Serie A - souhrn 26. kola: Neapol navyšuje náskok

10.03.2023, 22:45, aktualizováno 13.03.2023, 22:48
Komentáře a souhrny
Olivier Giroud vstřelil jediný gól AC Milán (© AFP)

Spezia získala veledůležité tři body do boje o záchranu, před domácími fanoušky zaskočila milánský Inter. Ten tak po tomto kole ztrácí na čelo tabulky osmnáct bodů, jelikož Neapol přehrála Atalantu. Juventus přehrál Sampdorii a nechal zapomenout na předchozí zaváhání, AC Milán naopak v pondělní dohrávce jen plichtil...

AC Milán - Salernitana Calcio 1:1

13.03.2023 20:45

Góly: 45+1. Olivier Giroud - 61. Boulaye Dia

Dohrávka 26. kola přinesla další zaváhání favorita, AC Milán se po remíze 1:1 se Salernitanou odmítl dotáhnout na konkurenční Inter. Rossoneri se ujali před koncem poločasu vedení, ovšem na branku Oliviera Girouda zareagoval Boulaye Dia.

AC Milán se v prvním poločase střelecky trápil a obranu hostů prolomil až v jeho nastaveném čase. Do té doby měl některé příležitosti, ale mnohem větší šanci si vytvořila Salernitana.

Ale postupně. Ve 23. minutě minul levačkou těsně zařízení Rafael Leão a Giroudovy nůžky o pár minut později proletěly těsně nad. Pak už přišly zmiňované gólovky Salernitany. Nedorozumí Bennacera s Maignanem trestuhodně nevyužil Castagnos a dvě minuty před koncem zmařil samostatný únik Diy brankář Maignan. Opora milánských zariskovala a šla do souboje mimo pokutové území, vše však zvládla.

Milán v nastaveném čase prvního poločasu nakonec udeřil. Bennacer rozehrál rohový kop a Olivier Giroud hlavou překonal Mexičana Ochou.

Domácí chtěli po přestávce náskok navýšit a hned zkraje se pokoušel o dravý průnik Bennacer, nicméně trefil jen spoluhráče Leãa. Salernitana podnikla útok až v 60. minutě a byla z toho vyrovnávací branka. Defenzíva AC nechala lehkovážně odcentrovat do vlastní šestnáctky a tam nepochopitelně osamocený Boulaye Dia vyrovnal.

Stefano Pioli okamžitě reagoval stažením útočníků, na plac se dostal i veterán Zlatan Ibrahimović. Chvíli na to se marně dožadoval penalty Theo Hernández, pro změnu rána Bennacera proletěla těsně vedle.

Dvacet minut před koncem byl Bennacer opět v akci, v pokutovém území si píchl balón před sebe a po kontaktu s obráncem upadl. Sudí měl jasno a okamžitě odpískal pokutový kop, jenomže po shlédnutí videa svůj verdikt přehodnotil, takže se pokračovalo za stavu 1:1. Salernitana přečkala i možnost Origiho, ke kterému balón doputoval od Ibrahimoviće, a u tyče stihl zasáhnout Ochoa.

Salernitana se většinou bránila, nicméně v 82. minutě se odhodlal k nebezpečné střele Piatek a Maignan musel proti bývalému hráči AC na zem. Pro Rossoneri to bylo důrazné varování, navíc hosté dál kousali. Čas rychle kvapil a Pioliho svěřenci se nehodlali s remízou smířit. Po závaru před Ochoou skončil míč jen na brankové čáře. Sudí zápasu La Penna přidal ještě šest minut nastaveného času, v něm přitom protáhl Ochou Ibrahimović. Do další šance už se každopádně Švéd nedostal, a AC Milán tak v zápase ztratil.

Více informací k zápasu

Juventus FC - UC Sampdoria 4:2

12.03.2023 20:45

Góly: 11. Bremer, 26. Adrien Rabiot, 64. Adrien Rabiot, 90+3. Matías Soulé - 31. Tommaso Augello, 32. Filip Đuričić

Sampdoria sice v Turíně předvedla nečekaně dobrý výkon, ale na body jí to nestačilo. Domácí Juventus si mohl dovolit i luxus zahodit penaltu, protože do sítě brankáře Turka poslal míč čtyřikrát.

Nedělní večer sliboval opět zajímavé utkání, i když se všeobecně neočekávalo, že by favorit tentokrát klopýtl tak jako v duelu AS se Sassuolem. Bianconeri chtěli pokračovat ve své honbě za poháry, které pronásledují i přes zatím stále platný bodový odpočet. A začátek utkání se jim povedl na výbornou. Už po jedenácti minutách domácí ekipa v Turíně vedla, když Kostić rozehrál rohový kop přímo na hlavu naskakujícího Gleisona Bremera a ten razantní hlavičkou poslal míč do sítě.

Ještě lepší podívaná to pro fanoušky "Staré dámy" byla ve 26. minutě, když se Sampdorii nepovedlo zachytit dlouhý pas Mirettiho na zadní tyč. Tam si na balon naskočil francouzský záložník Adrien Rabiot a hlavou navýšil vedení svého týmu o dvě branky. To ale vydrželo jen chvíli, neboť o pět minut později se Dorii povedlo snížit. Postaral se o to nehlídaný Tommaso Augello, jehož střela bez přípravy skončila až v síti - 2:1.

A nebyla to jedná studená sprcha, protože v těchto momentech zažívala obrana Juventusu naprostý blackout. Po pouhé minutě totiž brankář Mattia Perin lovil míč ze sítě znovu! Mladému obránci Zanolimu se povedlo zpracovat míč a ve vápně nezmatkoval, nýbrž nahrál zpátky po sebe. Tam tušil Filipa Djuričiće a zkušený Srb si poradil výborně!

Diváci, kteří čekali podobný kolotoč i po změně stran, nicméně museli být zklamaní. Juventus už Dorii nepouštěl do výraznějších šancí a spíš diktoval tempo hry. Po hodině hry už se ale opět začaly dít zajímavé věci. Nejdřív si Adrien Rabiot zpracoval míč ve vápně Dorie a napálil ho přesně do sítě. Hosté sice reklamovali hru rukou, ale tu VAR neviděl a branka byla nakonec uznána.

A po pouhých třech minutách se Juventusu povedla další velká šance. Sudímu to sice trvalo déle, než by si divák se slabším srdcem přál, ale nakonec se rozhodl odměnit pád Juana Cuadrada nařízením pokutového kopu. Cuadrado tomu sice dost přidal, ale na to se už nikdo ptát nebude. A to především proto, že Dušan Vlahović potvrdil svoji neformu a penaltu střelou do tyče neproměnil!

"Stará dáma" si ale chtěla své vítězství pojistit a dál útočila, zatímco Doria trochu přestala hrát. Osm minut před koncem napálil břevno hostující brány Cuadrado, ale v nastaveném čase už se domácí dočkali definitivní pojistky. Filip Kostić přesně odcentroval do vápna a první hlavičku ještě dokázal brankář Turk vyrazit do břevna, ale s dorážkou Matíase Soulého už nic udělat nedokázal - 4:2.

Více informací k zápasu

AS Řím - US Sassuolo 3:4

12.03.2023 18:00

Góly: 26. Nicola Zalewski, 50. Paulo Dybala, 90+4. Georginio Wijnaldum - 13. Armand Laurienté, 18. Armand Laurienté, 45+4. Domenico Berardi (pen.), 75. Andrea Pinamonti

Sassuolo opět ukázalo svou sílu z protiútoků, které dnes zvládlo skvěle. Římané naopak nevyužili zaváhání soupeřů a i přes heroický výkon v oslabení doplatili na mimořádně špatnou první půli. Na Olimpicu padlo rovnou sedm branek, z toho ale čtyři do domácí sítě.

Římané chtěli navázat na skvělé představení v Evropské lize a měli k dispozici domácí prostředí, navíc s talismanem na lavičce. Asistent trenéra Salvatore Foti v zastoupení Josého Mourinha ještě s AS neprohrál a ani dnes předzápasové statistiky Sassuolo právě nefavorizovaly. Ve druhé minutě navíc Georginio Wijnaldum skvěle převzal dlouhý míč za obranou Sassuola a jen výtečný zákrok brankáře Consigliho udržel hosty nad vodou.

Bylo to ale jen zdání, protože hned poté si hosté začali dělat z domácí obrany kužely. Hráli na brejky, což jim proti velkým týmům vždy vyhovovalo. Jeden takový táhl Frattesi, jehož ránu vyrazil Rui Patrício k Berardimu. Ten znovu vypálil a Patríciem odražený míč v pohodě dopravil do sítě Armand Laurienté. Po pouhých pěti minutách navíc obrana AS nechala hned dvakrát vypálit Berardiho, k němuž se pak míč dostal znovu a tentokrát Berardi místo další střely volil zpětnou nahrávku. Tou našel opět Laurientého a na jeho další střelu byl Patrício opět krátký.

Po tak šokujícím úvodu se domácí dlouho nemohli dostat do tempa a vše hrálo Sassuolu do karet. Přece jen jim ale na chvíli svitla naděje. Ve spolupráci dvou krajních beků našel Spinazzola Nicolu Zalewského a mladý Polák s italskými kořeny střelou o zem snížil na 2:1.

Vzápětí si pak Wijnaldum naskočil na zajímavý centr, jenže hlavou těsně minul! A to "Vlky" brzy mrzelo. Ve 45. minutě Berardi padl ve vápně a kopl Marashe Kumbullu do rozkroku. Ten mu jeho laskavost oplatil stejnou mincí. Bohužel pro něj si sudí přivolaný VARem k monitoru všiml jen druhého zákroku a domácího obránce vyloučil! Co hůř, ještě navíc nařídil penaltu a tu sebevědomý Berardi s přehledem proměnil - 3:1.

Domácí mohli oprávněně cítit hořkost, ale zápas nezabalili ani v početním oslabení. Do hry vtrhl Paulo Dybala a stačilo mu jen šest minut na to, aby ukázal svoji kvalitu. Nádhernou technickou ranou poslal Consigliho do sítě pro míč a opět dal Římanům naději.

Na rozdíl dvou branek mohl vzápětí zvýšit opět nebezpečný Berardi, jenže tentokrát ho zastavilo břevno. Zajímavou ránu vypustil od kopačky Zalewski, jenže jeho dělovku pohlídal brankář Consigli. Což bylo klíčové, protože o tři minuty později se Laurienté procpal přes nedůrazného Camaru a vymyslel krásnou nahrávku na Andreu Pinamontiho, který si tváří v tvář brankáři Patríciovi poradil suverénně - 4:2.

AS stále neskládalo zbraně, ale rychle mu utíkal čas. Přesto dokázalo v závěru dodat ještě jednu branku. Kapitán Chris Smalling vyvezl míč a přihrál Wijnaldumovi, který si poradil skvěle. Body ale už Římanům nepřinesl.

Více informací k zápasu

US Cremonese - ACF Fiorentina 0:2

12.03.2023 15:00

Góly: 27. Rolando Mandragora, 50. Arthur Cabral

Další tři body do tabulky získala Fiorentina, která si dle očekávání poradila s posledním Cremonese 2:0. Viola si zajistila vedení díky brance Rolanda Mandragory a po změně stran pečetil výsledek Arthur Cabral. Cremonese zůstává beznadějně poslední a zachránit nejvyšší soutěž bude už hodně obtížné.

Naopak pro Fiorentinu to byla už třetí ligová výhra v řadě a budeme-li počítat všechny soutěžní zápasy, je to už šesté utkání v řadě bez porážky. Tým trenéra Vincenza Italiana tak potvrdil vzrůstající formu.

Cremonese chtělo vyrukovat aktivně a i když se to podařilo, první gól vstřelili hosté. Ve 28. minutě zkrotil balón uvnitř vápna Rolando Mandragora a i v obležení obránců dokázal přesně zamířit - 1:0. Inkasovaná branka s Cremonese zacloumala a až do konce prvního poločasu si domácí nic nevytvořilo.

Fiorentinu ještě čekala druhé půle, ale Italianovým svěřencům se podařilo krátce po změně stran zvýšit a tím utkání rozhodnout. Po pěkné kombinaci zakončoval do prázdné branky Arthur Cabral a tři body byly na cestě do Florencie.

Domácí ještě měli čas a i když vyprodukovali na branku Sirigua celkem pět střel, prosadit se nedokázali. V asi největší šanci byl Okereke, ale Sirigu ho výtečně vychytal. Celé utkání v dresu Fiorentiny odehrál český záložník Antonín Barák, ovšem mezi střelce se nezapsal.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AC Monza Brianza 1:1

12.03.2023 15:00

Góly: 51. Miguel Veloso - 55. Stefano Sensi

Hellas v utkání s Monzou sice vedl, ale hosté s odpovědí neotáleli a o čtyři minuty později překonali brankáře Montipa. Remíza 1:1 je vzhledem k dění na hřišti nakonec spravedlivá.

První poločas nenabídl žádný gól a bohužel ani vyložené brankové příležitosti. Aktivnější byla v úvodu zápasu Verona a Ondřej Duda prověřil brankáře Di Gregória. Na druhé straně Carlos Augusto nedosáhl na přihrávku od spoluhráče a zakončení v podání Ciurria lapil Montipó. Nic dalšího první poločas nepřinesl a to nejdůležitější, tedy dva góly padly až po změně stran.

Oba celky udělaly o přestávce změny a v 51. minutě se Hellas dočkal prvního gólu. Simone Verdi se dostal v pokutovém území k odraženému balónu, navedl si ho na pravačku a přesně vypálil. Vedení Hellasu však dlouho netrvalo a o čtyři minuty později srovnal Stefano Sensi. Zpětnou přihrávku mu adresoval Carlos Augusto a Sensimu stačilo nastavit jen kopačku.

Za dalších pět minut se Monze podařilo vstřelit i druhý gól, ale radost Gianlucy Caprariho byla kvůli ofsajdu zbytečná. Až do konce utkání se víceméně hrála vyrovnaná partie a stav 1:1 se nezměnil. Hellas tak ani ve čtvrtém zápase v řadě nevyhrál, na druhé straně Monza po druhé v řadě neprohrála a v tabulce si drží jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

US Lecce - Turín FC 0:2

12.03.2023 12:30

Góly: 20. Wilfried Stephane Singo, 23. Tonny Sanabria

Dva zásahy v rozmezí tří minut se staly domácímu Lecce osudnými. Turín zvítězil na Via del Mare 2:0 a minimálně na pár hodin poskočil už na sedmé místo tabulky. Pokud jde o domácí, ti zůstávají ve spodních patrech tabulky, prozatím mimo sestupové příčky.

To nejdůležitější přinesl už první poločas, ve kterém Granata vsítila oba góly. Nerozhodný stav na Via del Mare vydržel do dvacáté minuty, kdy Mirančuk načechral balón za obranu a tam v náběhu překonal Falconeho Wilfried Stephane Singo. Domácí se sotva stačili otřepat a Turín už vedl o dva góly. O tři minuty později po Singově gólu udělal průvan v obraně Radonjić a před brankou měl snadnou úlohu Antonio Sanabria - 2:0.

Na trávníku také začaly jitřit emoce, což se projevilo dvěma červenými kartami pro realizační týmy obou celků. Nic dalšího už první poločas nenabídl a oba celky zamířily do šaten.

Lecce se potřebovalo ve druhém dějství chytit a proto sáhlo ke změnám. Obraz hry se však nezměnil a ofenzíva domácích dál působila bezradným dojmem. Díky dvougólovému náskoku absentovala i snaha Granaty, která dokonce ani jednou nevystřelila na branku. Jednoduše se na trávníku odehrávala jedna velká nuda. Ani závěr zápasu nepřinesl drama a stav 2:0 se naštěstí pro Turín už nezměnil.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio 0:0

11.03.2023 20:45

Góly: -

Bezbranková remíza se odehrála na severu Itálie v Boloni. Domácí výběr hostil v sobotu večer třetí tým tabulky Lazio a nakonec ho dokázal obrat o důležité body. Bohužel divácky atraktivní byl jen první poločas, který nabídl alespoň některé brankové příležitosti včetně tyčky. Biancocelesti mohou po tomto víkendu opustit příčky zaručující Ligu mistrů.

Na stadionu Renato Dall'Ara se čekalo na první vážnější šanci poměrně dlouho. Úvodních pětadvacet minut nenabídlo nic zásadního a oba týmy se držely taktických pokynů. Postupem času se to ale změnilo.

Každopádně až ve 28. minutě přišla největší příležitost domácích. Po centru do šestnáctky orazítkoval hlavou tyč Lewis Ferguson. Boloňa navíc zůstávala v tlaku a o chvíli později donutil ke skvělému zákroku Provedela útočník Musa Barrow. Až poté se osmělilo i Lazio a mělo dvě velké šance. Nejprve neproměnil samostatný úprk na Skorupskiho Luis Alberto a z následné dorážky neuspěl ani Felipe Anderson. Brankář Boloni předvedl dva skvělé zákroky!

Na poměrně svižný závěr prvního poločasu chtěly Boloňa i Lazio navázat, nicméně hra uvadala a čím dál více zabředávala do taktiky. Druhý poločas vlastně nenabídl jedinou výraznější šanci a není tak divu, že skóre 0:0 setrvalo až do závěrečného hvizdu. Především pro Biancocelesti je výsledek zklamáním a už v neděli ho budou moci přeskočit AS Řím i AC Milán.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 2:0

11.03.2023 18:00

Góly: 60. Chviča Kvaracchelija, 77. Amir Rrahmani

Neapol zvládla další krok k titulu a kromě toho, že jí udělala radost Spezia páteční výhrou nad Interem, zvládli Partenopei vlastní utkání. O góly do sítě prakticky nefunkční Atalanty se postaralo duo Chviča Kvaracchelija a Amir Rrahmani, které položilo Bergamaschi na lopatky.

Neapol před utkáním vévodila celkem neomylně tabulce a ani v případě porážky by se nemusela bát o první místo. Ale vzhledem k propadáku druhého Interu, který nestačil na Spezii, si mohla svůj náskok zvýšit už na pohodlných 18 bodů. A to se jí nakonec taky povedlo. První minuty ale nic zásadního nenabídly a spíš se hrálo hodně ve středovém kruhu, byla to vyčkávací taktika a velký boj o míč.

Postupem času ale přeci jen začala vystrkovat růžky domácí strana a hostům často nezbývalo nic jiného, než její útoky zastavovat za cenu faulů. Především duo Kvaracchelija - Osimhen dělalo Atalantě velké starosti. A svou rychlostí trápil její obranu i Matteo Politano. Ten ostatně zkoušel zakončit jako první domácí hráč, ale jeho ránu na přední tyč si brankář Musso pohlídal.

Relativně dlouhou dobu se Neapoli nedařilo pořádně se dostat do zakončení a vytvořit si takový tlak, na který jsou její fanoušci zvyklí. Povedlo se jí to až pět minut před koncem, kdy hosté chaoticky bránili a míč se dostal na kopačky Zielińského. Polský středopolař vyslal tvrdou ránu a brankář Musso musel ukázat velmi rychlé reflexy, aby jeho ránu vyrazil aspoň před sebe.

Osimhen se po změně stran dvakrát natlačil do zakončení, ale jeho nůžky ani pozdější hlavičky vedení nepřinesly. To zajistil Osimhen až díky asistenci. Jím tažený útok totiž zakončil Chviča Kvaracchelija, který si poradil se zpracováním a následně položil svými manévry na zem hned tři hostující obránce!

Atalanta pak přeci jen pochopila, že nemá moc na výběr a musí útočit. Gollinil ale ojedinělou šanci Zapaty zlikvidoval. A pak Neapol soupeři definitivně zlomila vaz. Na krásný pas od rohového kopu si nejvýš naskočil obránce Amir Rrahmani a na jeho hlavičku byl brankář Musso krátký - 2:0 pro Partenopei.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Udinese Calcio 0:1

11.03.2023 15:00

Góly: 54. Rodrigo Becão

Tři body veze ze stadionu Carla Castellaniho Udinese a stačila mu na to jediná branka stopera Rodrigo Becãa. "Zebry" udeřily ve vyrovnaném utkání ve druhém poločase a Empoli na to nedokázalo jakkoliv reagovat.

Zápas mezi Empoli a Udinese sice nepřinesl plejádu brankových příležitostí, natož branek, ale nuda to na stadionu Carla Castellaniho nebyla. První poločas nabídl svižné tempo a v první příležitosti hlavičkoval těsně vedle Bijol.

Také Empoli neproměnilo své příležitost a ve 40. minutě vychytal hlavičku Satriana brankář Silvestri, přičemž hned vzápětí trestuhodně minul odkrytou branku Caputo.

Jediná branka utkání padla až po změně stran. V 53. minutě byl nejprve zablokován pokus Lovriće a z následného rohového kopu udeřil hlavou stoper! Empoli mělo na vyrovnání ještě spoustu času a blízko vstřelenému gólu byl Luperto, který přestřelil.

Udinese se koncentrovalo na ubránění výsledku a když mohlo, tak zaútočilo. Jedenáct minut před koncem měly "Zebry" obrovskou šanci utkání definitivně rozhodnout, ale Iyenoma Destiny Udogie si vylámal zuby na brankáři Perisanovi. Čas domácím rychle ubíhal a Udinese už nemělo problém vítězný výsledek dotáhnout do konce. Azzurri nevyhráli už sedmý zápas v řadě a propadají se tabulkou.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Inter Milán 2:1

10.03.2023 20:45

Góly: 55. Daniel Maldini, 87. M'Bala Nzola (pen.) - 83. Romelu Lukaku (pen.)

Už v páteční předehrávce se zrodilo velké překvapení a průběžně druhý tým tabulky Inter Milán prohrál v La Spezii 1:2. Před důležitou odvetou Ligy mistrů proti Portu to není pro trenéra Inzaghiho zrovna dobrá zpráva, navíc se Nerazzurri mohou v tabulce poměrně výrazně propadnout.

Je to samozřejmě velké překvapení. Očekávalo se, že Inter předehrávku proti jasnému outsiderovi zvládne, ale všechno bylo nakonec jinak. Vedoucí Neapol je zase o něco blíže k titulu. A radost mají i u konkurenčního AC.

Trable Interu započaly už v úvodní čtvrthodině, kdy byl zákrok na D'Ambrosia posouzen jako penaltový, nicméně Lautaro Martínez pokutový kop zazdil, a odmítl tím milánské vedení. Byl to jeden z klíčových momentů celého utkání. Nerazzurri zůstávali i poté aktivnější, Martínezovu střelu zpoza šestnáctky však kryl Dragowski. Ve 33. minutě poprvé zahrozili i domácí a po průniku Agudela zachránila Handanoviće branková konstrukce! Smolařem zápasu byl ale argentinský mistr světa Lautaro Martínez. Před koncem poločasu postupoval na Dragowského a znovu si na něm vylámal zuby.

Góly začaly padat až po změně stran. A jako první se prosadil Inter, jenomže Lukakův zásah nebyl kvůli ofsajdu uznán. Veselejší to bylo na druhé straně, po výborné práci Nzoly zakončoval technickou střelou z první Daniele Maldini, syn věhlasné legendy AC Milán Paola Maldiniho. Byla to symbolická trefa a Inter jako by zaklela.

Hosté nebyli schopni cokoliv vymyslet, Spezia se jejich nájezdům bez problému bránila. V 82. minutě nicméně přišlo zaváhání a po faulu Ferrera na Dumfriese měl Inter k dispozici zase penaltu! K ní se tentokrát postavil Romelu Lukaku a bezpečně ji proměnil - 1:1. Nerozhodný stav měl každopádně jepičího trván, i na druhé straně se totiž kopalo z pokutové značky. Dumfries v opačné roli fauloval Kovalenka a M'bala Nzola z puntíku překonal Handanoviće podruhé.

Spezia byla vítězství blízko, čekal ji však náročný nastavený čas. Domácí v něm urputně bránili a nakonec dotáhli senzační výsledek do zdárného konce. Inter se bude muset co nejrychleji vzpamatovat, protože už v týdnu ho čeká náročná cesta do Portugalska.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
26
22
2
2
60 : 16
68
2
Inter Milán
26
16
2
8
47 : 30
50
3
SS Lazio
26
14
7
5
41 : 19
49
4
AC Milán
26
14
6
6
43 : 33
48
5
AS Řím
26
14
5
7
35 : 25
47
6
Atalanta Bergamo
26
12
6
8
42 : 30
42
7
Juventus FC
26
16
5
5
44 : 22
38
8
Turín FC
26
10
7
9
29 : 29
37
9
Bologna FC
26
10
6
10
31 : 34
36
10
Udinese Calcio
26
8
11
7
34 : 30
35
11
ACF Fiorentina
26
9
7
10
31 : 31
34
12
AC Monza Brianza
26
9
6
11
31 : 36
33
13
US Sassuolo
26
9
6
11
34 : 40
33
14
Empoli FC
26
6
10
10
23 : 34
28
15
US Lecce
26
6
9
11
24 : 31
27
16
Salernitana Calcio
26
6
8
12
29 : 45
26
17
Spezia Calcio
26
5
9
12
23 : 42
24
18
Hellas Verona
26
4
7
15
21 : 38
19
19
US Cremonese
26
1
9
16
21 : 48
12
20
UC Sampdoria
26
2
6
18
13 : 43
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
GEGE

Maldini

Reagovat
didosh

Reagovat
Whitemedia

Ampadu

Reagovat
Agent z Melmacu

nuda

Reagovat
Ranoth

No Škriniar no party

Reagovat
mastakillah

Kvara je opravdu generační hráč s neskutečným talentem. Dnes nám opět vyhrál zápas

Celkový výkon týmu byl velmi kvalitní. Na druhou stranu Atalanta prakticky nulová směrem dopředu

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Nuno čomes

Co se letos stalo s Marottou? Prokaučovat 60 mega za Skriniara, dát přednost po tragické sezóně Lukakovi před Dybalou.. Prodloužení zoufalého Inzaghiho. Naprosto průměrná pravá strana hřiště. Atd. Atd.

Reagovat
Salfovic

Že dal přednost Lukakovi bych mu nevyčítal, ale ten Škriniar se pochopit nedá.

Reagovat
Savi

Marota vysílá na rockmaxu ne?

Reagovat
Zark

i s odpočtem jsme na dosah 4 bodů od Atalanty, to je nejvíc wtf

Reagovat
10

bez odpočtu druhý, to je ještě víc wtf

Reagovat
Melchior

Neposrat to v Římě...

Reagovat
smazaný uživatel

Fabbri tragický výkon, utkání ztratil už v 8. minutě. Víc k tou netřeba, dobře neudělal skoro nic. VAR mu pomohl.

Stephan jako skoro vždy, když hraje od 1. minuty vepředu povětšinou bída, s Ginim hodně zatopili Bovemu a dávám mu vinu za ten první gól.

Bove vypadal jak netáhlo, ale balóny, které dostával v situacích, kdy musí být přesné, by nevypral ani zdravý Stroots. Bylo ale taktickou chybou ho posadit nízko a Giniho dát nahoru, když Matič hraje spíš CM, mělo to být naopak, protože Edo rád doplňuje ofenzívu narozdíl od Bryana, kdežto Gini na základně zálohy umí.. Takže s Cristantem by si včera paradoxně Frattesi, který díky nám vypadal jak Kaká a cena mu stoupla už asi na 44 milionů, asi tolik nekopnul.

Další taktická chyba je nehrát Paulita, pokud je ok, kor když na hřiští není ani Florenzo. Už se to letos stalo několikrát, stejně ho tam pak musíme poslat, protože doháníme a za mě je pro hráče prvních 45-60 minut pořád méně vysilujících než posledních 30-45, kdy se dohání výsledek. Solbakken by dneska byl platný, Volpato na to ještě nemá.

Pořád přemýšlím, na co hrajeme se třemi stopery, když se krajní beci nevytahují a soupeřovi útočící hráči (čti jeden hrot a jedno až dvě křídla, popřípadě jeden záložník) jsou většinou volní.

V deseti jsme dali víc gólů než 90% času v jedenácti, tomuto Šášu jsme měli dát 4:0, bohužel Marash asi definitivně skončil, mít špetku vychcanosti Berardiho, dáme jim pětku bez velké snahy.

Ibanez opět střídá slušné a hrozné výkony s železnou pravidelností. Je to smutné, ale Mancini s Cristantem dnes chyběli. Škoda, že nebyl k dispozici Gallo, v té jalové obraně Sassu by se mu dnes otevřelo mnoho oken, které Tammy prostě nevidí a neumí využít. Přijde mi, že nikdy neví, co udělat a jediná situace, kdy si je skutečně jistý, je nějaký driblink 30+ metrů od brány, do kterého ale musí jít z klidu, s připraveným míčem. Modlím se, aby se Villa nebo někd jiný pomátli v létě, radši budu sledovat Opendu nebo někoho takového.

Mou nasral rozhodcovskou mafii, odplata přišla. K tomu ještě klubové truc embargo na tisk, takže očekávám, že naše labilní sestava se pod zvýšeným tlakem všemožných národních i regionálních plátků během repre pauzy sesype.

Berardi je ku-da, ale je to Itálie a takový je fotbal, sport vychcánků a zmr-ečků. Za mě mu měl Marash aspoň zašlápnout hlavu, když už.

Sociedad udoláme po dramatu, Lazio rozbijeme abychom pak doma zremizovali se Sampou po pauze.

Reagovat
Shevchenko

O bodík blíž čtvrtému místu

Reagovat
Salfovic

Tak to bylo famózní kolo. Nevyhrál ani jeden tým od druhého do šestého místa v tabulce a to ani nehrály spolu

Reagovat
Nuno čomes

No spíš je až trapné, jak tragický rok týmy v Itálii mají. Ostuda.

Reagovat
Nuno čomes

A nějaký boj o LM? Vždyť jim je to regulérně u prdele. Hlavně by si měli uvědomit, že z té první pětky přijdou o LM 2 týmy, až Juventusu vrátí body.

Reagovat
Savi

Neni, ale tak nějak slepě a tvrdohlavě věří furt stejným hráčů a systému....nejhorší je to, že se nepoučí a příští rok nanovo

Reagovat
Zark

To je v Itálii docela časté(aspoň poslední dobou mi to přijde), když už, tak skoro všichni paralympionici drží při sobě

Reagovat
1899-1995

Přesně, kdokoliv hraje o LM, tak je to paralympiáda, rok co rok.

Reagovat
Francesco Totti AS

Po tomto kole považuji paralympiadu o LM za zahájenou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele