Serie A - preview 38. kola: Hledá se třetí sestupující

23.05., 08:12, aktualizováno 26.05., 08:57
Previews
Francesco Caputo (© AFP)

Sassuolo a Salernitana padají o patro níže a v neděli bude jasno o třetím sestupujícím. Empoli potřebuje nutně bodovat proti AS Řím a hodně zajímat ho bude výsledek duelu Frosinone - Udinese.

SSC Neapol - US Lecce

neděle 18:00

Mimo pohárové příčky skončí sezonu loňský mistr z Neapole. Partenopei mají za sebou mizerný ročník a poslední zápas proti Lecce na tom nic nezmění. Přesto chce Calzonův tým zvítězit a alespoň na závěr ukončit nepříjemnou sérii. Body chce získat i zachráněné Lecce, které v případě výhry může poskočit na třinácté místo.

Ta činí už šest zápasů bez vítězství. Před týdnem Partenopei remizovali ve Florencii a definitivně přišli o možnost startovat v evropských pohárech. Absence pohárů je pro Neapol asi největší bolestí, přeci jenom obhajoba titulu byla náročným úkolem a jeho nesplnění není zas takovým zklamáním.

Neapoli dosud nepomohla ani trenérská rošáda. Současný lodivod Calzona je pod stejnou palbou kritiky jako předchůdci a jeho setrvání je rovněž nepravděpodobné. Některá média spekulují o příchodu Roberta De Zerbiho a bez práce bude i Stefano Pioli. Na oficiální jméno si ale ještě musíme počkat.

Závěr sezony se výsledkově nedaří ani Lecce, i když hlavní cíl zachránit nejvyšší soutěž byl nakonec splněn. Lecce získalo definitivní jistotu na přelomu dubna a května, po sérii pozitivních výsledků a kolo před koncem už Jihoitalové nemohou sestoupit. Tento fakt by měl hrát důležitou roli i v nedělním zápase na stadionu Diega Armanda Maradony. Hosté mohou hrát uvolněně a vyšlápnout si na, pořád ještě, loňského šampiona.

Lecce minulý týden podlehlo Atalantě Bergamo a slepilo dvě porážky v řadě. V tabulce jsou svěřenci trenéra Gottiho na čtrnáctém místě a stále si mohou pohoršit, nicméně o Serii A nepřijdou.

Neapol v prvním utkání na jihu Itálie dominovala a zvítězila jasně 4:0. I další vzájemná bilance hovoří ve prospěch Partenopei a Lecce se pro změnu pokusí zopakovat výsledek z únoru 2020, tehdy Lecce pod Vesuvem vyhrálo 3:2.

V neděli se musí Neapol obejít bez tria klíčových hráčů. K dispozici nebudou Zieliński, Mario Rui a Osimhen. Stejný počet hráčů absentuje i na hostující straně, jmenovitě se jedná o Bandu, Kabu a Dermakua.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Cajuste - Politano, Raspadori, Kvaracchelija

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Almqvist, Ramadani, Berisha, Pierotti - Krstović, Piccoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.43 - 8.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Turín FC

neděle 18:00

Čerství evropští šampioni z Bergama ještě nemají po sezoně a stále potřebují dohrát dvě ligová kola. Splněno už ale mají a v příští sezoně si zahrají Ligu mistrů. V rámci Serii A ještě mohou skončit do třetího místa, což by podtrhlo mimořádně povedenou sezonu. Atalanta v neděli přivítá nevyzpytatelný FC Turín.

Bergamo se ponořilo do obrovské euforie. Atalanta vyhrála Evropskou ligu, když se jí podařilo něco, co v letošní sezoně ještě nikomu - porazit Bayer Leverkusen. Německého šampiona Orobici sestřelili třemi góly Lookmana a získali velmi cenou evropskou trofej. Atalanta by se ráda celá ponořila do oslav, ale zatím nemůže, protože jí zbývá odehrát ještě dvě ligová kola. Prvním soupeřem bude v neděli FC Turín a cíl je jasný - zvítězit a poskočit na třetí příčku.

Poskočit už nemůže devátý FC Turín, ovšem může si o jednu příčku pohoršit. Pokud nezvládne zápas na Bergamu, hrozí mu propad o jednu příčku na desáté místo. Granata nakonec stabilizovala své výkony a v závěru sezony se jí daří, což demonstrovala před týdnem výhrou nad AC Milán 3:1 a zároveň šlo o druhou výhru v řadě.

Pokud mají Býci formu, dvojnásob to platí o Atalantě. Čerství vítězové Evropské ligy jsou v obrovském laufu a jen v Serii A vyhráli už pět zápasů v řadě. Díky tomu stále mohou usilovat o zisk třetího místa a zopakování nejlepšího umístění za několik desítek let.

Co od nedělního zápasu čekat? Atalanta bude dost možná ještě v euforii a Turín toho může využít. Turín také v prvním zápase Atalantu porazil a to překvapivě rozdílem třídy 3:0. Lepší vzájemnou bilanci však oplývají domácí a případná porážka by byla velkým překvapením.

Dá se předpokládat, že v sestavě Atalanty dojde ke změnám a některé opory budou odpočívat. S jistotou pak do zápasu nenastoupí zraněný De Roon a vykartovaný Hateboer. Na lavičce bude chybět i potrestaný trenér Gasperini, jehož nahradí asistent Gritti. Pokud jde o hosty, těm nepomohou Schuurs, Ginetis a Vlašić.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Toloi, Djimsiti, Scalvini - Zappacosta, Pašalić, Adopo, Bakker - Koopmeiners, Scamacca, Lookman

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Buongiorno, Masina - Bellanova, Linetty, Ilić, Rodriguez - Ricci, Pellegri - Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.73 - 2.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Sassuolo

neděle 20:45

Lazio se v neděli navečer představí naposledy v sezoně doma před vlastními fanoušky a Stadio Olimpico se bude loučit s několika osobnostmi. Mnohem smutnější loučení ale čeká na Sassuolo, které už má dávno jistý sestup o patro níž.

Biancocelesti mají v období, kdy končí jeden trenér za druhým, jednu jistotu. Trenér Igor Tudor zcela jistě zůstane šéfem římského klubu a už teď může poklidně začít plánovat nákupy, které mu majitel Claudio Lotitobezesporu slíbí a možná zčásti nakonec i dodá. Ještě před vypuknutím mistrovství Evropy a přestupové letní horečky ale na Lazio čeká jedno soutěžní utkání. Doma se totiž poperou o tři body se Sassuolem.

Na Olimpicu se ukáže tým, který s angažováním trenéra Tudora nešlápl vedle. Od začátku jeho angažmá ukazuje, že má své nápady a ty nápady že můžou být prospěšné. Což je něco, na co jeho předchůdce Maurizio Sarri pozapomněl. Tudorovci ale v poslední době neprohrávají, vyhráli čtyři ze šesti minulých kol a na kobylku se jim v minulém kole nedostal ani lídr z Milána. S Interem si Lazio rozdělilo body po trefách Kamady s Dumfriesem, jenž našel skulinu v obraně Lazia jen tři minuty před koncem.

Trenér Tudor může znovu počítat s obráncem Romagnolim, který se vrací po vypršení karetního trestu. Do něj naopak upadl další stoper Casale. Zraněn zůstává třetí brankář Luigi Sepe a svou derniéru má před sebou útočník Felipe Anderson. Hostujícímu mužstvu schází zraněná čtveřice Berardi, Perdersen, Castillejo a Defrel a mimo hru je i vykartovaný Henrique.

Sassuolo dohrává sezonu vlastně už jen z povinnosti a většina hráčů už se vidí někde na pláži. Neroverdi potkalo to, co si mnozí neuměli před začátkem sezony vůbec představit - sezonu zakončí na předposledním místě a není se moc čemu divit. Když máte tak tristní obranu, že propustí 74 branek, tak to se záchranou asi moc vážně myslet nemůžete. V minulém kole Sassuolo nestačilo v rozhodujícím souboji na lepší Cagliari.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Patric, Romagnoli, Gila - Marušić, Guendouzi, Kamada, Zaccagni - Felipe Anderson, Luis Alberto - Immobile

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Erlić, Ferrari, Kumbulla - Toljan, Thorstvedt, Obiang, Boloca, Doig - Laurienté, Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.79 - 9.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Inter Milán

neděle 20:45

Mistrovský Inter se na závěr sezony představí ve Veroně, které už také o nic nejde. Veronští jsou kolo před koncem zachráněni a porazit před zraky vlastních diváků úřadujícího šampiona je velkou výzvou. Inter zase touží zakončit povedenou sezonu výhrou.

Verona ale nemá s Interem dobrou vzájemnou bilanci a výhru nad Nerazzurri od roku 1992 nepamatuje. To je, pro už zachráněné mužstvo, určitě velkou motivací. Hellas se také v minulém kole výsledkově naladil a na hřišti Salernitanu zvítězil 2:1. V závěru sezony předvádí Hellas dobré výkony a už předtím dokázal zdolat Fiorentinu nebo Udinese. Plichtil rovněž s čerstvým vítězem Evropské ligy Atalantou 2:2 a s předstihem si zajistil záchranu. Trenér Baroni tak splnil svůj cíl, kvůli kterému byl na lavičku veronského celku jmenován a dá se předpokládat jeho pokračování i v příští sezoně.

Inter je pochopitelně jiná váhová kategorie. Jubilejní 20. Scudetto získal naprosto suverénně a v lize letos neměl žádného konkurenta. Druhý AC Milán za ním zaostává o necelých dvacet bodů! Oslavy vítězství už proběhly minulý týden na San Siru, přesto chtějí v Interu zakončit sezonu výhrou - byla by třicátá. Ïnter před týdnem remizoval s Laziem 1:1, ale o výsledek mu už tolik nešlo.

O historii vzájemných zápasů už šla řeč. Inter nad Hellasem už léta dominuje a výjimkou nebyla loňská, ani letošní sezona. Minulý rok to Hellas pořádně schytal a od Interu obdržel na vlastním stadionu potupných šest branek. Letos byl průběh zápasu vyrovnanější a Nerazzurri se tentokrát na vítězství pořádně nadřeli. Rozhodující branku totiž vstřelil až ve čtvrté minutě nastaveného času Davide Frattesi.

Hellas bude bez Cruze i suspendované dvojice Henry, Duda. Na druhé straně je mistrovský Inter kompletní a Simone Inzaghi může počítat se všemi oporami. Dá se samozřejmě očekávat, že prostor dostanou méně vytěžovaní hráči a naopak reprezentanti dostanou před blížícím se evropským šampionátem potřebný odpočinek.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Centonze, Dawidowicz, Coppola, Cabal - Serdar, Folorunsho - Noslin, Suslov, Lazović - Bonazzoli

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Audero - Bisseck, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Frattesi, Asllani, Barella, Carlos Augusto - Arnautović, Lautaro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.36 - 5.01 - 1.48

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - AS Řím

neděle 20:45

Empoli nutně potřebuje vyhrát, aby se zachránilo. Ani výhra mu ale nakonec nemusí stačit. A los mu nenadělil zrovna snadného soupeře, protože se do domovského města vrací talentovaný útočník Tommaso Baldanzi a s ním i pohárový účastník AS Řím.

Empoli čeká nejtěžší utkání sezony. Nachází se totiž i před posledním kolem na sestupových pozicích a co je nejhorší, svou situaci nemá ve vlastních rukách. K tomu, aby se zachránilo, potřebuje dvě věci. Jednak porazit přijíždějící AS Řím a jednak pomoc od Frosinone nebo Udinese. To jsou týmy v tabulce bezprostředně nad ním a ideálním stavem je fakt, že v posledním kole narazí právě na sebe navzájem.

Empoli sice vyhrálo nad Neapolí a koncem dubna se zdálo, že záchrana bude reálná. Jenže pak se trenér Davide Nicola musel dívat na to, jak jeho hráči v dalších čtyřech utkáních uhráli jen dva body. Právě souboje s výše zmíněnými týmy ho musí mrzet nejvíc, protože s Frosinone i Udinese Empoli v poslední době jen remizovalo a tím si pokazilo cestu za záchranou.

Trenér Nicola si musí poradit bez zraněného tria Ebuehi, Cerri a Berisha, chybí mu ale i vykartovaný záložník Grassi. Ani Řím nepřijede kompletní, protože v minulém kole se vykartovali Lukaku s Paredesem. A pro zranění chybí kromě věčně nepoužitelného Sanchese i Spinazzola.

Zkušený bek dostane maximálně pár minut, aby se mohl rozloučit, jelikož mu zřejmě nebude prodloužena končící smlouva. A dá se předpokládat, že podobný osud potká několik dalších hráčů současného týmu. Vlci z Říma, kteří nedávno jmenovali nového sportovního ředitele, pořád doufají v Ligu mistrů, ale do ní je může dostat jen Atalanta vlastním zaváháním. Musí totiž ve dvou kolech získat menší počet než Bologna s Juventusem za kolo jedno.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszyński, Luperto, Ismajli - Gyasi, Maleh, Marin, Bastoni, Pezzella - Caputo, Cambiaghi

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Bove, Cristante, Pellegrini - Baldanzi, Abraham, El Shaarawy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.60 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Udinese Calcio

neděle 20:45

Napínavý až do posledního kola je boj o záchranu v italské nejvyšší soutěže. Po Salernitaně a Sassuolu zbývá vyřešit posledního sestupujícího a ten vzejde z čtveřice Cagliari, Frosinone, Udinese a Empoli. Nejhůře je na tom Empoli, které potřebuje bezpodmínečně porazit AS Řím.

Situace je ve spodních patrech tabulky hodně zamotaná. Empoli, které bude hrát souběžně hrané utkání s AS Řím musí bezpodmínečně vyhrát, jinak sestoupí. Pokud se tento předpoklad naplní, bude výsledek mezi Frosinone a Udinese důležitý, protože případný poražený klesne na osmnáctou příčku. Udinese přitom k jistotě nemusí stačit ani remíza.

Zebry se přitom mohly zachránit už v minulém kole, stačilo jim k tomu porazit v přímém souboji Empoli. To se nestalo a fanoušci budou trnout až do odehrání posledního kola. Přitom Udinese pod Cannavarem už čtyři kola neprohrálo, ovšem vyhrát dokázalo jen jeden zápas.

Své šance na záchranu zvýšilo před týdnem Frosinone. Výhra s Monzou ho udržela mimo sestupové příčky, nicméně případná porážka s Udine a souběžně případné vítězství Empoli, odsoudí Kanárky k sestupu.

Frosinone půjde do nejdůležitějšího zápasu bez Oyona, Kalaje a Turatiho, nicméně mnohem komplikovanější je situace na druhé straně barikády. Udinese se ani v závěru těžké sezony nevzmapatovalo ze spousty zraněních a Cannavaro nebude moci počítat s Walacem, Successem, Deulofeum, Silvestrim, Lovrićem, Ebossem a Thauvinem.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Cerofolini - Lirola, Romagnoli, Okoli - Zortea, Battenechea, Brescianini, Valeri - Soulé, Harroui - Cheddira

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okye - Neuhen Pérez, Bijol, Kristensen, Ehizibue - Ebosel, Payero, Kamara, Pereyra - Samardžić, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.26 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Monza Brianza

sobota 18:00

V sobotu navečer se do boje pustí i Juventus, který se bude chtít v domácím prostředí Allianz Stadium rozloučit s fanoušky alespoň trochu důstojně. Jeho soupeřem se stane Monza, která předsezónní cíl tak úplně nesplnila a výš než jedenáctá v tabulce neskončí.

Plnění cílů se naopak v Turíně povedlo. A možná i lépe, než vedení čekalo. Juventus skončil do čtvrtého místa, to znamená, že si už s předstihem zajistil start v dalším ročníku obměněné Ligy mistrů. Útok na Scudetto z toho sice nebyl, nicméně Inter se dostal do takové formy v posledních několika letech, že to stejně moc nepřipadalo v úvahu. Navíc se trenéru Maxovi Allegrimu povedlo získat trofej, když si jeho tým ve finále Coppa Italia poradil s Atalantou.

A to je další cíl, protože vedení Staré dámy po skončení tohoto utkání dostalo šanci na vyhazov trenéra Allegriho. Muže, jehož už většina fanoušků na lavičce Juventusu stejně vidět nechtěla, a který tížil klubovou pokladnu velkým platem. Záminkou (a berte mě s nadhledem) se stalo jeho chování po vítězném finále, které se dle slov vedení z oficiálního prohlášení "neshodovalo s hodnotami Juventusu." Ať už tím bylo myšleno cokoli.

Takže se nyní může vesele rozjet plánování nové sezony pod novým koučem (jeho identifikace by neměla být tak složitá) a vytipování vhodných posil. Zatím lavičce šéfuje někdejší obránce Juventusu Paolo Montero. A jeho první start ukázal několik věcí. Juventus celkem brzy prohrával s nažhavenou Bolognou o tři branky, ale pak ukázal lepší tvář a dotáhl i díky mladým talentům utkání k remíze 3:3.

Tentokrát se do utkání nezapojí vykartovaný obránce Cambiaso a zraněný De Sciglio, Fagioli už ale nakoukl do minulého kola. Hostující Monze chybí duo Ciurria - Machin.

Monza má za sebou slabší finiš, v němž jí došel dech. V minulých šesti duelech se jí nepovedlo vyhrát ani jednou, naopak za tu dobu posbírala už tři porážky. Loučení s domácím publikem jí taky vyšlo katastrofálně, protože minule si všechny tři body zaslouženě odvezlo produktivnější Frosinone.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Iling Junior - Yildiz, Vlahović

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Birindelli, Marì, Izzo, Kyriakopoulos - Bondo, Gagliardini - Colpani, Pessina, Zerbin - Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.60 - 5.79

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Milán - Salernitana Calcio

sobota 20:45

V posledním kole letošního ročníku Serie A se fotbalisté AC Milán střetnou s jistým sestupujícím Salernitanou. Domácí celek se bude loučit s trenérem Stefanem Piolim, který navrátil Rossoneri na špičku italské soutěže i do Ligy mistrů. Loučit se bude i Salernitana a to minimálně na rok s účastí v nejvyšší soutěži.

Salernitana si na San Siru odbude poslední zápas a bude doufat v co nejrychlejší návrat mezi italskou smetánku. Osud hostí byl zpečetěn už s předstihem a ani v závěru ligy se jejich forma nezlepšila. Před týdnem prohráli s Hellasem a na svém kontě mají pouhopouhých šestnáct bodů. Pro srovnání loni Sampdoria sestupovala s devatenácti body.

Utkání bude především o Milánu. Na jejich druhé příčce se sice také nic nezmění, ovšem klub čeká jedno velké loučení. Po letech skončí u kormidla Stefano Pioli, muž, který vrátil Rossoneri do Ligy mistrů a získal s ním historicky devatenáct Scudetto. Jeho nástupcem by se měl stát Paulo Fonseca, některé média dokonce už avizovala ústní dohodu s klubem.

AC Milán skončí na druhém místě a bez trofeje, právě tento fakt měl hrát v Pioliho osudu hlavní roli. Rossoneri si zajistili druhou příčku rovněž s předstihem a týden stará porážka na hřišti Turína nic zásadního neznamenala.

O favoritovi zápasu nemůže být pochyb. Očekává se, že Milán vyhraje, nicméně proti soupeřům ze dna tabulky se poměrně často trápí. Mimochodem loni na San Siru se Salernitanou jenom remizoval 1:1 a plichtou skončilo (2:2) i první utkání letošní sezony, odehrané v Salernu.

V brance Milána bude chybět obvyklá jednička Maignan, jehož nahradí Sportiello. Scházet bude i nigérijský útočník Chukwueze a rovněž se dá očekávat, že příležitost dostanou méně vytěžovaní hráči. Příliš prostoru zkoušet naopak nemá Salernitana, která nemůže počítat s celou řadou hráčů. K dispozici nebudou Martegani, Manolas, Boateng, Ikwuemesi, Bradarić, Ochoa, Fazio, Pirola, Weissman a potrestaný Bašić.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Calabria, Gabbia, Kjaer, Theo Hernández - Bennacer, Adli, Reijnders - Pulišić, Giroud, Leao

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Pierozzi, Pasalidis, Pellegrino - Sambia, Coulibaly Maggiore, Zanoli - Candreva, Kastanos - Tchaouna

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.20 - 22.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Janov CFC - Bologna FC

pátek 20:45

Ani v téhle sezoně se Janov do první desítky nakonec nedostane, ale pořád ještě má o co hrát. S lepšími místy je samozřejmě spojen větší podíl financí od ligového svazu a Janov může o jedno místo spadnout. Což je pravděpodobný výsledek vzhledem k tomu, jaký soupeř ho čeká.

Domácí Janov si v nedávné době své postavení moc nevylepšil, protože v minulých šesti duelech vyhrál jen dvakrát. Minulé kolo to dlouho vypadalo na dělbu bodů s domácím a o jednoho muže oslabeným AS Řím, jenže tu nakonec odmítl Romelu Lukaku svým posledním gólem v této sezoně. Nyní se celek z přístavního města nachází až na jedenáctém místě a od dvanácté Monzy ho dělí jen jeden bod, zatímco na desátou Neapol ztrácí už bodů šest.

Trenér Gilardino se na trávníku stadionu Luigi Ferraris musí obejít bez čtveřice Matturro, Malinovskyj, Bani a Messias. Hosté přijedou bez dvojice Ferguson a Zirkzee.

Což byly po většinu ročníku jasně hlavní postavy Felsinei. Z nich a týmu kolem nich dokázal odcházející trenér Thiago Motta vymáčknout absolutní maximum a výsledkem jejich fantastické sezony je skvělá třetí příčka o skóre před Juventusem! Bologna za to zřejmě zaplatí odlivem některých hráčů včetně trenéra samotného (ten už oficiálně skončil), ale ještě před těmito starostmi si její fanoušci chtějí pořádně užít poslední kolo. Určitě víc než minule s Juventusem, v němž promrhali rovnou tříbrankové vedení a nakonec si s turínským gigantem jen rozdělili body.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Vasquez, Vogliacco - Spence, Frendrup, Badelj, Thorsby, Martin - Gudmundsson, Retegui

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Lucumì, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Aebischer - Ndoye, Fabbian, Saelemaekers - Odgaard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.37 - 2.56

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina

čtvrtek 20:45

Ještě předtím, než se Fiorentina odebere letecky do Atén, aby zde sehrála finále Konferenční ligy, ji čeká 38. kolo Serie A. Pro "Fialky" to nebude poslední ligový duel této sezony, pro domácí Cagliari s loučícím se Claudiem Ranierim ano.

Právě konec trenérského gentlemana bude zřejmě hlavní náplní tohoto střetu. Cagliari v něm našlo svého spasitele, který dodal, co slíbil. Zachránil hrdé mužstvo ze Sardinie v první lize i pro příští ročník, byť to chvílemi vypadalo velmi dramaticky. A zvládl to jedno kolo před koncem, čímž si získal v Cagliari doživotní titul hrdiny asi podobně jako Luigi Riva nebo muž s nejvíce starty za Cagliari (464), Daniele Conti.

Cagliari se zachránilo v minulém kole, kdy se mu povedlo v přímém souboji porazit Sassuolo a tím zpečetit jeho smutný osud padajícího mužstva. O vítězství ostrovního celku rozhodla závěrečná dvacetiminutovka, v níž se prosadili pánové Prati a Lapadula a celkově se Cagliari dostalo už na patnáctou příčku. Od sedmnáctého Empoli jej dělí tři body, ale má lepší vzájemnou bilanci.

Dvaasedmdesátiletý rodák z Říma odkoučoval na lavičce Cagliari v nové době 64 zápasů, ale byl to jeho návrat do známého prostředí, protože dalších 75 přidal na Sardinii v letech 1988 až 1991. Teď už má v plánu užívat si naprosto zasloužený odpočinek. To je naopak slovo, které pro Fiorentinu ještě nějakou dobu určitě platit nebude.

Toskánský celek totiž už 29. května sehraje vyhlížené finále Konferenční ligy s Olympiacosem, proti němuž bude favoritem. A pak ji čeká ještě náročná dohrávka Serie A s Atalantou. Těžce zkoušený klub totiž v původním termínu nenávratně a zcela náhle přišel o svého ředitele Joea Baroneho, který dostal před zápasem infarkt.

V dresu domácích se ve čtvrtek večer na trávník stadionu Unipol Domus nepodívá trojice veteránů Mancosu, Pavoletti a Dossena, hostům bude chybět zraněný křídelník Sottil. Fiorentina se pokusí vylepšit výsledek z minulého kola, v němž jen remizovala 2:2 s Neapolí. V tabulce se Viola nachází až na osmé příčce.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Obert, Augello - Deiola, Prati - Nandéz, Gaetano, Luvumbo - Šomurodov

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Christensen - Dodò, Ranieri, Martinez Quarta, Parisi - M. López, Duncan - Ikoné, Barák, Castrovilli - Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.83 - 4.13 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
37
29
6
2
87 : 20
93
2
AC Milán
37
22
8
7
73 : 46
74
3
Bologna FC
37
18
14
5
54 : 30
68
4
Juventus FC
37
18
14
5
52 : 31
68
5
Atalanta Bergamo
36
20
6
10
67 : 39
66
6
AS Řím
37
18
9
10
64 : 44
63
7
SS Lazio
37
18
6
13
48 : 38
60
8
ACF Fiorentina
36
15
9
12
55 : 42
54
9
Turín FC
37
13
14
10
36 : 33
53
10
SSC Neapol
37
13
13
11
55 : 48
52
11
Janov CFC
37
11
13
13
43 : 45
46
12
AC Monza Brianza
37
11
12
14
39 : 49
45
13
Hellas Verona
37
9
10
18
36 : 49
37
14
US Lecce
37
8
13
16
32 : 54
37
15
Cagliari Calcio
37
8
12
17
40 : 65
36
16
Frosinone Calcio
37
8
11
18
44 : 68
35
17
Udinese Calcio
37
5
19
13
36 : 53
34
18
Empoli FC
37
8
9
20
27 : 53
33
19
US Sassuolo
37
7
8
22
42 : 74
29
20
Salernitana Calcio
37
2
10
25
29 : 78
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
Largo

Po hodně dlouhý době fandím Boloni a Juve a doufám, že oba vyhrajou.

Daje Roma

Reagovat
Pipo123

Ako to vlastne je? ja som niekde čítal že ešte môžete ísť do LM

Reagovat
10

řešilo se to v každý z posledních asi 30 diskusí tyvoe...

Reagovat
Pipo123

V ktorej kde? Ako ja som nebol na internete posledných pár dní... Teraz postupne rozklikávam vlákna

Reagovat
Largo

No ted uz na 99% ne

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bych to jeste neodepisoval. Bologna nema horsi H2H ne? Juve jeden zapas muze vyhrat a Viola muze jeste zabojovat o EL.

Torino si odveze body z Atalanty

Reagovat
Largo

Já jsem skeptik, tohle by byla až moc velká náhoda.

Reagovat
Truffaldino

Pokud by se to nakonec stalo, tak to žádná náhoda nebude, alias Bakker za 30m k nám.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
10

Andrea Cambiaso oficiálně prodloužil do roku 2029.

Reagovat
Raffaello

Vedle pod Mottou jsem si zaspekuloval, můžeš mi "jít hodit hračky do kanálu", když budeš mít chvíli.

Reagovat
10

Rugani 2026

Reagovat
M11

Borec

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
DelPiero137

Zasluzi si sancu hrat zaklad.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pipo123

Anderson je preč, Alberto má odísť, zase mu mrdlo v hlave, vyzerá to na Katar. Ciro je za zenitom, pekne sa nám to rozpadá.

Stále viac a viac sa píše o príchode Tchaouna. Náhrada za Andersona.

Kamada ma predĺžiť, strašne o jeho zotrvanie stojí Tudor (dáva to zmysel, pod Tudorom je to náš najlepší hráč).

Hodne sa píše o záujme o Provedala (PL). Máme mladého Mandasa, naozaj prekvapil a chytal výborne, takže za dobrú čiastku by som predal Provedela. Lotito musí investovať, za posledné roky odišla celá kostra ktorá to držala, doteraz sme vhodne nenahradili Leivu, SMS stále chýba a teraz odíde Anderson + tu máme nespokojného Alberta a Immobileho...

Keby tu bol stále Tare tak verím že to zládneme, ale Fabiani je človek čo bol 8 rokov športovým manažérom v Salernitane a nejak mu moc neverím že to zvládne. Aj keď je otázka kto bude viac robiť prestupy, Lotito alebo Fabiani...

Každopádne sa na budúcu sezónu vôbec neteším, príde mi že kvalitatívne pôjdeme strašne dolu, on to videl aj ten Sarri, tak radšej zdrhol preč

Reagovat
gunkskunk

Pipo otazka z druheho tabora: jak to mas ty a fanousci Lazia obecne s Lotitem?

Reagovat
El Matador

Zachránil Lazio od krachu, ale za 20 let klub nikam neposunul - za tu dobu 2 účasti v LM Pokud se mu podaří pro Lazio vyhandrkovat Flaminio a budeme mít vlastní stadion, tak se na něho budu dívat pozitivně. Jinak pokud nezačne investovat do týmu, tak by mi nový majitel nevadil

Reagovat
Panini Calciatore

Ciro chce zostat, na EURO nepojde, ma za sebou zlu sezonu a ak absolvuje dobru letnu pripravu bez zranenia tak ta buduca sezona bude podla mna prenho zase vyborna.

Tych odchodov by som sa zas tak nebal, su to vsetko "starci", mlada krv by to mohla ozivit.

Zarobili ste nieco na LM tak by bolo vhodne ich reinvestovat do kadra.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

Tvl, začínám nesnášet rugby. přes 20 minut zdržujou

Reagovat
Airus

A ještě jsem přišel o gól.

O góly

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
M11

SANDRO !!! Diky za vse

Reagovat
10

teď prodlouží

Reagovat
10

Juventus se celou sezonu šetří na top zápas v posledním kole a ty buzeranti tam dají rugby voe?

Reagovat
Airus

Yep a ještě čekat na vyhlášení, whopty fuckin doo

Reagovat
10

taková sračka

Reagovat
Airus

A poločas v prdeli

Reagovat
Juventus 14

Dáme v téhle sestavě také sedmičku?

Reagovat
Juventus 14

Je fajn, že si Pinsoglio taky zachytá

Reagovat
Airus

Dobře Fagio

Reagovat
Airus

Alcaraz je tam jenom do počtu, tam nemá smysl řešit nějaké další hostování

Reagovat
Airus

Díky Lobo

Reagovat
Juventus 14

Samuel Birindelli je příbuzný toho našeho Alessandra?

Reagovat
Raffaello

Otec a syn

Reagovat
Juventus 14

No jo, to to utíká...táta byl dříč, rád na něj vzpomínám.

Reagovat
Panini Calciatore

Empoli nutně potřebuje vyhrát, aby se zachránilo. Ani výhra mu ale nakonec nemusí stačit.

???

Preco autor zavadza?

Ak Empoli vyhra, je mu jedno ako budu hrat ostatni lebo Frosinone a Udinese hraju spolu a tudiz nemozu obaja ziskat 3 body.

Frosinone 35

Udinese 34

Empoli 33

Empoli s 36 bodmi jedneho urcite preskoci.

Naco je dobra taka "analyza" ktora je totalne mimo misu.

Reagovat
Benfica

Grazie Atalanta!!!!

Reagovat
Salfovic

Díky tomu jdete do LM ?

Reagovat
Benfica

Hej, nemusíme do predkola

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Lech

Ndicka kuzel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele