zirkzeeho se budu opakovat, opět úžsný, nebýt v City Halaand, mohl by ho Pep zkusit jako svou vysněnou falešnou devítku. On ji sice nosí na zádech, ale dnes byl proti nám opět coby klasická desítka jak z dob Tottiho slávy. Bude zájimavé, kde skončí a zdali se bude moct stahovat pro míče skoro až před stopery a dirigovat ofenzivní fázi svého týmu. Rozhodně bych mu to přál, skvělý hráč.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Doplnim - Juventus padne na 6. flek a Cristante ma nejvic nabehano ale s nejblizsi intenzitou, takže za me nula. Pasivni uplne ve vsem, vecne schovany.

Reagovat
md92

20 ⭐⭐

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Pharrell

Reagovat
snuff24

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
FORZAMILAN

Máte druhou, gratulace

Reagovat
Francesco Totti AS

Letos nebylo o čem. Naprosto zaslouženě

Reagovat
Interista_4ever

Díky

Reagovat
Pharrell

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Nuno čomes

Zaslouženě. Parádní sezóna v lize.

⭐️20⭐️

Forza Inter

Reagovat
Interista_4ever

Naprosto famózní

Reagovat
FORZAMILAN

Letos na vás nikdo nemá

Reagovat
rossoneri89

Gratulácia Interu ... Absolútne zaslúžene ... Nikto nemôže povedať ani pol slova ... Pre nás ostala iba hanba, okrem toho že sme prehrali sa nevieme ani správať a necháme sa vylúčiť ... Hanba o taktickej a psychickej priprave Pioliho na zápas ani nehovorím

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
snuff24

díky za objektivní koment ..ale tak aspoň to mělo náboj a nebylo vám to uprdele i když v tu chvíli jsem si říkal co jste to za dementy

Reagovat
rossoneri89

Tak ano ale u prdele nám to nemalo byť už od začiatku, nič by som nepovedal kebyže prehráme 2-3 alebo 3-4 ale vidím nejakú snahu ... Ale takto fakt nie ... Je to celková hanba pre AC ... Neukázať v zápase pomaly nič, prehrať 6. derby za sebou a hlúpo sa vylúčiť hlavne keď nás čaká Juve

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
maras93

Gratulace Interu a místním fans. Letos opravdu nebylo o čem.

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Nuno čomes

Díky.

Reagovat
Lubinterista

Onana, Handa, Brožo, Lukaku, Dzeko, Škriniar a další, jako Gosens nebo Dambro pred sezonou pryc a skončí to takhle.

Super Forza INTER!

Reagovat
Nuno čomes

Upřímně.. nechyběli

Reagovat
Lubinterista

… no, ve finále ne.

Mám to asi jinak, ale pro Brozovice jsem měl slabost a na lavici bych raději viděl dzeka než arnautovice, na toho nemám nervy. Například.

Reagovat
Interista_4ever

Mám to podobně, ještě bych ocenil bojovnost Gosense, ten se dokázal někdy i rozkrájet

Reagovat
Nuno čomes

Brozovic mi vůbec nechybí. Onana mi nevadil. Gosens sympaťák. Dzeko na lávce by nevadil. To je vše

Reagovat
snuff24

Reagovat
CubONE

No gratulacia.

Pioli prvy trener, ktory prehral 10 Derby della Madonnina a prvy trener, ktory prehral 6 derby za sebou. Uz prosim koniec.

Reagovat
CubONE

A Zlatan nech Mottu presvedci, aby sa vykaslal na Juve a siel trenovat Milan, prosim.

Reagovat
M11

Gratulace Interu.. Dominance, která nechutnala

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
10

Aspoň že nezvali Juve rekord, to je vlastně největší úspěch tuhle sezonu...

Reagovat
M11

Ja si jeste nechal bezet, jako spravny masochista oslavy

Reagovat
10

Reagovat
10

https://twitter.com/andagn/status/1782511312234246319

mě aspoň trochu zlepšil náladu Andrea...začíná mi chybět

Reagovat
M11

Klasik

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

Reagovat
Alberto Aquilani

Včera mi to pripomenulo to najhoršie zo všetkých tých trénerov čo sme tu za posledných 15 rokov mali. Mužstvo bolo na Bolognu absolútne nepripravené, navyše mega nervózne. Od začiatku som cítil, že to bude prúser. Motta si z De Rossiho spravil úplnú prdel, respektíve, De Rossi nevedel, čo má robiť. To druhopolčasové kamikadze, kedy sa nedokážeš dostať z vlastnej polovice je hodné skôr okresného futbalu. Nasadenie Tammyho do takéhoto zápasu je už naozaj hipsterčina najvyššieho levelu. Ale ono sa vpodstate len pokračuje v nastolenom trende. Od výhry v Monze:

remíza vo Viole - aspoň bod zachránený v poslednej sekunde

remíza v Lecce po katastrofálnom výkone kde sme boli jasne horší

(zatiaľ) remíza v Udinese, kde ten team nastúpil do prvého polčasu ako na exhibíciu

prehra s Bolognou

Dve víťazstvá nad Sassuolom a Laziom, oba iba o jeden gól - raz to zachránila strela Pellegriniho, proti Laziu zas rohový kop - na Laziu som bol a teda pozerať sa na to nedalo.

Zas sme v situácii ako pred rokom, all in na Dublin.

Reagovat
Savi

Tak Vám teda gratuluju k titulu no.

Příští sezóna bude snad vyrovnanější

Reagovat
Kaka14

Do AC ma prist trener, co nie je Talian .... zatial sa najviac hovori o Lopetegui...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele